Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hej efter helgen!

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej mina älskade vänner!

Allt bra med er!? Jag startar min morgon med nagelfix och sen ska jag filma lite jobb. I eftermiddag får vi besök och dagen känns rätt fullspäckad. Helgen har varit jättefin men känslosam. Vi var ju på minnesstunden för dom som har omkommit i flygolyckan som var här i Umeå och jag har nog aldrig fått se min man så ledsen under våra år tillsammans. Eller ja, han har varit ledsen sedan han fick veta om detta och det har varit mycket tårar men det var lite extra igår. Gör så ont i mig att se honom så förstörd och gör ännu mer ont när jag tänker på det overkliga som har hänt och att vi har förlorat en vän och andra förlorat en son, dotter, man, pojkvän etc.. Nej fy… Det är verkligen så overkligt! Vi tände ljus och det kändes så fint att  många från Umeå var där och engagerade sig.

Efter minnesstunden så träffade vi min syster och hennes familj och hängde på stranden och 4H. Våra barn är jämngamla så det kändes så roligt att få ses ”på riktigt” äntligen nu när dom är på besök här i Umeå.

Min jumpsuit hittar ni HÄR.

I fredags firade vi min mormor som har fyllt år. Hon bjöd på mat och fika, vi lekte med barnen och pysslade. Blev en sväng till lekparken också.

Detta hade jag på mig:

Topp: HÄR

Byxor: HÄR (på rea just nu!)

Jag har fått världens största myggbett mellan tuttarna!! Ser ni det!? Som ni vet så är ju jag superkänslig mot myggbett och jag har dessutom kliat på det så att det har blivit ÄNNU större.. Så typiskt.. =)

Efter besöket hos mormor åkte jag hem och bytte om för middag ute med en av mina äldsta vänner. Vi har inte träffats på typ ett år så det var sååå härligt att prata ikapp. Ni vet en sådan där vän som ingenting förändras med även om man inte ses på en evighet. Vi kan alltid prata som vanligt och det blir aldrig stelt eller konstigt. Allt är alltid som förr när vi ses! SÅ underbart. Det kallar jag äkta vänskap.

Topp: HÄR

Byxor: HÄR (dessa brallor är för övrigt det SKÖNASTE jag har burit och dom finns i flera olika färger. Skulle verkligen kalla dom livets byxor, haha! Passar att mysa i hemma men också för en utekväll! Sjukt snygga i tyget och designen men ändå sååå avslappnade. ÄLSKAR!! Köp! Dom är dessutom billiga)

Tofflor: HÄR (inte exakt samma men nästan!)

Vi åt halloumiburgare och sötpotatispommes, pratade om precis allt man kan tänka sig, drack drinkar, åt efterrätt och tog en långpromenad i ett område där vi båda har bott förut. Vi tog faktiskt över hennes och hennes väns gamla lägenhet när vi flyttade upp till Umeå igen efter vår tid i Göteborg.

I lördags var det dags för bröllopsmiddag. Eller så kanske det inte heter eftersom att vi inte gifte oss… Men bröllopsDAGSmiddag då. Vi firade ju ännu en årsdag som gifta. Kidsen var med men det gick väl bra ändå. Inte så mycket fokus på oss och att prata med varandra men det var ändå jättetrevligt. Inte exakt så man hade önskat en middag på sin bröllopsdag men vi tröstar oss med att vi kommer att ha mycket tid för det sedan när dom är äldre. Så vi njuter av småbarnsåren nu för dom kommer vi att sakna sen. Men ja, visst är det tufft ibland som jag har skrivit förr att inte någon har ett genuint intresse i barnen. Ser ständigt på sociala medier att mormor/farfar osv tar med barnbarnen på Astrid Lindgrens värld med övernattning, hämtar/lämnar på förskolan, har en ”farmor”dag i veckan, ringer ofta och vill umgås, hämtar upp när föräldrarna har mycket att göra för att avlasta någon timme här eller där… Som jag skrivit förr så handlar det inte för oss om att ha barnVAKT utan det hade bara varit kul för barnens skull med någon som ville vara med dom ofta och mycket, visade ett genuint intresse, hörde av sig ofta, tog med till lekparken för att dom ville bygga på deras relation till varandra. Sedan skulle avlastningen bara vara ett plus i kanten. Vet att så många är i samma sits och därför skriver jag om detta ibland. För jag vet att man behöver hitta stöd i varandra många gånger. Som många av er skrev sist jag nämnde detta så känner man sig ofta ensam när man ser hur dom flesta man känner har det med mycket engagemang i barnen, avlastning och hjälp. Men tillbaka till middagen:

Min klänning HÄR

Vi hade en jättefin kväll och åt och drack så gott! Sedan hade Jolie tandsprickning hela natten och vi bestämde oss för att vara lite effektiva samtidigt så en myste med henne medan den andra rensade förrådet och så bytte vi av varandra, haha. Hon somnade i min famn strax efter midnatt och då hade hon feber också på grund av tänderna. Hon har flera tänder på gång samtidigt nu och har haft fram och tillbaka under typ två veckors tid. Man ser verkligen hur dom börjar spricka upp i tandköttet och det ser så ont ut!

Önskar er en fantastisk start på veckan. STOR kram! <3

Kommentarer

  1. Josefin

    Det är en tröst för mig att höra att jag inte är ensam om att inte ha någon avlastning. Min familj bor 65mil bort och jag har dessutom bara min icke-biologiska men självvalda pappa kvar i livet, då mamma dog 2012.
    Min sambo har sin familj i närheten men det är väldigt sällan som någon erbjuder sig att umgås med sina barnbarn. Känns sorgligt och väldigt trist, då min mamma älskade barn och hade tjatat om att få vara med grabbarna.
    Det är som du skriver såklart skönt med avlastning, men det är främst för att barnen ska knyta an till andra personer och känna sig trygga med utomstående personer än absolut närmsta familjen.

    Ni är riktiga kämpar som pusslar ihop vardagen ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fy så orättvist 🙁 <3 beklagar sorgen. Vet hur det är att förlora en förälder och har förlorat min pappa själv <3 Jamen visst!! Du har så rätt. Detsamma! Ni gör det så bra, stor kram! <3 <3

  2. Kikkan

    Hej Gabbi,

    Har ni testat att ta flytande alvedon och gnidit mot tandköttet på Jolie? Det lindrar faktiskt väldigt bra och kan nog vara skönt för henne att slippa det onda.

    Jag testade på mig själv när en visdomstand höll på spricka upp för mig och ja, jag blev väldigt förvånad över hur bra det lindrade. 🙂

    Om inte paracetamol (alvedon) fungerar så borde väl ibuprofen (Ipren) kunna hjälpa också.

    Oavsett så hoppas jag att lillan snart ska slippa det onda, det är ju fruktansvärt med ont i munnen. 🙁

    Kram till er.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 har hört att det inte alls hjälper att göra så men vad häftigt att det gör det 🙂 Kram till dig <3

  3. Nea

    Vad mysigt det ser ut! Hur många år firar ni?

    Tänker på den sista biten – klart att det är tråkigt att era familjer engagerar sig (trots förväntning sen innan som jag förstått?). Men jag tänker också att när era barn blir stora och kanske skaffar egna barn så kan ju ni vara där för dom. Det finns alltid familjemedlemmar som man är besviken på (jag har själv några stycken) men det bästa man kan göra av det är att inte bli likadan själv tänker jag? Vet inte om det jag skriver makes sense, känns som jag rabblar bara
    Kram på er

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sex år! 🙂 Ja, precis, man vet ju verkligen exakt hur man vill vara när man själv får barnbarn! 🙂 kram

  4. Åsa

    Det här med att en ser många fina bilder på Instagram där barn umgås med far- och morföräldrar. Visst är det så! Men jag tror också att en lättare lägger märke till det som en saknar. Jag har tex aldrig sett så många gravidmagar som när jag själv nyss fått missfall!
    Som du skriver så är det nog trots allt ganska vanligt att inte ha någon avlastning med barnen. Vi har heller inte några far- eller morföräldrar att vända oss till (de är döda eller olämpliga), och med en son med funktionsvariationer är det inte lätt att be någon annan heller. Jag vågar helt enkelt inte lita på att någon utomstående skulle se hans behov och förstå den 100%iga tillsyn han behöver. Men vi har en förskola som det fungerar kanon med, vilket jag är så väldigt tacksam över då jag vet att många (framför allt funkisföräldrar) har problem där, och sonen kommer i kontakt med flera från den äldre generationen då vi har en del äldre grannar som älskar att få en kram av vår kille! Vår situation är ganska långt ifrån de typiskt lyckliga Instagramkonton som vi kikar in på ibland, men är himla bra ändå!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst, det kanske är så 🙂 Så jobbigt 🙁 Förstår dig helt! Perfekt med förskola. Dom är verkligen fantastiska i dom allra flesta fallen! 🙂 STOR kram <3

  5. My

    Vad ledsamt för er att inte era föräldrar vill engagera sig mer i barnen (om jag tolkar ditt inlägg rätt).. avlastning är dock superviktigt ibland med tycker jag för ens EGNA skull, för att orka som föräldrar. Är själv lyckligt lottad med både far- och morföräldrar som är tokiga i vår guldklimp och som passar ofta och gärna. Tar det inte för givet och känner mig extra tacksam när jag läst ditt inlägg.. dels är det ju skönt och roligt för mig och min man med egentid, vårda vår relation som är extra viktig sen vår son kom då vi vill vara en familj för livet, och sen är jag så glad att vår son också får andra människor än oss som nyckelpersoner i livet.
    För oss är det viktigt och jag förstår att det måste kännas tufft och ledsamt.. hoppas verkligen att det ändrar sig för er & blir bättre med tiden! <3. Oavsett kan ni vara glada att ni vet att ni alltid kommer finnas för era barn och deras barn!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men sååå underbart 😀 det är så det ska vara!! 🙂 Förstår dig!! Stor kram och tack för fina ord, så är det verkligen <3

  6. Madeleine

    Gör så ont att läsa det där med att det Inte är någon släkting som vill umgås med era fina barn… en stor kram till dig och grattis på bröllopsdagen <3

  7. Sofie - tvillingmamma

    Jag förstår precis vad du menar angående andra vuxna till barnen. Vi har ingen i vår närhet som hjälper oss eller är med barnen. Det gör alltid lite ont i hjärtat på förskolan när någons farmor eller mormor hämtar andra barn och våra barn har ingen förutom sin mamma eller pappa. De BEHÖVER såklart ingen mer, men det hade varit roligt om de hade någon som kunde skämma bort dem med lite tid och energi ❤️

  8. M

    Jag förstår precis hur du känner, jag har en relation till mina föräldrar och min svärmor men ingen bor här. mina föräldrar bor 300 km ifrån och min svärmor i ett annat land så vi har typ aldrig avlastning när det kommer till barnen. max 1-3 ggr per år och jag tycker det är så jobbigt att lämna min lilla på 2 år när mina föräldrar bor så långt bort ( känner inte samma ångest för den stora som fyller 7 :P) Men när vi väl har avlastning så är det så så skönt. Man får vila sig lite och bara vara en fru eller bara vara en ung tjej hahah sen är det jul kul för barnen också att få leva lite under mormor och morfar regler där man får glass varje dag och sova när man vill 😛
    Jag förstår precis hur ni känner <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish