Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Missar jag mycket av nuet?

Fick frågan rätt nyligen om jag missar mycket av nuet i mitt yrke? Om jag konstant går runt med mobilen i högsta hugg för att ta bilder och liksom inte kan stanna upp och njuta av alla fina ögonblick. Om det är så att jag jämt försöker hitta saker att fotografera.

Jag kan ju bara tala för mig själv men att fotografera lite av våra dagar har blivit så naturligt för mig. Det är inte så att jag sitter med mobilen i ansiktet konstant utan jag tar upp den lite då och då och tar någon bild. Dom flesta bilderna är tagna direkt från vårt liv och jag plockar bara upp mobilen i stunden och fotar. När jag känner att det är en fin stund som jag vill föreviga så kommer mobilen fram ur fickan.

Vissa gånger kan såklart bilderna vara lite mer uppställda också. Detta är trots allt mitt jobb och vid vissa samarbeten och liknande kräver att det finns en plan bakom det vi fotar. Jag försöker dock alltid göra det till en naturlig grej ändå – speciellt om barnen är inblandade. Går väldigt fort att ta bilderna så länge man har tänkt igenom hur dom ska vara på ett ungefär innan. Och med barn kan det ju bli lite hur som helst. Det får man räkna med. Är inte barnen med så kan jag vara lite mer kräsen gällande den typen av foton och ta längre tid på mig.

Det händer ju också ofta att jag ber F eller någon annan att ta en bild. Även där är det oftast för att vi är på en vacker plats eller liknande. Då tar personen som hjälper mig några kort och sedan är det klart. F har dessutom blivit så van vid detta att han hjälper mig ifall han är hemma. Ligger min mobil löst någonstans så är han ofta den som tar upp den och tar några bilder på mig och barnen när vi gör något. Han vet att jag behöver material till mina sociala medier och vet ungefär vad det är för bilder som behövs. Så han är också en bra fotograf som kan ta bilder ”i stunden” och det är jag tacksam för =)

Sedan är det också klart att jag matchar färg på kläder med flit ibland, ställer upp brunchen extra fint för att knäppa en bild innan vi hugger in.. Ja, ni fattar. Men det finns liksom inga större projekt i att ta bilderna som jag visar för er.

Men summan av detta då.. NEJ jag missar ingenting. Det är så naturligt för mig nu att bara ta fram telefonen och ta en bild på maten vi ska äta, barnen som leker, mig själv i spegeln eller vad det nu kan vara.. Inget som kräver allt för mycket tid eller ansträngning från min sida. Sedan är efterarbetet med redigering och sådant rätt så tidskrävande men det är en annan sak. Det tar jag på oftast kvällstid när barnen sover för att inte missa tid med dom.

Hade jobbet som influenser krävt att jag förlorade fina stunder i mitt liv så hade det inte varit värt det.. Verkligen aldrig någonsin. Men jag ser just nu bara fördelar i att jag tar så mycket bilder då vi får fina minnen sparade på köpet samtidigt som det faktiskt är en del av mitt arbete som det ser ut idag.

Annons

Annons

Kommentarer

 1. Sandra

  Haha, vilken märklig fråga egentligen. Jag tycker att du får oförtjänt många konstiga frågor. Vem tar liksom inte fram telefonen för att fota, särskilt när man har småbarn? Jag har en vän som fotar sig igenom livet, vardag som fest och det är jag evigt tacksam för eftersom jag är en riktig slarver som alltid glömmer att fota, både speciella men även vardagliga händelser. Hon driver inte ens någon blogg utan hon fotar för att minnas, för det är vad man som vanlig människa gör nu när alla har mobiler lättillgängligt. Tack för en alltid lika fin och mysig blogg, som om någon verkligen speglar livets lycka och vedermödor.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men ellerhur!! Vet också många som fotar jättemycket utan att ha en stor blogg eller liknande. Har många vänner som uppdaterar massor på instagram gällande sina barn och fotar dom massor varje dag 🙂 man hinner ju med att leva iallafall 😉 kram och tack för så otroligt fina ord. Blir jätteglad <3

 2. Sandra

  Vad skönt! Jag känner själv att jag ofta missar att vara i stunden, att jag är så upptagen med att dokumentera att jag glömmer att uppleva där och då. Jag tar mycket bilder! På det vi gör, vår katt, min man, mina hobbies.. Älskar att blädda igenom, återuppleva.. Men vill verkligen bli bättre på att njuta i ögonblicket, planen att ta upp telefonen för att ta EN bild att ha som minne och sedan vara 100% närvarande resten av tiden.. Men har lätt för att glömma bort mig! Och då delar jag knappt med mig av mina bilder online, men dokumentation har alltid varit viktigt för mig, nästan en besatthet..

 3. Blerta

  Hej, måste bara fråga om det är en pellets kamin ni har? Använder ni något mer än det ? :). (Vi håller på med värmesystemet just nu)

 4. Camilla

  Måste bara få säga att din blogg är min absoluta favoritblogg! Har alltid en positiv känsla efter att ha läst dina inlägg. Du verkar vara en så otroligt klok, snäll och kärleksfull människa och en så himla fin mamma till dina barn.
  Inspireras av dig! 🌸

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men wow så fina ord <3 tack underbara Camilla! Du anar inte hur mycket dina ord betyder för mig. KRAM och all kärlek!! <3 Han en jättefin kväll 🙂 <3

 5. emma

  Alltså den bilden på dig o lillis på magen… Ja får minnen.. Även om de är väldigt krävande me småbarn (har en fyraåring o en 2,5 åring) och de är skönt o slippa meck me bebis på ett sätt. Men när man ser sånna bilder kan man inte låta bli o tänka tillbaka på en själv o sitt lilla liv när de var så små.. De var någonting som gav en kraft faktiskt att orka lite mer me en sån liten.. De fick ännu mer fram ens moderlighet att bära runt på sitt knyte även om de spräckte ens rygg. Hihi😍 de är svårt såhär i efterhand att tänka på att de är samma person knytet o de små man har nu.. När man jämför bilder.. Där o då kändes som en evighet. Men i efterhand gick de jättefort.. 😭.. Hihi o ändå är mina fortfarande så små.. Stor kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss