Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens frågaOkategoriserade

Frågor och svar

Ammar du fortfarande? 

Ja, det gör jag. Och har inga planer på att sluta heller.

När är det dags att sluta med sociala medier? Funderar du på det ibland? 

Ja och nej.. Alltså när jag fick ett samtal från socialtjänsten (läs mer om det här) så kände jag bara att ”nej nu stänger jag ner allt” men sedan skakade jag av mig det ganska snabbt.. Jag vet faktiskt inte när det är dags att sluta. Ju äldre Jason blir ju mer funderar jag på det men tror bara att jag kommer att utesluta honom mer och mer från mina kanaler till att börja med. Som jag skrivit förut.. Och så gör jag samma sak med Jolie ju äldre hon blir. Som jag skrivit förut så känns det inte alls lika blottande att dela med sig av sin bebis (då alla ändå går igenom i princip samma faser osv + att bebisar byter utseende ofta och mycket) som det gör att dela med sig av sin snart treåriga kille. Läs mer om det här. Jag tänker att jag nog kommer att hålla på med sociala medier ett bra tag till. Så länge jag tycker att det är roligt.

Tror du att ni kommer att bygga fler hus? 

Kanske.. Kanske inte. Är så svårt att få tag i tomt i Umeå inom lokaltrafiken. Så är evigt tacksam att vi lyckades göra det. Hittar vi en tomt i framtiden som känns bra så kan jag tänka mig att bygga igen. Men i så fall SKA vi bo kvar där vi bor nu fram tills att det huset står klart. Gör aldrig om den resan att sälja först och sedan hyra i andra hand.. Det var så jobbigt för oss alla. Som det ser ut just nu så vill jag inte bygga igen… Men man ska aldrig säga aldrig =) Så kanske!

Beskriv F med tre ord?

Bäst, trygg, snygg.

Hur tror du att han skulle beskriva dig med tre ord?

Snygg, driven och omtänksam =)

Hur ofta säger ni ”jag älskar dig” till varandra?

Varje dag! Flera gånger om dagen faktiskt. Lite i tid och otid. Det är fint tycker jag. Jag är uppvuxen så.

Kommer Jolie att opereras för sitt hjärtfel? 

Ja, någon dag så kommer hon det. Om inte ett mirakel sker. Vi vet dock inte när.. Det kan vara snart eller om många år. Det är så enormt jobbigt med ovissheten. Det skär i hela mig att inte veta men jag försöker njuta av varje dag med henne och vara mer i nuet. Inte planera så mycket över huvud taget för det kan vi helt enkelt inte.. Har bloggat mer om känslor och tankar här. 

Leker ni alltid med barnen? Eller får dom leka själva ibland med? 

Tror det är viktigt för barn att kunna leka själva med. Vi leker dock oftast med dom måste jag erkänna.. Men det är för att vi har möjlighet till det just nu och vi båda är hemma. Jason tycker om att göra saker själv i lekrummet ibland (typ bygga klossar, lego eller liknande) och Jolie brukar få ligga på sin lekmatta med några leksaker och krypa omkring, känna på dom olika grejerna, rulla runt.. =)

Din största rädsla i livet? 

Att förlora någon i min familj.

Ångrar du någonsin att du blev mamma så tidigt? Hur har du blivit bemött som ung mamma? 

Nej, aldrig någonsin. Alltså ska jag vara ärlig så har jag aldrig sett mig själv som en ”ung mamma”.. Är man mamma så är man bara ”mamma” i mina ögon.. Typ. Brukar aldrig själv tänka att någon är ”ung mamma” eller ”gammal mamma”. Det är så jag ser det iallafall. Har aldrig blivit bemött dåligt på grund av att jag är ung.. Har varit väldigt förskonad men har hört om många andra som fått negativa kommentarer och liknande vilket såklart är jättetråkigt.. Men inget att ta åt sig av. Sträck på er och stå på er i ert föräldraskap oavsett ålder. Vi är alla lika grymma. Att vara en bra mamma eller inte sitter inte i åldern utan i hur man agerar, uppfostrar och förser sitt barn med kärlek, trygghet och omtanke. Sedan kanske många som är lite äldre har sin boendesituation och det ekonomiska mer ordnat men det ser jag inte som något mer än ett bra hjälpmedel till att kunna ge sitt barn och sig själv en enklare start. Föräldraskapet sitter inte i att ha dom senaste kläderna, prylarna eller finaste boendet.. Det sitter i så mycket annat.

Kommentarer

  1. Ylva

    Du skriver så klokt och moget. Din blogg är toppen, den enda jag följer faktiskt! Fortsätt så! Håller helt med dig angående att föräldraskapet inte sitter i åldern. Hälsningar en ”äldre mamma”

  2. Emma

    Men på riktigt att ni blev anmälda😯
    Jag känner ju inte er mer än de som ja följt i bloggen. Men tycker du verkar vara en av de mest genuina personer som står i rampljuset. Att du dessutom alltid tar dig tiden o svarar på varje komenterar hör gör en glad o visar på en sån ödmjukhet. Jag tycker ni två eller ni fyra är goals, Ni lever lite annorlunda o verkligen prioriterar familjelivet me varann, vilket många inte ens gör fastän de har möjlighet. Det kanske sticker i andras ögon att ni går er egen väg? Din blogg gör mig alltid glad, och fyllde mig till tårar o medkänsla när ni fick veta om Jolie.
    Jag drömmer mig bort till att en dag kunna ge mina barn lite de ni kan ge era. Hehe min lilla 2åriga tjej brukar älska era inredningsbilder o vloggar, hon är helt kär i Klistermärkena o kaninlampan.
    Alla har ju sin kamp o de känns väldigt stressigt ibland de yttre kraven på en som lilla familj, när allt man gör bara handlar om kärleken till sina barn.
    Just nu sitter vi i en trea på 65 i ett område jag inte riktigt trivs i, och jag har varit hemma med bägge två barn på heltid ett tag, vissa dagar blir man gråhårig (i huvudet hehe) det blir stimmigt o de blir rörigt, de blir tjafs, de blir till att gå emellan, men de där små ögonblicken i vardagen, som när de börjar leka sina Fantasilekar, eller när lillan från ingenstans ville sluta med blöja, eller när grabben på fyra blir rörd så han måste rita av sig när jag klingade lite gitarr för honom o sjöng. När de kallar dig för vännen tillbaka, när de säger jag älskar dig, när lillan sen hon började prata ger en så mycket komplimanger på sitt sätt, trots att man till stor del ibland hasar rundor i en sleten pyjamas hehe me otvättat hår, Det ger en styrka. Och värmer hjärtat. När de visar uppskattning för de lilla, min älskade pojk säger att vi åker på semester varje gång vi drar till stranden, och deras enda utlandsresa för ett år sedan går de inte en vecka utan att de pratar om, då man hade me sig bara ek vagn hehe, då vi bar dom som galningar i värmen, men för dom var de livets resa, även om de var den billigaste sista minuten.
    Låt er inte påverkas av andra, och normen som ligger i hur man ska va i en familj. De vet ju bara ni, tack så mycket för att ni delar med er, trots sånna här svårigheter. Vi är många som har sett er kärna och den är varm och kärleksfull. Ni Peppar mig vissa dagar när det blir over the top o va själv me barnen. Kämpa på❤️kraaam en läsare sen ett år tillbaka exakt tror jag.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Alltså så fina ord!! Blir helt tårögd!! TACK <3 alltså du är en sådan fantastisk mamma som gör allt för dina barn!! <3 <3 Läser med tårar i ögonen. Åååh, underbara du! <3 <3 vad söt hon är som gillar dom 😀 finaste tjejen! Blir så glad! 🙂 Din kommentar kommer att leva länge i mig, den berörde verkligen! TACK för att du delade med dig och bjöd in till ert liv och för att du skrev så fint till mig. KÄRLEK! Och stor stor kram!!!<3

  3. Malin

    Gillar verkligen hur du tänker om ”unga” och ”gamla” mammor.. en sak som jag tänkt på är hur kul de hade vart om du och din familj hade vart med i ett program för mammor.. hade suttit bänkad haha 😘😘

  4. Kim

    Jag håller med dig. Det är alldeles för mycket fokus på åldern. Det viktigaste är väl om man själv känner sig redo/mogen för att skaffa barn tänker jag 🙂 Kram

  5. Linnea

    Hej Gabriella! Tack för så fin blogg som vanligt <3 Har en fundering som inte riktigt har med inlägget att göra, men hur tänker du/ni kring miljöpåverkan och klimat och sånt där? Funderar dagligen på klimat och miljö nu när sommaren varit och är så otroligt torr och varm… Gör ni något särskilt för att vara miljövänliga eller "klimatkompensera"? Har du några tips isåfall? Vet ju att ni äter vegetariskt/veganskt men utöver det 🙂 Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, jag tänker på det ibland.. Det är så läskigt.. Gör inte så mycket mer än att återvinna, sortera sopor osv.. 🙂 äter inte kött, säljer och skänker vidare allt vi gör oss av med så att det kommer till nytta för någon annan <3 kram kram

  6. Carolina

    Hej, har en fråga utanför detta inlägg. Vill minnas att ni la golv i eran förra lägenhet som ni sedan tog bort innan försäljning?
    Vad var det för golv ni la? Enkelt att ta bort sedan osv?
    Funderar nämligen på att lägga golv i ett av våra rum, men bor i hyresrätt så måste ta bort det i framtiden då vi flyttar.
    Tacksam för svar 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, vi tog inte bort det innan försäljningen 🙂 Sålde lägenheten med golvet. IKEAs laminat tog vi 🙂 kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish