Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Jolies utveckling

Har fått lite frågor om jag inte kan skriva om Jolies utveckling och det kan jag göra. Är ju rätt privat ändå med mycket gällande barnen och deras små egenheter men just nu utvecklas väl dom flesta bebisar ungefär likadant så det känns bara kul att dela! =) Vår lilla tjej blir nio månader den 12:e oktober. Galet!

– Jolie väger just nu cirka över 9,6 kg och är 76 cm lång

– Hon har storlek 80 på kläder och då sitter dom bra. 86 kan hon ha på vissa plagg men då får man vika upp benen och ärmarna lite.. Hon är ju rätt knubbig så mycket i storlek 80 kan nästan sitta lite för tight om magen och benen.

– Jolie vet var lampan är när man frågar!

– Hon kan klappa händerna och vinkar ibland tillbaka när man vinkar till henne.

– Hon kan gå med sin gåvagn och ta ett par steg med den.

– Hon klättrar på ALLT. Jag som tyckte Jason var klättrig, haha.. Hon ska ställa sig upp mot precis allt så man får ha stenkoll. Hon kan stå rätt länge men rätt som det är så tippar hon och då får man vara beredd. Vill typ köpa en hjälm åt henne, haha!

– Hon kryper inte utan hasar sig fortfarande fram längs golvet i rasande takt. Det har hon gjort sedan hon var typ 4 månader om jag inte minns helt fel.

– Hon älskar att sjunga och blir så otrolig glad när man sjunger för henne.

– Storebror är den stora favoriten här hemma. Hon skrattar åt precis allt han gör.

– Hon sover oftast hela nätter men kan vilja äta i sömnen vissa nätter. Då liggammar jag bara en stund och så sover vi vidare. Vi får sova otroligt bra och det är jag enormt tacksam för.. Tror att jag snittar 8-9 timmars sömn per natt och då är den i princip ostörd. Var samma med Jason. Beundrar er som får sova mindre, ni är riktiga kämpar!

– Hon älskar gröt! Jag gör egen gröt på bland annat pumpakärnor, skrädmjöl och nyponpulver och till den har vi banan och hemmagjord plommonpuré. Detta får hon på morgonen när hon vaknar och älskar det! Hon äter en stor skål. Nu på senaste har hon också börjat äta mer mat. Har typ smällt till nu dom senaste tre dagarna och hon äter rätt så stora mängder ändå. Tidigare har hon varit kinkig med mat och bara önskat gröt och söta frukter, haha.. Förståeligt såklart. Men är glad att hon börjat äta så pass bra nu! Vi gör 95% av maten själva och hennes favoriträtter hittills är lasagne med morot och zucchini, linsbolognese och linscurry med ris, pumpa och kokosmjölk.

– Vi ammar fortfarande helt fritt. Ammar mest när hon ska sova (både dagtid och kvällstid) då hon inte är så intresserad av bröstet annars. Men ibland vill hon ha en amningsstund bara sådär också. Oftast är det för mycket spännande runt omkring så att annat blir mer intressant.

– Jag är fortfarande feg med att ge henne bitar så det enda hon fått smaka som innehåller större bitar är majskrokar, brödbitar, avokadobitar och lite majs och ärtor (då mosar jag dom dock ändå, haha). Och så har hon fått smaka små äppelbitar och hallon.

Kommentarer

  1. Sara

    Så roligt att läsa om hennes utveckling! Har själv en pojke på 7 månader. Ger ni d-droppar till Jolie och i så fall vilken sort? Den från ACO som vi fick av vår BVC är snart slut och jag funderar på att testa en annan sort. Vore kul att höra vad (om) ni använder 🙂 Kram

  2. Elin

    Åh kan du inte skriva recept på hur du gör gröten? Min tjej är inte så förtjust i gröt ännu, men kanske får prova lite andra varianter!

    Blev så himla glad över att det gick bra för Jolie på hjärtkontrollen. Ni verkar vara så genuint fina människor hela familjen! Blir verkligen alltid glad av att titta in här. Stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo absolut 🙂 kan dela det framöver. TACK för så fina och omtänksamma ord. Betyder så himla mycket för mig och oss. KRAM och kärlek <3 <3

      1. Emma

        Kanske är ensam om att tycka de, men har en 7 månaders kille här hemma och det vore ju toppen om du ville göra en kategori här på bloggen som heter ex ”barnmat” 🙂 Skulle också vilja få recept på gröt och lite annat om du skulle vilja dela 😊

  3. A

    Vart i Umeå hittar du skrädmjöl? Vår har tagit slut och jag letar som en tok för att ha till gröt och välling men hittar ingen.

  4. Carolina

    Har du lust att dela ditt recept på gröt? Vill gärna göra egen men vår BVC-sköterska rekommenderade inte det och då blir jag lite feg.. En annan fundering. Har sett att ni inte har någon dyna i Jolies stol. Ni upplever inte att det blir halkigt för henne? Vi har en likadan till vår tjej fast med dyna och man får ju tvätta den jämt så vore ju smidigt utan.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Absolut, kan göra det framöver 🙂 Funkar jättebra för oss att ha så. Vi hade dyna med Jason och det var bara jobbigt att tvätta den hela tiden som du skriver 🙂 kram kram fina du!

  5. Isabelle

    Åh våran kille väger också 9.6 kilo.. men han är bara 4 månader haha… helt sjukt! Han verkar få grädde den här gången. Fattar inte hur det går till.. 😉

  6. Anna Köhler

    alltså ni är en sån mysig familj <3 älskar att läsa om era vardagar o helger 🙂 att inte ha med barnen så mycket på bloggen förstår jag är knappt jag har med mina heller är mest min 12 åring som glatt är med 🙂 men annars nej 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish