Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Längtan efter något annat

Igår fick jag mail från antagning.se om kontrollbesked! Och jag har faktiskt sökt till universitet i höst igen. Vet dock inte riktigt hur jag har tänkt mig då Jason bara har 15 h/veckan på förskolan och Jolie är hemma på heltid fortfarande i höst. Och F ska plugga.. Hmmm.. Klurigt! Men jag känner en sådan längtan i mig. Längtan efter något annat. Till och från så älskar jag mitt jobb och det ger mig så mycket möjligheter varje dag. Jag älskar att skriva av mig, inspirera och ta bilder och jag älskar relationen jag har till er som kikar in här.. Men jag vill mer. Samtidigt så vill jag vara hemma med Jolie och samtidigt så vill jag ha mycket tid med Jason och ha honom hemma så mycket jag kan. Fy, det är så himla svårt. För det verkligen skriker i hela min kropp efter att utvecklas, plugga, lära mig mer och så småningom få ett meningsfullt jobb där jag kan arbeta med människor, hjälpa och förändra. Jag har ju bloggat om detta förut men längtar är större än någonsin nu. Samtidigt som tiden med barnen betyder allt. Önskar att jag kunde klona mig och ha flera stycken av mig eller helt enkelt fler timmar på dygnet.

Ja ja.. Vi får se hur alltid slutar. Jag kanske får ihop det – vem vet? Jag är ju världens plugghuvud och har lätt för att lära mig om jag vill och tycker att något är intressant.

Har ni sökt någon utbildning eller pluggar ni något just nu? Vad i så fall? Och kan ni gissa vilken utbildning jag har sökt in till? =) 

Tiden med mina små är det värdefullaste jag har. På det sättet är jag så fruktansvärt tacksam över det jobbet jag har idag och möjligheterna det ger mig till att vara hemma med mina barn <3

Kommentarer

  1. Cassandra

    Min lilla är 8 månader och när hon är 1 år funderar jag på att börja läsa några kurser på distans, kurser jag behöver för att sedan kunna söka in till socionomutb. Det är min dröm att bli socionom och arbeta med barn och familjer ♡

  2. Madeleine

    Jag pluggar till lärare. Utbildningen är på 4 år och jag läser nu sista terminen. Snart i mål. Två barn som var 1 och 3 år när jag började plugga. Och som nu är snart 5 och 7 år. Galet! Det har fungerat utmärkt men ska inte ljuga om att det varit tufft. Men jag tror det hade varit tufft utan barnen oxå för högskola går inte att jämföra med gymnasiet. Barnen har fått mig att kämpa och nå mitt mål för att ge dem den framtid jag vill❤️ Vill man något tillräckligt mycket så går det. Heja dig när du är redo för att plugga Finns ingen rätt eller fel tid att börja, bara man är redo!

  3. Erica

    Jag pluggar till socionom och är på termin 6/7 nu. Det bästa beslutet jag tagit! Så otroligt intressant och spännande utbildning och jag har vuxit väldigt mycket som person de senaste tre åren!

  4. Anna-Carin

    Jag pluggar heltid i Umeå till Arbetsterapeut, dagspendlarna då jag bor i Skellefteå. Har tre barn på 9, 6 och 3 år. Du har ju en fördel då du bor i samma stad 😅

  5. Frida

    Är föräldraledig med mitt första barn och ska plugga till specialistsjuksköterska till hösten. Mannen får stötta vissa dagar om jag måste ta mig till skolan. Tror det kommer gå alldeles utmärkt.

    Vet att du tidigare skrivit något om socionom, kan det vara det du sökt? 🙂

  6. J...

    Förstår känslan… älskar att plugga! Jag läser till sjuksköterska och hoppas såklart att du också har valt det😀 så givande, och kommer förhoppningsvis alltid att vara det! Vi har det verkligen så bra, min lilla går på fsk 8.30-15 som längst! Jag pluggar mycket hemma och tycker allt funkar jättebra☺️

  7. Madelene

    Jag har sökt lokförarutbildning! 🙂 så jag håller tummarna att jag kommer in, klarade första testet idag iallafall men tror det är två testet kvar, så vi får se.
    Håller tummarna att du också kommer in på det du vill ❤️ Gissar på sjuksköterska.

  8. Ellinor

    Vi valda att skaffa barn fast jag inte var färdigstuderad. När lillan föddes var det lite mer än ett år kvar. Förskola var det ju inte tal om då så de dagar jag var tvungen att vara i skolan kunde min sambo vara föräldraledig. Vi fick också mycket hjälp av våra föräldrar. Hon var så liten så fick gå ut från föreläsningar och amma henne. Annars så kan man ju missa några föreläsningar och läsa på hemma i litteraturen. Lycka till och hoppas ni hittar något sätt så att det känns bra för alla!

  9. Nathalie

    Jag pluggar just nu grundlärarprogrammet F-3 och är inne på fjärde terminen! Tror faktiskt att du också har sökt något lärarprogram, tror det skulle passa dig såå bra! Hoppas allt blir bra hur du än väljer att göra 😊🌸

  10. S

    Jag ska pluggar höst, till lönekonsult. Kände precis som du att jag var såå törstig på att utvecklas och testa på hjärnan efter att ha varit hemma med barnen i tre år. Barnen är nu precis fyllda 2 samt 3 år och ska gå på förskola ca 15h per vecka i höst. Dom kommer älska det!! Och jag kommer älska plugget! Win win!

    1. Helena

      Jag både pluggar och jobbar! Jag älskar mitt jobb som chef inom offentlig förvaltning men längtan efter att utvecklas gjorde att jag sökte landskapsarkitektur. Så nu pluggar jag på halvfart och jobbar heltid. Har två små barn och en man som gör karriär. Vi har nybyggd villa och älskar att träna. Så jag säger så här; allting går! Och våra barn är inte på något sätt försummade. Så kommer du in tycker jag du ska satsa!

      1. Anonym

        Oj! Hur hinner ni allt detta?ett chefsjobb med mycket ansvar minst 40 h i veckan, plugg halvtid 20 h i veckan,tränar, fixar med villan och är med barnen flera timmar per dag? Bara nyfiken för det låter som en omöjlig ekvation för mig, men häftigt att ni fixar det! Dygnet har ju trots allt bara 24 h. Såklart allt går men hur gör du för att hinna allt detta och inte gå in i väggen?

  11. Tilda

    Jag pluggar andra året på ett program som heter grafisk design och webbutveckling på Jönköping University. Jag kommer jobba som webbutvecklare eller annan typ av programmerare när jag är färdig. Just nu pluggar jag 125%, förra termimen 150%. Det har gått jättebra men då min sambo jobbar heltid så har min son varit ca 30h i veckan på förskolan.

    Lycka till, du kommer säkert hitta något som passar er! 😍😊

  12. Sandra

    Har man inte provat så vet man inte 🙂 kör på och går det inte så behöver du inte fundera på om de skulle funka eller inte. Släng dig ut 🙂 lycka till!

  13. Elin

    Jag är också lite av ett plugghuvud. Läser just nu till tandsköterska, färdig i december, men är sugen på att läsa till socionom om något år 😅

  14. Stina

    Hej!

    Jag tänker så här: Bara kör! Jag pluggar just nu 150% och är föräldrarledig medan min sambo jobbar. De stunder jag är i skolan vilket är ca 3-4 tillfälle/vecka, alltså inte hela dagar så kommer pappa hem och myser med bebis! Skulle du känna att det inte går så kan du alltid göra avbrott eller hoppa av. Jag har valt att gå på en del föreläsningar för att förenkla mitt pluggande då jag läser mer än heltid, men annars kan man ju skippa föreläsningarna och endast vara med på seminariumet, de flesta skolor lägger ändå upp föreläsningarna på hemsidan så man kan gå in och se vad föreläsningen handlat om. Kör hårt, klart du ska plugga, man måste investera i sig själv 😍❤️

  15. Anna

    Pluggar till beteendevetare, är inne på termin 5 av 6 så är klar i januari! 😀 spännande och intressant utbildning då jag alltid velat arbeta med människor och gjort det på ett eller annat sätt sedan 2012. Arbetar sedan 4 år tillbaka på ett boende för aktiva missbrukare och hemlösa!

    Jag tror du sökt till socionom som du tidigare skrivit om! 🙂

    Håller tummarna för dig, du kommer välja rätt väg! 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish