Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens fråga

Varför gör du så mycket reklam?

Får denna fråga då och då.. Och jag är medveten om att dom flesta av oss som jobbar på heltid med våra sociala medier får denna fråga rätt ofta dom med. Jag gör reklam för att det är min inkomstkälla. Om jag ska kunna lägga så mycket tid som jag gör på mina kanaler så behöver jag också kunna tjäna något på det. Och det gör jag inte bara för att jag har många läsare eller följare. Det får man liksom inte betalt för alls.. Jag gör iallafall bara reklam för saker som jag själv tycker är bra och tror på. Skulle aldrig tipsa om något som jag inte kan stå bakom. Har tackat nej till enormt många samarbeten genom tiderna! Bara för att jag känner att företaget eller produkten inte passar mig eller mina läsare/följare. Jag är alltid ärlig mot mig själv i mina val av reklam och det känns bra att kunna rekommendera något som jag ärligt gillar själv och kan stå bakom.

Jag minns en gång under 2015 när ett företag skulle betala mig för att jag skulle prova deras ansiktsmask. Jag testade den ett par gånge men NEJ det var inget för mig. Jag valde att berätta det för företaget och hela samarbetet lades ner. Jag fick inga pengar och jag skrev inte om produkten i sig heller i mina kanaler. 

När man läser en blogg så gör man ju det helt gratis. På något vis så blir det ju gratis underhållning för den som läser men vi som skriver/fotar/lägger ner tid måste ju också kunna få något för det. Annars kan vi inte betala våra räkningar. Där kommer reklamen in. Sedan jobbar ju alla på olika vis men det jag försörjer mig på är:

Annonslänkar: Detta är ett bra sätt att tjäna lite extra kronor här och där. Man kan tipsa om saker som man har köpt själv, man kan länka om saker som man tycker är fina, saker man funderar på att handla.. Ja, man kan helt enkelt göra om länkar från olika butiker till reklamlänkar och tjäna några öre eller någon krona per klick på dessa. Annonslänkar har jag använt mig av sedan jag började blogga 2012 typ, haha! Så det är något som alla kan använda sig av, oavsett bloggen storlek. För mig blir det ett väldigt genuint och kul sätt att tjäna pengar på då jag vet att jag kan tipsa om precis vad jag vill och det jag gillar och tjäna lite pengar på det.

Samarbeten: Detta är en viktig inkomst för dom flesta som arbetar med sociala medier. Här är det också viktigt att det blir genuint och rätt, För mig är det extremt viktigt att jag och företaget passar bra ihop. Annars går det helt enkelt inte och det blir bara inte bra. Det är viktigt att hitta företag och produkter som man verkligen genuint gillar. Kanske är det ett företag som jag själv får upp ögonen för i samband med samarbetet? Eller så är det ett företag som jag använt mig av/handlat från under lång tid. Ibland finne rjag nya favoriter själv efter ett samarbete och det är jättekul.

Annonser på sidan: Detta är en trygghet om man exempelvis inte lyckas så bra med annonslänkar eller samarbeten en månad.

Är det något ni undrar över? Jag delar gärna med mig! Jag lär mig fortfarande jättemycket varje dag och är extremt ödmjuk i det jag gör. Vet att många av er kämpar på för att lyckas med era sociala kanaler och ge inte upp! Många frågar också dagligen hur man kan tjäna pengar på blogg och instagram och mitt bästa tips är annonslänkar! Det kan alla använda oavsett vilken storlek du har på dina kanaler. Kram <3  

Kommentarer

 1. Wilma

  Tänkte på detta när jag såg den sista bilden på dig och WOW vad vacker du är på den! Det är verkligen något speciellt med ditt utseende som jag älskar! Fortsätt med det du gör för du gör det perfekt. Kram fina du ❤️

 2. Ida

  Tycker ändå inte att det är så mycket reklam hos dig. Och när det väl är reklam så är det väldigt tydligt att det är reklam/samarbete. Ingen smygreklam eller produkter som “råkar” dyka upp här och där. Det är det värsta jag vet när jag läser bloggar!

 3. Julia

  Hej Gabriella. Idag var vi på rutinultraljud i v.20. Den lille la rumpan till så ingen möjlighet att se kön.. lite besviken men annars var det en frisk å envis liten krabat i magen 👶🏼 Som vanligt, tack för en underbar blogg. Stort kram 😘
  Julia

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åååh förstår!! Typiskt! SÅ spännande med en överraskning dock 😀 <3 Underbart att höra, grattis till en frisk liten skatt. STOR kram och all kärlek <3

 4. Veronika

  Hej! Jag undrar hur det fungerar med skatt, om jag till exempel som bara har runt 300 följare på instagram skulle länka och bara tjäna några små slantar, måste man då ta skatt på det? Förlåt om det är en dum fråga, jag kan verkligen inget om sånt och är bara nyfiken. Tack på förhand! Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Det fungerar precis som när du har vilket jobb som helst 🙂 man skattar baserat på hur mycket man tjänar per år totalt. KRAM <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   I mitt fall tar oftast företagen kontakt med mig eller någon mediabyrå som säljer inlägg åt mig 🙂 men man kan ju registrera sig hos en mängd olika bolag, ex. beatly om man har ett relativt stort instagramkonto eller så och då tar dom kontakt om någon kampanj som passar dyker upp, kram <3

 5. Jenny Eliasson

  Din blogg är så fin! Du verkar så fin! Jag bor själv i Umeå och har sett dig några gånger, dock har jag suttit i bilen varje gång av någon konstig anledning. Känns fel att veva ner rutan o hojta på er hihi!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så fint sagt <3 tusen tack!! Haha gör det nästa gång 😉 då har jag koll på att det är du!! 😀 kram kram finaste <3

 6. Malin

  Hej Gabbi! Det här har inget med inlägget att göra, men ville bara skriva att Alex och Vickan pratade om dig i senaste avsnittet av Två systrar en podd! Kanske kan va kul för dig att veta 😊

 7. Fanny

  Helen Torsgården sade det så bra i sin Youtube video också! Finns nog så många som inte förstår att det är ett jobb som vilket annat och alla borde se hennes video för att förstå bättre!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vad kul 🙂 ja, det är ju verkligen ett jobb och det tar extremt mycket tid även om det kanske inte alltid känns så för dom som läser/ser bilder/videos. Kram <3

  2. Linn Andersson

   Så bra inlägg fina du! Får med frågan ibland och ibland även på ett spydigt sätt och det är så synd. För man gör ju som sagt bara reklam för saker man gillar. Tackat nej till alla spelbolag torts sjuka summor, även för bensin. Sexleksaker mm.

   Kram du är så duktig på de du gör. En av sjukt så bloggar jag ens läser.

 8. Ebba

  Hej!
  Tack för en bra blogg! Är nyfiken på om inte bloggportalen du bloggar för (Loppi) ger någon form av inkomst också?

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss