Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Svar på era frågor del 1

Hej!
Jag vill först säga att du är så stark i detta♥️ Och jag önskar er all lycka!
Min fråga är om ni kommer bo nära varandra när ni flyttar?
Kram

Hej! Tack snälla du! I och med att Umeå är rätt litet så lär vi göra det ja. Det känns jättebra! Kram!

Tar du körkort för manuell bil eller automat?
Är bilen du har köpt/ska köpa manuell eller automat? 🙂

Behöver körkortet så fort som möjligt så blir automat! Så får jag bara lägga till manuell sen om jag har det behovet. Bilen är automat!

Varför säljer ni eran rätt så nya bil för att köpa en ny bil till? ☺️

Vi sålde bilen för att det var VÅR bil. Denna bil blir bara min =)

Lite frågor. 😊

1. Vilken var den senaste läxan i livet som du lärt dig något av?
2. Är du en person som oftast tänker med hjärtat eller hjärnan? Känslomänniska vs logik.
3. Om du fick skriva till ditt 15-åriga jag, vad hade du skrivit?
4. Vad är det bästa rådet du fått av din mamma?
5. Lista 5 saker du är otroligt stolt över!
6. Vad har du för personlighetstyp? – https://www.16personalities.com/sv/gratis-personlighetstest
7. Vad tar du med dig från din barndom i ditt föräldrarskap?
8. Vad attraheras du av?
9. När lärde du dig senast något nytt och vad var det?
10. Vad anser du är fel att skämta om och varför?

Älskar frågestunder. 🙈

1. Oj, jag vet faktiskt inte.. Men att inte lita på alla och inte vara så blåögd. Vissa människor vill inte väl, så är det bara!

2. HJÄRTAT! Alltid.. Det är lite läskigt att följa sitt hjärta så stenhårt som jag alltid gör men det har alltid gjort att jag har varit sann mot mig själv. Och i slutändan så är det något som jag värderar otroligt högt. Jag har bara ett liv och det pågår här och nu. Jag vill vara lycklig och då måste man våga lita på sig själv och lyssna inåt. Men klart jag tänker mycket också.

3. Du duger som du är. Du behöver inte göra något speciellt för att räcka till och vara tillräcklig – för du räcker till genom att bara vara. <3

4. Att lita på mig själv!

5. Mina barn! Hur långt jag har tagit mig i livet helt själv när det kommer till vad jag har hunnit med, personlig utveckling osv. Min ekonomi och att jag kan försörja mig själv, klara mig själv och ge mina barn den tryggheten. Att jag alltid lyssnar inåt och vågar följa min magkänsla. Att vi har byggt ett så fint hus tillsammans, jag och F.

6. Detta fick jag på testet:  Människor som delar denna Konsuls personlighethetstyp är populära (i brist på ett bättre uttryck), vilket inte är så konstigt med tanke på att det också är mycket vanlig personlighetstyp (totalt 12 procent av befolkningen). I de sena tonåren är Konsuler ofta personer som syns och hörs. De står gärna i rampljuset och är med i spex eller innehar lagkaptensbindeln i idrottslaget. Senare i livet fortsätter Konsuler att stötta nära och kära, till exempel genom att anordna sociala tillställningar och hela tiden göra sitt bästa för att alla ska trivas.

7. Att om jag är lycklig så är mina barn lyckliga. Spelar ingen roll var jag är eller vad vi gör – så länge dom ser att jag mår bra så kommer dom också att känna ro i hela kroppen.

8. Jag attraheras av olika personligheter så det är jättesvårt att säga. Men utseendemässigt på killar så gillar jag ju skägg och muskler, haha. Och när det kommer till insidan så är det väldigt olika vad jag har fallit för genom mitt liv. Vissa människor fångar mig bara, varför vet jag inte.

9. Jag lär mig nya saker typ varje dag. Minns när jag insåg att curry var en kryddblandning och inte en egen växt, haha!

10. Ingenting typ. Jag är en sådan som kan skämta om precis allt. Men förstår också att alla inte håller med och lägger därför lock på mig väldigt ofta och anpassar mig till den/dom som jag umgås med.

1. Hur tänker du nu med jobbet när F (antar jag) inte kommer hjälpa dig längre? Har du funderat på att typ anställa en assistent eller liknande? Tänker att han har ju hjälpt dig ganska mycket verkar det som☺️
2. Kommer ni fira högtider och liknande tillsammans för barnens skull eller hur tänker ni där?❤️

1. Har inte tänkt på det allt för mycket än utan tar det lite som det kommer. Han hjälper mig fortfarande nu så länge vi bor ihop så jag stressar inte över det.

2. Nu till en början, ja! Men vi får se hur det blir i framtiden när/om vi kanske skaffar oss någon ny att leva med osv. Vi tar det lite som det kommer och planerar inte så mycket.

Tänker du ha kvar tatueringen med Fjodors namn eller är det något du på sikt vill lasra bort/täcka över?

Ska tatuera över den! Kommer att bli en så fin tatuering med mycket kärlek och tanke bakom. Ska visa er sen!

Hade du några cravings när du va gravid? Jag hade Chilicheese från Max 😉
Har du någon sån där lite annorlunda grej du äter som många andra höjer på ögonbrynet åt?
Läser du några bloggar själv?

Oja! Jag var sugen på korv hela tiden, haha.. Och clementiner, nektariner och sådan där färdig risgrynsgröt som man köper i kyldisken. Apelsinjuice och pizza med! Nej, men däremot så HATAR jag vitlök och det höjer alla på ögonbrynen åt för det är ju såååå gott, haha =) Ja, jag läser en del bloggar men inte just nu då jag verkligen inte har tid. Men det är något jag älskar att göra och som ger mig så mycket inspiration till min egna blogg. Så hoppas att jag kan börja snart igen när allt har lugnat ner sig lite. Så mycket att ta tag i nu bara. Kram!

Hur skulle du känna om Fjodor träffar en ny och får nya barn med denna kvinna?!
Kommer du leta aktivt efter en ny man nu när skilsmässan gått igenom?

Skulle bli otroligt glad för hans skull. Vill att han ska vara lycklig! Haha nej, skulle aldrig leta aktivt efter en ny man. Om jag blir kär så blir jag kär men annars så får det vara. Klarar mig bra själv och har inga problem alls med att vara ensam. En man i mitt liv är inget måste alls.

Har sex med varandra trotts att ni ska gå ifrån varandra?

Nej, det har vi inte.

Tror du på livslånga äktenskap?

Oj, bra fråga. Jamen det gör jag väl! Jag tror på kärleken. Men jag tror också att det är väldigt många som lever ihop och är olyckliga men inte lämnar ändå på grund av olika anledningar. Men är man lycklig och lyckas vara det genom hela livet i samma äktenskap så är ju det helt fantastiskt. Vilken dröm!

Hej! Så kul med en frågis! Har sett att många stora ibfluencer och andra “vanliga” kändisar följer dig. Hur känns det när du ser att ett så välbekant namn börjat följa dig? 😅 Kanske bara är jag som tycker sånt är extra kul 🤭

Hej! Haha, det är jättekul! Jag är ju “bekant” med många av dom och vi har träffats på något event eller så. Men klart det är superkul! Kram! =)

Hej! Älskar din blogg! ❤️ Du har ju så mycket fint porslin från Matheus, vi har också en del men använder det sällan då jag är rädd att de ska förstöras i diskmaskinen.. Diskar du för hand eller i maskin? Kram!

Hej, tack för fina ord!! Jag kör det i maskinen. Mitt har dock spruckit när jag har kört det i 70 grader.. Men 60-65 grader verkar gå jättebra. Kör mitt i maskinen varje dag. Kram.

Hejsan! Försökte kommentera ett tidigare inlägg men blir här istället då det inte fungerade 😊 Tänkte höra vars den fina badrumsmattan är ifrån? Du är verkligen otroligt duktig på inredning, man blir inspirerad att se dina bilder! 😃 Ha en fin dag! Kram

Hej! Den är från H&M Home! Tack snälla du, blir så oerhört glad, stor kram! Detsamma!

Hur känner du inför framtida förhållanden, för både dig och F? Förstår att fokuset just nu inte är att träffa någon ny för någon av er, men förr eller senare lär det väl hända, hur känner du inför att dela ditt liv med någon annan än F och att han ska göra detsamma?

Önskar er båda all lycka <3

Det känns spännande att man inte vet vad som komma skall. Självklart hoppas jag att både jag och han ska få finna kärleken och lyckan igen i framtiden. Kram och tack fina du.

Hej beundransvärda du <3
Jag undrar vad du känner inför att dina barn f.r.o.m. nu kommer att växa upp med föräldrar som inte är tillsammans, som lever på skilda håll (och bli s.k. “skilsmässobarn”). Finns det någon sorg i det eller är det bara positiva tankar? Önskar dig all lycka i din framtid, kram!

Hej fina. Klart det är en sorg i att vi inte fick det att fungera men samtidigt så ser jag det bara positivt. Barnen får två lyckliga föräldrar. Jag och F får massor med tid att lägga på plugg/jobb och oss själva när vi inte har barnen och kan vara extremt närvarande föräldrar när vi väl får ha våra små. Många går isär och jag tycker inte att det ligger någon prestige i att leva ihop med samma människa hela livet. Det ska kännas rätt! Och lyckliga föräldrar ger lyckliga barn oavsett om man lever ihop eller på var sitt håll. Kram!

Du skriver att du älskar F och att han är världens bästa. HUR kan DU vara så säker på att detta är rätt?

Jag är 100% säker. Men jag älskar honom ändå. Vi är ju familj efter att ha levt ihop i 10 år och vuxit upp tillsammans. Vi var ju bara barn när vi träffades men här går våra vägar åt olika håll. Han är en fantastisk människa med kvalitéer och egenskaper som jag beundrar och älskar.

Hej!

1. Hur känns det för dig med det kommande singellivet? 2. Hur känns det för dig med att tänka att F kommer vara med andra? 3. Kommer du och F bo nära varandra? 4. Vad ser du mest fram emot med ditt nya liv? 5. Var erat beslut något som dragits ut på länge eller som gick ganska snabbt? 6. Kan du ångra att ni köpte erat hus och all tid som las på det med tanke på hur kort tid det blev? 7. Kommer du dela med dig något om ditt singelliv som i killar? 8.Vad är ditt favoritsnacks just nu att äta framför en film och vad är din favoritmat just nu? allt jag kom på nu.

1. Jag ser på det väldigt positivt! Det är ju helt nytt för mig så det blir ju verkligen.. nytt! Men det ska bli roligt! Eller kan man skriva så ens? Haha..

2. Så länge han är lycklig så är jag också lycklig. Unnar honom att träffa någon som är lika fantastisk som han själv är.

3. Ja, det tror jag nog.

4. Att fortsätta leva livet fullt ut och vara lycklig. Kunna lägga mycket tid på allt som behövs göras när jag inte har barnen och kunna ge 110% till barnen när jag har dom hos mig.

5. Både och kan man nog säga.

6. Nej, ångrar ingenting alls. Att bygga hus var SÅ roligt och jag vill gärna göra det igen någon gång i framtiden. Har njutit av varje sekund i vårt hus också.

7. Oj, det vet jag inte.. Har inte ens tänkt på det. Men om du undrar om jag kommer att dela med mig om jag ex. skulle ligga med någon så NEJ! Haha.. Det är ju för privat. Men absolut om jag skulle träffa någon och det blir seriöst, känns rätt osv. Men sådant som inte är/blir seriöst håller jag nog privat tror jag.

8. TACOS! Som alltid. Och smash är ju det godaste jag vet just nu.

Heej! Är en ganska ny läsare som är så impad av dig på alla plan! Tack för en så bra blogg och instagram!<3 min fråga är kanske som många andras hur du lyckas hålla din kropp så fin efter graviditeter osv, var du väldigt vältränad innan? Äter du något speciellt eller tränar du massor nu? Hade varit så kul att se hur du tränar och hur mycket tex. Återigen så himla fin tjej är du!

Heej, vad kul att du hittat hit! Tack för så fina ord, blir så otroligt glad! =) Åh, jag har inte gjort något alls. Men har alltid tränat mycket och tycker att det är så roligt att känna sig stark och frisk. Jag äter jättemycket och typ allt jag kommer åt. Begränsar aldrig mig själv och äter allt från snabbmat till hälsosamma sallader, grytor, smoothies, pannkakor, pizza, tacos och massor med godsaker och choklad. Alla kroppar reagerar ju olika på graviditeter, förlossningar och amning och jag tycker att det viktigaste är att alltid komma ihåg att man är fin som man är och duger precis som man är. Att man har fått sina spår på kroppen är bara fint och visar att man har burit det finaste i världen. Stor kram och återigen tack!

Vilken tvättmedel använder du?

Washologi och Neutral! Bästa!

Bild från Hemnet från vår tvättstuga! Älskar alla Washologis produkter över huvud taget. Dom är så bra och doftar så gott.

Kommentarer

 1. Malin

  Alltså, vilken superkvinna du är! Läste igenom dina svar, och slås hela tiden av vilken underbart, ödmjuk och stark person du är. Så klok och så fina värderingar. Du ska vara såå stolt över dig själv ♥ Fina du! ♥

 2. Sara

  Kände bara för att skriva av mig lite då jag såg att du fått en fråga om hur det känns att dina barn ska bli “skilsmässobarn”. Själv är jag just det, skilsmässobarn, men jag tror den stora skillnaden för hur barnet upplever det ligger i hur föräldrarna kan hantera situationen. Min familjs skilsmässa var extremt tuff. Det var en ohållbar situation som tyvärr har lett till att det fortfarande påverkar mitt liv och vardag, fastän det nu är över 10 år sedan mina föräldrar skildes. Just därför beundrar jag er så mycket i hur ni sköter allt detta. Ni gör det så otroligt bra och att ni kan vara vänner och ses och vara “normala” är så beundransvärt. Jag blir så rörd när jag ser det för det är verkligen så en skilsmässa ska gå till – inte genom bråk, skrik och förstörda relationer..
  Detta kanske är extremt luddigt skrivet men jag ville bara säga att jag tror att ni ger den bästa möjligheten till era barn att vara lyckliga när ni gör allt detta på ett sådant moget sätt. Det är extremt jobbigt att vara skilsmässobarn om det fortfarande är bråk och tjafs inom familjen flera år efter att föräldrarna gått isär, man tillåts liksom aldrig gå vidare. Det ser dock verkligen inte ut som att ni kommer låta era “bråk/anledningar till varför ni skildes” gå ut över era barn och det blir jag lättad och glad över att se. Barn förtjänar all trygghet och kärlek som finns att ge. Men ja, som sagt, jag beundrar er och önskar er all lycka i detta. <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst, jag tror också att allt beror på hur man hanterar det hela som föräldrar.. <3 Du har så rätt!! <3 Så hemskt att du behövt gå igenom det. Inget barn ska behöva göra det. Vad fint skrivet. Stor kram till dig och tack snälla för pepp och kärlek <3

 3. Elina

  Hej. Har för mig att du rätt nyligen skrev att ni eventuellt skulle skaffa fler barn, du önskade att du var gravid osv. Var det en sista chans att försöka ”rädda” äktenskapet? Eller hur tänker du kring det nu i efterhand? All lycka till er ❤️ Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Nej, det var det inte <3 det har bara varit som det har varit och vi har haft det fantastiskt på många vis men ändå inte. Stor kram <3

 4. Emelie

  Alltså du är en sån otrolig inspirations källa. I väldigt mycket men definitivt i just det här att våga lita på sig själv, att följa sin magkänsla. Jag och min sambo har även vi två barn och våran minsta dotters första år har varit fullt av prövningar. Jag har till och från känt att nej de här går inte, vi har aldrig barnvakt så man får aldrig heller den här egentiden eller stunden för bara varandra vilket lätt tar död på känslorna. Men vi har börjat grävt oss ur den där djupa svackan och jag hoppas att vi fixar det. Vill inte att du ska behöva bli för personlig om du inte vill så vill du inte svara bara sug åt dig av att du är en sån fantastisk inspirations källa istället. Men om inte. Tror ni att ni i framtiden kan hitta tillbaka till varandra eller har ni nått den punkt då ni känner att känslorna inte längre finns där. Nu med facit i hand vad hade ni kunnat ändrat längst vägen och vad har ni faktiskt gjort bra? ❤️ Kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Alltså nej vad rörd jag blir, tack snälla!! <3 Underart att läsa det. Nej, i vårt fall hade vi inte kunnat göra något annorlunda. Tror det hade blivit såhär ändå i slutändan. KRAM <3

 5. Emelie

  Hej! Jag blev så glad när jag läste dina svar nu! Så fint beskrivet ❤️ Jag ska separera från min sambo snart, vi har båda nytt boende med inflytt i december. Ibland känner jag mig stark o det känns bra. Men ibland bara gråter jag då jag sörjer att jag inte för träffa barnen lika mycket. Men ser fram emot min första lgh och kommer även att köpa en bil framöver. Jag vet att det kommer bli bra. Men behövde verkligen läsa detta nu då jag behöver styrka ❤️ Lycka till med allt! Kramar

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dig helt för känner samma sak <3 Men man får vara stark och kämpa på! Det blir bättre och enklare. Heja, heja dig! DU är stark! Tänk positivt. Allt kommer bli bra. Du är bäst, kram <3

 6. Hanna

  Undrar lite varför du väljer att köpa en helt ny bil,det går ju att hitta fina begagnade som känns typ nya men som inte gynnar detta köpsamhälle vi lever i….eller så kunde du ju ha köpt ut F ur eran gamla….känns så onödigt,både för miljön och din ekonomi…nu har du ju jobbat hårt för din inkomst och intrycket jag får är väl att du faktiakt har råd,kanske reagerar jag bara för att det är så långt ifrån vad jag skulle ha gjort,även om jag hade ekonomin för det. Jag missgynnar dig inte lyxen i en ny bil men funderade bara🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Känns som att den bilen passar mig lite bättre bara 🙂 nu när jag inte ska ha barnen på heltid behöver jag inte en så pass stor bil som vi hade, kram <3

 7. Tess

  Heja dig! Jag har två barn i ungefär aamma ålder som dig och har nu efter nio år ihop separerat med barnens pappa. Jag kände mig färdig med relationen och mådde inte bra av den, men sörjer kärnfamiljen och det våra barn aldrig kommer få. Däremot vet jag till 100% att jag kommer bli en gladare mamma nu. En sak som stör mig är att det läggs så mkt fokus på att man ska träffa en ny efter en separation. Som om vi tjejer måste ha en man. Helt ärligt är det de sista jag vill ha just nu. Den fd relationen hejdade mig personligen och min utveckling. Nu vill jag fokusera på mig, mitt välmående o mina barn såklart. De kommer alltid först. Heja dig!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, heja dig!! <3 Förstår dig helt! Och det är så du ska tänka! Du klarar dig själv och DU är grym. Dina barn ska vara stolta som har en mamma som dig!! <3

 8. Camilla

  Det du skrev om curry i ett svar var lite kul för det lärde jag mig igår när jag läste innehållet för att kolla efter gluten, läste det typ 3 gånger innan jag insåg, haha

 9. S

  ”7. Att om jag är lycklig så är mina barn lyckliga. Spelar ingen roll var jag är eller vad vi gör – så länge dom ser att jag mår bra så kommer dom också att känna ro i hela kroppen.”

  Tack! Detta behövde jag läsa! ❤️

 10. Linda

  Har en fråga så här lite I efterhand. Jag har funderat över det här med trovärdighet från influencers. Det var ju inte särskilt länge sedan du skrev att ni hade det bra, funderade på ett barn till osv till att berätta att ni ska skilja er. Jag förstår att vi läsare bara får se en bråkdel av vad som händer I ert verkliga liv, men jag känner ändå att trovärdigheten I det man läser får sig en törn.
  Detsamma gäller samarbeten där en viss produkt alltid är SÅ bra men I nästa inlägg är det en helt annan produkt som är SÅ bra, jag fattar att man inte kan klanka ner på en produkt om man gör ett samarbete, men jag känner att även där blir trovärdigheten I att det som promotas kanske inte är så bra som det låter..
  Kanke låter lite luddigt, men förklara gärna om hur du ser på samarbeten din egen trovärdigher osv.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag skulle aldrig göra reklam för något som jag inte står bakom och tycker om. Tackar nej till många förfrågningar 🙂 Min egna trovärdighet? Hur menar du då? Att allt har verkat vara frid och fröjd och att vi sedan bara skilde oss? Tycker att jag har varit rätt tydlig med att vi haft det tufft nu mot slutet. Vi har å andra sidan också haft det väldigt bra hela tiden med trots det tuffa så det är lite dubbelt och låter kanske konstigt. Men det har varit så i vårt fall. Vi har det väldigt bra fortfarande och är otroligt bra vänner, skratta ihop och umgås. Så det ni har fått se ÄR sanningen. Vi har haft det väldigt fint ihop hela tiden trots bråk och tjafs och en rätt så lång kris. Men ändå inte på många vis… Och efter många samtal så bestämde vi oss för att det var dags att gå isär ändå. Kram kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss