Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntInredningOkategoriseradeVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Några punkter om mitt hem

– Jag älskar att fylla hemmet med gröna växter, tycker det ger så mycket liv och personlighet till inredningen.

– Jag skulle vilja måla om hela nedervåningen i någon greige eller ljusgrå nyans men har inte orken just nu.. Och göra någon form av fondvägg med kalkfärg där tv:n hänger. Det får bli ett projekt i höst.

– Kontoret är på gång och vår skiva till skrivbordet levereras nu i slutet av juli. Sååå peppad! Då kommer vi att kunna göra klart det på riktigt. Lovar att det blir videobloggar på det!

– Jag vill byta gardiner i vårt sovrum. Dom som vi har är bara 6 månader men har redan släppt i flera sömmar och då kostade dom typ över 1000:- styck. Kan man reklamera eller är det för sent?

– På tal om växter igen då.. Planterade ju om massor av växter så att dom fick mer plats och mer jord och wow vad det har gjort bra för dom. Monsteran i vårt badrum har totalt skjutit iväg på längden och bredden och åt alla håll och kanter.

– Mitt favoritrum i huset är Jasons rum! Så fridfullt där inne men bjuder ändå in till lek. Precis som jag vill att ett barnrum ska vara. Är typ avis på hans rum, haha!

– Om jag fick göra om något i huset precis just nu så hade jag bytt skåpluckor i köket och bänkskivan där inne. Och byggt ut badrummen och den sociala ytan på nedervåningen. Jag har redan planerat i huvudet hur jag vill ha det och vill inte ens plantera något på den sidan av huset där vi ska bygga ut i framtiden… =)

– Jag har äntligen fått hem termokannan och skålen som jag ska ha till Jolies dop! Så drömmiga och fina båda två.

– Ibland så ser jag saker som jag verkligen VILLHÖVER till hemmet men inser lika snabbt att jag inte har plats och blir såååå ledsen över det., hehe… Såg exempelvis detta bord i bambu med svarta pallar till utanför Granit (dessutom på rea) och ville köpa direkt men insåg att vi inte har någon ledig yta alls för dom… Hur fina!?

– Jag ser så mycket fram emot att bygga carport men vi har fortfarande inte skickat in någon ritning för bygglov.. Tror vi kommer att ta tag i det nu i höst.

– Något annat vi ska göra i höst är att fixa en duschvägg till nedervåningen. Blir lite industriell stil på den tror jag. Sååå fint och kommer att lyfta hela badrummet som har rätt enkelt kakel för övrigt. Vi har stora, matta, vita och grå klinker/kakel-plattor där nere. Och jag älskar ju att väva in svarta detaljer så det kommer bli skitsnyggt.

– Sedan vi målade om i sovrummet så sover vi så mycket bättre och det är såå mysigt där inne. Älskar verkligen dova, mörkare färger i sovrum. Fattar inte hur vi kunde ha vitt innan!? Tror att dom flesta som målat från vitt till mörk färg känner samma sak! Det gör sådan stor skillnad för harmonin och lugnet som man vill känna i sitt sovrum.

– Vi har en ”hemlig” låda precis mot golvet i köket där vi har ugnsplåtar och jag ÄLSKAR sådana små, smarta förvaringslösningar som man kan ordna. Tycker att det gör så mycket för helhetsintrycket och känslan. Tycker också om våra google-högtalare som underlättar vardagen enormt. Har ni någon ”smart” grej i ert hem som ni uppskattar lite extra? =)

Kommentarer

 1. Beatrice

  ”Smarta” vet jag inte men jag älskar att VI var smarta och satte häck första våren i huset – nu är den verkligen på gång!
  Vi håller mestadels ljusa toner men ingenting helvitt mer än i klädkammaren. Då kommer snickerier och dörrar bättre fram 🙂
  I övrigt gillar jag att vi blandar nytt med gamla (ibland omgjorda) loppisfynd. Sätter en fin personlig touch på ett annars stilrent hem.
  Snittblommor är också något jag älskar att unna mig 🙂 … eller en grön växt eller två!

 2. Michelle

  Saker jag upptäckt att jag älskar i hemmet: Broms till toalocket så man bara kan släppa de och det stänger sig långsamt av sig själv.
  Samma med skåpluckor i köket. Det är en sån sak som jag uppskattar ngt enorm men som egentligen inte hade behövts 😅.

 3. M

  Hur kommer det sig att ni inte hade med carport i bygglovet när ni byggde huset? Så gjorde vi även om vi kommer bygga det senare. Vi har precis flyttat in i vårt hus. Älskar livet!

  1. gabriellajoss

   Vi har en i bygglovet men vi har tänkt om totalt med utseendet, storleken och placeringen av den 🙂 så vi ska göra om allt från början! Kram och grattis!<3

   1. M

    Okej då är jag med 😁.
    Tack för en härlig blogg. Så härligt att följa någon som är lika inredningstokig som en själv 😂

 4. Tindra

  Hej! Skulle inte du kunna visa här på bloggen hur en typisk veckohandling för er ser ut? Alltså inköpen, kostnader m.m. Tror det skulle ge många tips för andra angående sina egna köp 🙂 kram

  1. gabriellajoss

   Jo absolut 😀 gjorde ju det förut men kände mig så tråkig med att visa typ samma varje vecka, haha. Men kan absolut göra det igen 😀 kul att du är intresserad av att se! KRAM <3

 5. Elin

  Hur har ni gjort ”sänghimlen”? Ser så underbart mysigt ut! Älskar Jasons rum 😍 Är det en 120 säng? Kanske bara jag som är intresserad av det men vore roligt med ett inlägg om just Jasons rum, tex vilken färg, sänghimlen, var saker och ting är köpta m.m. ☺️

 6. J

  Du har rätt att reklamera i 3 år! Min sambo tjatar alltid på mig om detta när jag tycker att det är för sent för att lämna tillbaka något (han jobbar i butik). Har alltid sagt i kassan att jag vill reklamera (inte lämna tillbaka) och jag har alltid fått igenom det! Och på tal om smarta grejer älskar jag vår Apple TV, använder den varje dag! Så smart! 😘❤️

  1. gabriellajoss

   Men vad smart 😀 ska göra det i så fall!! <3 för känns så konstigt att dom ska gå sönder redan! 🙂 <3 ååååh, det förstår jag 😀 KRAM fina du <3

 7. Mäl

  Vill minnas att det var många som påpekade att ni INTE skulle välja så mkt vitt till huset. Kanske borde lyssnat då med facit i hand. 🙂

  1. gabriellajoss

   Borde jag alltså ha lyssnat på dig – en total anonym främling på nätet? Gällande mina val i huset? Tycker väl att det låter väldigt konstigt.. 🙂 Och att jag skulle vilja ha annan färg på luckor och färgen på nedervåningen är väl överkomligt? Man byter ju smak och stil hela tiden med så det har väl mer med det att göra. Hade jag byggt hus igen idag och valt annorlunda hade jag nog gjort det ännu mer annorlunda om jag skulle bygga igen om ytterligare ett par år. Kraaam

 8. Hanna

  Hej Gabriella! Skulle tycka det vore roligt om du skrev ett inlägg med de valen i huset ni är väldigt nöjda med och inte skulle vilja ändra om ni byggt nytt. Exempelvis har du tidigare skrivit om saker du skulle vilja ändra, typ större badrum, sociala ytor och grått kök. Men det vore kul att läsa om det ni tycker blev Helt Rätt med! 🙂 Kram

 9. Sarah

  Jag har en garderob i mitt rum och den är jätte smart om jag måste städa undan lite snabbt om vi får gäster! Då kan jag bara kasta in grejer som inte ska vara framme, innanför garderobs dörrarna hehe. Det uppskattar jag jättemycket Hahahah, Kram!

 10. Tessie - mamma till två döttrar och bf i januari

  Vad mycket projekt ni har för er, vad kul! Även om en del ”bara är i huvudet” fortfarande 🙂
  Vi prickade av en hel del projekt utomhus runt vårt radhus den här sommaren och det känns så skönt. Sånt som man tänkt på så länge, men aldrig orkat ta tag i. Nu är det gjort, men det dröjer såklart inte lång tid innan man hittar nya saker man vill ändra på/rusta upp 😉 Never ending story med hus.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss