Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Vår stora tjej!

F var på BVC med Jolie idag och denna donna vägde in sig på cirka 11,8 kg och var hela 86,5 cm lång. Hon hade stuckit iväg rejält på längden men inte lika mycket med vikten. Men det var helt normalt då hon är så rörlig och har växt “uppåt” istället =) Hon är en riktigt stor tjej med mycket bebishull och valkar kvar och hon har nästan 92 på dom flesta kläder nu. 86 sitter i många fall som korvskinn. Är så stolt över henne och hennes utveckling just för att barn med hjärtfel (och speciellt allvarliga sådana) i dom flesta fall hamnar efter med vikt och längd. Men hon har verkligen inte gjort det. Och hon är så framåt, sprudlande, glad, påhittig och så otroligt charmig. Staplar höga torn av klossar, älskar att rita, pyssla, bygga med lego, leka med dom större barnen. Hon tar för sig, vill synas, höras och tar plats! Och samtidigt är hon sådär gulligt blyg med nya människor. Hon säger massor med ord, gör sig förstådd, förstår oss, säger ja och nej, visar tydligt vad hon vill och inte vill.. Älskar ihjäl mig i henne varje dag och är evigt tacksam mot livet för att hon trots omständigheterna har motbevisat oss alla och är precis allt som vi inte trodde att hon skulle få vara. Vår fina, älskade Jolie. Tycker att vår historia ger så mycket hopp om att det inte behöver bli som alla säger just för att det var tal om akut operation och allt var otroligt kritiskt och ovisst och idag står vi här och har denna starka tjej som är orädd och så framåt, nyfiken och lycklig. Återigen, tack livet <3

Och om ni undrar varför vi inte har varit på allt för täta BVC-kontroller så är det för att vi har haft ännu tätare med hjärtkontroller. Och både vi och BVC tycker att det är lite onödigt att gå på en kontroll där om vi samma månad varit på en kontroll hos barnhjärtmottagningen där dom gör i princip samma undersökningar + lite till.

Kommentarer

 1. Evelina Kyrk

  Naaw min dotter är 16 mån och har samma vikt å längd som Jolie vid 11 mån 😂❤ fantastiskt att hon vuxit så, hon är en så otroligt fin liten tjej eran Jolie!! Och du är en sån inspirerande mamma! Önskar er en helt underbar helg ❤❤❤

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Sååå kul!! Ellerhur! Det är så olika <3 Stor kram och tack för underbara ord, blir så oerhört glad! 🙂 STOR kram <3 hoppas din helg varit fin!

 2. Emelie

  Min tjej är född samma dag som Jolie och har faktiskt också ett hjärtfel. Inte lika allvarligt som Jolies. När du beskriver Jolie är det som att du beskriver Liv. Hon är också en lång tjej, ska bli spännande att se om nån vecka hur lång hon är och väger..

 3. Maria

  Jag tycker så mycket om att klicka in mig här, att läsa om din enorma kärlek till dina barn. Det är så fint <3 jag känner som du, jag tittar på mina barn flera gånger om dagen och känner mig bara så jäkla tacksam över att få vara deras mamma, att dom är mina, att dom kom till just mig. När jag väntade min son var jag konstant rädd hela graviditeten på grund av att min graviditet innan slutade i missfall i vecka 18 och när jag väntade min dotter mådde jag fruktansvärt dåligt då jag och barnens pappa separerade. Men jag tror att det är som du säger att har man varit med om saker själv eller kring barnen så känner man bara sig så sjukt tacksam. Det är väldigt vanligt att det gnälls mycket på hur jobbigt allt är och hur trött man är, hur jobbiga/gnälliga/trotsiga barnen är och självklart är man galet trött. Vissa dagar kan jag gråta av trötthet och av att alltid ha allt ansvar själv och aldrig få vila, men jag försöker ha inställningen att det hör till. Man är trött när man har småbarn, det går över. Det är värt det, jag är bara tacksam över att jag fick bli mamma, det är inte självklart för alla. Tänk att mina barn valde mig till mamma <3 Känner igen din stolthet över barnen när jag läser och det är så himla fint <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så fint skrivet, tack snälla du!! Åh, jag förstår helt <3 vad berörd jag blir av det du skrivet och jag förstår dig verkligen till fullo i din känsla. STOR KRAM! <3

 4. Jenny

  Åh vilken fin reflektion jag fick sv att läsa din text. Hon föds med ett allvarligt hjärtfel men är modig och tar för sig av livet. Som två motpoler. Som att hon måste vara tuff. För att klara av sin fysiska åkomma måste hennes psyke vara det motsatta. Så himla coolt ❤️

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss