Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mina bästa städtips och vilka produkter jag använder

Alltså det känns sååå konstigt att skriva detta inlägg men jag vet ju att många av er faktiskt vill ha ett inlägg om just städning och produkter som jag använder. Så här kommer lite blandat om städning! Hoppas att ni gillar det!

Lite städtips: 

– Städa bort allt på kvällen när barnen sover (om ni har barn) så att ni får börja från noll morgonen efter. Det minimerar all stress på morgonen tycker jag. Att kunna vakna till rena golv och slippa diskberg och tvätthögar gör att man får en bra start! Behöver inte alls ta lång tid att plocka och fixa på kvällen. Tror att jag lägger max 45 minuter på det varje kväll och för mig är det så värt det då jag hatar att vakna till kaos.

– Småplocka under dagen. Jag brukar försöka småplocka så mycket som möjligt för att inte ha ett bombnedslag hemma konstant.. Leker jag med barnen så hjälps vi åt att försöka ta bort legot innan vi tar fram papper och pennor och byter man lek så får man städa undan efter den föregående leken osv. Äter vi något så städar jag bort efter det så fort som möjligt efteråt, behöver jag fixa en tvätt så gör jag det lite i farten.. Tycker det är skönt att plocka lite hela tiden under dagen då det lätt blir totalt kaos annars när barnen röjer överallt.

– Musik! Tycker man att det är tråkigt att städa så fungerar ju oftast musik. Jag brukar spela rätt hög musik och städa samtidigt på kvällen men har man barn som vaknar lätt så kan man ju ha hörlurar istället.

– Jag har en plats för varje sak hemma. Då är det lätt att städa undan och ställa på plats.

– Jag storstädar nästan aldrig för att jag väljer att småstäda hela tiden istället . Jag torkar ex. ur mikro och ugn ett par gånger i veckan istället för att städa ur dom ordentligt en gång per år. Tycker det känns mycket enklare att smidigare att ta bort allt stänk innan det torkar fast ordentligt. Samma sak med vår fläkt! Torkar ur och av den rätt ofta innan den blir sådär riktigt, riktigt smutsig och full med damm och fett, haha.. Plocka saker hela tiden när du rör dig mellan olika rum! Ta dom lite i farten och lägg på plats. Men ja, jag storstädar i princip aldrig något förutom badrummen. Tycker det är skönt att småstad lite hela tiden istället så att det aldrig blir riktigt smutsigt.

– Bädda sängen! Ser så mycket renare och mer städat ut helt plötsligt. Går väldigt snabbt också i dom allra flesta fallen. Jag brukar bädda sängen samma sekund som jag kliver upp typ. Så är det gjort sen!

– Plocka bort direkt efter dig! Lägg allt på plats med en gång. Tar du fram något så plocka undan det direkt du är färdig med det.

– Tvätta direkt du kan fylla en maskin! Jag tvättar SÅ ofta men oftast går det rätt snabbt när jag väl gör det och det blir aldrig något heldagsprojekt. Kör kanske en maskin om dagen eller varannan dag iallafall. Tumlar och viker sedan direkt och så tar F ut det till skåpen.

– Vi startar alltid diskmaskinen på kvällen och den som gör frukosten plockar ur den! Då slipper vi det där jobbiga med att det växer diskberg  i köket.

– I barnrummen: Förvaringen är A och O! Ha massor med bra förvaring i form av skåp, lådor, byråer, korgar och påsar. Så är det lätt att bara röja undan alla leksaker snabbt och smidigt. Tar några minuter för mig att städa upp efter att barnen ex. har haft vänner över som dom har rivit ut precis allt tillsammans med medan vi föräldrar har fikat i köket, haha.

– Ta alltid med fulla sopor ut direkt! Jag tar aaaalltid soporna med en gång! Samma med återvinning. Skickar alltid med mannen när han ska iväg för att slippa tänka på det sedan. Går ju fort att köra bort när det bara finns typ en påse med grejer. Så vi samlar aldrig på oss mycket skräp innan vi kör bort det. Då blir det ingen stor grej av det.

– Många frågar hur vi kan ha så lite grejer överallt och det är för att jag är bra på att rensa och inte samla på mig. Rensa ur allt onödigt hemma och töm lådor, skåp och annat. Man har oftast så mycket grejer som man inte ens använder men som ligger lite här och där och tar plats. Skänk, sälj och gör dig av med saker som ni inte använder och som inte behövs. Är lättare att hålla det städat hemma när man har mindre saker.

Ett litet tips! Använd städservetter för att snabbstäda i badrummet (se bilden ovanför)! Så himla smidigt om man inte har tid att göra en större städning. När jag väl städar ordentligt (typ en gång i veckan) så använder jag mig av såpa och en skrubbsvamp och skrubbar precis ALLT, spolar av med duschen och torkar rent. Älskar när allt luktar supergott och känns nytt och rent.

– Jag är så pedantisk med att det inte ska vara skräp och smuts i lådorna i köket och dammsuger ur dom rätt ofta från allt möjligt. Men det går så snabbt och betydligt mycket snabbare än att torka ur! 

Denna använder jag på fönster och speglar! Tycker den är så bra! Sprayar bara lite och torkar med hushållspapper:

I köket använder jag dessa grejer nedan + diskmedel. Sprayar och torkar sedan av med trasan. Eftersom att trasan inte är helt slät så är den toppen till att ta bort fläckar och fasttorkad smuts med.

Mitt favoritställe att städa är typ köket. Tycker det är så härligt att torka av skåpluckorna och diskbänken. Jag är knäpp, jag vet. Men älskar verkligen att se hur rent det kan bli =)

På bilden ovanför ser ni också två snabba livräddare när det kommer till städning! Svamparna går att köpa på Biltema och dom tar bort typ ALLT. Om barnen har målat med bläckpenna på bord eller golv osv.. SÅ smidigt och det räcker att blöta den lite och skrubba. Tips! Och för att komma åt damm på hyllor, växter och lampor så är denna dammvippa toppen.

Och när jag tvättar använder jag tvättmedel från Neutral eller Washologi! Sedan använder jag inte sköljmedel alls utan brukar istället hälla i lite linnevatten. Då doftar tvätten så gott efteråt! Jag använder vit-tvättmedel till vit tvätt och vanligt till kläder i färg.

Och som fläckborttagning använder jag fläckborttagningen här ovanför! Och galltvål! Galltvål är det bästa jag vet och är kläderna väldigt smutsiga och fläckiga så brukar jag göra ett vattenbad i vasken med lite flytande galltvål och varmvatten innan jag tvättar det smutsiga plagget. Tar typ bort aaaalla fläckar. Bästa!

Alla favoriter i samma bild: 

Jag dammsuger varje dag och skurar golvet typ en gång i veckan eller varannan vecka. Till det har vi en ångmopp som är GRYM från Kärcher. Hade inte klarat oss utan den! Den är rätt dyr men vårt golv är matt så därför är det svårt att få rent med något annat. Men nu blir det som nytt efter varje gång vi ångat. Man kan också använda ångmoppen i bilen och liknande. Allt blir sååå rent! Tips, tips!

Kommentarer

      1. Bob

        Hihi första gången everrrr jag skrivit en kommentar på någons blogg och känner mig som 10år 🤪klickar mig in här flera gånger om dagen, Tack för en bra blogg och hoppas du får en fin dag 🌸

  1. M

    Jag älskar sådana här inlägg! Är själv pedant och perfektionist och väldigt noggran med städning så ett tips vill jag ge åt dig. Kommer från min biologilärare i gymmasiet som berättade om bakterierna som finns i sängen efter en nattsömn. Man ska låta sängkläderna luftas i 45 min, alltså inte bädda sängen utan låta täcket vara i tex. fotändan förrän man bäddar. På detta sätt dör nästan 100% av bakterierna 🙂

  2. Anonym

    När man städar på ett städföretag så blir man nog ”arbetsskada” efter ett tag och blir tokig när folk skriver att när det luktar gott är det rent. Men allvarligt så luktar rent ingenting. Och för att hålla damm borde bäst så är det bättre att använda microdukar som suger åt sig dammet än att använda servetter. Då fastnar dammet lättare och flyger runt (de damm som är ”osynligt” som vi människor inte ser i luften men ser när det är dammigt på ett specifikt ställe). Sen ett annat tips som jag tror inte många vet om och det är när man ska skura golv att KALLT vatten med såpa/rengöringsmedel gör golven renare än med varmt vatten. För att om man tex har matta som golv så blir det ett lager på lager när man skurar med varmt vatten och för mycket lukta-gott-medel. Grönsåpa eller gulsåpa är bättre än tex Ajax men allt blir RENT av bara VATTEN också 😉

  3. Åsa

    Undrar om det finns olika sorters galltvål? Har nämligen också hört att det ska vara bra på fläckar, så köpte och testade. Värdelöst! Jag kanske hade fel teknik, men sedan dess använder jag TYVÄRR mer miljövidriga medel. 😳

  4. Cassandra

    Alltså älskar doften av rent! <3 Klarar inte av oreda och smuts, är nog lite pedant om man jämför med vissa haha. Jag kör dock damning och skurar toaletten en gång i veckan (snabbstädar toa precis som du med de servetterna).
    Har en robot dammsugare som kör dagligen här hemma. GULD!
    Kram

  5. Johanna

    Kände mig ren bara genom att läsa detta inägg hehe. Jag är precis som du/ni på det viset att jag alltid plockar lite i taget och i farten, skapar aldrig berg och torkar golven åtminstone en gång i veckan. Är ju så skönt att ha det fint. Kan inte bo i kaos, det kliar i hela mig. Men två barn blir det såklart lite stök men det är så värt att lägga ne stund på kvällen för att få komma ner till ett undanplockat hem. Däremot köket tycker jag jämt är svårt att få till det där med att torka tex luckor i farten, där vill jag bli bättre, får minsann bunkra upp med lite fräscha städgrejer i köket. Av någon anledning blir det en stor grej att gå till tvättstugan med stödprylar 5 meter bort…… Får råda bot på det 🙂

  6. carolina

    grym artikel! min städ motivation är på topp nu! mer inlägg om hur du rensar och städar 😀 du är jätte inspirerande! stor kram till dig

  7. Paula

    Oj rensar du dina kläder? Kan du visa din garderob? Jag vill sååå gärna rensa men kan inte akiljas från några plagg. Låter sjukt. Haha. Men hur gör man??? Haha.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig helt! Det är sjukt svårt men ibland får jag feeling och vill rensa och då passar jag på. Oftast är jag för dålig på att rensa ur just kläderna faktiskt. Kram <3

  8. Daniela

    Åh detta inlägg har jag väntat på! Så roligt att läsa vad du använder dig av och få tips på grymma produkter! Varifrån kommer disktrasorna i mikrofiber?

  9. Josefine

    Hej! Kör ni ångmoppen även på trägolv? Har hört att man inte ska göra det så är superbesviken med mitt köp av ångmopp eftersom vi har trägolv i hela huset.. (Läste det efter köpet..) 🙁

  10. Maria

    Ska testa galltvål då min man är som ett barn. Han spiller mat på hela sig oavsett hur han gör haha 😛 Brukar skämta om att han borde ha haklapp på sig :p Ska testa att städa med såpa någon gång men har haft väldigt svårt för den doften förut 😛

  11. Caroline

    Jag tycker det svåraste är att hinna stryka … oftast är det det momentet som blir stoppklossarna hos mig, att veta att jag har 1 timmas strykning för att få bort typ två maskiners tvätt :/ hur gör du med strykningen? Har du några tips? Älskar att städa så detta inlägget var uppskattat!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår helt! Jag stryker faktiskt aldrig förutom typ skjortor och sådant som man typ ”måste” stryka, kram <3 och tack, blir så glad!!<3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish