Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Drömmen om att vara gravid..

Jag har börjat drömma att jag är gravid.. Det är en återkommande dröm natt efter natt och det händer egentligen inte så mycket mer i den än att jag är just gravid. Googlade lite och hittade detta: 

”Att drömma att man är gravid handlar oftast om att man är havande med något. Det kan vara en plan man har, något man funderar över eller något som så småningom kommer att bli ens verklighet.”

Hittade också detta:

”Kort sagt så kan bebisen du bär på liknas vid en idé du bär på. Idén behöver inte vara medveten, det kan vara något ditt undermedvetna har i bagaget som behöver komma upp till ytan. Exempelvis kan det röra sig om något du håller tillbaka med, något du vill testa men ännu inte hunnit pröva eller något projekt som du håller på med – men som behöver byta riktning.”

Nu har jag inte varit källkritisk alls utan tagit det första som jag hittade när jag googlade men ändå! Det är så spännande och häftigt. Tycker att det är så intressant det där med drömmar! När jag var yngre så drömde jag jämt att jag föll bottenlöst.. Jag bara föll och föll och vaknade typ kallsvettig med ett ryck! Så läskigt.. Har också haft återkommande drömmar förut om att jag är otrogen! Under graviditeten med Jolie så drömde jag ofta att jag och familjen blev jagade och att vi behövde fly..

Har du haft återkommande drömmar? Vad drömde du då?

Bilder av: Love By Emelie 

Kommentarer

  1. Sofie

    Usch, jag drömmer just nu väldigt återkommande att jag typ glömt att jag har en bebis. Det har varit nyårsfester, jobb, resor som jag ska iväg på i drömmen och så i sista sekund så kommer jag på ”men bebisen då?”. Lämnar henne alltid till min mamma i drömmen och kommer sen när jag väl åkt iväg på att hon ju helammas och inte kommer kunna få mat på x antal timmar/dagar! Och ändå avbryter ajg inte det jag håller på med utan har bara ångest. Vaknar alltid helt stressad och måste kolla att hon ligger bredvid mig och helst amma henne med en gång, just in case… 😅

  2. Malin

    När jag var yngre kunde jag ofta drömma att jag var ute och flög. Precis som en fågel. Nu kan jag ibland drömma konstigt om att jag ser dåligt/suddigt. Har läst att det kan bero på att man är rädd att tappa kontrollen.

  3. Madeleine

    Som barn drömde jag alltid att jag sprang i trappor. Jag sprang upp flera våningar men kom aldrig fram dit jag skulle.
    I vuxen ålder drömmar jag nästan ingenting, eller jag kommer inte ihåg dem. Förutom nu när jag är gravid, gravid drömmar är verkligen en klass för sig, haha.

  4. Emelie

    Jag är instängd i en iglo tillsammans med en isbjörn, varnar alltid innan isbjörnen attackerar mig. Återkommande dröm sedan jag var liten, hua! Älskar dessa foton från när du var gravid, får mig själv att ångra att jag inte gjorde någon ordentlig gravidfotografering! Så vackert! 🙂

  5. Ida

    Jag drömmer nå sjukt mycket (pga en av medicinerna jag måste ta). Det kan vara att jag flyr från någonting, att jag måste hålla koll på hundratals barn eller djur och en massa sånt. Men något som återkommer, ibland flera gånger i veckan är att jag faller hejdlöst, bara faller och faller och sen vaknar jag med ett ryck, precis som du beskrev.

  6. Frida

    När jag var liten och vi bodde i huset jag växte upp i drömde jag alltid samma dröm när jag var sjuk och hade hög feber. Jag brukade få ligga inne hos mamma i hennes säng, på pappas sida och endast när jag låg där drömde jag denna drömmen. Jag drömde om en stort, alltså vi snackar gigantiskt äppelträd. Och det faller en himla massa äppel. Det är hela drömmen, jag minns den fortfarande så tydligt fast det är mer än 15 år sedan jag senast drömde den. Lustigt! Och intressant.

    1. Emma

      Oj, vad spännande att höra att någon mer upplevt samma! Jag hade det likadant när jag var liten. Fick ofta väldigt hög feber när jag väl blev sjuk och jag drömde också samma dröm i flera, flera år. Däremot inte om äppelträd. Jag såg liksom bara två små barnhänder som skulle bygga ihop en tågbana, och när barnet byggde fel var det en vuxen man någonstans som skrek så fruktansvärt högt. Jag var livrädd varenda gång och drömde det som sagt under flera år, och precis som du minns jag den hur tydligt som helst!

  7. Jenny

    I vintras/våras drömde jag flera gånger i veckan att min sambo var otrogen/hade varit otrogen mot mig… självklart så har han ju inte varit det! Litar på honom till 200% (du förstår säkert att jag inte hade några tvivel alls om det, tänk dig själv tanken på att tex F skulle vara otrogen). Men det var riktigt jobbigt då jag till slut blev otroligt nojjig! Men vinpratqde massor om det och jag slutade tänka på det (det var svårt) men till slut gick det över! Kram ❤️❤️❤️❤️

  8. Alexandra

    Jag brukar aldrig drömma om att jag tappar tänder men att jag har fruktansvärt värk i dom och att dem tillslut flyttar sig rumt i munnen. Har försökt söka vad det kan betyda men huttar tyvärr inget:/

  9. Jannice

    När jag var gravid drömde jag om ormar hela tiden, der kunde vara allt från att det var stora näst med ormar till att jag stötte på stora boaormar på mina promenader, superobehagligt verkligen. Avskyr dessutom ormar…

  10. Alice

    Först vill jag bara säga att jag älskar din blogg! Känslorna som du beskriver är som en spegelbild även om jag inte är mamma. Min yngre bror har ett hjärtfel och jag får alltid en så konstig dröm i några veckor innan en undersökning. Drömmer att jag ska ut och resa och är på flygplatsen med honom. Tycker det ör jätte intressant att försöka tyda drömmar. Tror verkligen att de betyder något eller framkallar bilder från det undermedvetna. Tack igen för en fantastisk blogg!
    Kram

  11. Mathilda

    Åh jag brukade också drömma att jag flydde från något eller någon, antingen en katastrof eller någon som utan direkt anledning ville oss illa.
    För mig var det kopplat till en inre flykt eller vad man ska säga… Något undermedvetet som gnagde i mig.
    Sedan jag fick barn så har jag slutat att drömma, sover som en sten. Tryggt och skutkört.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish