Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dags för bebisverkstad?

Igår hände det äntligen! Eller nja, ska inte säga äntligen för jag har ärligt talat inte längtat. Har haft EN mens sedan början av 2015 när jag blev gravid första gången. Sedan blev jag gravid med Jolie direkt efter första mensen efter Jason och då slapp jag den igen fram tills ja.. igår  =) Plötsligt händer det! Mannen är såååå peppad nu för jag vet att han är extremt bebissugen medan jag själv faktiskt är lite tveksam. Har sagt att ”händer det så händer det” så vi får väl se om det händer om en månad eller om två år.. Eller inte alls! Man kan ju inte ta en graviditet och ett barn för givet. Men nu har kroppen iallafall kommit igång igen!

När fick ni tillbaka er mens efter graviditet/amning? =)

Annons

Annons

Annons

Annons

Okej… Jag ångrar mig. Jag vill ha en till nu och helst igår!!! Kolla bara på bilderna!! Det slog mig bara så hårt nu när jag gick igenom alla bebis och gravidbilder att jo, jag vill uppleva det här igen! Och hur mycket jag än hatar att vara gravid så älskar jag att se tillbaka på det och romantisera lite hur underbart det var 😉 För trots foglossning, hemorrojder, viktuppgång, trötthet, illamående och allt som hör till så är det väl ändå fantastiskt att man får skapa ett barn!? Nej hörrni, nu kör vi bebisverkstad!!! Hatar det ordet men det är väl precis vad det är =)

Kommentarer

 1. Issa

  Ja efter avslaget var jag blödningsfri i 2 veckor sedan kom mensen å ja trots heltidsammande de kommande 8 månaderna! Så ja två veckor efter graviditeten fick jag njuta sedan var det dags igen 😍

 2. Elin

  Fick tillbaka mensen när hon var 6 månader (hon är född en dag efter Jolie) men sen dess har den varit hur oregelbunden som helst. Ammar fortfarande både på dagen och natten🤷

 3. Rebecka

  Vilka otroligt vackra bilder på er familj och dig som gravid 🥰 Önskar jag varit mer flitig med
  kameran då jag älskade att vara gravid!!
  Jag ammade aldrig sonen och mensen komt tillbaka efter 4 veckor. Är snart 44 och hoppas nästan på att snart komma i klimakteriet så man slipper mens 🙈
  Tanken på syskon till vår snart 4-åring är långt borta, mest pga vår ålder och bristen på familj & hjälp, men fick lukta på grannens nyfödda bebis idag och hjälp! Det händer något i en, som att kroppen vill fortplanta sig 🙂
  Lycka till med baby-makeriet ♥️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du!! <3 Åh, förstår helt.. <3 Ååååååååh, ja, då får man ju njuta och mysa och låna andras små bebisar. För visst blir man väl aldrig "klar" med att ha en bebis!? Ja, det är magiskt! Förstår din känsla till 100% och känner alltid samma när jag får hälla en liten!! KRAM 🙂 <3 och tack!

 4. Fia

  Jag helammade vår dotter och blev gravid, så någon mens hann jag aldrig få. Kommer bli 13 månader mellan barnen 😜

 5. Jenny

  Fick tillbaka mensen när Magda var 1,5 månad… (suck!). Ammade inte iofs så väntade mig att den skulle komma rätt tidigt men inte SÅ tidigt. Nu är hon snart 1,5 år och på ett sätt kan jag känna att det vore mysigt att bara vara vi tre, samtidigt finns ju tanken där att jag vill vara gravid igen. Oavsett så är det som du säger, man vet aldrig med att bli gravid. Hoppas det går vägen för er om det är vad ni verkligen vill! Kram

 6. Emma

  Min mens kom tillbaks 8 veckor med sonen (trots full amning) och med dottern så kom den 6 veckor efter fl (trots full amning)… så ledsen över det dock, då jag har endometrios och har sjukt hemska menstruationer. Är 1,5åf mellan barnen så hade hoppats på ett break för mensen men icke 🤦🏽‍♀️❤️

 7. Anne

  Med fjärde barnet tog det drygt 10 mån innan mensen kom tillbaka, brukar följa hur mycket barnet ammar för mig. Jag har 2 år mellan de första barnen, sedan 3 år och 4 år mellan de två sista. Jag tycker att det är mycket lättare att ha bebis när det är fler år mellan barnen. En 4-åring kan vänta och roa sig själv, medan det är svettigt med en bebis och en två-åring. Så jag tror egentligen inte det är enklare att ” göra bort” småbarnsåren i klump, utan tvärtom! Men det där får man ju känna själv. Vi har alltid älskat att ha en knubbig kramig ettåring i hemmet också 😊 så vi ville ha det flera ggr!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår och det kan jag verkligen tänka mig!! 🙂 instämmer helt i att det är sååå mysigt med en liten ettåring hemma <3 kram

 8. Sara

  Efter första barnet så kom mensen ganska prick 6 mån efter förlossningen, trots amning. Han hade börjat med lite smakportioner men inte mer än så.
  Hann ha mens 2 ggr, sen blev jag gravid igen, oplanerat (för vi gjorde IVF för att få första, så trodde inte vi kunde bli gravida på egen hand).
  Andra barnet var 3 mån när mensen kom, trots helamning. Två veckor innan mensen så sa jag till min man ”jag tror jag har ägglossning” och visst var det det.
  Men våran bebisverkstad är stängd. Eventuellt öppnas den igen när minstingen är typ 3-4 år (han är 16 mån nu).

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig 🙂 Spännande!! Då kanske det blir en till för er med då, kram :D<3

 9. Anonym

  Åh! Så fina bilder. Jag och min kille har precis bestämt oss för att börja ligga utan p-piller, min mens kom igång första månaden utan piller som vanligt så nu är det väldigt spännande att se om något händer framöver 😱 Till skillnad från dig har jag inte varit gravid innan så det är ju extra pirrigt! Läskigt, stort och ja… Pirrigt! Så vi är väl lite som ni nu, händer det så händer det 😬

 10. M

  Jag känner så igen mig i det du skriver. Trots all skit! man går igenom med en graviditet så är det ju så värt ett barn i slutändan. Jag fick tillbaka min mens 4 månader efter båda mina förlossningar men jag valde att vänta med syskon och få må bra och njuta av livet lite. Det skiljer 2 år mellan barnen och det tycker vi är alldeles lagom. Nu är jag hursomhelst så himla sugen på ett tredje barn.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst är det så <3 låter ju perfekt! Håller med, vi har också två år mellan våra, kram! <3

 11. Sofia

  Fick tillbaka min mens efter båda barnen när de var ett år gamla, helammande länge och sedan delammade tills att de var 1 år och 2 månader. Är nu gravid i v 11 med nr tre 😍

 12. Amanda

  Haha jag är gravid med första barnet. Går in i vecka 20 imorgon. Och kom på igår att jag inte haft mens på typ 5 månader. Överlycklig 😂 hoppas mensen håller sig borta även långt efter förlossningen.

 13. Leoni

  Lycka till!! Jag håller tummarna och väntar på ett positivt inlägg om några veckor haha 🙂 Jag sitter här bredvid vår 4 månaders bebis som sover gott, det är verkligen en fantastisk upplevelse och kärlek att få äran att ha barn <3 Stor kram!

 14. Caroline

  Vi har oxå kört med händer det så händer det. Väntar nu nr 4 om tio veckor. 🙈😊 sen blir de preventivmedel för det händer. 👍😍♥️

 15. Sara

  Jag fick tillbaka min mens 4 månader efter min son föddes, trots helamning😅 var inte alls pepp på det, jag som trodde jag skulle få skippa eländet ett tag till😂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dig 😉 Ja, det är inte kul att ha trots att det såklart är ett bevis på att kroppen funkar som den ska, kram! 😀 <3

 16. Lotta

  Ammade båda barnen fullt i ca 8 månader. Såg fram emot att fortsätta slippa mensen. Men med båda barnen som kom mensen tillbaka exakt 5 veckor efter förlossningen. Så slippa mensen, det var tyvärr bara att glömma

 17. Sabina Tingström

  Jag har egentligen sagt att jag är sååå klar med bebisar! Men når man läser dina texter och ser på dina bilder blir man absolut lite sugen 😍

 18. Miranda Jakobsson

  Innan ja blev gravid med dottern hade ja inte haft ngn mens på 4 månader(ha alltid haft oregelbunden förutom när ja gick på p-piller) så trodde aldrig att ja kunde bli gravid utan mensen :p åh nu efter dotter föddes tror ja att ja haft mens högst 3ggr på 16 månader åh nu väntar jag lillebror åh är i v.21(20+2)

  De är så mysigt när man får börja känna de första sparkarna osv även om ja hatar hur stor åh otymplig man blir ;p men denna graviditet är så mkt bättre(lättare) än förra då ja inte ha foglossningar ö.h.t än så länge 🙂

  Kramar!

 19. Maria

  Jag längtar till att få en fast anställning så att vi kan försöka bli gravida. Min syster ska få barn i december och hon gillar inte ens barn och jag har alltid velat bli mamma. Skulle bli den bästa av alla men är så ledsen att vi nu måste vänta minst till februari och hoppas att jag blir fast då!

 20. Tina

  Du är så vacker som gravid! Du strålar verkligen, jättefina barn dessutom. Hoppas ni snart får uppleva ett plus på stickan igen 🙂

 21. Ann

  Mellan barn nr 1 och barn nr 2 fick jag ingen mens alls. Det skiljer sexton och en halv månad emellan dom. Jag ammade nr 1 i 14 månader. Slutade alltså amma drygt 2månade innan nr 2 föddes.

 22. Mollie

  Jag helammande min son i 10 månader tills han inte ville ha längre ( hade gärna ammat längre) men min jäkla mens kom tillbaka 3 månader efter förlossningen 🙈

 23. M-E

  Lycka till och njut av längtan och väntan !
  Jag bär nummer 4 i magen nu och älskar varje stund, väntar med iver på rörelser 🤗 Syskonen är 6 1/2, 5 och 2 år gamla och de längtar redan efter bebisen ☺️

 24. Emelie

  Första barnet fick jag tillbaka mensen när hon var 4 månader, ammade i 6 månader. Ändra barnet kom den tillbaka när hon var 3 månader och jag ammade i 14 månader. Väldigt individuellt det där!

 25. Lisa

  Min mens kom igång på en gång skulle jag vilja säga, tror efter 8-10veckor kom första mensen efter förlossningen. Så jag slapp minsann inte haha 🙂

 26. Sofi

  Vad roligt för er! Oavsett hur det går, när det går eller vad som helst så är ni iallafall ett steg på vägen nu! Jag följde er längtande (och ja ärligt rätt bittert 🙈) när ni väntade Jolie och jag själv så gärna ville plussa – slutade med att vi fick vårt andra barn bara två månader efter att Jolie kom. Nu är jag gravid i v. 16 med trean och tror stenhårt på att det här kommer hinna bli en gravidblogg innan jag fött 😘 massa kramar och håller tummarna för er. Det som händer händer och det finns säkert en mening bakom det ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åh vad roligt 😀 förstår det!! Sååå roligt!! Spännande och stort lycka till <3 KRAM och ja, så är det ju! <3 😀

 27. Ellen

  Ammade sonen i 13 månader, fick mens ca 7 veckor senare och blev gravid på första äl. Längtar så efter lillasyskonet som kommer i november ❤️ Avskyr också att vara gravid men känner redan nu att vi vill ha minst ett till barn

 28. Malin P

  Åh lycka till eller va man ska säga😅,haha. Jag fick inte tillbaka mensen förens jag slutade amma helt med första barnet och jag ammade honom i 20 mån! Det sista året ungefär va ju dock bara mär han skulle sova som jag ammade. Och denna gången kommer nog bli samma sak att jag måste sluta helt om jag ska få tillbaka mensen. Just nu är lillen 6 mån så kommer nog ta ett tag till😊. Jag är lite sugen på en till bebis men sambon tycker det räcker med två.. kan ju inte tvinga honom till en till så vi får se hur det blir i framtiden! Är lycklig att jag har kunnat få barn över huvudtaget!😊❤️

 29. Sofia

  Jag fick tillbaka min mens 6 veckor efter förlossningen med båda barnen. Trots helamning. Var oerhört besviken över det för hade hoppats att slippa min fruktansvärda mensvärk och att jag nästan förblöder varje månad, ett tag till. Men den turen hade jag inte 😅

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss