Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Du kan amma här

Såhär kan man också amma =) Förlåt för så mycket amningsinlägg men jag vill verkligen slå ett slag för amning, för att det är naturligt och fint. Och för att jag vill normalisera. Du kan amma här, du kan amma där. Amma var som helst, när du vill och hur du vill.  Vet att många skriver till mig att dom blivit stöttade och peppade av mig i sin långtidsamning, sin offentliga amning eller i amningen över huvud taget. Om jag kan hjälpa någon annan bara genom att vara öppen och lyfta ämnet så betyder det så mycket för mig. Ibland känns det nästan som om jag vill jobba med amning, informera om det, vara ett stöd till ammande mammor, haha! Alltså åh.. Låter kanske fjantigt men det är något jag verkligen brinner för och vill påverka kring.

Ska förresten tillägga att jag tycker att ersättning och flaskmatning är precis lika bra. Alla är vi olika och allt passar inte alla. Det vet ni nog redan att jag tycker vid det här laget men känns viktigt att skriva ändå då många tror att det ena utesluter det andra och nästan tar det som ett personangrepp när jag skriver positivt om amning.. Så att ni vet iallafall! Glad mamma = glad bebis och vill man inte amma så ska man inte.

Men ja.. Jag älskar att amma och är så glad över att amningen funkat så bra med båda mina barn från början till slut.

Ammade ni era barn? Hur länge? Varför/varför inte? Berätta gärna! =) 

Kommentarer

  1. Nicole

    Kul att du lyfter amning! 🙂 Jag ammar fortfarande min dotter på 3,5 år, men bara några minuter på kvällen/natten. Amningen har varit så viktig för oss men nu känner jag mig redo att sluta snart. Väntar ett till barn i mars och hoppas kunna amma även då 🙂

  2. Angie

    Jag helammande 0-7 månader sen började han att äta gröt på morgonen och lite mat då och då men ammade såklart mestadels ändå.
    Slutade helt vid 9+ månader då det inte funkade med sömnen. Han ville bara ha bröstet i munnen hela nätterna och pappan kunde inte lägga honom eller hjälpa till. Varken dag eller natt. Men nu nör jag slutat ammat så går det jättebra.
    Saknar dock amningen. Jagvtyckte det var så mysigt och det fungerade perfekt från första stund. Aldrig upplevt något problem kring amning. Det är så fint och mysigt <3

  3. Anna

    Ammar min kille på 13 månader ännu, Men mest kvällar och nätter, är ju mer ett mys än mat för honom.
    Han helammade dock tills han var 10 månader för han var helt ointresserad av mat och då tyckte jag det var lite jobbigt faktiskt.
    Men nu är det bara mysigt och vi är långt ifrån redo att sluta <3

  4. Emma

    Så fina inlägg du gör om amning, det märks att det är något du brinner för!
    Min äldsta son ammade jag tills han var nästan 2 år men det var inte helt smärtfritt. Under de första 6 månaderna fick jag totalt 11 bröstinfektioner och gick nästan konstant på antibiotika och smärtstillande. Väldigt glad över att jag fick så mycket positiv stöttning från amningshjälpen och läkare när jag sa att jag ville fortsätta trots påtryckningar från folk i min omgivning som menade att jag MÅSTE sluta. Jag gjorde helt rätt val för mig och min son, och det var det bara jag som kunde avgöra!
    Nu har lillebror hunnit bli 11 månader och denna gång fungerade amningen felfritt från början. Ser fram emot många månader till med amning!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla 🙂 <3 ja, det är det verkligen! Tack för att du delade med dig. DU har helt rätt!! <3 så bra att du fick positiv stöttning! KRAM <3

  5. Jenny Svedberg

    Min förlossning blev katastrof och de sprang iväg med min dotter som var så utmattad att hon fick sondmatas i en vecka efteråt. Jag fick en stor förlossningsskada och en förlossningsdepression. Vi bodde på sjukhusets barnavdelning i två veckor och jag försökte amma (har inte ”bra” bröstvårtor för det vilket också ställde till det) och vi körde var tredje timme en rutin som var •försöka amma •sonda •pumpa och det var en så extremt psykiskt tuff sak för både mig och min sambo. Det började komma mjölk men inte mycket alls, min kropp var förmodligen alldeles för stressad då jag både var skadad fysiskt och psykiskt.

    Jag vet att det för många går att få igång amningen om man bara fortsätter kämpa men jag hade inte glöden som behövdes, jag ville krypa ur skinnet för att jag redan mådde så extremt dåligt och inte kunde ta till mig henne känslomässigt. Till slut var det en barnmorska och läkare som sa att ”att ge ersättning är inget misslyckande” och jag tror att de såg att jag behövde få höra att det var okej.

    Jag valde ersättning och första gången grät jg för att jag kände mig dålig men jag insåg rätt snabbt att det också var en mysig stund med min dotter och att det för mitt mående var viktigt att kunna få avlastning från sambon och min mamma.

    Idag, tio månader senare, tänker jag tillbaka och kan se att jag nog egentligen aldrig sörjde amningen utan snarare sörjde den för vad jag trodde att jag borde göra. Får vi ett till barn någon gång kommer jag ha ett öppet sinne och ha med nappflaska till BB. Det får liksom bli som det blir och det är okej.

    Sen håller jag med om att amning är 100% naturligt och att det är löjligt att det finns de som blir sura för att de får se kvinnobröst som ger barn mat medan vi får tuttar upptrycka i ansiktet i all slags media (men det är väl ok pga att de då är för det manliga ögat).

    Jag gillar hashtaggen #bestfed , istället för BREASTfed så är det viktigaste att barnet får mat, inget annat.

    Tack för en fin blogg! Gillar att följa er familj, du känns så genuin och snäll. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår 🙂 <3 tack för att du delade med dig. Nej, man är verkligen inte dålig för att man väljer bort amning. Så tråkigt att det ska vara en sådan känsla kring det 🙁 <3 så ska det ju verkligen inte vara!! <3 SÅ bra hashtag! KRAM och tack för så fina ord.

  6. Bea, mamma till E

    Ammar fortfarande min dotter som snart är 20 månader, dock mest på kvällar o nätter om hon vaknar till, eftersom hon började dagis i november. Vill tillägga att hon äter bra med vanlig mat flera mål per dag men hon gillar ändå bröstet ännu 🙂 vi båda tycker de är mysigt så varför inte och de funkar bra för oss, så vi får se hur länge hon vill fortsätta och om jag kan bli gravid ändå då vi är sugna på syskon.. <3 får tyvärr lite kommentarer då och då om varför jag ammar ännu och att "hon är för gammal för sånt", osv..

    Tack för din fantastiska blogg och för allt du vill dela med oss! Och så fina bilder – känner igen mig..haha, de är rätt roligt att de verkar gå att amma i alla möjliga lägen för dom små, om man så sitter, står, ligger, lagar mat eller borstar tänder 😉 man hittar sina knep tillsammans 🙂 kramar <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men sååå mysigt <3 <3 nej, hon är verkligen inte för gammal! Hon är ju inte ens två år.. Folk alltså.. 🙁 <3 Haha ja, det är så kul att dom alltid hittar ett läge att amma i oavsett vad man gör 😉 KRAM <3

  7. E

    Har aldrig i mitt liv kämpat så hårt med något som med att få igång amningen med mitt första barn!Trodde det skulle vara en så enkel och självklar grej men nooope..3 extremt jobbiga och tuffa månader tog det tills hon till slut fick till rätt grepp. Jag pumpade som galen de tre månaderna för att hålla igåbg mjölken och krigade med plastnapp. En sån obeskrivlig lycka när allt klickade! Ammade henne tills hon var 1år8mån..ville få vila av mig innan lillebror kom till världen två månader därpå. Ammar honom än idag (1år) men då en till liten är beräknad i maj.. så kommer jag nog avsluta lillebrors amning i mars. (Förlåt för väldigt lång kommentar!)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 ja, det är ju inte så enkelt för alla utan snarare tvärtom!! <3 SÅ underbart att det fungerade så bra för er. Stort grattis till syskon i magen också. KRAM <3

  8. Emma Mattsson

    Min äldsta ammade jag sex månader, skulle trappa ner amningen lite eftersom maken skulle resa till sin familj med henne och jag stanna hemma och jobba. Hade tänkt fortsätta kväll och morgon, men hon bara la av när vi trappade ner. Med nr två slutade jag vid tre mån. Hade problem med svamp som inte gick över, massa smärta osv. Men dropen blev när jag bröt ihop och fick börja medicinera med läkemedel som ej går att amma på. Men nu är vi lycklig mamma och lycklig flaskbebis ❤️

  9. Sofie

    Ammade min son tills han var 8 månader och det är de jobbigaste jag gjort. Alla berättade hela tiden hur fantastiskt mysigt det var och hur jag kommer älska det, men jag gjorde aldrig det vilket fick mig att känna skam och sorgsenhet.

    Får vi ett till barn kommer jag inte amma, trots att det funkade bra fysiskt med första barnet. För mentalt gick jag sönder under amningsperioden.

  10. Lisa A

    Jag ammade första sonen tills han var drygt fyra månader men slutade pga skuldkänslor. Han var allergisk mot mjölkprotein och vi hade nyss fått veta det då. Han fortsatte kräkas trots att jag inte åt mjölkprodukter och då började jag skuldbelägga mig själv så tillslut slutade jag amma. Nu med andra sonen så har jag ammat i två månader hittills men jag vet inte om jag måste sluta för jag verkar inte kunna hålla mjölkstockningen borta hur mycket jag än försöker :/

  11. Sarah

    Toppen att du lyfter ämnet! 🤩 Jag ville inte amma innan min son föddes, varför vet jag inte egentligen. Nu är han 9 månader och vi ammar för fullt och amningen är otroligt viktig för mig och jag känner mig faktiskt sorgsen när jag tänker på amningsavslutet. Min son äter inte mycket mat alls, kämpar för att han ska börja äta saker men han vill inte och omgivningen pressar på. Men jag kommer amma så länge han vill och förhoppningsvis börjar han äta mer och mer ändå ☺️ Kram! 🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Herregud, han är ju bara nio månader!? Mina barn har i princip bara ammat fram tills ett år och allt annat har varit mer av ett komplement.. Hatar när folk ska pressa en sådär.. NJUT och lyssna på din magkänsla. Du vet bäst hur du ska ta hand om ditt barn. KRAM <3 <3 lycka till med allt. <3

  12. Rebecka

    Jag önskade verkligen jag kunde amma mina barn. Med min första pojke fick jag sår och infektioner på bröstvårtan. Fick penicillin i 10 dar och var då tvungen att pumpa i flaska så mina bröst fick vila och läka. Men tyvärr blev det inte bättre och jag började må så dåligt, så vi gav upp efter 2 månader och började ge ersättning istället. När jag fick barn nr 2 funkade amningen klockrent till en början, han tog tissen direkt och jag fick inte ett enda sår. Svävade på moln av lycka att kunna amma mitt barn. Men efter någon vecka visade det sig att han inte gick upp i vikt fastän han åt dygnet runt. Jag hade alldeles för lite mat, mjölken var inte fet nog så han fick ersättning för att gå upp i vikt och amningen dog ut ganska fort. Tappade motivationen helt enkelt, var mest vatten i mina bröst. Jag skulle så gärna vilja amma men tyvärr går det inte för mig. Om vi skulle få en till bebis ska jag självklart försöka igen, kanske det är tredje gången gillt 😅 tack för en jätte bra blogg!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 det viktigaste är att man mår bra!! 🙂 så skönt att ni hittade det bästa för er. Hoppas det funkar nästa gång om ni får en till och om du vill amma 😀 kram kram fina du <3 och tack för så snälla ord <3

  13. Sofia

    Ammade sonen i 1,5 år och ammar nu min dotter som är 5 månader. Båda har varit helt jäkla hopplösa att få till amning i början, fy fasen, rent mirakel att det funkat tillslut 😂 Sonen kunde inte få tag, rasa i vikt och blev slö. Kunde tillslut börja få igång mjölken med amningsnapp och pumpning, men fick tilläggsmata länge men vid 3 månader var vi tillslut framme i helamning och utan amningsnapp 🙂 dottern nu fick visserligen tag i bröstet efter mycket kämpande, men sög helt fel så hade köttsår över hela bröstvårtorna och svampinfektion på det, smärtan var inte av denna värld 😭 blev tillslut amningsnapp och läkemedelsbehandling för att få brösten att läka. Verkade ändå som att hon åt på bra men hon skrek all vaken tid och gick inte upp i vikt, så blev tilläggsmatning där också. Men det var bra, för såfort hon fått i sig lite vanlig ersättning kom nässelutslagen och då vid bara 5 veckor kunde vi misstänka att hon hade mjölkproteinallergi (konstaterat nu via pricktest). Jag slutade såklart äta mjölkprotein där och då och sen dess har vi världens mysigaste tjej här hemma och som började växa precis som hon skulle ❤️ Amningsnappen kunde vi sluta med också vid 3 månader och nu funkar allt så bra 😁

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha men såå underbart att ni fått det att funka iallafall! 🙂 <3 det är ju inte alltid en lätt resa dit.. <3 vad duktig du är som uteslöt mjölkprotein! Jag gjorde också det med Jolie under lång tid <3 kram kram 🙂

  14. Kristina

    Jag ammar min son nu på 20 månader men endast på kvällen, natt och morgonen. Tycker verkligen de är så mysigt och jag ser hur mkt de betyder för honom den stund vi har, så mkt närhet, trygghet och lugn de ger. Trodde aldrig jag skulle amma så här länge när jag va gravid, max 9månader va typ en gräns som verkade normal på något sätt. De är inte många i min omkrets som ammat så här länge. Nu är ju inte offentlig amning något problem för oss då vi endast ammar hemma men när man diskuterar nattningsrutiner och sömn väljer jag att inte nämna amning då jag inte orkar försvara vårt val att fortfarande amma. När folk säger ja sist vi såg så ammande du ju fortfarande… Orkar jag inte rätta dom att de gör jag fortfarande. De glädjer mig verkligen att se människor som försöker normalisera ammning! Ni gör de så bra 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men sååå mysigt <3 <3 Så hemskt att du ska behöva känna så. SÅ sjukt.. <3 Blir så arg på att folk ens ska tänka och tycka om det mest naturliga i världen.. KRAM <3 och tack 🙂

  15. Hilda

    Min äldsta ammade jag bara i 10 dagar. Åkte på en rejäl bröstinfektion så fick pumpa o ge flaska. Efter det ville inte sonen amma. Pumpade i ca 3 mån sedan la jag ner det. Mina 2 yngre pojkar slutade självmant runt 6-8 mån när de började med annan mat. Ska tillägga att jag med de 2 yngsta inte ens så mkt som testade flaska innan de blev 6 månader för att de inte skulle rata bröstet.

  16. Sofie

    Slutade amma för ungefär tre veckor sedan, då var lilla sonen 11 månader. De första månaderna var lite tuffa men när sedan har det bara gått jättebra och det är jag så tacksam för. Att vi slutade berodde mest på att jag skulle börja jobba, att jag kommer resa i tjänsten, och att vi bara nattammade nu på slutet och då var jag lite orolig för att vara väldigt trött om dagarna😊 Men amningen har verkligen varit toppen tycker jag, vi har ammat överallt, direkt sonen blivit hungrig, och om någon kollat snett på oss har jag inte brytt mig alls. Tycker det är så bra att du normaliserar amning! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad härligt! Och sååå skönt att känna så 😀 jag är likadan, ammar överallt och skiter i vad andra tycker. KRAM <3

  17. Johanna

    Oh ja de ser så mysigt ut! 😍 jag har bara ammat mina pojkar i 1 månad då de båda har föts med för korta tungband. De har då aldrig fått grepp o har enbart kunnat amma med hjälp av amningsnapp vilket ja inte orkade hålla på med i längden. Önskar så att om ja får fler barn ska kunna amma helt utan massa krångel med nappar o bröst pump. ❤️

  18. Charlotta

    Du är så inspirerande Gabriella! ♥️ Min dotter är nu 6 månader och jag helammar henne ännu. Kommer att låta henne amma så länge hon vill det, men det blir väl lite färre nu när hon börjar äta vanlig mat. Älskar amningsstunderna, så mysigt!

  19. Tilda

    Jag ammade min son i 14 månader. Anledningen till att vi slutade var att han hade vaknat varannan timme varje natt hela livet, men så första gången jag åkte iväg en natt (alltså vid 14 månader) och han sov själv med pappan så sov han hela natten utan att vakna så då testade vi att jag sov på soffan några dagar och då sov han hela nätter varje natt. Den när jag testade att sova med dem igen så vaknade han varannan timme igen så då bestämde vi oss för att sluta amma helt. Det var sorgligt men sömnen blev sååå mycket bättre för både mig och sonen.

  20. Evelina

    Ammade min dotter i 13 månader. Hela amningstiden var supermysig och är så glad att det fungerade då jag verkligen ville testa att amma. Upplevde att det började trilla in kommentarer vid 8-10 månader om att det kanske var dags att sluta (till och med från en vikarierande sköterska på BVC…) men är glad att vi fortsatte tills dottern var redo att avsluta. Så härligt att du hjälper till att normalisera amningen och att man ska kunna amma när och var man vill! Och så fina bilder!😊
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det 🙂 <3 så tråkigt att man så tidigt får kommentarer om det.. 🙁 kram <3 och tack för fina ord!!<3

  21. Åsa

    Hade verkligen velat amma, men sonen var liten och svag, så det blev för jobbigt för honom att ta bröstet. Han behövde dessutom extra näringsrik ersättning, ”dundermjölk” som hans hjärtläkare kallade den. 😊 Vi är glada att vi slapp sond (även om det ju är ett bra alternativ om inte heller flaska fungerar). Direkt efter hans hjärtoperation vid ett års ålder kunde vi skippa all extranäring och sluta ”tvinga” i honom mat var tredje timme dygnet runt. Nu äter han som sina jämnåriga kompisar. 🙌 Förstår inte alls kritiken mot mammor som ammar länge. Och vad är länge förresten? En får väl gå efter barnets önskemål, och eftersom föräldrarna i de allra flesta fall känner sitt barn bäst, kan väl bara övriga hålla tyst och sköta sitt!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det <3 så skönt att ni löste det på bästa vis för er. Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig men det kan ju bli minst lika bra ändå!! <3 Du har så rätt. KRAM <3 <3

  22. Michaela

    Hej! Jag måste bara för hylla dig för hur bra du är på ditt jobb!! Jag uppskattar verkligen att du svara på kommenterar, jag vet att du får såå många men det fast du har 2små barn o ett hem o ta hand om så hinner du ändå ta dig tid och svara. Jag få känsla att du uppskatta jobbet och inte gör dt för pengar. All cred till dig du är grym!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså tack snälla du!! Du har SÅ rätt, det är så sant <3 <3 kram och tack detsamma. Ha en underbar kväll <3

  23. Sabina

    Mitt första barn utelämnade jag till 6mån nästan exakt! Blev magsjuk och kunde inte amma på ett par dagar! Kom ingen mjölk på grund av uttorkning 🙁 Så min man fick ge ersättning! Tänkte desamma, men amning kom aldrig igång igen och hon tyckte det var lättare med flaskan! Med andra de lämnade jag typ 2 mån! Hon gick inte upp i vikt utan kaskadkräktes hela tiden! Så fick börja med ersättning tidigt pga hon ej gick upp och ganska snart efter komjölksproteinfri ersättning! Så här provat båda 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ååååh förstår 🙁 så tråkigt att det blev ett sådant avslut på grund av magsjuka men skönt ändå att du lyckades amma så pass länge 🙂 <3 tack för att du delade med dig. KRAM <3

  24. Jennifer

    Ammar mitt barn fortfarande. Hon är snart 2,5 år 🙂 Varför? Jadu, vi båda trivs med det och ingen av oss verkar ha något behov av att sluta. Vi får se hur länge det blir! Troligtvis slutar vi under våren pga att jag tråkigt nog antagligen behöver en medicin som ej är kompatibel med amning. Men vi får se hur det blir!

  25. I

    Ammade min dotter i 11.5 månad, första 3 månaderna var jobbiga med såriga bröstvårtor men sedan ÄLSKADE jag det. Så mysigt, och även praktiskt. Slutade främst för att kunna bli gravid igen och ja nu är jag det vilket jag är SÅ tacksam för. Men ångrar samtidigt nästan att jag slutade för saknar det så mycket (hade inte slutat om inte dottern tog det så bra men det gick lättare än vi trott). Hoppas kunna amma nr 2 med och då kommer jag nog aldrig vilja sluta haha

  26. Miranda jakobsson

    Ammade ni dotter i ca 1.5 månad.. m
    Hade för lite mjölk så hon gick inte upp i vikt som hon skulle.. så fick börja med ersättning.
    Det var så mysigt att få kunna ge henne mat via bröstet men fick sådana sår på bröstvårtan så var ganska skönt att få ge flaska.
    Hur ja ska göra med andra barnet vet jag faktiskt inte är så mkt smidigare att slippa bära med sej allt med flaska åh ersättning åh vatten osv. Men vill inte ha sådana sår…

  27. Amanda

    Tack för dessa inlägg! Ger stöd å pepp till många. Jag älskar att amma. Har två flickor, en på 3 år och en på 10 månader. Stora tjejen valde att avsluta amning vid 10 mån och lilla ammar jag fortfarande före hon ska sova för natten. Så fin stund tycker jag. Kram å kärlek till dig och din familj!!

  28. Fanny

    Äldre sonen ammades i 13 månader och yngre i 16 månader. Ingen av dem har någonsin tagit flaska. Jag älskar att amma men lite jobbigt att aldrig kunna lämna bort dem längre än nån timme.

  29. Liselott

    Ammade min första 1år och snart får jag amma igen när bebis kommer i maj. Älskade det, så mysigt och fantastiskt vad kroppen kan ge våra små. ♡

  30. Isabelle

    Ammande vår dotter endast 2v pga att hon var tvungen att flyga akut till Göteborg för att operera en förträningning i kroppspulsådern. Tkr de ser så himla mysigt ut men tyvärr så försvann min 2v efter pga all stress osv 🙁

  31. Lena

    Jag försökte verkligen med första, Kämpade och kämpade i 4,5 mån. Hon blev aldrig mätt, aldrig nöjd och trots otalet försök att öka produktionen och andra tips (fick till och med en nässpray av BVC som skulle få mjölken att rinna till), fick jag till slut ge upp. Amningen hade då blivit så ångestfylld att det inte kom en droppe när dottern sög, total låsning. Försökte sedan igen med dotter nr två, men samma problem och när ångesten började komma tillbaka slutade jag när hon var 2 månader. Det var inte värt det. Med första barnet kände jag mig oerhört ledsen och misslyckad när jag var tvungen att ge upp, men med andra barnet accepterade jag läget och både jag och barnen har mått bra utan amning. Allt är okej och finns inga rätt och fel kring hur man matar sin bebis 🙂 Glad mamma, glad bebis precis som du skriver 🙂

  32. Amanda

    Jag helammade min son tills han var 8 mån! Blev ett naturligt avslut då matintrot gick väldigt fort. Han led av reflux och kräktes väldigt mycket, ju mer flytande föda= mer kräk. Valde att ta bort amningen helt då han åt fulla portioner och fick välling på kvällen+morgon. Hade planerat att amma tills han var 1 år men som sagt blev ju refluxen värre av det så var bättre att sluta.
    Är nu gravid igen och väntar en lillasyster som beräknas komma om 1,5 mån! Jag har absolut tänkt helamma den här gången också 🙂 finns inget annat alternativ för mig, amningen känns så naturlig och det är dessutom smidigt! Skulle amningen strula tänker jag ge allt för att det ska funka. Tror att många struliga amningar beror på okunskap och att man inte får rätt hjälp av tex BVC, dom är så snabba med att lägga till ersättning och saknar kunskap för att kunna hjälpa till och stötta för en fungerande amning.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 låter ju jättemysigt! Stor kram och stort lycka till med syskon. Du har SÅ rätt!! <3

  33. Josse

    Gud vilka fina bilder Gabriella! Harmonin i dom, så vackert. Jag har ammat barnen tills de varit drygt 16 månader sen har det försvunnit med matintresset. Minstingen blev det fran tills hon var 2 år nu sen har det avtagit nästan helt sedan dess. Det är så mysigt och man blir verkligen såå nära med barnet, har verkligen märkt skillnad mellan mina barn. Ibland har jag önskat att jag orkat längre och förutsättningarna funnits för det men som du skriver, man är bara människa och gör så gott man kan utifrån sina förutsättningar.

  34. Karin

    Jag ville amma min son. Det var min inställning redan innan han föddes. Sen visade det sig att han hade svårt att få tag om bröstvårtan för att den inte var så lång och han inte hade nåt tålamod så det blev jättekämpigt varje gång och då jag förlösts med akutsnitt så hade jag svårt att röra mig, byta position och prova mig fram. Men med amningsnapp gick det bra ett par månader att helamma. Efter två månader var jag dock helt slut i kroppen, hann inte äta tillräckligt och hade blidsockerfall och blev svimfärdig varje gång han började äta så bvc rådde mig att även ge ersättning. Och det gick kanon. Alla nöjda och glada och efter fem månader åt han allt mindre och mjölken försvann. Det kändes lagom långt för oss. Men all ångest och press jag lade på mig själv och även kände från andra hade jag gärna varit utan! Kram och tack för din fina blogg❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh fina du <3 så skönt att det löste sig till slut. Det viktigaste är att man mår bra. KRAM och tack själv för så fina ord!! <3

  35. Josefin

    Jag delammade min son till han var 3 månader. Jag hade inte tillräckligt med mjölk & sörjer fortfarande tre månader sedan att amningen inte fungerade. Men oj vad gladare både jag & bebis blev när vi slutade så det var rätt beslut. Tyvärr är det många i min närhet som inte förstår hur jobbigt det var för mig att inte kunna amma & som slänger ur sig saker, inte för att vara elaka utan för att de faktiskt inte förstår.

  36. Emilie

    Hej. Min dotter fick min mjölk i tre månader. Då hon föddes just tre månader för tidigt så är jag så glad att min mjölk rann till direkt och att hon kunde få den under tiden på sjukhuset genom pumpning och även sedan en stund hemma. Hon ammade även vid sidan av ett litet tag när vi kommit hem men hon vart inte tillräckligt stark för att klara av det. Därför blev ersättning ett väldigt enkelt val för oss tillslut vilket funkat jättebra, med några undantag då hon blev lite hård i magen. Sen tycker jag det har det varit väldigt skönt att få avlastning av sambon med just matningen, men även så fint att se att far och dotter fick ett så starkt band från start ❤️

  37. Jennie

    Jag ammande inte för det funkade verkligen inte! Nu väntar jag andra barnet och känner inte ens för att försöka amma denna gång då jag mådde så dåligt sist och vi kämpade så länge men ändå fick vi det inte att funka 🙈

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish