Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Sallad med sötpotatis, avokado, granatäpple

Minns ni denna sallad? 

Gjorde en ny variant av den nu i helgen och det blev såå gott! Tycker att sötpotatis och fetaost går så bra ihop och speciellt med avokado, granatäpple och citron/lime.

Du behöver: 

En påse salladsmix

Pinjenötter och pumpakärnor

Ett granatäpple

Tre avokado

Ett paket fetaost

En citron eller lime

Salt, peppar, olivolja

Ett paket kikärtor

Två eller tre sötpotatisar

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna sötpotatisen. Blanda med salt och olja och in i ugnen tills den mjuknar. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke, i med salladmix, smula i fetaost, skär i avokado, i med granatäpplekärnor, salta, peppra, häll i en skvätt olivolja. Häll pinjenötter och pumpakärnor i en stekpanna och stek på hög värme medan du rör runt så att dom inte bränns. När potatisen är mjuk kan du hälla över den i bunken med och toppa med pinjenötter + solroskärnor. Magiskt gott!

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss