Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En tung helg

Puuuh.. Denna helg har varit hemsk. Under fredagsmorgonen så inser vi att F har hög feber och då är det bara för mig att slänga på mig kläder och ta med båda barnen till förskolan. Tanken var ju att F skulle ta hela inskolningen då han är så lugn och trygg (vilket är bra för Jason) men nu blev det såhär en dag. På fredagskvällen blev Jolie också dålig och där började egentligen vår tuffa helg. Hon har varit så snorig och ynklig och jag får ju panik direkt just på grund av att hon faktiskt har ett hjärtfel. Det är fortfarande så nytt och ibland kommer det bara över mig att det faktiskt är så. Och så blir jag orolig och ska försöka visa mig stark framför barnen vilket tar ännu mer energi.. Blir lite en ond cirkel. Kunde knappt somna sen när det var läggdags utan låg och tittade så att hon andades ordentligt, mådde bra, puffade upp kudden under henne för att det skulle bli lättare för henne med allt snor och slem.. Var helt förstörd under lördagsmorgonen och då blev Jason också sjuk.. Och idag kände jag mig dålig med. Under dagen så har dock F varit piggare så han gjorde i ordning lite god brunch för att pigga upp oss alla. Annars har vi mest bara hängt i soffan, hostat,  kollat på film, läst böcker, ätit god mat

Nu när det har varit såhär så har jag nästan ångrat att vi satte igång med förskola. Jolie är ju extra infektionskänslig och det är fler barn på avdelningen som har syskon som är det.. Dom är noga med att barnen inte får komma minsta sjuka till förskolan med andra ord. Men ändå blir man ju smittad.. Vi har ändå varit rätt förskonade med sjukdomar (vi har ex. aldrig haft magsjuka här hemma) men det känns som att det kommer att vända nu.. Vet inte riktigt hur jag ska göra då Jolie trots allt är ett hjärtebarn och fortfarande så liten.. Vill inte utsätta henne för mer än nödvändigt. Vad har/hade ni andra med extra infektionskänsliga barn gjort? Berätta gärna. 

Hoppas denna vecka blir bättre än helgen! Önskar er en fin kväll. Kram <3

Dagens underbara brunch! Och amerikanska pannkakor enligt ICA:s recept men han har bytt ut smör mot kokosolja, tagit bort allt socker i pannkakorna samt bytt ut 50% av vetemjölet mot havremjöl. I avokadoröran har vi Oatly påMackan, avokado, citron, salt, chiliflakes.

Och så lite bilder från gårdagens mys: 

Tände upp i braskaminen och massor med ljus och bara gosade i soffan med vår snoriga tjej. Det blev så galet varmt i hela huset av ljusen så vi svettades typ ihjäl efter en stund, haha.

Kommentarer

  1. Hanna

    Hoppas innerligt att du orkar svara: vart kommer dessa ljuvliga ”myskläder” ifrån? De du har här på bilden ovan. Du har en jättefin blogg! Kram från en annan två- och småbarnsmamma 🙂

  2. Nathalie

    Vår son har fått gå 15h/veckan trots en sjuk lillasyster. Han har blivit så påverkad av hennes sjukdom ändå på alla plan så vi har ändå känt att om det funkar så ska han få gå. Så fort det gått till exempel magsjuka så hade vi en överenskommelse med dagis att dom skulle ringa så vi kunde hämta hem honom. Då har han fått vara hemma till ”faran” är över. Trots att vi varit noga med det har lillasyster lyckats få magsjuka två gånger som resulterat i inläggning.. Men vi har så mycket kompisar med barn som vi är med så vem vet vem som smittar med det… Vi har känt att vi isåfall inte ska träffa någon! Nu fyller lillasyster två år i september och har precis börjat förskola, med förhoppningen att hon ska klara av det! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår er helt <3 tack för att du delade med dig. Man får ju verkligen väga för och nackdelar och ta bästa beslutet för alla. Håller tummarna för att det ska gå bra!! <3

  3. Natalie

    Usch va tråkigt med sjukdomar. Jag har inga tips om hur ni ska undvika men däremot ett tips som jag fick av vår läkare när dom små är snoriga. Låt dom sova på mage, gärna med rumpan uppåt om det går. Då rinner snoret ut. Pallar man upp huvudet rinner snoret ner i lungorna och hostan kommer. Detta hjälpte vår dotter när hon var liten och fick fruktansvärd hosta så fort hon blev förkyld. Inga mediciner fungerade.

  4. Alexandra

    Hej Gabriella!

    Alexandra heter jag, och jag vill egentligen komma med lite stöttning som jag gissar att du förmodligen inte får så mycket av. Och det är att du och Fjodor vet vad som är bäst för er familj.

    Jag har själv inget infektionskänsligt barn, men har valt att behålla honom hemma med mig ändå. Många undrar varför och tycker att vi gör honom en otjänst. Men min slutsats efter att ha jobbat inom förskolan och läst allt jag kommit över om anknytning och utveckling hos små barn är att barn behöver sina föräldrar långt mycket mer än de behöver förskolan.

    Så om anledningen till att du har Jason på förskola är att du tvivlar på vad du själv kan erbjuda honom (tänker på att du nämner att han är sen med språket, det kan ju ge vilken mamma som helst tvivel på sig själv) och upplever att omvärlden tror att han behöver förskolan för att utvecklas så behöver du lyssna till dig själv. Om din magkänsla säger dig att du ska ta hem din son så gör det. (På dina kommentarer ser det ut som att det är det enda du vill göra och att du söker stöttning innan du vågar ta beslutet, men det vet bara du ❤️)

    PS. Det står inget på 1177 om att man måste utsätta barn för sjukdomar för att de ska få ett immunförsvar. Tycker att det är ett konstigt argument. Som att vi ska börja knuffa våra barn för att de tillslut inte ska gråta när de ramlar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina Alexandra för dina fina och peppande ord <3 betyder så mycket för mig att läsa! Ja, självklart så har ett barn det alltid bäst hemma med sina föräldrar men det hade ju varit så roligt för honom att få ingå i en större grupp med barn varje dag och göra aktiviteter som vi inte gör hemma ihop med dom. Men förstår helt hur du menar och håller med dig. Stor kram!! <3 <3 Jättefint skrivet av dig.

  5. Maria

    Vad mysigt ni har det! Vad är det för fint soffbord ni har?

    Hoppas ni kryar på er snabbt. Förstår att det känns oroligt med Jolie. Vad säger läkarna om att hon blir förkyld? Tänker att hon, även om hon är extra infektionskänslig, ändå måste få infektioner för att bygga upp sitt immunförsvar?

    Kram och krya på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Från ELLOS 🙂 <3 tack snälla du! Hon ska ju inte utsättas för sjukdom på samma vis som andra barn ska och kan <3 kram!

  6. Åsa

    Vad har Jolies hjärtläkare sagt? Vad jag har förstått så skiljer det sig både från hjärtfel till hjärtfel och från barn till barn hur farlig en vanlig förkylning kan bli. Innan vår grabb opererades när han var ett år, levde vi i princip helt isolerade (vi har inte fler barn, så hamnade aldrig i er situation med äldre syskon på förskola). Han fick inte ens följa med in på Ica när det var folktomt, hjärtläkarens bestämda order. En liten förkylning hade lett till intensivvård, ändå fick vi tråkiga kommentarer om att vi var överbeskyddande (så ta inte åt dig när folk inte förstår bättre). Men jag tror att det skulle ha blivit så farligt för vår son för att han var väldigt liten och inte hade några reserver att ta av, och så tror jag att det spelar in ifall hjärtfelet i sig påverkar andningsvägarna. Så mitt råd är att prata med hjärtmottagningen om vad som är bäst för just Jolie. Och försök att inte ta åt dig av kommentarer som menar att sjukdomar hör till och att man måste bygga upp ett immunförsvar. Det är annorlunda med hjärtebarn! Lycka till! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju verkligen så.. Så hemskt 🙁 vad starka ni är som gått igenom allt detta tillsammans. Är ju verkligen helt annorlunda med ett hjärtebarn. Man kan inte jämföra med ett ”vanligt” barn.. <3 Tack för din omtanke och kärlek. Stor kram! <3

  7. Emelie

    Så jobbigt när de små är sjuka man känner sig så hjälplös😭 och speciellt i tar fall med lillasyster som är extra känslig.

    Men ja när barn börjar på föris så får man räkna med att sjukdomarna kommer. Har mina barn tätt och de fick börja på förskolan samtidigt, jag var alltså hemma med bägge 2 tills lillasyster var strax efter 1år då skolade vi in bägge. Och ja vi har åkt på magsjuka 2 gånger och ett antal förkylningar. Och hösten är ju en årstid då man blir sjuk. Barnen hann gå 1 vecka efter sommarlovet så blev dom förkyld😩

    Hoppas ni kommer fram till någon lösning. För föris är ju kul för barn också❤️

  8. Sara

    Nicolas har ju gått på förskola fram tills sommaren nu och dom blir sjuka lätt den första tiden. Vi vabbade varje/varannan vecka med honom… Sedan blir ju vissa mer sjuka än andra såklart. Vi ska prata med läkarna nu och se vad dom tycker är bäst med tanke på Hailey. Det finns nämligen vaccin som barn med hjärtfel kan få mot RS så att de inte insjuknar i det. Men det lutar ändå mot att vi håller Nicolas hemma med tanke på att hon är så liten också ❤

  9. Lisa

    Vad har ni fått för råd och riktlinjer från sjukvården utifrån Jolies hjärtfel? Råder de er att undvika förskola om möjligt? Annars tänker jag som någon här ovan skrev att det är också en viktig del att i viss mån utsättas för smittor för att bygga ett immunförsvar och såklart också omöjligt att undvika smittor om man inte tänkt isolera sig hemma vilket så klart inte är sunt.

    Jag förstår att det finns mycket oro och ångest kopplat till Jolies hjärtfel och jag tror därför att det är viktigt att försöka vara lite tuff mot sig själv och peppa varandra för att inte begränsa sig själv och varandra på ett sätt i vardagen som blir osunt.

    Du skrivit flera gånger hur redo Jason känns för förskolan. Om sjukvården inte rekommenderar annat.. så kör! Kanske skulle ni dela mer på inskolningen så att du känner dig tryggare i det? Skulle det bli perioder av mycket sjukdom på förskolan har du kanske möjlighet att ha barnen hemma om du känner att det är möjligt för dig?

    Om du känner att oron tar över eller det finns situationer som känns övermäktiga kanske det skulle kunna vara till hjälp för dig att på nytt gå en kurator skotskt för att jobba med det och inte fastna i hjulspår som gör det svårt för dig.

    Lycka till och kämpa på 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hon ska ju inte utsättas på samma vis som andra barn då hon är ett hjärtebarn.. <3 Ja, det är ju en lösning att ha honom hemma dom värsta månaderna. Tack för en peppande kommentar. KRAM <3

  10. E

    Jobbigt. Sänder krya kram!
    Vi har inget hjärtfel i min familj, men andra syndrom som innebär infektionskänslighet, både på mig som mamman och yngsta barnet. Barnet är snart 12 år nu men det är först nu som h*n inte är sjuk så ofta längre. På förskolan gick de inte mer än 2 veckor emellan ibland, så det var till att va hemma väldigt mkt då. Jag skulle nog valt att kanske vänta ett halvår till iaf. Å se hur de blir då. Din kille är lite större då med, o kanske inte lika känslig. Hoppas ni löser det. krya!! 🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Stor kram tillbaka och tack för så förstående ord <3 Förstår verkligen hur du tänker.. Tänker precis likadant.. Aja, får se hur det slutar, kram!

  11. Carolina

    Åh vad jobbigt läge för er :/ det är verkligen så hemskt när barnen är sjuka, även om det bara är en liten förlylning så blir man så nojig lixom.
    Hoppas ni kommer fram till en bra lösning för er! 🙂 ni kan ju kanske prova några veckor till och skulle det bli smitta igen så kanske överväga att ha Jason hemma?

    Vi måste ha haft ganska tur med sjukdomar från förskola och så, min son har gått sen han var 1,3 år och nu är han 3, han har varit sjuk två gånger under den tiden, och då bara lite snorig. Det är jag väldigt tacksam för, ser i dina kommentarer att många blir sjuka var o varannan vecka. Huga :/

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh sååå skönt att läsa 🙂 hoppas vi också kommer så lätt undan med sjukdomar om det nu skulle bli så att han börjar 🙂 ja, vi skulle ju kunna prova ett tag till och se hur det känns <3 kram kram

  12. Lisa

    Usch vad jobbigt! Jag hade nog velat höra med hjärtspecialisten vad dom anser om smittor nu när er dotter vuxit till sig lite (hon är ju fortfarande liten såklart!) Sen är det nog väldigt olika hur sjuka barn blir av förskolan, vår tvååring har haft 2- 3 milda förkylningar sen start i februari, medan andra har otur och blir sjuka jämt! Hoppas ni hittar en lösning som känns bra för alla fyra i familjen! ❤ Vårt andra barn föds i början av nästa år, det kommer helt klart kännas lite svettigare att undvika sjukdomar då . . . 😖

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att läsa att ni klarat er så bra! Hoppas det blir samma för oss <3 Åååh, förstår verkligen det. Stort lycka till med allt och grattis!! Kram kram <3

  13. Anna

    Har inte infektionskänsligt syskon men vill bara skriva;
    Jag har haft min tjej i dagoa i ca 1,5 år
    Hon har aldrig varit magsjuk eller dragit hem något som varit värre än 2 dagars feber & förkylningar!
    Så Det beror lite på hur infektionskänslig Jason är också!

    När lillasyster kom och var extra infektionskänslig så tvättade vi alltid händerna /armar /ansikte innan vi gick ut från dagis/eller direkt när vi kom hem + att vi bytte kläder på henne

    Idag byter vi inte kläder men tvättar alltid
    Händerna!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att läsa! Ja, Jason är typ inte känslig alls känns det som 🙂 <3 han tar alla förkylningar och liknande hur lätt som helst! Kram kram <3 och tack för att du delade med dig.

  14. E

    Hur känner du inför att vara hemma själv med båda barnen? Undrar eftersom jag väntar andra barnet i november. Första är bara 16 månader och skolas in på förskolan av pappan nu. Han börjar plugga om en vecka och har funderingar om jag ska låta äldsta vara hemma när lillebror kommer eftersom det kommer vara de värsta månaderna sjukdomsmässigt under vintern och vill slippa dra hem smittor. Tänker att om sambon pluggar kommer han förmodligen vara hemma mer än de 50-60 timmars veckor han jobbade med första barnet.. lite mer flexibelt med plugg ju… men jag vet inte hur det är att ha två barn än!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tror inte att jag skulle klara av det utan att köra slut på mig själv då jag har ett arbete inom sociala medier med som tar en del timmar per dag.. Annars hade det nog funkat jättebra om jag bara var mammaledig.. Men har så höga krav på mig själv och vill ge barnen 100% och det hade nog inte varit möjligt i kombination med arbete. Vi får se hur det blir, kram <3

  15. Dessie

    Låt han gå kvar på förskolan för tusan. Oavsett när han skulle ha börjat så drar barn alltid hem baciller från föris. Låt han vara barn och leka och lära sig på föris än att han ska bli en leksak som man ska leka runt med och ändra hela tiden. Det tar ca ett år innan barnet som börjat på förskolan blivit så pass immun mot bacillerna som medföljer. Tänk på båda barnen och inte enbart Jolie bara för att hon har ett hjärtfel (ja har ett syskon till äldre barnet så vet men man måste släppa tyglarna lite).

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hör du själv hur din kommentar låter? Skäms på dig! Läs på lite! Ett barn med hjärtfel som får en influensa eller magsjuka kan bli riktigt sjukt och det kan få allvarliga konsekvenser. Det är inte jämförbart med ett ”vanligt” barn. Hoppas att du tänker efter innan du får för dig att kommentera igen! Självklart tänker jag på båda barnen men när det kommer till något som kan vara ett hot för livet för något av barnen så får man ju fundera en extra gång. Ha en bra kväll!

  16. Elinore

    Hej Gabriella! Jag tycker ni ska vänta med förskola, ni har ju möjligheten till det och det finns ingenting förskolan kan ge ert barn som ni inte kan. Jag är själv hemmamamma och kan varmt rekomenders hemmaföräldrars nätverk på FB! Suverän grupp för oss hemmaföräldrar där vi peppar & stöttar varandra!

  17. Bella

    Så tråkigt att höra hoppas hon blir bättre. Självklart blir alla förkylda eller så med eller utan förskola men min dotter e lika gammal som Jolie och min son e 2,5 år älskar förskolan , han fortsatte gå när min dotter var 4 veckor fick hon RS Virus och blev allvarligt sjuk låg inne i 2,5 vecka önskar ingen den upplevelsen. Kan inte ens tänka mig hur su känner.Vad som är bäst för er dotter tänk på det med tanken på hennes sjukdom. Min son e hemma nu och varit fria från förkylningar eller så i månader förskolan är ständigt med olika baciller. Känn ingen press barn e glada sociala och lärorika hemma med föräldrarna med.👍🏻

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, vi håller tummarna för det.. Nej fy tusan så jobbigt 🙁 KRAM och tack snälla för pepp och kärlek. Den behövs!!

  18. Lovisa

    Nu har jag inget hjärtebarn så kan inte relatera till det, men en dotter som är i samma ålder som Jolie. Vi har valt att inte ha vår äldsta på förskolan och en stor anledning är just alla smittor. Dom är så små och känsliga när dom är under året speciellt, även annars friska barn, så tycker det tar för mycket på dom även med en vanlig förkylning. Vi ligger också sjuka denna helgen och har fått kämpa med att få i dottern amning/mat då hon är täppt i näsan och jag känner hela tiden att det är så skönt att storebror inte går på förskola och drar hem sjukdomar titt som tätt.. Så mitt råd är att följ ditt hjärta. Du vet vad som är bäst för er. Men ha inte dåligt samvete ifall ni väljer att ha Jason hemma eller om F skjuter upp sina studier ett år. Jag tror det är värt att ”isolera” sig lite inte bara den allra första tiden utan åtminstone barnets första år, de kommer hinna bygga upp sina immunförsvar ändå. Krya på er och hoppas lilla Jolie får vara fri från sjukdomar lång tid framöver, kan bara tänka mig den oron ni måste känna. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig, förstår helt ert beslut!! <3 Ja, det är så hemskt när dom små har svårt att äta på grund av allt snor.. 🙁 KRAM och tack för kärlek och omtanke <3

  19. Louise

    Men lillpluttan ❤️ Asså förisbacillerna är förjävliga rent ut sagt. Första året min tjej gick så va hon förkyld heeeela tiden. Hade ständig snorig näsa & hosta. Och jag tror vi hade magsjuka 3-4 gånger på 3 månader. De va helt sjukt. Då har jag inte haft magsjuka på flera år innan det. 😫

  20. N..

    Förstår ert dilemma ❤️ Följ ert hjärta och gör det som känns bäst för er situation. Ett litet tips kan vara att ge båda barnen tex Semper magdroppar eller liknande. Jag har ett barn med många allergier och har tidigare läst att allergier och infektioner bottnar i bra immunförsvar från magen. Så att stärka upp med lite magdroppar kan såklart hjälpa att stärka immunförsvaret speciellt när man är ny på förskolan. Min son började förskolan för 1 år sen (då var han 1 år och 9 månader) och åkte på sin andra feber i livet inom 2 veckor. Men peppar peppar har det inte varit så illa som jag trodde. Han har fått ta droppar i flera månader utan uppehåll. Nu har jag tagit en paus men ska börja snart igen. Sen om det är just det som hjälpt eller inte kan jag inte svara på, men det har känts rätt iaf 🙂
    Lycka till med allt, är övertygad om att det löser sig för er ❤️

  21. Jossan

    Jag förstår dig! Min lilla här hemma är 10 månader och han var sjuk typ hela vintern och våren. Storasyster går 15 h/vecka på förskola så det kom väl därifrån. Om F kan vara hemma hade jag nog valt det, just med tanke på att Jolie är extra känslig. Då kan ni turas om att göra saker med Jason så att den andra får egentid med Jolie. Men ni känner bäst själv! Han kanske verkligen vill gå på förskolan och då får ni väl väga in det i beslutet. Men ni verkar umgås mkt med andra barn ändå. Krya på er! Vi är också sjuka här, så fort sommaren försvann så började det… 😑

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men åh nej 🙁 ja, det blir väl så.. Förstår dig helt.. Vi funderar på samma. Samma här 🙁 och detta är väl bara början.. Stor kram <3

  22. emma

    men fy vad jobbigt, jag skulle nog personligen skippat fsk om jag hadem mjlighet,speciellt nar det ar barn med hjartfel 🙁 lilla skrotan,dummA baciller

  23. Sofia

    Vet hur de känns att ha sjuka barn😣 våran stora kille börja förra hösten 1 månad efter lillebror kommit och ja hela höst/ vinter va vi sjuka typ 2 veckor på 1 månad! Och så höll de på till maj! Va riktigt hemskt! Så tyvärr får ni nog räkna med de om ni väljer att ha han på förskolan. Hoppas ni kommer fram till ett bra beslut för eran familj❤️

  24. Sofia

    Borde du inte kunna rådfråga hjärtmottsgningen om detta och vad de rekommenderar? Även om det är jobbigt så behöver ju barns immunförsvar byggas upp, så någon riktlinje kanske de har inom vården? En vän till mig fick en prematurbebis som var ganska sjuk, men mottagningen där hade tydliga råd när han var gammal och stark nog för att storasyster kunde börja förskolan igen 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vet inte vad rekommendationerna är men det vi har fått höra hittills (när hon kom till oss) är att vi ska undvika det i största möjliga mån. Jag som mamma känner i både magen och hjärtat att hon kan få bli sjuk när hon är lite äldre just för att sjukdomarna tar enormt med kraft och energi från henne. Hon blir så ynklig och helt förstörd av att vara krasslig. Och den kraften behöver hon till annat då hon som sagt är född som hjärtebarn 🙁 kramar!! <3

  25. Isabelle

    Åh fy vilket dilemma! ..Jag förstår precis hur du menar. Jag tror ni känner bäst själva. Gå på magkänslan! Vad är verkligen bäst för er familj, känn efter länge och riktigt. Bara ni som kan veta! Det kommer säkert lösa sig superbra, stor kram och krya på er-hälsningar.

  26. Sara

    Jag hade haft honom hemma. Tror inte barn behver fsk utan har det allra bast med sina nara och kara om man har det mojligheten.
    Det valet har vi gjort och ska forsoka ha bada barnen hemma tills storsta ar 5 och minsta 3,5ar. Forhoppningsvis kan vi ha minsta hemma langre an sa!
    Ni har ju dessutom sjukdomsbilden att ta hansyn till med ett infektionskansligt barn och da hade jag inte tvekat. Folj era hjartan!! Krya pa er nu!!

    just det, har ett tips pa en harlig grupp pa fb ”hemmaforaldrars natverk” dar alla valt att ha sina barn hemma. dar kan man fa bra rad och harlig stottning

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 tror också det. Låter ju helt fantastiskt. Vad härligt för er!! Kram och tack för tips <3

  27. Sanna

    Hej. Jag har själv vuxit upp med hjärtfel och vet precis vad det innebär. Idag är jag 18 år och mår hur bra som helst. Jag är precis som Jolie infektionskänslig och så fort det går allvarligare sjukdomar i min klass (magsjukan osv) stannar jag hemma. Du är väldigt välkommen att ställa frågor angående hjärtfel eftersom att jag förstår att jag och Jolie har ungefär samma.

  28. Hanna

    Jag har två barn, en 2,5 och en 1 år. Vår 2,5 åring fick RS och blev inlagd när han var knappt tre månader gammal. Det önskar jag inget barn.. Efter det har vi varit jätte försiktiga. Vår minsta höll vi undan från affärer och folksamlingar tills han var ca 6 månader. Efter julhelgen blev han dålig, åkte hela veckan till vårdcentralen för att han skulle få inhalera medicin. Då han hade slem han inte fick upp.. Efter några månader började storebror förskolan, på ca tre månader var han där i två veckor. Övrig tid sjuk. Lillebror åkte på all skit med. Det kändes så fruktansvärt så vi fick nog av förskolan och valde att ha honom hemma tillsvidare. Det var jätte jobbigt att se honom så dålig. Räckte ibland att han var där i två dagar och sen hade han åkt på något nytt…
    om jag var er skulle jag strunta i förskolan tills er dittter blivit äldre. Snart kan de underhålla varandra och leka tillsammans. Skönt att ha dem hemma i trygg miljö, se så de äter o har det bra!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men fyy 🙁 förstår er!! Man ska gå på magkänslan!! Jag kanske gör samma sak.. vi får se. Men det gör ont i hjärtat av tanken på att Jolie ska vara sjuk såhär som vi varit nu fler gånger nu i höst/vinter.. Känner ändå att jag har ett ansvar som förälder att se till hennes bästa då hon ändå har ett allvarligt hjärtfel och vi KAN vara hemma. Och Jason har det ju minst lika bra hemma. Vi får väl se.. KRAM <3 <3

  29. Julia

    Tyvärr så är det ju massa massa baciller på förskolor :/ oavsett om personalen har god handhygien.. barn är ju barn 🙉 .. jag hann jobba 2 veckor nu efter semestern, sen small det till… förkylning & knappt någon röst.
    Dock så har jag ett barn i min grupp som är ett hjärtbarn. Hans mamma vill att vi ringer så fort det går t.ex magsjuka. Men förkylning går bra. Nu är ju han iofs 4 år. Så det är ju lite skillnad. Jolie är ju så liten..
    hmm. Väldigt svår situation för er. Men ni verkar så kloka, så ni kommer säkert fram till det som är absolut bäst! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju skillnad 🙂 och även olika beroende på vad det är för hjärtfel och hur krävande det är för barnet att leva med hjärtfelet i fråga.. <3 tack snälla för så fina ord och peppen. Du är ju för fin!! Hoppas du är frisk nu och om inte så får du krya på dig massor <3 <3 kram!!

  30. Susann

    Hej! Ja det är nog nästan helt omöjligt att inte bli sjuk på förskolan. Kommer ännu ihåg när min son började, första året minst en gång i månaden var vi sjuka. Du får överväga om det är värt det, alternativ ha honom en dag i veckan bara. Ni kommer att vara sjuk ofta om han går där så är det tyvärr. Mycket beror också på att föräldrarna inte har tid att vabba och hen har ju inte feber så hen behövet inte vara hemma, morr barnen smittar ändå..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åååh, ja det är så tråkigt 🙁 Tycker det är så viktigt att hålla barnen hemma när dom är sjuka.. Kram kram och tack för att du delade med dig <3

  31. Lina

    Så fort det gick sjukor på förskolan bad jag personalen ringa/sms:a mig så höll jag sonen hemma för att inte smitta lillasyster. Detta gjorde att mina minstingar slapp bli sjuka… svårare med två äldre skolbarn att de inte drar hem något men tack och lov har vi varit ganska förskonade.

  32. Piteå

    Låt han gå. Be f skjuta upp ett tag till och så kan ni dela på er mer om någon blir sjuk. Tänker på att Jason nyss börjat kanske skulle kännas konstigt att börja sen bara jaha Hej då

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, men han har fortfarande inte kommit in i det så mycket 🙂 han vill ju inte vara där själv än så hade inte varit några problem att ta hem honom ändå. Hur tänkte du att vi skulle dela på oss? Vi bor ju fortfarande i samma hus tänker jag.

  33. Sofie

    Jag förstår din tanke till hundra procent. Samtidigt som någon skrev går det ju inte att undvika sjukdomar. Förkylning t ex är ju luftburet och det räcker att vara på ICA i förkylningstider för att riskera smitta. Nu vet jag inte hur det funkar med hjärtfel, men de måste ju bli sjuka ibland för att bygga upp sitt immunförsvar. Sen förstår jag ju såklart att ni inte vill åka på något allvarligare, men där tror jag som sagt att risken alltid finns ändå om man inte isolerar sig hela vinterhalvåret. Hur som helst, stort lycka till hur ni än väljer att göra ♥️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen vi åker inte till ICA i förkylningstider om det är mycket folk 🙂 Då håller vi oss borta. Vi passade på att gå på affärer och liknande förra året när det var minimalt med folk osv. Vi anpassar oss efter det. Förstår hur du menar och självklart hör det till! Men kan man undvika det när hon är så liten så gör jag gärna det 🙂 kram <3

  34. Amanda

    Sjukdomar är en naturlig del av livet och man måste ju få ett par förkylningar genom livet! Förstår att ni är oroliga för Jolie men ni kan ju inteisolera er.
    På min sons förskola finns en tavla vid ingången där det står om det går magsjuka, löss osv. Lät att vända i dörren och skippa förskolan tills smittan inte längre går om man har den möjligheten! Förskolläraren pratade även om att dom skulle skaffa en telefon och skicka ut sms vid utbrott av sjukdomar så att man kan välja att vara hemma med barnen om man har den möjligheten! Kanske vore något på Jasons förskola om det ändå finns fler barn med syskon som är infektionskänsliga? Då kan man ju kanske undvika de värsta smittorna!
    Kan även säga att barnen blir sjuka när dom börjar på förskolan, jag har vabbat varannan vecka sen min son började på förskolan i januari! Är dock vääääldigt petig och vabbar för minsta lilla, tycker inte man skickar iväg sitt barn till fsk när det är lite på gränsen.. vet stt folk gör det ibland men det är ju då sånna som jag som är noggranna drabbas och måste vara hemma ännu mer och vabba sjuka barn!
    Hoppas några av mina tips kan hjälpa till! Förskolan är underbar för barnen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, självklart är det så 🙂 förstår hur du menar! Men tror det är svårt att sätta sig in i hur det är att ha ett barn med hjärtfel eller liknande för dom som inte har det. Man gör allt för att skydda sitt barn från det som gör att dom mår minsta lilla sämre då dom behöver kraft och energi till annat än att vara dåliga. Det är annorlunda jämfört med att ha ett friskt barn. Dom hör av sig direkt något går så att vi kan hålla honom hemma då men det är inte säkert att det räcker 🙂 aja, vi får se hur det blir. Självklart kommer Jolie också bli sjuk många gånger under sitt liv men kan vi undvika det här och nu när hon är så liten så gör jag gärna det. Kram finaste du <3 <3

      1. Ninna

        Jag tycker inte man kan säga att ”ni inte ska isolera er osv” när de inte kan sätta in sig i er situation.
        Tycker iaf att ni gjort rätt hittills att han varit hemma de 3 första åren då det är inte nödvändigt med förskola för så små barn. Inte gick jag på förskola förrän vi flyttade till Sverige när jag var 4 år. Det blev människa av mig med🤗. Håll honom hemma sålänge ni vill om det är det ni vill. Ni vet vad som är bäst för era barn och ni har en dotter som ni behöver och vill skydda så gott ni kan. Förskola är hemskt vad gäller sjukdomar. Min son började i januari o har varit mer hemma än där. Sen har han smittat min dotter som är 4 mån några ggr. Hösten har ju precis börjat så jag vet vad som väntar… Funderar på att ha honom hemma ett tag till. Han fyller 3 i april. Kram på dig❤

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Nej, det kan man inte säga till någon som har ett barn med ex. hjärtfel.. Det är annorlunda än att ha ett ”vanligt” barn.. <3 Ja, det är nog mycket sjukdomar som väntar med tanke på hur det är redan nu.. <3 Så fint pepp och stöd från dig! TACK! Jag var också hemma länge med min mamma 🙂 kram kram

  35. Maggan

    Jag hade försökt ha det äldre barnet hemma så länge som möjligt för att slippa all dagisbaciller så om den av er som ska vara föräldraledig känner att den orkar vara hemma med båda barnen så är det inget måste för Jasons skull att gå på förskola, han har det ju minst lika bra eller bättre hemma 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, vi funderar på att skjuta på Fs plugg.. Vi har pratat så mycket här hemma och sådana här dagar som vi haft nu med feber och snoriga näsor och hosta är fasiken inte värt det.. Jolie behöver lägga fokus på att växa och gå upp i vikt. Inte på att vara sjuk.. Får se hur vi gör <3 kram kram

  36. Sara

    Jag är övertygad om att barn inte ”behöver” förskola överhuvudtaget sålänge man har ett normalt socialt liv =) Tror Jason får precis allt och lite till av det han behöver hemma.
    Men sen kan det ju såklart finnas behov från er föräldrars sida men det är ju en annan sak😊 Krya på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag tror samma sak 🙂 Vi överväger att skjuta på Fs studier ett år till. Men vi får se hur det blir <3 det är inte värt detta med sjukdomar osv.. Kram kram och tack <3

  37. johanna

    nr jag fick barn nr 2 valde jag att ha storebror hemma! knde att jag inte ville passa tider o verkligen njuta av att va mamma! vi gick ist pa mammatrffar o ppna frskolan. de hinner m bde frskola fritids o skola nd
    jag hade valt att ha storasyskon hemma! idag r mina 12 o 14 r
    jobbar pa forskola o kan inte forsta vrf m an lmnar nar man anda ar hemma!
    alla gr dock som man vill!

  38. Marie

    Smittor finns överallt. Handhygien är det viktigaste och mest grundläggande. Ha som rutin att tvätta händerna med tvål och vatten (handsprit tar inte bort tex bakterier från vinterkräksjuka) innan ni går hem från förskolan och sen innan ni gör något hemma. Be förskolan skicka ut info till er om det finns misstanke om magsjuka på avdelningen så ni Kan välja att hålla Jason hemma.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det vet jag om men man undviker dom ju om man inte har förskola.. Och vi kommer inte vara ute och flänga bland massor med folk när det är smittotider heller. Vi tvättar alltid händerna det första vi gör när vi kommer hem 🙂 ja, det har vi bett om, kram <3

  39. Simona

    Tvättat och spritat händerna, tar av barnen deras kläder när dom kommer hem. Försöka undvika att dom pussar varandra. Min sambo fick cancer för tre veckor sen💔 så här är det oxå väldigt infektionskänsligt (diagnosen, troligtvis har han varit sjuk ett tag)
    Finns inte så mycket man kan göra. :/
    Ni städar mycket lägg till lite ytdessinfektions medel så kan det hjälpa lite.
    Allt ordnar sig! Hoppas familjen mår bättre!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men herregud 🙁 mitt hjärta går sönder.. Skickar massor med styrkekramar <3 <3 ni är starka och klarar allt detta tillsammans!! Tack för all kärlek och omtanke <3

  40. Sofia

    Åh nej vilken tråkig helg! Många som verkar bli förkylda och flunsiga nu. Tipsar om ingefärashots, brukar riva ingefära och ”klämma ut” saft. Blandar i lite juice. Kanon mot förkylning! Krya krya! Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish