Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Lite rolig info

– Mina barn har aldrig tagit napp eller druckit välling. Inte ersättning heller kom jag på nu när jag ändå skriver om det… Jason fick det kanske max tre gånger (när mjölken jag hade pumpat ut inte räckte till och han var själv med F) och Jolie har aldrig fått. Haha, sjukt ändå ;p

– Jag har ett födelsemärke i pannan och F trodde jättelänge under den första tiden i vårt förhållande att det var en finne. En gång så sa jag att jag har jättemycket finnar och att jag tyckte att det var jobbigt och han ba ”nej men älskling du har ju bara EN” och pekade på den i pannan (alltså på födelsemärket). Hahaha..

– Jolie har en ”extra bihåla” på örat. Det ser ut som en liten svart prick bara eller som ett litet, litet hål.. Jag hade ingen aning om att det var en bihåla men efter att jag lagt upp en bild där den var synlig på insta story så var det flera av er som hörde av sig och skrev om det, tyckte att det var häftigt och ovanligt. Googlade lite och kom fram till att det stämmer. Så häftigt ändå!

– Jag och F har sååå svårt att inte äta på kvällen! Så har det alltid varit! Förstår inte varför.. Det är som att hungern slår till för oss båda där vid 20.00 och vi är sugna på en middag nummer två, hehe. Brukar bli pizza, pannkakor, äpplen med mandelsmör, morotsstavar med dipp, mackor.. Mmm.. Kanske inte allt samtidigt då men något av det. När vi precis hade flyttat ihop käkade vi alltid chips eller nudlar på kvällen så vi har iallafall uppgraderat det lite.. Älskar våra sena kvällsfikor trots att det kanske vore bättre att låta bli. För är det inte så att man inte ska äta efter 20.00? =) Någon som vet om det stämmer och varför i så fall?

– Jag känner mig ofta dålig jämfört med F! Någon kommenterade på youtube förra veckan att han känns så fake för att han är sååååå positiv och trevlig, överöser med komplimanger hela tiden osv.. Och att jag känns mycket mer ”äkta”, haha.. Men alltså vet ni.. Han ÄR så.. Och jag som kanske har sämre tålamod, inte är lika peppig hela tiden, kan få utbrott, bli sur och arg osv.. känner mig ju såååå dålig jämfört med honom. Känns ibland som att han är någon form av overklig människa som är så trygg, lugn och stabil. Nu kan ju han såklart bli sur, säga ifrån eller bli less ibland med men absolut inte så ofta som dom flesta andra känns det som. Så glad att jag har honom då jag är mycket mer känslig och ”upp och ner” och behöver den där tryggheten och lugnet mitt i mitt egna stressiga. Är ju som ni vet bra på att stressa upp mig och det är fint att ha en motpol i det konstant. Men ja, det är jobbigt ibland att vara tillsammans med någon som är såååå fin hela tiden när man själv tappar tålamodet, blir irriterad osv lite oftare än man kanske vill själv.. Och då ska jag tillägga att jag själv anser mig vara en väldigt glad och positiv människa, men han drar det steget längre + att han är så lugn och trygg till skillnad från mig. Och har ett hjärta av guld.

– Jag äger flera hundra par trosor.. Samlade på det förut när jag var yngre och köpte typ alla trosor som H&M fick in, haha.

– Jag känner mig som snyggast när jag har träningstights! Och när jag är solbränd =)

– Jolie var längre än Jason när hon föddes.. Men ändå så tyckte jag att hon kändes så mycket mer nätt när hon kom ut. Så liten och pluttig. Jason kändes mycket större och mer grov redan från start. Minns att jag tänkte att han var så stor när jag fick upp honom på bröstet och precis tvärtom när jag fick upp Jolie på bröstet. Tyckte hon var så liten och nätt. F håller faktiskt med mig i det så det är inte bara en påhittad känsla som jag har med andra ord.

– Barnen håller nästan alltid om varandra när dom ska sova! Tycker att det är så sött så jag vet inte var jag ska ta vägen. Deras band till varandra är så starka redan och det gör mig så glad. Känner också att jag vill ge dom fler syskon så att dom ska få ha varandra genom livet även när vi till slut inte finns där. Vill att dom ska ha tryggheten i varandra för alltid.

Kommentarer

  1. Emma

    Angående att äta efter 20.00, det spelar absolut ingen roll då det är det totala kaloriintaget över hela dagen som spelar roll. Håller man sig till det kaloriintag kroppen behöver så spelar det ingen roll på vilken tid på dygnet man äter det 🙂

  2. Emelie

    Såå gulligt att Jason håller om Jolie när dom sover 😍 mitt hjärta smälter när jag ser hur goa och mysiga dom är mot varandra 😍♥️ Ha de fint fina du! 😊

  3. Matilda

    Min dotter har också det, inte märkt av det något speciellt bara att det är viktigt att ibland ”klämma” den typ som en finne annars kan det bli infekterat 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, jag pillar inte alls där men om det hamnar något i den så att den blir som en pormask får man ju ta bort det 🙂 men det har inte blivit så för Jolie än <3 kram

  4. Gabriella

    När jag löste det om Jolies ”extra bihåla” var jag tvungen att googla. O det är exakt det min son har också! Han har vid båda öronen, har hon det? Sixten är bara 6 veckor o vi har faktiskt tid på sjukhuset på torsdag för att kolla upp ”hålen” eftersom läkaren på bvc inte visste vad det var=)♡

  5. Åsa

    Gick hos dietist ett tag för några år sedan. Hon menade att om jag åt middag 17-18-tiden så blev det för lång fasta till frukost eftersom magen/matsmältningen behöver hålla igång. Sedan kanske hon inte menade att jag skulle käka ännu en middag, men kanske en frukt eller så. Tandläkaren säger nog något heeelt annat – bort med alla extramål! 😊

  6. Therese

    Åh jag har också en extra bihåla, visste det var en grej. Haha fick också Google, coolt har liksom inte tänkte mer på än att här har jag ett litet hål.

  7. L

    Det är ju en myt att man inte ska äta efter kl 20.00. Det är dietkulturen som säger så eftersom de tror att man går upp i vikt om man gör så. Men ett äpple kl 18:00 har samma kalorier efter 20:00 så ja man kan äta om man vill efter 20:00. Inget att bli orolig över om man vill gå ner i vikt eller inte.

      1. Linnea

        Precis! Det spelar ingen roll när man äter (sålänge man inte har t.ex. problem med matsmältningen eller liknande) så ät om du är hungrig! 😃

    1. Leoni

      Svar till L (och dig Gabriella såklart :-))
      Det har inte med kalorier eller ett visst klockslag att göra utan med matsmältningen och vår förbränning. När vi sover saktar vår matsmältning ner och kroppen har svårare att omvandla kalorierna till energi, vilket gör att det då istället omvandlas till fett.

      Du kan äta middag kl 5 eller kl 11, det spelar inte så stor roll faktiskt men det är bra att försöka att inte äta mindre än 1h innan du ska sova så att kroppen har en chans att hantera maten 🙂 Sen har vi såklart också olika gener och vissa kan äta en pizza varje kväll utan att gå upp ett gram och andra går upp av bara tanken! Men det är i alla fall den ”generella” faktan ang kvällsmaten haha 🙂 (Tandläkare rekommenderar att inte små-äta pga det sliter på tänderna) Stor kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish