Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon tisdag!

Inlägget innehåller annonslänk

Just nu händer detta: 

– Jag fick ett så roligt förslag igår av bästa LOPPI och jag tror att december månad kommer att bli såå roligt för både mig och er. Känns roligt att få ge tillbaka lite till er och jag hoppas att vi kan spika detta och köra. Tror ni hade tyckt att det var superkul. Mer info kommer!

– Jag dricker två stora koppar med ingefära, kokhett vatten och citron varje dag. Är livrädd att bli sjuk och igår kände jag att jag hade ont i halsen när jag vaknade. Paniken som uppstår då, haha! Unnade mig faktiskt en tidig kväll igår och somnade innan midnatt. Underbart.

– Har två körlektioner denna vecka och är så peppad. Tycker det är sjukt roligt och det har gått så mycket bättre än vad jag trodde. Har typ fyra-fem lektioner nu under kommande veckor också men ligger lite back med teorin då jag har så mycket annat just nu. Han som jag kör med är så himla härlig och säger alltid “jag vet att du är en upptagen kvinna så stressa inte med detta”, haha! Så skönt med förståelsen. Är ju världens plugghuvud så när jag väl sätter mig med teorin så kommer jag att greja den ganska snabbt. Hoppas att jag kan ta tag i den nu mot slutet av veckan och att det finns lite tid över då.

– Igår betade jag av MASSOR med måsten från listan som jag skrev under söndagskvällen över grejer som behöver göras och idag känner jag mig typ 10 kg lättare. Älskar att vara effektiv och få saker gjorda.

– Varför tar allt smink alltid slut samtidigt? Klickade hem massor med nytt från Kicks för ett par dagar sedan och är såååå taggad på att få hem allt. Jag blev ju sminkad av Tove Dalsryd när jag plåtades för Glossybox och då skrev jag upp alla produkter jag fastnade lite extra för. Så alla dom är på väg hem till mig nu =)

– I början av november åker jag till Stockholm igen för lite jobb och annat spännande. Har så mycket roliga grejer på gång nu som jag längtar efter att få dela med er.

– Min mens är en vecka sen! Fattar ingenting! Har ju inte haft mens på typ fem år dock förutom dom två senaste månaderna så vet ju inte ens om jag har regelbunden? Som tur är så är jag inte gravid (har gjort tre olika test, haha) men förstår då inte heller var den har tagit vägen! Alla mina vänner säger att den nog har försvunnit på grund av stress – har ni varit med om det?

– Jolie är så himla duktig på att prata. Hon härmar precis allt man säger och det är så roligt att kunna kommunicera med henne så pass bra trots att hon knappt är två år. Något som däremot är sjukt tufft gällande henne just nu är att hon har det jobbigt med sömnen. Eller rättare sagt så har hon det jobbigt NÄR hon ska somna. Hon blir helt hysterisk och vill bara ut ur sovrummet, gråter och skriker i panik.. Skär typ i hela kroppen. Vi ligger ju kvar med henne tills hon somnar så det är ju inte så att hon är rädd att vara ensam eller bli lämnad… Så vet inte vad det kan vara. Någon som har varit med om samma?

Önskar er en underbar dag! KRAM! 

Fick vakna upp till ett vinterland igår! Haha, kanske inte riktigt men så fint med lite snö på backen!

Denna tröja är jag kär i! Hade den på mig för första gången igår men har också en i vit sedan tidigare. Ni hittar den HÄR.

Fixade två trasiga naglar igår och jag är verkligen konstant hungrig så köpte med mig macka och matchalatte. Jag har verkligen fallit för den smaken! Har inte alls gillat det tidigare men ju fler jag dricker ju mer gillar jag det.

Testar denna under sminket nu och den är sååå fin! Man blir så len!

Beställde hem massor med mat som jag fick hemkört. Nu ska det lagas massor med gott! Har faktiskt gjort en matlista för denna vecka. Det var sjukt längesedan nu men det var ju på tiden. Gjorde jättegoda halloumi/morotsbiffar igår. Recept kommer upp senare idag.

Jason sprang ut utan skor och skrek “nu kommer affären mamma”, haha..

Och såhär mysigt hade vi det hela morgonen. Barnen hade pyjamas på sig läääänge och jag drack te och hann fixa håret i lugn och ro och komma ikapp med lite mail medan jag hade musik i bakgrunden.

Har varit utan fönsterputs i typ två veckor nu och fattar inte hur jag har överlevt!? 😉 Ääänltigen har jag en ny så gick runt och städade varenda spegel här hemma igår. Bästa känslan när allt är så rent och fräscht.

Fick en så rolig bok av min underbara vän Lovisa och hennes familj när Jason fyllde år och nu vill han läsa den hela tiden. Så kul med böcker som faktiskt allmänbildar barnen lite och i denna får man lära sig om sol, vind, vatten, snö, åska.. Han tycker den är så spännande!

Kommentarer

 1. Marie

  Vi hade det likadant med vår tjej i samma ålder. Helt plötsligt var läggningarna hemska med skrik och gråt. Vi fortsatte att göra som vanligt med samma rutiner även om det var jätte jobbigt. Till slut gick det bättre och bättre sen var det som innan igen 🙂 så tror det är något de ska igenom ibland. Många känslor som ska bearbetas periodvis för de små❤️

 2. R

  Min mens försvann i hela 4 månader på grund av stress. Hade sjukt mycket att göra med min masterexamen och mensen försvann ungefär när jag hade lämnat in. Efter det tog jag det lugnt hela sommaren och även under hösten. Var rejält orolig för att mensen inte kom tillbaka även om jag inte alls var stressad längre. Kroppen behöver tydligen rätt lång tid på sig att återhämta sig och fungera normalt igen. Oroa dig inte, det kommer! 🙂

 3. W

  Ber om ursäkt om detta känns jobbigt att svara på just nu men jag provar… Jag har träffat en kille sedan augusti ungefär. Allt har gått perfekt och det känns jättebra. Vi ses minst 2 gånger i veckan och har kontakt hela tiden. Men till problemet – jag känner alltid så jäkla starkt och jag har blivit sårad så många gånger att jag är rädd. Jag gråter för att jag är så kär i honom, gråter för att jag är rädd att han ska lämna mig. Hur fasiken ska jag göra? När jag är mitt uppe i rädslan tänker jag att jag borde lämna honom för att han inte ska behöva stå ut med detta och att jag är för psycho för att få vara med honom. Snälla hjälp. Kan tillägga att jag aldrig har känt såhär för någon innan.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår verkligen <3 alltså man kan aldrig styra och kontrollera det som ligger framför en. Man kan bara leva i nuet och tillåta sig själv att vara kär, lycklig, glad.. Så släpp all ångest och allt tänk kring framtiden och bara NJUT. Tvinga dig själv att göra det. Livet är för kort för att vara rädd och blir du sårad så får du ta det då. Låt inte rädslan ta över den bästa känslan i världen, kram <3 heja dig!

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Men skit i honom i så fall! DU är värd det bästa och jag lovar dig att du kommer att få det. Om en kille behandlar dig illa, sårar dig eller lämnar dig så är han ingenting att ha. Ta hand om dig själv nu lite extra <3 <3 kärleken kommer när du minst anar det. KRAM<3

 4. Madde

  Har också varit utan mens nån månad under stressiga perioder. Har inte hänt jätteofta, men någon enstaka gång. Då har jag inte heller ätit ordentligt så kroppen gått på sparlåga typ. Och angående Jolies sömn, ibland kan barnen helt inte vilja missa saker så de vill inte sova, eller så kan de ha “separationsångest” – att det är så mysigt att vara med er föräldrar att de inte vill somna av den anledningen. Det kan också vara att hon känner av förändringarna i dynamiken i er relation. Det går nog över 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, hoppas det går över för Jolie snart <3 och att mensen kommer igång 🙂 kram <3 tack för att du kommenterade.

 5. Linnie

  Hej fina! Min mens är alltid som en klocka men blev också försenad när jag var väldigt ledsen då min pappa fick en stroke (det gick bra som tur är). Kunde bli så fick jag förklarat för mig,

 6. Leoni

  Mensan kan utebli/komma och gå lite i början när man börjar träna mer intensivt än innan (plus den förmodligen största faktorn för dig nu – Stress!) en förändring i kroppen men den kommer nog snart igång igen som vanligt 🙂 Angående Jolies sömn, vi hade samma problem i ett par veckor men kändes som att det var pga han visste att han skulle somna och med det missade att vara vaken med oss, leka osv och det var en frustration för honom som han tog ut genom att skrika och gråta vid läggning.. Vet inte 100% eftersom han inte kunde förklara hehe, men det blev bättre efter ett par veckor så hang in there!! 🙂 <33

 7. Maria

  Kommer du ta in någon form av hjälp i vardagen nu när du blir själv i ett stort hus? Typ städhjälp, matkassa, barnvakt etc? 🙂
  Vore kul att veta. Vi skaffa städhjälp för 6 månader sen en gång per månad för att slippa lägga den lilla tid vi ses på städning. Nu flyttar vi till hus och ska behålla den. Vi har haft matkassa när vi inte hade bil men nu handlar vi själva. Är så smart med tjänster som kan hjälpa till så mycket.

  Kommer det känns jobbigt att vara ensam under julen iår eller kommer ni fira tillsammans i huset?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vi får se 🙂 Har inte ens tänkt så långt än. Men kommer säkert bli något sådant. Jaa, vi ska fira ihop i år! Kram <3

 8. Cissi

  Ingefära innehåller flyktiga oljor som ej bör överdoseras eftersom levern då kan få problem med att bearbeta oljorna. Läst om rekomenderat intag på max 4gram om dagen. Ville bara nämna det då du skriver att du dricker så mycket “ingefärashot”.

  Halsont hade jag var dag då jag var utbränd. Var rädd om dig. Alla sjuksymptom behöver inte bero på just sjukdom utan kan vara tecken på att du har “mycket” just nu. Tänker att mycket du nämnt med illamående, lite sömn, hård träning nästan alla dagar i veckan, sen/oregelbunden mens osv är tillräckliga faktorer och tecken på att kroppen kan behöva mer återhämtning. Säger det förståss i välmening 😊

  Efter att man fått barn kan menscykeln ändras, kanske är din cykel längre nu än innan? Själv kan jag ibland ha en cykel på 20dgr, för att nästa gång ha 29dgr. Det sker främst vid “tuffa tider” (mycket jobb, mycket privat osv).

  Tänker oxå att du som använder mycket hud och hårvårdsprodukter + en längre period av mental stress (tänker småbarnsåren, hjärtfel, separationen) kanske råkat ut för hormonstörning delux. Vilket i sin tur påverkar nens, och allt i din kropp.

  Då jag brände ut mig så blev jag känslig för allt. Kroppen blev helt förstörd och jättekänslig över tid. Idag använder jag shampo/balsam utan kemikalier. Knappt några städmedel. Mest såpa och städar ofta så det behövs aldrig starkare medel. Äter så rent som möjligt. Knappt något hel/halvfabrikat förutom typ ketchup, Använder inga hudkrämer utan klarar mig med cocosolja och sheasmör till det mesta typ.

  Jag märker så väl i min kropp då jag börjar stoppa i mig socker, vetemjöl, tillsatser/kemikalier m.m. Blir trött, slut, får utslag, kan inte fokucera osv.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Wow vad mycket kloka ord i din kommentar 🙂 intressant att läsa. Känner igen mig mycket och speciellt i det där sista om socker och mjöl osv. Blir sååå påverkad av det. Tack för all info, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss