Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Uppskattar tiden med dom

Jag uppskattar min egentid med barnen allt mer. När båda är friska, pigga och glada så är det helt underbart att få spendera tid med dom själv. Sedan är det såklart tufft många gånger med. Känslan av att inte räcka till när båda behöver mig till 100% kan vara jobbig men det oftast att lösa det med. Jag hittar mer och mer egna knep för hur jag får vardagen att fungera och gå ihop när F inte är hemma och här är mina bästa tips och tankar:

– Jag gör det lätt för mig! Det är tillräckligt mycket jobb att bara vara själv med två (eller fler!?) barn.. Så när jag exempelvis behöver lägga Jolie i sängen så att hon får sova en stund mitt på dagen så brukar jag låta Jason se på Postis Pär, Greta Gris eller liknande.. Har provat att låta honom rita eller leka själv en stund medan jag ammar henne till sömns i sängen men det slutar alltid med att han kommer inspringandes för att visa något eller berätta något, haha.. Och då vaknar ju lillasyster som är halvsovandes och vi är tillbaka på ruta ett. Så att våga göra det enkelt för sig tror jag på. Tv:n som barnvakt i rummet bredvid är okej en kortare stund för att man ska få ihop det.

– Fixar maten kvällen innan! En punkt som har varit SÅ viktig för mig. Jag tycker det är jobbigt att laga ordentlig mat från grunden när barnen vill ha min uppmärksamhet. Kan tycka att det är tillräckligt svårt att få ihop pasta och korv när jag är själv med dom, haha. Så vi förbereder alltid maten kvällen innan om F har skola hela dagen. Så kan jag bara värma på när det är dags att äta.

– Jag får min egentid med Jason när Jolie sover på dagen. Brukar passa på att lägga lite extra fokus och engagemang på honom när hon vilar. Antingen så går vi ut och leker (medan hon sover i vagnen) eller så pysslar vi, läser bok, ritar, leker och pratar medan hon sussar i sängen.

– När vi ska gå ut så klär jag alltid på Jolie först, sätter henne i vagnen och ger henne en majskrok eller en klämmis. Sedan slänger jag på mig själv kläderna och sist tar jag Jasons påklädning. För oss går det snabbast och smidigast så. Börjar jag med att klä på honom så springer han ut på gården, sliter av sig alla kläder igen eller springer runt i hela huset med sina skor =)

– När vi äter så brukar jag mata Jolie med mixad barnmat men ger henne också något småplock på sidan av. Brukar ex.empelvis ge henne majskorn, brödbitar med smör, ångkokt morot eller söpotatis. Då håller hon sig fokuserad och nöjd och det är lätt att ge båda barnen fokus och uppmärksamhet vid matbordet.

– Sänk kraven! Behöver påminna mig själv om detta nästan varje dag. Jag behöver inte vara perfekt. Det behöver inte vara städat.. Försöker släppa lite på alla måsten och bara njuta av mina två. Så tar vi tag i allt annat sedan när mannen kommer hem och kan hjälpa till.

– Planera så mycket som möjligt! Om jag vet att vi ska umgås med vänner så packar jag i ordning allt i skötväskan och vagnen redan kvällen innan. Extrakläder, blöjor, klämmisar osv. Ser till att plånboken är med, att jag har med min powerbank. Lägger ofta fram kläder till mig själv kvällen innan och förbereder allt jag kan bara för att slippa tänka på det samtidigt som barnen ska kläs på, äta, leka, bajsa eller vad det nu kan vara.

Kommentarer

 1. Maria

  Jag håller med dig och förberedelse är verkligen det viktigaste som finns. Jag har en slow cooker och gör mycket storkok som jag sedan fryser in, på så sätt finns det alltid bra mat att ta fram och bara koka pasta eller potatis eller göra en sallad till. Jag storhandlar och får antingen hemkört eller så får jag det ihop plockat så det bara är att åka och hämta. Packar skötväskor och lägger fram kläder kvällen innan osv… Jag försöker verkligen sänka kraven på mig själv och saker runt omkring, något som jag dock har svårt med är om det är stökigt/ rörigt runt omkring, jag försöker tänka att det är okej om det är lite rörigt och inte alltid helt undanplockat men samtidigt trivs jag ju verkligen inte alls med det utan blir stressad, jag vill ha städat och rent och snyggt. Jag är dock ensam med mina små på 20 respektive 4 månader på heltid så har verkligen brist på tid. Hur gör du för att acceptera lite röra? har förstått att du också gärna har städat och snyggt omkring dig

 2. Emma

  Har Jolie alltid kunnat sova själv eller är det något ni fått ”lära” henne? 🙂 våran tjej på nästan 5 månader har ändå fram tills nu vägrat sova någon annanstans än på mig, förutom på natten när hon sovit i babynestet bredvid mig. Nu har hon börjat gå att söva själv men så fort hon vaknar till lite och ser att man är borta är de sovvägran igen 😂
  Tycker de är så kul att få höra hur alla andra har haft det/gjort för att få barnen att sova 🙂
  Kram❤

  1. gabriellajoss

   Hon har ”lärt” sig men vi har inte pushat för det eller tvingat fram det. Har bara liggammat henne i sängen och så har hon somnat, jag har gått därifrån och sedan har hon vaknat till och varit ledsen och då har jag gått dit direkt och ammat igen osv.. Så nu kan hon sova flera timmar i sträck utan att någon ligger bredvid. Dock sover vi ju tillsammans hela familjen (igen!) och då sover hon ju oftast bredvid Jason i sängen även när jag och F inte är där (under kvällarna). Vet inte om det hade varit samma sak utan honom då hon ju känner hans närhet. Dagtid så sover hon själv mellan 30 minuter-2 timmar och när hon väl vaknar tar jag upp henne direkt. När hon var mindre så satt hon typ fast på mig och vaknade direkt jag gick men ju äldre hon blivit ju bättre har det gått och ju längre har hon kunnat sova själv. Så det kommer nog att bli lättare med tiden. KRAM <3 <3

 3. Emma

  Hej! Kan inte du göra ett inlägg där du tipsar om fina klänningar till julafton? Jag har kikat runt både i affärer och på nätet utan att hitta något. Du har såå fin klädstil, så tänker att det kan vara lite inspirerande 🙂

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss