Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att klä sig som gravid

Inlägget innehåller reklamlänkar

Fick en fråga om jag inte kan skriva lite om hur man ska tänka när man klär sig som gravid. Om jag har lite tips och råd. Och det har jag såklart, haha =) Nej, men det är inte alltid lätt att vara gravid och hitta kläder. Ju större man blir ju svårare blir det och mammakläderna i butikerna är ju inte alltid dom roligaste.. Här är mina bästa tips:

– Satsa på kläder som du hade haft i vanliga fall men i en storlek större. Det mesta som sitter någorlunda tight när det kommer till vanliga kläder sitter faktiskt väldigt fint över magen. Så testa en storlek större och se om du kan dra plagget över magen.

– Jag levde i tights och klänning/kjol. Det som räddade mig var sköna strumpbyxor och tights från MAMA-avdelningen på H&M. Jag bodde i dom! Sååå sköna! Och så köpte jag klänningar och höga kjolar. Kombinerade dom höga kjolarna med kortare toppar eller stoppade ner längre tröjor i kjolen. Så skönt och snyggt!

– Tänk långsiktigt. Jag ville inte lägga pengar på plagg som jag enbart kunde ha under graviditeten. Många av klänningarna jag köpte var faktiskt i storlek S (min vanliga storlek) och passade sjukt bra ändå trots att jag var i vecka 40. Dom var så stretchiga i materialet. Det bästa av allt är att jag fortfarande kan ha dom idag trots att jag inte har någon gravidmage.

– Lång tröja. Jag gillar inte jeans. Och jag gillade dom ännu mindre när jag var gravid såklart, hehe. Så oskönt! Tights har ju oftast inga fickor och det kan ju se och kännas lite naket om man bara har en vanlig tröja till och inte en klänning eller kjol över. Lösningen är att ha en lång tröja som täcker rumpan. Då kan man köra tights och en vanlig tröja som man får över magen + lång tröja som täcker rumpan. Så skönt och ser fint ut.

– Unna dig några få plagg iallafall! Misstänker att många är precis som jag och inte vill lägga ut stora summor på gravidkläder. Det är ju roligare att köpa bebissaker eller godsaker att äta på för att mätta sina cravings 😉 Men ibland behövs det några enstaka plagg. Kanske ett par gravidlinnen (finns billiga på ex. H&M eller Lindex) eller gravidtights/strumpbyxor. Köp ett gäng i enkla basfärger så kan man matcha och kombinera till allt möjligt. Har man en bra och skön basgarderob med gravidplagg så kan man alltid hitta något i sin “vanliga” garderob så passar till.

– Byxor med låg midja passar under magen! Mina låga jeans från Dr Denim passade fram tills jag födde och gick precis under magen. Hatar ju jeans men hade dom ibland ändå. Men gillar man jeans så är ju det ett supertips istället för gravidjeans.

– Tjocka och stora tröjor! Är du gravid under hösten och vintern så är det ju sååå mysigt att ha en stor stickad tröja över magen. Och så ett par sköna tights till.

Hoppas att ni gravida fick lite tips. KRAM!

Kommentarer

      1. Sara

        Ingen fara. 😊 Vart köpte du dina flesta kläder? Är gravid och har jätte svårt för att hitta kläder som är snygga och sköna. 😂❤️

  1. Diana

    Jag har gjort ditt recept på lasagne med keso och spenat! Det första jag lagade efter att ha flyttat hemifrån. Blev så gott 😀👌🏻

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss