Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Oj vad det spekuleras!

Nu är jag faktiskt lite irriterad. Vet att man såklart får räkna med att folk pratar när man är offentlig men alltså FY vad less jag kan bli. Har fått lite print screens skickade till mig på vad folk skriver i kommentarsfält på ex. Bloggbevakning och det är framförallt all momshaming som jag reagerar på. Typ hur hemskt det är att jag åker ut och festar med mina vänner och att F får vara hemma med barnen själv hela tiden osv. Just den där ålderdomliga synen på kvinnor och vad dom ska göra ger mig typ magknip. Hade F varit ute lika mycket (eller jag måste nästan säga LITE för jag är faktiskt inte ute och festar allt för ofta) så hade ingen ens reagerat va?  Pappor kommer undan så lätt och en pappa är en bra pappa bara han leker lite med sina barn typ? Tycker det är så fruktansvärt att vi fortfarande har den synen på föräldraskapet och jämlikhet år 2019. För mig finns inget annat alternativ än att vi hjälps åt och delar på ansvaret för våra barn. Vi har ju trots allt skaffat och fått dom tillsammans.

Jag valde att vara ärlig och dela med mig av att vi har en tuff period just nu och jag har fått så mycket fin respons från er. Har suttit i tårar och läst igenom vissa av era mail, kommentarer och meddelanden på insta direkt. Ni är verkligen för fina! Är så glad att jag har er. Men det finns såklart också dom som älskar att sprida rykten, skriva taskiga saker och försöka göra saker värre än vad dom är.. Har exempelvis fått typ 10 kommentarer från samma IP om att jag säkert har en ny kille redan, att vi säkert redan separerat och skrivit på papper om det, att jag ljuger så mycket osv. Så störande men också något som jag hade räknat med såklart.

Och en till grej.. Ja, jag är iväg mycket och gör saker om dagarna. Men vi turas om. Ibland är F borta mycket och jag tar barnen och tvärtom. Visste ni att han åker och tränar i typ två timmar varje dag och att jag alltid har barnen då? Och att jag ofta åker iväg till vänner/har besök medan han får egentid eller hittar på något annat?  Vi ger varandra utrymme till att träna, hänga med vänner osv. Vi har livet på lika villkor! Skulle aldrig kunna leva med någon som begränsar mig och inte låter mig gå ut och dansa, vill att jag stannar hemma med barnen, städar, lagar mat och bakar typ, haha.. Det kommer liksom ALDRIG att hända. Jag är en egen människa, jag behöver mitt egna space och det gör även han. Sedan är ju detta MIN blogg och jag skriver inte om varje gång han lämnar hemmet direkt. Klart att jag kan nämna ibland att han drar ut med vänner eller liknande men det är långt ifrån varje gång jag skriver det. Det är ju hans privatliv. Men ja, ni som gnäller på att jag är ute och festar för ofta och att det är synd om honom som måste vara hemma med barnen själv kan ju kanske tänka om lite. Var glada för min skull istället. Och jag lovar er att F älskar att vara hemma med våra kids. Finns ingen som är så barnkär och lekfull med sina barn som han. Barnen betyder allt för honom och han uppskattar verkligen tiden med dom. Speciellt nu innan plugg/förskolestart.

Så.. Nu har jag skrivit av mig lite ilska. Hoppas att ni har en fin dag! Kram <3

Bild av wanderings.se

Kommentarer

 1. Undrar

  Varför har man en framåtvänd barnvagn åt ett barn som inte ens fyllt 1 år? Ett litet barn behöver se den som kör! (Var så god att sök på information). Och nej, det är inte form av skammande, det är forskning.

 2. Bea

  Nu är inte jag mamma själv (bara till ett änglabarn) men jag läser många bloggar där de flesta har barn och följer många på Instagram som också har barn.

  Och jag hamnar varje dag i chocktillstånd. Framför allt på vilken syn kvinnor har på andra kvinnor och mammor på andra mammor. Det är helt sjuka kommentarer man läser. Är de någon som lägger upp en amningsbild så är det fruktansvärt många kvinnor som skriver ”jag hade aldrig ammat offentligt, man måste tänka på omgivningen” va i hela h****** är det för åsikt egentligen? Det gör mig illamående. Att andra kvinnor trycker ned andra kvinnor. När man i själva verket ska peppa och stötta andra kvinnor. Kvinnor är redan ”förtryckta” som det är, behövs liksom inte mer.

  Och som du säger, männen får eloge bara de matar sitt barn eller tar barnet till lekplatsen. Medans mamman får har när hon går och fixar naglar ungefär.

  Är verkligen sjukt att framför allt många kvinnor lever efter gamla tider eller normen för många män. Där kvinnan är en barnmaskin som enbart ska föda barn och ta hand om dem och helst inte ens jobba för då är man en dålig mamma som väljer jobbet. Men har pappan ett jobb där han är hemma en vecka i månaden och resten borta så är han ju en sjukt bra pappa som jobbar och sliter för sin familj?

  Kommer nog aldrig förstå mig på dessa människor.
  Och jag ser upp till er och hur ni har ”fördelat” (också fel ord egentligen) eller rättare sagt hur ni hjälpa åt med allting, med barn, hemmet osv. För det är så det ska vara.

  Det är så jag och min man också vill ha de när vi får vår egna familj. Finns inget att jag som mamma ska ta mer ansvar, nej nej. Båda har satt ungen till världen, båda tar hand om den. Båda bor i hemmet, båda gör de man ska.

  Och det sista, du verkar utifrån din blogg, Youtube en sån varm, lugn och härlig person ändra aldrig på dig själv pågrund av andras åsikter. Hoppas ni får en bra helg, massa kramar ❤

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Fint skrivet!! <3 Du har så rätt!! <3 Och det är ju precis så det ska vara. Man ska hjälpas åt och inte lägga över lasset på en av parterna. Största kramen och all kärlek <3 <3 hoppas du har haft en mysig helg! Och tack för alla fantastiskt fina ord!! <3

 3. Karin

  Så onödigt att andra lägger sig i! Att välja till att umgås med vänner betyder inte att man väljer bort sina barn. Gör det du mår bra av och stå på dig. Du verkar vara en fantastisk mamma och person 🙂. Kram

 4. Agnes

  Bra skrivet Gabriella! Exakt så är det, och på flera punkter också, att det ställs så extremt låga krav på män för att de ska ses som duktiga? Så jäkla galet. Är glad att du får tiden att göra saker för dig själv och träffa dina vänner. Tror säkert att sånt hjälper en att bli en bättre och gladare mamma också 🙂 Nej, strunta i vad alla säger, du vet att du är grym ❤ Kramar!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst är det så! Så hemskt egentligen! 🙂 och ja, man blir ju så mycket gladare och får mer energi när man inte alltid, alltid måste vara hemma med barnen! Kram <3 och tack för så fina ord <3

 5. Johanna Grahn

  Men gud, strunta i vad alla säger. Ni sköter era liv bäst ni vill och det ska alla andra skita i, så trött på alla idioter som ska lägga sig i andra människors liv hela tiden. Snaaark.

 6. Emma

  Herregud! Vad är det för fel på folk. Lev livet och ha kul. Har själv barn och jag är ute och festar när jag vill och min man är ute och festar när han vill. Ska man helt ärligt sitta hemma resten av livet bara för att man har barn? Nej, de som ens kommenterar det är troligen de som är väldigt olyckliga i sin relation och önskar att de hade det hälften så bra som ni har det. Känner inte er, men är det något ni båda två är ( vad jag får se i sociala medier ) så är det extremt bra och kärleksfulla föräldrar. Ni är också väldigt unga så varför i hela världen ska inte ni få ha kul då och då? Nej fortsätt vara den du är och ta hand om din fina familj!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst! Samma här 🙂 tror det är så viktigt att man får det utrymmet och speciellt när man fått barn tidigt i livet! KRAM och tack för så fina ord!! <3 kram

 7. Lisa A

  Jag håller med dig! Jag förstår mig inte på varför man hela tiden ska klanka ner på andra människor och speciellt kvinnor/mammor! Tydligen så ska en mamma inte få göra något annat än att stå vid spisen och om man flyttar sig därifrån ska det vara för att ta hand om barnen eller nåt annat i hushållet. Vad är det egentligen som skiljer mellan att vara mamma och att vara pappa?! Jag fattar det inte. Varför får inte mamman göra något för sig själv utan att bli kallad dålig förälder? Jag blev ifrågasatt av mina kollegor då jag sökte en av heltidstjänsterna som blev ledig. Det var flera som frågade om jag verkligen skulle klara av en heltid, för jag hade ju barn.. och hur jag kunde jobba heltid när jag hade barn. Jag svarade att mina barn har en pappa och han byter jobb/arbetsuppgifter så att det passar med barnens tider på förskolan och då tyckte dom att han var snäll som ställde upp och ”offrade” sig för att jag skulle få jobba.. Varför kan man inte bara låta bli att uttrycka sina åsikter om det innebär att man skambelägger en annan människa? Jag tycker att ni verkar göra ett fantastiskt jobb med era barn och du inspirerar mig!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej, du har så rätt!! <3 det är så sjukt att det är så många som fortfarande är fast i att det ska vara så. Vi kvinnor måste få vara lika fria som männen och kunna ta oss ut och göra saker oavsett om vi är mammor eller inte 🙂 <3 SÅ sjukt att det ska vara så! Har också fått höra att F är snäll som vill vara pappaledig, haha.. Så sjukt! Kram kram <3 och tack för så fina ord, blir så glad <3

 8. Siri

  Så tråkigt att höra! Håller med dig helt, en mamma ska ha samma rätt att göra saker på egen hand som en pappa, utan att bli dömd eller uthängd! Om det är till nån tröst tror jag att det handlar om avundsjuka… Säkert ånga kvinnor som är avundsjuka på ditt liv och din framgång som influencer, och som tar sin chans att smutskasta dig. Du är bra precis som du är! Tack för att du är ärlig och delar med dig! Ändra dig aldrig❤️ Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst är det så!! <3 ja, så kanske det är! <3 tack fina du för så fin pepp och varma ord. Blir så himla glad och det betyder så mycket för mig. STOR kram <3 <3

 9. Nettan

  att du vill förklara men det kommer alltid finnas någon som alltid har en idiotisk åsikt så man undrar hur det är ställt med dem 😉
  Fortsätt att vara dig själv! Låt skiten rinna av dig! Var stolt över de val du gör för dig och din familj!
  Tro mig, jag är 49 år och man har ett liv man ska leva och det är SITT EGNA 🙂

 10. Nettan

  Äsch! Sluta försvara dig och din familj! Jag kan förstå att du vill förklara men det kommer alltid finnas någon som alltid har en idiotisk åsikt så man undrar hur det är ställt med dem 😉
  Fortsätt att vara dig själv! Låt skiten rinna av dig! Var stolt över de val du gör för dig och din familj!
  Tro mig, jag är 49 år och man har ett liv man ska leva och det är SITT EGNA 🙂

 11. Sofia

  Såklart behöver man egentid! Det är ju sunt för hela familjen att mamma/ pappa gör nåt på egen hand!

  En sak som jag tänkt lite på, och kunnat identifiera mig så mkt med är det här med att ni inte har tusen släktingar som hjälper er med barn, hus, och allt annat fix. Jag och min man har snart två barn (mega-höggravid just nu hehe) och har hus, två hundar, MEN ingen som bara kan komma över och passa barn om vi skulle vilja ta en spontan tur till stan eller nåt. Måste vi göra något tillsammans utan barn krävs det plaaaanering. Och visst, vi har ju själva satt oss i denna ”situation”, och vi fixar allt tillsammans och känner oss trygga och starka i relationen. MEN; fattar folk inte hur tufft det är? HUR kan man ens vara så dryg att kommentera på din blogg att du lämnar familjen i sticket typ? Haha jag går verkligen igång på detta, men önskar så att folk kunde fatta att vi som inte har barnvakt jämt verkligen kämpar. En guldmedalj till oss!!!!! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   VISST! Håller helt med dig!! Till 100% verkligen! Man får kämpa så mycket varje dag så den lilla tiden man faktiskt kan få för sig själv och som ger en ny energi betyder sååå mycket <3 kram till dig och heja er!! Ni är grymma!! <3 <3 Och grattis till bebis, sååå spännande!

 12. Victoria

  Tycker det är helt sjukt att folk alltid ska spekulera i andras liv, oavsett om man är offentlig eller inte. Jag känner också att momshamingen måste lägga ner! Vad fan, pappan är väl också fullt kapabel till att ta hand om sina barn – det är ju hans kids också!!! Ni verkar ha koll på hur ni vill ha er relation och ert liv, låt inga andra lägga sig i det. Tack för ärlig och öppen blogg 💕

 13. Tua

  Jag har också läst bloggbevakning, och jag hoppas inte hon/dom börjar skriva saker om mig där. Inte för att jag är en offentlig person, men hon verkar KU skiva allt om alla som har en blogg…usch säger jag bara. Fortsätt med det du gör. Du är bäst❤️

 14. W

  Det känns som att pappor har mycket lättare för att bli kallad för ”en bra pappa” än vad mammor har för att bli kallad för ”en bra mamma”. Både min pappa och morfar träffar sina barn/barnbarn 1-3 gånger om året, ger de lite pengar och tror att allt ska vara fine. Om folk bara visste hur lite många pappor engagerar sig i sina barn! Min mamma hade inte ens kunnat drömma om att kunna gå hemifrån i en timme när jag var liten. Så fint att ni ger varandra de utrymme ni behöver! Kram ❤️

 15. M

  Jag kände mer att JA, ÄNTLIGEN, när du skrev att du skulle ut med vänner! Tycker vi läst lite om att du drar iväg på egentid och festar (typ någonsin??). Gym är en grej, fest med tjejvänner en annan! Det är du värd, vad man får läsa verkar ni dela upp det rätt bra, och det vi inte får läsa gillar andra att spekulera i åt det negativa hållet. Skit i dom, klart du ska få dra ut med dina vänner en lördagkväll, mamma eller inte!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju så!! Var så underbart att få komma ut 😀 jag går ju ut ibland men ska helt klart börja göra det oftare! Blir så glad av det! KRAM och ja du har så rätt. Tack för peppen <3

 16. Camilla

  Hej Gabrielle
  Jag blir lite förbannad när jag läser det du skriver om. Ja INTE PÅ DIG ❤️, utan snarare de som sprider taskiga rykten. Går de i dina skor? Ibland kan man tro att vissa gör det. Visst du är öppen i mycket och även offentlig. Men vi vet inte allt. Varje gång som F går ut och träffar sina vänner och gör sina aktiviteter. Men, det vi får följa verkar ni båda vara toppen med era barn och en underbar familj i helhet. Ni har gett varandra varsin frihet. Fortsätt att vara de ni är. NI ÄR JÄTTEFINA OCH UNDERBARA OCH ATT FÖLJA MED PÅ ER RESA ÄR INSPIRERANDE. SKÖT OM DIG OCH FAMILJEN FINA DU/NI. FINA BARN HAR NI OXÅ KRAM

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men visst! Det är ju så! Ja, vi ger varandra verkligen plats för det man vill göra 🙂 och sedan går det i perioder vem som gör mer eller mindre men vi ger det ALLTID till varandra 🙂 KRAM och tack för så fantastiska ord. Blir så glad och rörd! <3

 17. Maria

  You go girl!
  Tycker att du är så inspirerande och blev bara glad av dina insta-stories när du var ute och festade med dina vänner. Även om man är mamma betyder det ju inte att man aldrig ska få vara sig själv och umgås utan barn. Jag tror att alla behöver den där ”ensamtiden” med vänner!

  1. Camilla

   Det är så viktigt med egentid. Jag är just nu föräldraledig med våran andra. Jag känner att jag är under de perioderna är i behov av ännu mer tid med vänner/utan barn. Just för att man faktiskt för det mesta är själv med barnen utan vuxet sällskap. Sen är både jag och min man duktiga på att ge varandra egentid, det BEHÖVS för att en relation ska fungera. Man är inte bara en förälder.

   Kram på dig!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss