Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Mat till lillasyster

Igår gjorde jag egna puréer till Jolie igen. Snabba och enkla blev det.

Aprikospuré: 

Torkade aprikoser (köpte sådana som innehåller enbart aprikoser och inga andra ingredienser/tillsatser)

Vatten

Gör såhär: Lägg aprikoserna i vatten så att vattnet täcker dom och låt ligga några timmar. Häll sedan av vattnet och mixa slätt.

Sötpotatispuré: 

Sötpotatis

Vatten

Rapsolja

Gör såhär: Koka sötpotatisen (skala och hacka först) i vatten som täcker all potatis. När potatisen mjukat så hällde jag av lite vatten, tillsatte rapsolja och mixade slätt.

Gjorde också egen gröt i vanlig ordning. Recept på den kommer nu framöver. Håll utkik om ni är intresserade. Hon älskar gröten ihop med aprikospuré eller mosad banan och blåbär.

Kommentarer

  1. Carolina

    Hur länge kan burkarna stå i kylen? Tycker det är så svårt. Vår dotter är bara 4 månader så hon äter ju inte hela portioner än. Känns som att jag kastar halva burkar hela tiden. Hur gjorde ni i början?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      En vecka kan mina stå ungefär 🙂 brukar alltid smaka av innan jag ger henne. Fryste in i iskuber första tiden. Jättesmart! Kram kram <3

  2. Mia

    När du gör egen gröt, berikar du den med nånting då? Fick rådet av min bvc att INTE göra egen gröt utan ge köpes gröt just för att den är berikad med allt barnet behöver.
    Nu är jag lite för bekväm för att göra egen gröt men funderar ändå 🙂

    1. Emelie

      Hej

      Tänkte att jag kan svara! Jag gör havregrynsgröt men berikar den med paltbröd och aprikospuré. Kan även ha i nyponskalsmjöl som Gabriella har 🙂 om du berikar med järn kan du göra egen, bara pga järnet som bvc rek köpgröt. Finns olika recept om du googlar också 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish