Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En perfekt skilsmässa

I helgen fick jag en kommentar om hur jag försöker måla upp allt som så himla perfekt. Att jag bara vill visa att allt är så himla bra utåt men att jag egentligen mår skit. Vet ni.. Jag mår skit till och från. Och jag har mått sjukt jäkla dåligt genom den här skilsmässan också. Egentligen inte på grund av själva beslutet utan allt runt omkring. Och det tycker jag att jag har varit väldigt öppen om. Att det är mycket känslor och mycket tankar och att allt går lite upp och ner. Vissa dagar känns allt underbart och andra dagar så undrar jag vad fasiken jag håller på med trots att beslutet känns helt rätt i hjärtat. Det är mycket som ligger i huvudet och mycket som jag funderar på dagligen. Det är en stor omställning för oss alla och mycket nytt att anpassa sig till och förhålla sig efter.

Personen som kommenterade menade på att jag försöker visa utåt att jag och F har det sååå himla bra trots att vi håller på at gå isär. Vi har valt att göra separationen till en bra grej för våra barns skull. Det ligger mycket bakomliggande känslor och vi har tjafsat och bråkat en hel del också. Men vi har också skakat hand på att vi ska bete oss för våra barns skull. Dom ska aldrig behöva hamna i kläm eller känna sig otrygga bara för att vi går isär. Vi har lovat varandra att sköta detta snyggt för deras skull. Vi har bestämt oss för att lägga våra egna känslor och tankar åt sidan för att barnen inte ska behöva känna oro eller andra jobbiga saker. Sedan är vi som jag skrev vänner också. Det ligger ju trots allt 10 år i vår relation och det känns konstigt att bara klippa av allt helt. Vi umgås fortfarande mycket, käkar middagar ihop, pratar om allt mellan himmel och jord, ser på Idol tillsammans en tisdagskväll, kramas och pusslar vardagen tillsammans (så länge som vi bor ihop).

Det jag vill komma till är väl att jag försöker ha en positiv inställning till det hela. Det betyder å andra sidan inte att jag försöker måla upp vår skilsmässa som ”perfekt”. För det är den inte. Det har varit mycket känslor, tårar, kramar, ilska och allt där i mellan. Jag försöker dela med mig av alla känslor som kommer upp utan att bli alldeles för privat. Något jag har lärt mig med åren är iallafall att inställning betyder ALLT. Går man in i något med en negativ inställning så kommer det att bli dåligt. Jag tillåter mig själv att känna alla typer av känslor men i slutändan så försöker jag alltid att gå in i ett positivt läge för att inte gräva ner mig i dåliga tankar och skapa en ond spiral. Ett stort tips i vardagliga livet är att prova det. Försök att bemöta en situation annorlunda än vad du brukar. Bemöt något jobbigt med en positiv attityd och jag lovar dig att du kommer att märka sådan otrolig skillnad i hur du mår och hur du beter dig. 

När jag och F umgicks en kväll förra veckan så var det över 300 personer som delade inläggen vidare från min insta story och jag fick runt 50 svar om att det är bra att vi sköter det så snyggt. Och ja, det känns viktigt för oss att göra det. Jag hoppas att vi ska fortsätta sköta det så bra som vi har gjort fortsättningsvis med – men det är jag rätt säker på att vi kommer. <3

Vi myste iallafall i pyjamas och åt sen tacos framför lite serier tillsammans. Vi är otroligt goda vänner och bryr oss om varandra jättemycket. Det känns fint.

Kommentarer

  1. Nicole

    Åh, vad grymma ni är som sköter det snyggt och behåller en bra relation till varandra – för barnens skull! Har hängt med dig ända sen du var gravid med Jason, och alltid blivit så inspirerad av dig, ditt mod, din styrka och hur du följer ditt hjärta. Tyckte även att ni som par var väldigt fina tillsammans, hur ni kämpade ihop och byggde upp ert liv från scratch, hur fina ni verkade vara både mot varandra och mot era barn. Även om jag inte känner dig irl så blev jag uppriktigt ledsen för er skull, som om du vore en vän! Men självklart är det viktigaste att man mår bra och är lycklig i sin relation och den vardag man har, för det om något skulle gått över barnen så småningom. Jag har bara en liten fundering, ni startade väl eget nyligen så hur kommer du och F göra med företaget och allt som gäller det framöver? Jag önskar er all lycka i framtiden och hoppas att allt faller på plats snart <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det känns så viktigt. Tack för så snälla och vänliga ord. Han kommer inte att ha med det att göra mer än att han kanske jobbar för mig lite ibland om jag har behovet och han har lust att göra det 🙂 Kram kram <3 och tack igen för peppen.

  2. Jenny Eliasson

    Du verkar vara en sån fantastisk fin kvinna. Så inspirerande att du vågar vara den du är, bo själv i huset och vara självständig. Det kommer du fixa GALANT. Sådan förebild för alla kvinnor där ute! Riktig powermom!
    Skulle du behöva någon hjälp med huset så bor jag och min sambo också i Umeå och äger själv ett hus, så vi hjälper gärna till, eller visar så du kan göra det själv! Bara roligt att få hjälpa andra!
    KRAM

  3. Carolin

    Jag tänker att den som lämnar en sån kommentar har aldrig gått igenom en separation själv.
    Jag hade ungefär samma bild av min separation som du beskriver att ni har. Var givetvis ledsen emellanåt men ofta ändå hopp om framtiden.
    De tog ett halvår för mej efter att vi flyttat i från varann till att jag fullkomligt bröt ihop och behövde bearbeta allt som varit. Men jag tror att man hanterar saker i den takten man behöver. Just i en skilsmässa måste man ju vara stark för allas skull. Sen får man väl bearbeta allt när och om man vill och har möjlighet. Om de är före under eller efter måste ju va högst individuellt och dessutom alldeles för privat för att alla runtomkring ska behöva ha med det att göra.
    För egen del upplever jag också att när man väl tagit beslutet om att separera så var det mest ledsamt. Men att de var allt som ledde fram till det som var det jobbiga.
    Och som du säger, det viktiga är också att tillåta sej att va glad när man är glad, ledsen när man är ledsen arg när man är arg osv. Och är man mestadels glad måste de ju va ok, för det finns väl ingen riktlinje i vad mån måste känna vid separation?

    Jag hoppas verkligen att ni ska komma ut lyckligre på andra sidan.

  4. Elin

    Hej Gabriella! Vill bara säga att du sköter det bra. Går igenom exakt samma sak som dig, vi ska gå ifrån varandra men bor fortfarande tillsammans till 1 dec, sen flyttar han. Och vi är bra kompisar. Vi umgås och har fortfarnde roligt tillsammans. Och vi kommer med fira jul tillsammans. Plus att han bor bara ett stenkast bort. 🙂 Härligt för barnens skull!

    Har själv en blogg där jag skriver om detta plus träning och lite annat. Ha det bra!
    Kram Elin

  5. Lisa

    Följ ditt hjärta och lita på dig själv, du känner dig själv bäst och vad du mår bra av ❤️ heja dig!! 🤩
    Måste passa på att fråga dig vart den pyjamasen är från? Ser så mysig ut 😍

  6. Sara

    Jag och mitt ex var jättebra vänner efter att vi gick isär för tre år sedan. Vi spelade åt middagar, såg film, ringde och pratade i telefon, hittade på saker tillsammans osv. Vet att det var väldigt många som hade åsikter kring det och tyckte att det var konstigt. Blev även en del skitsnack tyvärr från bekantas håll. Förstår inte riktigt varför det måste vara en negativ grej att fortfarande umgås när det tagit slut? Jag ville precis som du försöka gå igenom uppbrottet med en positiv inställning (även om det var svårt) för att jag inte riktigt orkade vara ledsen och känna sorg hela tiden. Orkade liksom inte gräva ner mig totalt. Så jag förstår precis vad du känner och hur du tänker Gabriella 😊❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter precis som vi 🙂 <3 så konstigt egentligen att det blir skitsnack för att man faktiskt gör det på ett "bra" vis 🙂 KRAM <3

  7. A

    Ni är så bra! Jag och sonens pappa separerade när han var fyra år. Vi gjorde, liksom ni, ett aktivt val att hålla sams, ha en vettig relation, samarbeta, hjälpas åt osv osv. Allt för vår sons skull men även för vår skull. Vi äter middag ihop ibland, har alla kalas ihop, samma regler för sonen, går på f-möten ihop. Ja, listan kan göras lång. Många tyckte att vi har en konstig relation, märkligt tyckte jag. Vi valde så här och vår son mår jättebra! Vi fick höra att detta kommer aldrig funka när nån träffar en ny. Jo, det gör det. Mitt ex har en fantastisk flickvän som jag gillar, och bäst av allt- hon är så fin med mitt barn och han tycker mkt om henne. Så visst, det KAN faktiskt vara jättebra trots att man valt att inte leva ihop! Såklart var det skit på många sätt ett tag men med vilja så blev det bra. Detta är min historia, vet att det ibland inte går att få till det bra för alla för vi har olika situationer osv. Men bra skilsmässor finns! Stor kram till dig, fortsätt så här! Ni är fantastiska och era barn har underbara föräldrar❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack fina du!! <3 underbart att läsa det. Det är såå viktigt att sätta barnen först i en sådan situation! <3 KUL att läsa detta, känns så bra! Kram till dig och tack för peppen! 🙂

  8. Marie-Louise

    Hej! Tycker ni sköter det superbra, jag visste inte om detta förrän jag läste din blogg häromdagen, vet ni haft det kämpigt men ändå. Så tråkigt men man måste må bra och vara lycklig själv också det är inget fel med det! Jag o min sambo har också varit på väg att separera flera gånger, men hållt ihop. Har bott ihop sen jag var 19 år och har 2 barn. Det är inte lätt! Men jag önskar både dig och Fjodor all lycka nu o i framtiden! Och jag har också tummen i handen men vet du varför? För jag är också perfektionist o blir galen om nåt tar lång tid eller inte blir som jag vill, blir nästan nervös av att hänga upp nåt tex haha. Men man klarar mer än man tror, även sånt om man prövar o försöker släppa på kontroll behovet lite sen får man be om hjälp om det går åt skogen…Och det är svårt det med! Har svårt att släppa disken till min mamma tex o då har vi diskmaskin så mesta går in där. Kram från Marie-Louise

  9. Erika

    Tycker verkligen att ni skött det snyggt! I alla fall kring det vi läsare fått hänga med på via bloggen 😊 Måste bara fråga hur ni gör med fsk till barnen? F pluggar och du jobbar om dagarna, är tanken att Jolie också ska börja gå nu? Blir ju helt annat med att få tiden att räcka till när man har 2-2-3 än när man är två föräldrar som kan byta av varandra 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du! 🙂 Vi får se hur vi gör med det, om Jolie börjar på föris eller om han får lämna henne här, kram! 🙂

  10. Angelica

    Jag tycker det är helt underbart att du visar att två människor kan gå isär utan att det ska bildas hat mellan dem! Min faster och hennes föredetta skilde sig när deras söner var 10 och skötte det så snyggt och fint och umgås än idag när tex deras barnbarn fyller år och på vissa högtider. De bjuder in varandra när deras respektive fyller jämnt osv. Jag har alltid inspirerats av dem och nu inspireras jag av dig och F. Tack för att du visar att en skillsmässa inte automatiskt måste visas negativt. Och sen tycker jag inte alls att du målar upp någon ”perfekt” bild, du delar ju med dig av känslor och tankar så som du upplever dem, goda och ledsna. Heja dig! Du är helt jäkla pangfantastisk! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men visst, det känns så bra för oss att göra såhär <3 Så att barnen slipper undan det jobbigaste som en skilsmässa kan medföra. Vad fint att läsa, jättekul verkligen 🙂 Stor kram till dig och tack för så snälla ord. Betyder så mycket <3 DU är också fantastisk!!

  11. StrongerLife

    Jag tycker inte att det låter som att du försöker måla upp en falsk fasad men jag har lärt mig att folk som kommenterar så är oftast otroligt avundsjuka och det sticker sååå i ögonen på de att en person kan till och med skilja sig och ha det bra då med. Du är en vacker ung tjej, har ett vackert och fint hus, har haft en fin partner, underbara barn, grymt jobb som är mångas dröm och så går du och skiljer dig dessutom på ett grymt bra sätt som många också skulle önska att de kunde. Ja då blir det kortslutning i vissa personers huvud och det kokar över. Man måste leta fel och då kommer de på det…. ”hon fejkar, hon låtsas, hon ljuger, så bra är det inte….”

    Stå på dig, du är grym, du är så jävla bra. Underbar person.
    Lycka till med allt och framför allt körkortet!!!!! Hejar på dig. 😀
    Kram <3

  12. Heidi

    Jag tänker lite så här! Varför ska andra kommentera hur ni sköter er skilsmässa, det är väl upp till er hur ni väljer att göra! Jag däremot tycker det är fantastiskt att ni sätter barnen i första hand, det är inte många som gör det. Så all creed till er! Kämpa på!

  13. Heidi

    Jag tänker lite så här! Varför ska andra kommentera hur ni sköter er skilsmässa, det är väl upp till er hur ni väljer att göra! Jag däremot tycker det är fantastiskt att ni sätter varje i första hand, det är inte många som gör det. Så all creed till er! Kämpa på!

  14. Sara

    Du behöver verkligen inte svara på den här frågan om den är för privat lr ens publicera kommentaren ❤️ Jag undrar om ni är skilda nu lr om ni ska gå igenom en betänketid på 6 månader först? Sen vill jag också tillägga att man kan inte sköta en skilsmässa ”för perfekt” då man har barn ❤️ Man sätter ju såklart deras känslor först! Heja er säger jag bara ❤️

  15. Cass

    Gabriella! Det låter fint ! Jag hoppas det håller sig där. Tyvärr har jag andra erfarenheter o måste säga att man känner inte den man levt med förrän den dagen man träffar någon annan.
    Det var både så för mig o mina barns pappa.
    Ni kommer gå igenom mycket känslor, vemod, ånger. Men i slutändan är det ditt hjärta du ska följa som du säger.
    Kram på dig

  16. Evelina

    När kommer fjodor flytta ut från huset? 😊
    Är så chockad och glad ni är ett par som för en gångs skull verkligen gör allt för att barnen ska få det så bra som möjligt trots skilsmässan. Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish