Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Frågestund del tre

Mattan uppe i ert vardagsrum, var kommer den ifrån?😍

Classic collection! Kram!

Hur mycket lägger du på kläder till dig själv varje månad?

Typ en tusenlapp och uppåt! Beror på om jag behöver något och vad. Ibland ingenting alls men blir oftast något litet varje månad iallafall.

Konstig fråga kanske haha men kul att veta, har du och F legat sedan ni tog beslutet att gå isär? Haha, hoppas inte du tar illa upp. Kram

Haha ja, det har vi gjort. Men inte längre. Kram.

Hej! Kan du inte berätta lite om hur din “karriär” sett ut. Alltså hur började du och hur har du kommit dit du är nu. Vill så gärna starta eget företag och jobba med liknade saker som du, kanske skapa ett varumärke och driva en blogg osv men är så osäker på hur man ska börja. Skulle vara så roligt att höra din historia. Ps, har följt dig på instagram sedan du hade typ 2000 följare, helt otroligt vad du vuxit i följarantal på några år. <3

Hej! Jag började med att dela ut reklam när jag var 13 år. Ville så gärna tjäna mina egna pengar och var så säker i mig själv med att bara köra. När jag var 14 år så gick jag runt och delade ut mina cvn överallt för jag ville verkligen jobba på sidan av plugget. Fick börja jobba som diskare på en restaurang och sedan även börja servera. Och efter det blev jag telefonförsäljare, började jobba med företagssälj och B2B efter det på ett annat företag. Sedan har jag jobbat mycket i kundtjänst och även en del i butik. När vi flyttade till Göteborg så började mina sociala kanaler att växa och under tiden så jobbade jag också som support på ett företag som levererar TV! När jag blev gravid så exploderade min blogg och instagram och när halva graviditeten hade passerat så vågade jag säga upp mig och satsa 100% på det jag faktiskt ville göra. Och idag står jag där jag står. Startade mitt egna bolag nu i mars efter att ha velat så mycket fram och tillbaka. Jag var ju anställd tidigare och det var en sådan trygghet. Men nu sköter jag allt själv och det är fasiken bland dom bästa besluten jag gjort i mitt liv. Att bara köra min egna grej och vara min egna chef till 100%. Älskar det! Hade dock aldrig klarat av uppstarten av bolaget om det inte vore för min fantastiska redovisningskonsult. Hon har hjälpt mig (och gör fortfarande) när det kommer till all ekonomi och alla pappersgrejer.. Det är det tuffaste med att vara egen tycker jag – men så värt det alla dagar i veckan ändå! Kram och tack snälla du för att du hängt med så länge. Det värmer mitt hjärta. <3

Frågor:
Dejtar du någon just nu ?
Hur många barn vill du ha i framtiden ?
Måste din framtida partner vara vegan eller får han äta kött ?
Hur känns det att vara skild ?
Kommer du vilja gifta dig igen i framtiden ?
Vill du bo kvar i umeå eller vill du flytta till göteborg ?

Nej, det gör jag inte!

Oj, jag är nöjd med dom barnen jag har men skulle kunna tänka mig fler i framtiden.

Nej, han får äta kött om han vill =)

Det känns bra eftersom att beslutet känns 100% rätt.

Vet inte om jag vill gifta mig igen i framtiden. Kanske om jag blir kär och det känns rätt.

Jag vill bo kvar för barnens skull!

Vill du dejta direkt eller “leva ditt liv” och ha kul innan du söker något seriöst?

Tänker att jag tar det lite som det kommer. Brukar ju oftast bli så att man blir kär när man minst anar det eller förväntar sig det. Så jag orkar inte planera. Allt som sker får ske. Jag ska bara njuta av livet och ta hand om mig själv och barnen.

Vad har du för tips på presenter / julklapp till 4 åring?

Pysselböcker, pennor, glitterpennor, målarfärg, utklädningskläder, lego och duplo, play doh, pysselkit där man ex. kan göra egna studsbollar.. Finns så mycket roligt men det beror ju helt på vad barnet är intresserat av. Men tycker att pyssel och sådant alltid funkar och går hem hos Jason.

Vad är din favoritväxt? Känns det jobbigt att du la ner tid och kraft på att få er trädgård att bli fin? Alltså att du köpte olika rosor, klätterväxter osv. Hur tror du att ditt liv kommer bli annorlunda som singel till nu? Vad kommer du sakna mest med att bo med F? Förutom avlastningen att ni är två.

Älskar eucalyptus, pioner, rosor, gullrankor, murgrönor.. Älskar gröna och klättriga växter i överlag. Allt som klättrar tycker jag är magiskt fint! Jo, självklart men samtidigt så har jag inte hunnit lägga ner mer än en sommar på det.. Så det känns inte allt för sorgligt. Jag tror att jag kommer att känna mig fridfull och lugn på ett vis som jag inte har gjort på ett bra tag. När man väl har tagit beslutet så känner man sig väldigt lätt.. Vet inte hur jag ska förklara riktigt men det blir så mycket oroligheter som bara släpper direkt. Sedan kommer jag såklart att sakna känslan av att vara en familj som bor under samma tak, kommer att sakna många av hans fantastiska egenskaper i vardagen. Han är verkligen en helt underbar människa och får mig alltid (eller läs oftast, haha) att må så bra. Det kommer jag att sakna. Men samtidigt så har vi varandra ändå, bara på ett annat vis.

Hej! Jag har lagt märke till att ni har en superfin eukalyptusväxt i köket! Har du några bra tips för att hålla den fin? Har själv en som jag gärna vill ska leva ett bra tag till. Tack för en fin blogg! 🙂

Vattnar den varje dag, ser till att den får mycket ljus och klipper bort alla döda blad. Den är såå fin men så svår att hantera tycker jag, haha. Den dör så lätt så man måste verkligen se efter den hela tiden! Kram och tack för fina ord. =)

Vad gör du med gamla barnsaker? Säljer du? Skänker? Eller sparar till eventuella framtida barn?

Sparar en del, skänker en del! När det kommer til grejer så ger jag bort det mesta (sparar typ ingenting) men när det kommer till kläder så sparar jag det mest speciella. Det som bär på en historia eller plaggen som varit kidsens favoriter.

Du skriver att du älskar F och att han är underbar men du vill inte leva med honom. Känns som att det säger emot sig själv lite? En vän sa till mig en gång ”vi kommer inte vara kära i varandra varje dag men vi vet att vi älskar varandra. Kärleken kommer och går. Ibland måste man bara anstränga sig för att hitta den igen”. Klokt sagt och jag tog verkligen till mig det. Men man ska såklart inte leva med någon om man inte tror att kärleken kommer tillbaka. Hoppas att ni hittar lyckan någon annanstans båda två.

Det där får ju alla känna efter kring själva. Vi värderar alla olika saker i en relation och det finns ingen som vet om man ska leva ihop eller inte förutom just dom två som befinner sig i relationen. Tycker inte att man ska lyssna så mycket på vad andra tycker och tänker utan lyssna inåt och våga tro på sina egna känslor kring vad man vill ha och behöver. Kram kram och tack för peppen!

Hej, fina du! Har följt din blogg jättelänge nu och tycker du har sån himla fin stil på inredning (och fin stil i övrigt)! Nu när du ska flytta till lägenhet, kan inte du göra fler blogginlägg gällande inredning? Typ visa hur du inrett, länka grejerna osv. Har precis skaffat egen lägenhet och har typ samma smak som du men behöver inspo. Brukar aldrig kommentera annars men din blogg är den enda jag följer slaviskt hehe. <3

Hej fina! Men åh, så glad jag blir, tack!! =) Självklart kommer jag att göra det, håll utkik! KRAM!

Finaste Gabriella! Hur känns det att vara singel efter så lång tid i relation? Du och F blev ju ihop i unga tonåren så kan tänka mig att det är en stor omställning, är det skönt eller läskigt?

Både och såklart! Folk frågar redan nu om jag ska vara med i ensam mamma söker och om jag har skaffat tinder, haha! Mina tankar har liksom inte ens varit där ännu. Men ja, det är både läskigt och otroligt spännande. Det är ju ett helt nytt kapitel i livet som jag inte har varit som vuxen. Så det ser jag fram emot! Blir intressant att se hur livet kommer att se ut nu framöver. Kram!

Hej! Vilken härlig blogg du har och vilket vackert hem. Jag undrar vad ni har för matbord och stolar, det är verkligen så snyggt!

Bordet är från IKEA och stolarna från trendrum.se! Tack snälla du, kram!

Dina topp 5 bästa rumpövningar?

– Squats! Alla typer av dom!

– Hip abductor! Den maskinen är min favorit.

– Marklyft

– Egentligen alla övningar man kan göra i cable crossen. Brukar göra squats med gummiband i den, hålla i ett rep (en sida i varje hand) och stå med ryggen mot och böja mig framåt och sedan tillbaka.. Brukar också kicka bakåt med benet. Så den är bra till så mycket!

– “Good mornings”! Googla så ser ni hur man gör.

Kommentarer

 1. Hanna

  Hej! Tack för din ärliga och fina blogg! Går ofta in här för att finna styrka. Går igenom en tuff period i mitt förhållande, vi har två små barn varav det minsta är bara 4 månader. Vi har varit tillsammans i 15 år. Vi har varit med om motgångar men vi har alltid hållit ihop. Men nu just nu vet jag varken ut eller in. Vi bor i ett hus på en mindre ort inne i samhället, fint dagis, promenadavstånd till allt, jag har fått nytt jobb här, perfekt då man slipper restiden och kan lämna senare och hämta på dagis tidigare. Jag trivs så himla bra här. Min sambo vill nu att vi flyttar närmare hans hemstad, är ca 11 mil härifrån, och han är så bestämd i sin sak och tycker att jag är egoistisk som inte unnar honom det ( vi bor närmare min hemstad nu) han har ofta pratat om att han vill att vi ska flytta dit i framtiden, och jag har väl inte sagt emot men nu har han verkligen gått in för det och verkar vara skarpt läge. Jag känner verkligen att jag inte vill flytta, vill bara njuta av vår lilla bebis nu och må bra. Istället går jag runt med en ständig oro och en klump i magen. Jag har en känsla av att detta kommer göra att vi går isär.. känns som att han tycker att det är jag som tar isär vår familj som inte går med på flytt. Vet inte hur jag ska tänka.. vill så gärna bo kvar här och önskade så att han kunde vara nöjd med detta och må bra.. men det verkar inte så.. förstår inte vad som skulle bli annorlunda för honom om vi flyttade just dit..min hjärna går på högvarv, tänker på hur d skulle vara att vara ensamstående, men känns så tragiskt att det skulle ta slut på det här viset..hur hade du tänkt i min situation? Du verkar så klok och stark! Kramar ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du <3 förstår dig! Så himla svårt 🙁 kan knappt föreställa mig. Jag vet faktiskt inte.. Tror att du verkligen måste lyssna inåt och lita på din magkänsla och ditt hjärta. Innerst inne vet DU vad som är rätt för dig. Största kramen <3 <3 lycka till med allt <3

 2. Linnea

  Hej! Tänkte bara höra vad dina favoritställen i Göteborg är? Typ mat, fika, frisör, gym, bar, vad som helst! Är precis nyinflyttad och har ingen koll, haha 😊

 3. Anonym

  Du som har koll på träning för ben och rumpa. Finns det överningar där man inte behöver böja på knäna så mycket? Jag har nämligen fel på ena knät så kan inte böja hur många ggr som helst 🙊

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Typ sätta fast foten i cable cross och sparka bakåt! Även donkey kicks och alla typer av “sparkar” när man står på alla fyra. Och så hip abductorn! Och att ligga på mage och lyfta rumpan uppåt med ev. vikt! Kram kram <3

 4. H

  Nu börjar man verkligen se resultat av din träning! Såg att du börjat med Gainer. Skulle du säga att det är det som gjort att resultaten blir bättre? Mer träning? Tränar själv men önskar mer resultat nämligen…

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack 😀 <3 ja, jag tror nog att den gör mycket då jag får i mig extra kalorier 🙂 så tror absolut att den gör att jag går upp i vikt och lägger på mig istället för att tappa vikt av att jag tränar så mycket. Kram <3

 5. Anna

  Hej!
  Vart har du köpt dina vete pinnar (växt) om det är så det kallas som du har i sovrummet. Hoppas du förstår vilka jag menar haha!
  Ha en fin dag.

 6. Annika K

  Apropå dina funderingar kring att behålla huset.
  Snö lär ni ju få massor däruppe. Men köp en snöslunga 🙂 Underlättar massor 👍🏻

 7. Anonym

  Hej fina fina du!
  Jag ställde en fråga eller typ mer haha och den var med först i ditt blogg inlägg, men förlåt men när tror du att du kommer upt yt? Skulle va bra o veta!

 8. Ebba

  Hej fina du!
  Vad heter kalkfärgen som ni har i allrummet? Den är så sjukt fin! Och gardinerna där inne, var hittade du dom? 😍 hoppas du har en fin dag. Stor kram!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Oj, jag minns inte 🙁 men det är den vanligaste kalkfärgen från Jotun tror jag!! Gardiner från Jotex 😀 Kram kram <3 och detsamma!

 9. J

  Varför tror du att folk ens vill veta om du o f ligger med varandra fortfarande osv? Känns så privat ju, blir typ chockad när jag läser vilka frågor du får..

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss