Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntInredning

Lite växtsnack

Det är ändå rätt många som vill att jag ska visa mer av alla växter jag har hemma. Jag är ju BESATT av gröna växter. Sen är det ju jobbigt att vattna dom alla men det är ändå värt det enligt mig. Dom skapar verkligen så mycket känsla och känns så ”hemma” för mig.

Detta är en strelizia. Är chockad att jag har hållit den vid liv såhär länge ändå. Så fin!

Elefantöron har jag lite här och där.

Detta är en bit av en clematis som jag har planterat ute vid pergolan! Sååå fin! Jolie slet dock upp halva och då tyckte F att vi skulle stoppa den i vatten så att den fick nya rötter. Och det har den fått nu! Så ska plantera ner den i sommar bredvid den andra =) Tycker att det är så fint att ta sticklingar och stoppa i vatten i någon liten, genomskinlig vas.

Pillerfikus!! Älskar, älskar denna! Har tre stycken här hemma. Denna är dock min favorit och den har vuxit så mycket sedan jag köpte den.

Den stora växten som jag har får jag mest frågor om. Den köpte jag via en köp/sälj-grupp och det är en gullranka. Den har vuxit sååå mycket sedan jag köpte den!! Den trivs verkligen bra här. Har den uppsatt på skruvar och spikar.

En eucalytpus! En av mina favorit här hemma men som kräver så sjukt mycket vatten och kärlek. Hinner inte riktigt med den men jag gör mitt bästa. Har också en till som jag planterat ner ute vid mina pioner. Vi får se om den tar sig nästa år eller om den dör nu i vinter. Blir spännande att se.

Porslinsblommor har jag också massor av. SÅ fin! Älskar allt som klättrar. Vet inte hur många gånger jag skrivit ordet ”älskar” nu men jag ääääälskar verkligen gröna växter. Går typ igång totalt när jag skriver om dom, haha!

Står just nu lite färska snittblommor på vardagsrumsbordet. Hortensia är så fint!

Denna murgröna fick jag av en vän och den har också vuxit sååå mycket sedan jag fick den.

Plockade in olivträdet som stod där ute nu för ett tag sedan. Får se om jag lyckas hålla det vid liv. Mitt förra fick skadedjur, usch!

I badrummet på nedervåningen har jag en murgröna och ett olivträd.

Ska jag visa mer av mina växter? =) 

Kommentarer

 1. Carina

  Älskar också växter och har många fina. Men har bara sådana som du som är lätta och som man kan glömma bort att vattna utan att dom dör. Får nog köpa en porslinsblomma för dom är så fina. Har jättefina gullrankor hemma som växt massor. Så fint . Älskar dessa inlägg.

 2. Matilda Berggren

  Jaaaa! Äntligen kom detta inlägget! Är precis som du, äääälskar gröna växter! Så ja, mer sånt här😍😍😍 kram ❤️

 3. simone

  Ska man ens ha olivträd inomhus, vad jag läst mig till så blir det för varmt för dem? Har aldrig lyckats hålla mitt olivträd i liv mer än under sommaren :/ Har ett nu som jag tog in. Vintertid så ska de förvaras och vill ha det relativt svalt, hur oftar vattnar du ditt? <3

  1. gabriellajoss

   Ja kanske. Har ingen aning!! Det har ju mått bra ute under sommaren <3 vattnar när det har torkat typ! Men bara lite i taget, kram <3

 4. Maria Jonsson

  Måste bara tipsa dig om dessa självbevattnare! De har räddat livet på nästan alla mina växter hemma, fyll dem med vatten och sen behöver du inte göra någonting förrän du ser att de är tömda – och då fyller man bara på med nytt vatten, SÅ smidigt och växterna får den exakta mängd de behöver, med andra ord ingen risk för uttorkning eller övervattning! 🙂 http://butikenspritstorget.se/sok/sj%C3%A4lvbevattnare

 5. Cissi

  Älskar Eucaluptus! Men de man köper i butik (snitt) stinker ofta kattpiss. Luktar Eucaluptus illa även som blomma i kruka? Eller är det kanske bara då man skär av kvistarna? 🤔😁 Jag är sugen på att ha en i kruka -om den inte luktar. Var köper man dom? Inte sett någon i kruka förut 😅🤗

  1. gabriellajoss

   Nej, denna luktar ingenting 😀 har inte tänkt på att dom gör det när man köper snitt heller ;p köpte i en liten butik här i Umeå 😀 verkar vara rätt svårt att få tag i men finns på sommaren på vissa ställen, kram <3

 6. Anne

  Hej! Eucalyptus och olivträd är ju medelhavsväxter och de vill övervintra ljust och frostfritt, typ i ett svalt isolerat uterum. Överlever tyvärr inte den västerbottniska vintern utomhus 🤪

 7. Tilda

  Tips tips! Olivträdet kommer nog dö om det står där under vintern, det måste ”vila” under vintern och stå svalt och mörkt och vattna sällan! 🙂 Fina växter!! 🙂

 8. Caroline

  Var köper du barnens mössor (speciellt de med bollar/tofsar på)? Letar efter en vintermössa till min tös men det är ju en hel djungel och dina barn brukar alltid ha så fina och gosiga mössor på sig

 9. Christina

  Åh så fina växter! Vilket trevligt och inspirerande inlägg! Blir nig en sväng till blomsteraffären imorgon. Kanske en sån där pillerfikus och/eller en palm. Ha en fin helg och ta hand om dig! 🌿🌴Kram Christina

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss