Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

GRATTIS MIN PRINSESSA!

Alltså denna tjej.. Hon fyller ett helt år idag. Det är så svårt att ta in för mig. Att jag har en ettåring här hemma nu.. Låg och ammade henne till sömns nu ikväll och strök över hennes knubbiga, lena kinder.. Kände bara hur mina ögon tårades och jag ville aldrig vara någon annanstans än just där hos henne, hud mot hud, nära och i vår egna bubbla. Höra hennes små andetag, känna hennes hjärta slå.. Vilken jäkla resa vi har gjort.. Vår fina tjej som tog oss med storm och världens starkaste kärlek. Allt detta vändes till chock och sorg och jag trodde aldrig att något skulle bli bra igen. Jag lever fortfarande i rädsla då jag vet att vad som helst kan hända när som helst.. Men jag har på något vis valt att lita på livet och på att vi fixar detta tillsammans. Det kommer att vara en utmaning genom hela livet. Att ha ett hjärtebarn är inte lätt och vi har inte ens fått känna på det tuffaste i det hela än. Men det är vår resa. Verkligen VÅR. Inte hennes egna utan VÅR.. Hela familjens. Och vi kommer greja allt vi måste med tidens gång. För vi är starka för henne och vi är starka tillsammans.

Minns så väl hur vår sköterska på hjärtmottagningen sa att allt kommer att bli bra. Att vår väg bara kommer att vara krokig till en början men att vi kommer att komma ut på en rak stig vi med. Och tänk så rätt hon hade. För jag vågar nog säga, just idag, att vi går på en rak stig just nu. Den kommer nog att bli krokig igen men det behöver vi inte tänka på just nu. Just nu behöver vi bara njuta att att vår prinsessa får må bra här och nu. Att hon är stor, klok, vacker, duktig, modig och så stark. Hon inspirerar mig så mycket varje dag och tack vare henne så har jag verkligen lärt mig att inte ta något för givet. Vi är här och nu, just idag. Och här och nu så mår Jolie så underbart bra. Och tänk att hon fick göra det på sin ettårsdag!? Det hade jag inte ens kunna drömma i januari förra året. Jag hade inte ens kunnat våga tänka en tanke om att hon faktiskt skulle ha gjort sin första utomlandsresa redan nu.. Att hon skulle kunna ta sig framåt gåendes mot mig, säga flera ord..

Alltså.. Tack livet.. Nu rinner mina tårar. Men ni förstår inte hur tacksam jag är. Har man friska barn så är det lätt att glömma bort att uppskatta att dom faktiskt bara är.. friska. Och direkt någon blir allvarligt sjuk så är det fasiken det enda man önskar och vill ha. Så jag njuter. Och gör det ni med. Om ni mår bra allihop där hemma. NJUT. Det ska jag göra.. Av min lilla tjej, av min stora kille, av vår familj.. Tack livet för att Jolie fick en sådan fin födelsedag och för att hennes första år blev något helt annat än vad vi trodde. Och grattis Jolie, min underbara, fantastiska, fina och helt perfekta flicka. På din alldeles första (eller egentligen andra!?) födelsedag. Mamma älskar dig mer än livet. Är det något som är magi så är det just du… <3

Kommentarer

 1. Sara

  Åh tiden går så snabbt, grattis Jolie! Hon är så fin din lilla tjej, och stark <3 Underbart att du ser det positiva som är just nu och lever i nuet, det måste man försöka göra. Ni klarar allt tillsammans, ni är starka ihop ♡

 2. A

  Stort grattis till Jolie😊! Grattis också till dig, F och Jason för att ni fick denna fina tjej! Tänk vilken tur att hon fick just er som familj💕! Kram å ha en bra dag!

 3. A

  Inget på bloggen om att ni blev magsjuka och kallade in läkare och att de var otrevliga mot er, som du skrev mkt om på insta? Varför? Bara undrar nyfiket.

 4. Julia

  Grattis Jolie, fina tjejen 😊
  jag föddes också med ett hjärtfel, dock inte exakt likadant som din dotter har men ändå, det var tufft i början för mina föräldrar och det gjordes kontroller regelbundet tills jag var 20. Inget farligt har hänt under mina år men det är klart att man är medveten om det fortfarande. Det du säger om att njuta av livet, du har så rätt! För 25 månader sen var jag med om en olycka som påverkar mig än idag. Jag försöker att njuta av livet varje dag och efter varje operation (har gjort 4 hittills) så försöker jag se positivt i att läkarna kan hjälpa mig och återställa mig efter allt det hemska. Så trots att en femte operation väntar så försöker jag njuta av livet så gott jag kan. Det kunde ha varit värre liksom.
  Du skriver så fint om din dotter, båda dina barn är så fina 😍 hoppas ni hade det bra på er resa och tack för att du påminde mig om att njuta mer av livet <3
  kramar:)

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, tack för att du delade med dig <3 förstår dig!! Att få leva är en gåva och man glömmer ju bort det allt för ofta <3 KRAM till dig och vilken kämpe du är. Din livslust och glädje smittar av sig <3 <3

 5. Änglamamma

  Så mycket kärlek❤️ Jolie har tur som kom till just er.
  Jag önskar jag kunde säga detsamma som dig, men dessvärre fick jag inte ha min lille pojke kvar i livet. Han hade dock inte hjärtfel utan en helt annan sjukdom. Ta vara på varandra och njut av tiden men det ser jag ju att ni redan gör. Jag tror det kommer gå bra för er flicka! Kram❤️

 6. Evelina

  Grattis till fina Jolie på ettårsdagen!!
  Har följt dig och din familj i snart två år nu, och är så imponerad av er och er styrka! Har själv en dotter som är tre månader äldre än Jolie, och självklart är den största rädslan och oron i livet att något skulle hända henne. Så jag inte ens sätta mig in i er situation och hur tufft det måste vara. Men som du skriver, man måste njuta här och nu, och jag är övertygad om att er starka tjej kommer klara av allt som framtiden utvisar.
  TACK för att vi får följa dig och din fantastiska familj i erat liv! Hoppas att ni har haft en underbar dag och resa tillsammans! 🙂
  Kram!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss