Gabriella Joss Gabriella Joss
MatOkategoriserade

Recept på nyttig äppelpaj

Vi fortsätter lite på baktemat idag (haha) och här kommer ett recept på nyttig äppelpaj som jag tyckte blev himla gott för att vara helt utan socker och smör. Tips om man vill äta något nyttigare. Och till detta hade jag vegansk ”kvarg” som jag blandade i lite vaniljpulver i.

Du behöver: 

Fyra äpplen

Lite äppelmos att fylla ut med ( vi använder den sockerfria på bilden som vi annars har till frukostgröten)

1 dl havregryn

Cirka 3 msk honung eller agavesirap

Kanel

Kardemumma

Cirka 1 och en halv dl kokosolja (kan behövas mer eller mindre, man får känna av degens konsistens. Jag fick tillsätta lite medan jag gjorde degen och därav vet jag inte exakt men jag utgick från en och en halv dl)

Vaniljpulver

Gör såhär: Sätt ugnen på 170 grader. Skär äpplena i mindre bitar och lägg i en skål. Rör runt dom med lite kardemumma, kanel och lite äppelmos. Blanda honungen/sirapen tillsammans med havregrynen, kokosoljan, vaniljpulvret, lite kanel och lägg sedan ut det över äpplena. In i ugnen i typ 40 minuter.

Kommentarer

  1. Jasmine

    Hej Gabbi! Verkligen fantastisk blogg och jag kommer definitivt att prova detta recept. Men har lite annorlunda fråga. Vilket ansiktspulver rekommenderar du? Kommer att köpa en och jag har ingen aning om vilket är bra för att jag inte har använt någon tidigare.Kram

  2. Sandra

    Väldigt mkt kalorier i kokosoljan, men känns kanske lite nyttigare än smör. Blev chockad när jag räknade ut kalorierna på dadelbollar jag brukar göra! Sen har man ju olika mål med kosten också <3 Här är det viktminskning för hela slanten, då blir det skivade äpplen stekta utan fett m kanel på 🙂 Något med hösten som gör att man blir väldigt sugen på paj o gryta tycker jag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag räknar inte kalorier alls så har inte tänkt på det faktiskt.. Men har läst så mycket gott om kokosolja så det känns bra att använda i mycket 🙂 kram kram <3 Vad duktig du är som kämpar på! <3

  3. Ida

    Hej hej, ville bara belysa då jag också trodde att kokosolja va nyttigt att de innehåller 80 procent mättat fett och smör 60 procent mättat fett. Där av är kokosolja onyttigare att ha i bakverk jämnfört med smör. Fick precis reda på detta av en nära vän o dietist som förklara att de enbart gått en trend gällande att kokosolja osv skulle va nyttigt. Dock smakar säkert äppelpajen super gott, ser smarrig ut!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår 😀 jag har läst otroligt mycket gott om kokosolja och det innehåller himla mycket bra! Så jag väljer att tro på det hihi 🙂 kram kram <3

  4. Johanna

    Hur håller sig den sockerfria äpplemosen när burken är öppnad? 😊 Socker är ju ett sort konserveringsmedel så tänkte om den möglar snabbare? 🤔

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Den håller väl okej men vi äter upp den på typ en vecka 😀 någon gång har den hunnit bli dålig men oftast inte, kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish