Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Vi har flyttat isär

Egentligen tänkte jag vänta med att skriva detta men vill så gärna skriva av mig lite…

Idag flyttade vi isär. Tanken var egentligen att detta skulle ske i början av december men så blev det inte. Sitter här i ett tomt hus och känner mig bara.. tom. Det gör nästan lite ont i kroppen för att barnen inte är nära och för att den här dagen liksom är början på mitt nya liv. Idag skrev vi också på det sista gällande bodelningen så nu är allt liksom ”klart”. Det känns väldigt bra men även väldigt sorgligt. Även om beslutet är rätt så är det på något vis sorgligt ändå. Och det är ju helt okej att det känns så.

Idag är jag så himla ledsen. Har varit hos Tove med kidsen hela dagen och bara satt hela livet på paus. Trodde att jag skulle orka göra allt som vanligt men hela kroppen bara sa ifrån. Snart kommer en annan nära vän hit och efter det ska jag nog åka och träna. Har så mycket känslor och tankar precis överallt och ibland är det så jäkla, jäkla tungt att vara en sådan som känner allt så himla starkt och mycket. Är jag glad så är jag jätteglad. Är jag ledsen så är jag väldigt ledsen och känns allt tufft så känns det helt enkelt extremt tufft. Och det gör det verkligen just nu. Ska försöka tillåta mig själv att bara vara i allt jag känner och sedan vända det till en bättre dag imorgon. Det bästa när man känner mycket är ju trots allt att kunna stanna upp och verkligen vara i den känslan istället för att trycka bort den. Då blir det svårt att komma vidare ur den på riktigt och så måste man ta tag i det hela senare när man inte orkar trycka undan sina tankar mer.

Önskar er en mysig kväll. Stor kram <3

Kommentarer

 1. NNN

  Starka fina Gabriella! Din ärlighet och din positivitet och styrka i detta jobbiga är beundransvärd! Dagarna och känslorna kommer säkert gå upp och ner, men tillslut kommer du att komma ut starkare än någonsin!❤️
  Jag och min sambo har under det senaste året haft det riktigt tufft och i början av året gjorde jag slut. Dock bor vi trots att det snart gått ett helt år fortfarande ihop. Ett år som varit otroligt jobbigt på många sätt. Jag vet att vi aldrig kommer hålla ihop resten av våra liv. Och det ger mig både väldigt mycket ångest för trots att han behandlar mig väldigt illa med hårda och elaka ord och kommentarer så älskar jag konstigt nog honom. Men är inte kär. Samtidigt ser jag framemot att få starta mitt nya liv med vårt gemensamma barn. Få inreda mitt egna hem, finna kärleken på nytt och bara få ta hand om mig själv och bygga upp mitt förtroende igen. En dag hoppas jag att jag precis som du orkar ta tag i det och bryta mig loss!
  Stor, stor kram fina Gabriella och stort tack för att du är så genuin och fin som person!

  1. gabriellajoss

   Men tack snälla du <3 vad snäll du är. Förstår att det har varit tufft.. <3 Alltså ni måste ju få flytta isär snart!! Speciellt om han är elak mot dig.. 🙁 Håller tummarna att ni får göra det så snabbt som möjligt. STOR kram till dig och glöm aldrig vilken superkvinna du är!! <3 <3 du är värd det bäst i livet <3 <3

 2. Stina

  Står i samma läge. Fast min man bedrog mig. Skilsmässan känns väldigt rätt men ändå sjukt sorgligt. Vi ska till jurist och skriva papper idag och banken nästa vecka och sen är lägenheten MIN. Längtar men gråter

 3. Agnes

  Bästa Gabriella <3 Du är så klok i allt det här! Du kommer klara detta galant, det vet jag, och du är verkligen så stark som orkar fatta de bästa besluten för just dig. Det är något att se upp till! Du ska veta att även om jag inte hinner kommentera så mycket numera så läser jag allt, och jag, och jag tror många andra med mig som inte hinner skriva något, tänker på dig och hejar på dig. Blev först så ledsen för er skull när jag läste om skilsmässan men när du nu har varit så positiv, men ändå ärlig, genom allt så känns det på något vis betryggande. Man vet liksom att detta kommer bli bra. Vid tunga stunder, om det hjälper, så glöm inte att du har människor runt om i hela Sverige som bryr sig om dig och verkligen hoppas för ditt bästa. Och som är så tacksamma att få följa dig genom både dina med- och motgångar i livet, på det ärliga sätt som gör just dig så bra. Stora kramar!

  1. gabriellajoss

   Underbara du, vad fint du skriver. Blir så otroligt rörd. STOR kram till dig och du anar inte hur glad jag blir över din fina kommentar. <3 <3

 4. Selina

  åh jag fungerar känslomässigt lika! du har hållt dig så stark och hållt igång så mycket hela processen så för mig låter det självklart att tillslut bara blir ledsen liksom, låt dig gråta och vara ledsen över det hela för att kunna gå vidare, enligt mig så är det på nått sätt en skön känsla att tycka lite synd om sig själv för en stund och gråta ut för att sen inse att nej det finns större problem och fokusera på det positiva som kommer! tänk inte för mycket och låt dagarna komma som dom är menande ❤️

 5. Ylva

  Det jobbigaste är att separera från barnen och få mindre tid med dem, men lägg den tiden på att göra saker som får dig att må bra och jobba mycket så får man mer tid med sina små. Hoppas det löser sig bra för alla ❤️

 6. Maria

  Annorlunda är också bra❤️ Du kommer bli så stark i dig själv genom detta. Låt det ta tid, gråt om du vill gråta, skrik om du vill skrika. Är du ledsen med barnen är det inget fel, barn kan må bra av att se att sina föräldrar också är mänskliga med känslor. Försök tala om för dem varför du är ledsen. Allt kommer bli bra. Vem vet, om 1 år kanske du bygger din egen carport👍🏻😍😘

 7. Julia

  Mina föreldrar skilde mig när jag var liten 3-5 och om skilsmässan händer från 1-5 så tror ja att de käns lite lättare r dem är äldre för då har dom haft de så länge men såklart kommer dom sekärt sakna den andra och sånt

 8. Å

  Känner verkligen igen mig i det där med känslorna, att man känner starkt oavsett vilken del av känsloregistret det handlar om. Jag är i och för sig en (väldigt) högkänslig människa och en tidigare pojkvän sa en gång till mig att jag aldrig skulle skämmas för mina känslor eller sluta att visa dem för att känslor är det finaste vi har. Du är jättestark! Ta hand om dig <3

 9. Christina

  Har ingen erfarenhet av skilsmässa men försök att se det som att livet blir annorlunda men bra och fullt av kärlek fast på ett helt annat sätt! 🥰
  Håller med andra här; vi är många som tänker på dig (trots att vi aldrig har träffat dig (men skulle vilja) i verkliga livet). Kämpa på och ta hand om dig fina du! ❤️❤️❤️/Christina

 10. StrongerLife

  beklagar att du mår så dåligt och att du är så ledsen, men det är verkligen helt förståeligt. En separation, en skilsmässa, ÄR tuff oavsett om det är rätt beslut eller inte. Det är en tung grej att göra och jag tycker du är så bra och duktig som tillåter dig att känna efter och må som du gör. Kämpa på gumman, snart är du på andra sidan. <3

 11. Cecilia

  Slå på en boxningssäck o gråt ut, så skönt!
  Lider med dig! Så stark som tar dig igenom allt, omringa dig med människor som gör dig lycklig som får dig att skratta men där du är trygg att få gråta.
  Men de verkar du redan göra. Herregud vad stark du är. Vet inte ens vad jag ville säga eller komma fram till. Ville mest skicka en kram❤️

 12. Ninna

  Jag beundrar din beslutsamhet i allt detta och förstår din sorg och alla känslor❤️ Så sorgligt att läsa men det blir nog bättre med tiden. Det får en att tänka. Jag skulle vända på himmel och helvete innan jag hade kunnat skiljas från min man. Vissa dagar vill jag verkligen det! Det och inget annat. Men det är värt alla dåliga dagar när man faller i varandras armar på kvällen när barnen sover. Då minns man varför man är tillsammans och varför man valt varandra. Det är upp och ner, oftast varje dag faktiskt, men livet Är så generellt men med små barn är det en garanti. I slutet av dagen vill jag sätta mig ner i soffan och fånga det sista av dagen/kvällen tillsammans. Ibland själv men ändå med hans närvaro och vissa gånger har jag varit så arg att jag varit i ett annat rum t o m. Vet aldrig vad som händer i framtiden men är säker på att sålänge vi kan se förbi all irritation och frustration och allt annat så finns det hopp. Hur man än väljer att leva så finns alltid hopp❤️❤️

 13. Sandra

  Fina du!! Tillåt dig att känna alla känslor❤️
  Du är en sån fin människa, allt kommer att bli bra men låt det ta den tid du behöver💕
  Många Kramar!!

 14. Therese

  Vet hur det är ❤️ Satt oxå med ett hus helt själv och skulle vänja mig vid att vara utan barnen. Även om jag är lycklig nu är det ändå en stor sorg att separera från den man trodde var sitt livs kärlek och pappa till ens barn.
  Kram

 15. Julia

  När du känner dig ensam i det stora huset, så kan du tänka på det stora tjejgänget på andra sidan skärmarna som hejar på dig!!
  Vi är där med dig, och applåderar och tjoar över varenda spik i väggen, varenda soptunneflyttning och varenda gång du behöver sitta i soffan och gråta lite också 🙂 You got this, en dag i taget!

 16. Martine

  Har gått gjennom det samme. 🙁 Det kjentes helt rett. Vi solgte hus og alt. Men idag, sitter vi her sammen begge to, i et nytt hus. <3 Det hjalp veldig å ha barnledig, så vi fikk være bare vi to.. Småbarnsårene tar knekken på mange forhold..

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss