Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Nu väntar tre hemska dagar..

På onsdag har vi hjärtkontroll för Jolie. Jag är så orolig i hela kroppen. Det känns lite som om jag väntar på liv eller död. Vet att det inte är så men det är känslan jag har. Antingen så får vi veta att allt är stabilt eller så kanske det ser sämre ut.. Hjärtat kanske har blivit förstorat, läckaget kanske har blivit större.. Är så många tankar som cirkulerar i mitt huvud och jag har varit så ledsen till och från nu under helgen. Vill inte tänka att vi kanske är ett steg närmre operation. Det är ju fantastiskt att vi har den vård som vi har i Sverige men att föreställa sig att dom ska skära upp bröstkorgen på min lilla bebis gör att jag skulle kunna kräkas. Vill inte tänka på det mer.. Ska försöka fylla dessa dagar med konstanta aktiviteter och roligheter bara för att orka ta djupa andetag. Ni som inte vet hur det är att ha ett barn med hjärtfel tycker kanske att jag låter jätteknäpp. Men ni som vet.. Ni vet. Det är så jävla tufft och tungt och dagarna innan kontroll är dom värsta i livet. Man vill veta men samtidigt inte.

Det är så svårt att beskriva vad jag känner och jag som vanligtvis har lätt att sätta ord på känslor bara försöker utan framgång. Det gör bara så ont. Det gör fysiskt ont.. Att vara maktlös som mamma, att lägga sitt barns liv i någon annans händer. Jag är så rädd. Det är så ovisst och läskigt. Och det är framförallt så förbannat jäkla orättvist att min lilla dotter ska behöva gå igenom allt detta.

Nu ska jag krypa ner hos min sovande flicka och bara lyssna till hennes andetag. Hon ger mig lugn och styrka. Orkar hon vara stark så orkar jag med.

Vill ni läsa hur allt var i början och mer om situationen över huvud taget så bloggade jag om tankar och känslor HÄR förut.

Kram fina vänner och ha en fin kväll <3 Var rädda om varandra.

Annons

Annons

Annons

När allt bara känns tufft och orättvist: 

Att vänta barn är som att planera en sagolik semesterresa till
Italien. Du köper guide-böcker och gör upp underbara planer
Colosseum, Michelangelo, gondolerna i Venedig.
Du lär dig några användbara fraser på italienska
Allt är mycket spännande.
Efter några månader av spänd förväntan är det äntligen dags
Du packar dina väskor och så far du iväg.
Flera timmar senare landar planet.
Flygvärdinnan kommer in och säger :”
Välkommen till Holland”

”Holland”!?!, ropar du. ”Vad menar ni med Holland?
Jag har beställt en resa till Italien!
Det är dit jag ska, i hela mitt liv har jag drömt om
att komma till Italien”
Men flygresan har ändrats, de har landat i Holland
och där måste du vara kvar. Det viktiga är att
de inte fört dig till en hemsk, ful och smutsig plats full
av pest, svält och sjukdomar. Den är bara annorlunda.
Så du måste gå ut och köpa nya guide-böcker,
och lära dig ett nytt språk. Och du kommer
att möta helt nya människor som du aldrig
skulle ha mött annars.
Det är bara en annorlunda plats. Tempot är långsammare
än i Italien och det är inte så tjusigt
Men när du har varit där ett tag och återhämtat dig
så ser du dig omkring……och börjar lägga märke
till att Holland har väderkvarnar …och att Holland
har tulpaner…och i Holland finns till och med
målningar av Rembrandt.
Men alla du känner är upptagna med att resa
till och från Italien…och de talar vitt och brett om hur
underbart de hade där. Och resten av ditt liv kommer
du att säga ”Ja, det var dit jag skulle ha rest. Det
det jag hade planerat”
Och den smärtan kommer aldrig, aldrig någonsin att
försvinna……därför att förlusten av den drömmen
är en mycket betydelsefull förlust.
Men…..om du ägnar ditt liv åt att sörja över att du inte
kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och
njuta av allt det sällsamma och det underbara……….med Holland.

En dikt av Emily Pearl Kingsley

Kommentarer

 1. Carolina

  Förstår att du är rädd och orolig, kan inte föreställa mig hur det känns 😪❤ håller tummarna att det är stabilt ❤

 2. E

  Har inte barn med hjärtfel men kan verkligen förstå din känsla! Att bara tänka på att ens barn skulle opereras någonstans överhuvudtaget ger mig magknip och särskilt hjärtat eller hjärnan då, usch! Ska föda andra barnet snart och hoppas verkligen att det är friskt och mår bra.. blivit nojigare nu med andra barnet, då allt varit så bra med första…tänker, kan man få sån tur med andra också? Kram och hoppas allt ser bra ut! Hoppas hon aldrig ska behöva opereras

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dina tankar <3 allt kommer gå bra, håller tummarna för er. STOR kram och tack för omtanke och kärlek <3

 3. Amanda

  Lider verkligen med er! Håller alla tummar och tår för eran skull och för att allt ska se fortsatt bra ut!
  Styrkekram!! ♥️

 4. E

  Blev de bättre med att hon accepterar att ha mössa på sig nu? 🙂 har tom hårband på på ena bilden? 🙂 Det va kanske irriterande för henne då när hon va så gnällig. Ibland blir de så. Min lillasyster avskydde dock vantar, så hon va oftast utan de, även om de va -20… barn gillar/ogillar ju olika saker. Men oftast vänjer dem sig. 🙂 Hon är så söt! 😃👍🏻

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej det är en gammal bild haha 😉 men hon har börjat vara okej med vissa mössor nu så det är skönt 😉 Haha ja, det är ju tyvärr så att många barn vägrar mössa eller vantar.. TACK fina du <3 stor kram!!

 5. COUNTRYGIRL and HOMEWIFE

  Åh.. jag förstår din känsla och rädsla. Fy så hemskt!! Har själv två barn i ungefär samma åldrar som du. Min minsta (också en dotter!) är bara 3 mån och man e ju konstant rädd för att något ska hända henne. Gör ju ont i hjärtat bara att tänka på att något skulle kunna vara fel…

  Lycka till och hoppas verkligen att allt ser bra ut!! <3 <3 <3

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

 6. Lina

  Brukar ALDRIG kommentera på sociala medier mm, men jag ville bara skicka en stor jätte varm kram till dig/Er.. jag håller tummarna att allt ser bra ut. Allt kommer bli bra fina du! Ni är en sån fin familj. Massa
  Massa kramar ❤️❤️

 7. Emma

  Vill bara säga att jag är född med liknande hjärtfel där jag vart kvar på sjukhuset länge efter förlossningen och man bedömde att en hjärtoperation ev skulle behövas för att bl.a. byta ut en klaff osv. Idag 25 år senare och, x-antal kontroller är jag fortfarande inte opererad och lever precis som vanligt förutom att jag känt mig lite mer ansträngd under mina 2 graviditeter då kroppen/hjärtat har betydligt mycket mer blod att skicka runt. Det behöver inte alltid sluta på värsta tänkbara sätt även om det känns hopplöst ibland, kämpa 🙏🏻

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   SÅ skönt att läsa <3 håller tummar och tår att det ska bli samma för oss även om det förmodligen inte kommer att bli så 🙁 Men man får aldrig sluta tro eller hoppas. KRAM <3

 8. Carro

  Jag klarar inte ens av tanken av att något skulle kunna hända mina barn, vill knappt att de ska få ett skrubbsår! Då har jag ändå barn som är ”friska” eller vad man ska säga. Kan inte ens föreställa mig hur det måste vara för er som vet att en operation kommer så småningom om. Tycker verkligen inte du ska behöva be om ursäkt för att du är orolig, vilken förälder är inte orolig? Ta hand om er!

 9. Karolina

  Åh! Vill bara ge er en sååååån stor styrkekram. Blev helt tårögd av ditt inlägg. Ni verkar vara en helt underbar och fin familj! ❤️ Kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss