Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Såååå äcklad

Åh, igår blev jag så LESS på riktigt.. Stod och gjorde squats och marklyft med fria vikter vid spegeln på gymmet och ser i ögonvrån hur en gubbe i typ 50årsåldern sitter och GLOR på mig samtidigt som han lyfter lite vikter oengagerat. Men jag ignorerar det bara och kör på. Efter ett tag så säger han “ja, det där ser ju riktigt fint ut det där”. Kände bara hur jag ARG jag blev men orkade inte lägga energi på det så ignorerade honom bara. Blev också så chockad då han fortsatte att prata, räckte mig en vikt och frågade “vill du ha denna!?” och sa annat med som jag inte hörde då jag höjde volymen och han satt en bit bort. Pratade dock med personalen efteråt. Flyttade mig bara till en annan del av gymmet först men blev så irriterad av tanken på att jag ens skulle behöva det sen. Så då sa jag ifrån.

Jag skrev om detta på instagram och nämnde också att det har hänt mig flera gånger på olika platser och på olika gym. Fick såååååå mycket respons från massor av andra kvinnor och jag SPYR på riktigt i min mun när jag läser vad vissa har fått vara med om. Finns liksom MÅNGA som blivit tafsade på under tiden som dom har tränat!? Hur sjukt och äckligt är inte det!? Ska det verkligen vara så!? Många skriver att dom låter bli att gå till gymmet helt på grund av att dom fått vara med om sådana här saker och det gör mig så ledsen. Det ska ju verkligen inte vara såhär!? Att man som kvinna inte ens ska kunna träna utan att få något äckel efter sig. Jag har aldrig blivit tafsad på eller så men både unga och gamla män har börjat prata med mig och ibland sagt olämpliga saker på gymmet.. Jag brukar oftast bara ignorera det dom säger då jag ändå har hörlurar på mg och kan låtsas som om jag inte hörde..

Jag tycker att det är fantastiskt när det finns tjejavdelning på ett gym exempelvis men det ska inte behöva användas på grund av den anledningen! Visst håller ni med mig? Man ska ju kunna röra sig fritt var man vill och träna som man brukar och vill utan att bli sexuellt trakasserad.

Nej fy! Nästa gång (om det nu händer igen vilket jag tyvärr tror) ska jag nog göra en grej av det och säga högt att jag inte är intresserad och inte uppskattar att äcklet pratar med mig och kommenterar mina övningar. Och så får jag säga det extra högt så att alla andra på gymmet hör. Då kanske människan får skämmas lite… Man kan ju hoppas det iallafall!

 

Kommentarer

 1. Stace

  Inte för att det alls ska behöva vara såhär, men 24/7 i Umeå centrum har en del av gymmet där enbart tjejer får vistas. Det vet du säkert om, men ifall att! Synd att man ska behöva tänka på sånt

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej, bara på papper med penna 😀 skriver upp inkomster och utgifter och räknar på hur mycket som blir över, kram <3

 2. Josefine

  Jag känner igen det där så mycket! Men en upptäckt jag gjorde häromdagen fick mig verkligen att bli arg. Jag har fått kommentarer ibland och uppmuntrande blickar. Men jag tränar just nu med min vän som nyligen fick barn och vi tar med oss barnvagnen in på gymmet och jag hjälper henne självklart när det behövs. Men efter att vi började ta med oss bebis till gymmet så är de äldre männen framme oftare?! Väldigt mycket frågor om hur det går och mycket mer uppmuntrande leenden… Kryper i kroppen på mig verkligen!

 3. Isabelle

  Usch!!! Hänt mig med… Jag går på ett relativt litet gym, där kom en man in som hela tiden sökte ögonkontakt för att helt plötsligt typ fyra meter från mig börja byta om!!! Inne i gymmet! Av med allt förutom kalsonger och strumpor hela tiden sökandes ögonkontakt. Vi var själva i gymmet och i panik sprang jag därifrån…

 4. Emma

  Fy för detta!!! Har dessvärre varit med om liknande händelser som du på gym innan. Inte bara en gång heller(och på flera olika gym dessutom). Har sprungit från gymmet till bilen när det varit mörkt ute och kollat bakom mig hela tiden. Sa upp mitt gymkort tillslut. Det är bara äckligt och sjukt. Många män som inte kan bete sig.

 5. Lydia

  Det är så sjukt hur vissa män är. Det har hänt mig många gånger att gubbar inte slutar titta och dom tror jag inte märker det. Ibland känner jag att jag måste avsluta vissa övningar på grund av det :/ Kokar inombords men vågar inte riktigt säga ifrån..

 6. Amanda

  Jag sa åt en gubbe på gymmet en gång, lät nog rätt skapligt irriterad. Sa åt han att sluta stirra på mig!! Sen kom han aldrig mer dit 😂😂😂 oh yes!

 7. Sara

  Jag tränade på 24/7 inne i stan och blev halvt ihjälskrämd av en snubbe som kom bakom mig när jag stod på crosstrainern. Han liksom bara stod där tills jag vände mig om. Han började ragga stenhårt och jag blev rent utsagt otrevlig för att han skulle fatta vinken. Det är så olustigt. Det sköna med att vara stammis på sitt gym är ju att en lär känna andra stammisar och kanske inte känner sig lika ensam. Att en har lite backup. Så kände jag iaf. Nu har jag bytt gym till mariehem men trir det kommer kännas tryggare är jag känt in mig lite. För tyvärr finns d e t alltid gränslösa människor..

 8. Maria

  Bästa Gabriella. Ber om ursäkt att jag blev ledsen och trodde min kommentar inte kom med men det gjorde den. Blev så glad. Ang män som stör en på gym. Jag skulle klaga till personalen. Dom ska inte trampa Inn på ens personliga Space. Tycker nästan dom inte ska få träna mer där. Tafsning och en del ord är inte ok. Ha det jättefint. Kram. Fina du.

 9. Johanna

  Vad jobbig!
  Jag tränar då och då hemifrån men har viljat vara stark nog för att gå till gym ensam men jag vågar inte. Jag vet inte hur använder man maskiner och så vidare. Men det du berättar är något jag är rädd för, alla säger till mig att det är ingen fara, att ingen ska titta på dig för alla är upptagna, men jag har svårt att tro på det.
  Din idé att säga åt människa högt så att kanske han skäms låter fantastiskt! 🤣
  PS. Har hittat din blogg igår och älskar den redan.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dig helt! Haha neeeej ingen tittar, lovar!! Man kör ju sitt egna och funderar inte så mycket på andra. Lovar! Du vågar! Heja dig <3 <3 Kram kram till dig och tack snälla för så fina ord 😀 blir såååå glad!! 3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss