Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

En helg med barnen

Hej hörrni! <3

Alltså denna helg har varit rätt krävande. Är såååå trött och vill bara lägga mig i en renbäddad säng och sova i 18 timmar typ, haha. Barnen har varit sjuka med dubbelsidig ögoninflammation och hosta + lite feber och jag har varit ensam med dom för första gången när dom har varit dåliga. Det har ändå på något vis gått så mycket bättre än vad jag hade tänkt mig! Känner att jag har styrt allting så bra och haft både ork och tid att leka massor på dagarna, laga god och hälsosam mat (har lagat allt från kesoplättar till sötpotatismos med hemgjorda biffar) till kidsen, jobbat på kvällarna, tränat och ja, bara fått ihop allting. Ser fram emot ett par barnfria dagar nu framöver då jag har sjukt mycket att göra. Trots att jag alltid saknar mina älsklingar så är det som att en helt ny värld öppnar sig med 2-2-3. Känns som att man inte ens får säga så men det är verkligen skönt att få den tiden och kunna lägga 100% fokus på en sak i taget. För er som inte vet vad det innebär med 2-2-3 så är det att ex. jag har måndag och tisdag, F har onsdag och torsdag, jag har helgen osv. Så man har varannan helg barnfri. Hade ALDRIG klarat att vara ifrån mina barn en hel vecka nu när dom är såhär små tror jag.. Men detta är faktiskt väldigt bra då man hinner få massor gjort utan att sakna ihjäl sig. Blir som en välbehövlig paus på två dagar och sedan har man barnen hos sig igen lika snabbt igen.

Ikväll ska jag till Tove och dricka vin, se Bachelor och babbla och nu under dagen så ska jag ha barnen lite extra innan jag ska iväg på bankmöte. I eftermiddag ska jag passa på att jobba. För oss som jobbar med sociala medier så är det verkligen högsäsong just nu när det kommer till det mesta. Så det finns alltid något att göra.

Kram på er och hoppas att ni får en jättefin start på veckan!

Många frågar hur jag gör när jag tar med barnen till gymmet. Jason spelar alltid på sin iPad under tiden och så ser jag till att vi börjar gå ditåt under Jolies sovstund på dagen. Då sover hon hela passet. Fungerar hur bra som helst! Detta är dock innan sjukdomen bröt ut ordentligt  =) Då fick det bli hemmaträning.

Vi har hunnit vara ute med. Jason ville kolla på myrstacken som vi har i skogen utanför huset. Den fanns dock inte kvar längre och han blev så besviken. Overallerna och mössorna kommer från Lindberg och jag tycker dom är så himla fina. 

Vi har hälsat på hos en av mina närmsta vänner och blivit bjudna på middag där. Barnen blev kära i hennes hund!

Jason hjälpte mig att göra såååå god lasagne igår med massor av fetaost, soltorkade tomater, rivna morötter, gröna linser, tomater och crème fraich. Tänkte egentligen göra min favoritlasagne men hade inte allt hemma så vi slängde bara ihop något. Blev såååå bra. Älskar när barnen är sjuka men ändå äter och äter. Då vet man att det är supergott, haha.

Kommentarer

 1. S

  Går igenom samma som dig i livet just nu, en separation. Barnen är lika gamla som dina. Att läsa om dina tankar och hur det går för dig känns för mig “tryggt” . Missförstå inte. Men det är som en kompis som går igenom samma sak som en själv.
  Hur tkr du att barnen tar det att pappa inte är hemma som innan? Blir det frågor var är pappa? Hur har ni berättat för Jason om situationen?
  Tack för att du delar med dig!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Fina du. stor kram till dig! Allt kommer bli bra!! <3 han frågar ibland men vi umgås så mycket så han känner väl inte att han hinner sakna honom så mycket. men när han frågar så förklarar jag bara samma sak igen – att mamma och pappa inte bor tillsammans just nu och att han ska till pappa sen osv 🙂 funkar jättebra <3 kram kram

 2. Elin

  Hej Gabriella!
  Jag hoppas inte att du tar åt dig av dom dumma kommentarerna som du får ibland.
  Jag önskar att jag orkade/vågade ta mig till gymmet ensam med två barn! Heja dig, du är en grym mamma!

 3. Sabina

  Tycker det verkar vara en trend bland folk som jobbar med sociala medier att skaffa barn, separera och sen vara glada över det nya livet med barnen på halvtid? Funderar på varför?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vet inte om det är en trend eller inte men för min del separerade jag inte på grund av en trend som finns och det var inte därför jag skaffade barn heller. Så jag har tyvärr inte svaret på din fråga. Kram på dig.

 4. Carola

  Kan du skriva på ett ungefär recept på lasagnen? Den lät så god! Jag måste bara få säga att jag fattar inte att folk orkar gnälla! Jag tycker att ni gör det här väldigt smidigt do och F ❤ kram

 5. Carina

  Att ta med barnen till gymmet och låta sonen hålla på med sin iPad tycker jag låter lite väl egoistiskt. Va med dina barn istället och lägga dina intressen åt sidan medan du har dom. Träna hemma efter att de somnat istället!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha, om du tycker så kan ju du lägga dina intressen åt sidan när du har dina barn 😀 Jason tycker iPaden är jättekul och han får en välbehövlig paus medan lillasyster sover i en timme och jag tränar. Win-win-win för oss alla och barnen får en pigg och glad mamma dessutom som orkar leka och busa resten av dagen 😀 kram kram <3

 6. Cina

  Tycker du inte att det är problematiskt att du framställer det som att det är bättre att ha sina barn på halvtid än på heltid?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Bättre? Jag gör det bästa av situationen och verkligheten jag befinner mig i. Hade ju hellre haft dom på heltid såklart men nu är det som det är och det fungerar riktigt bra 🙂 tycker upplägget är toppen, kram!

  2. Åsa

   Det finns inget värre än känslan av att förlora sina barns halva uppväxt pga separation när barnen är små. Jag kan förstå hur du menar på ett sätt, men framförallt tror jag att vi som hamnat i den situationen också behöver få känna pepp och att det är okej att utöver enorm saknad också få tillåtelse att “pusta ut” och “passa på”.. Jag tycker det är inspirerande att höra hur du Gabriella försöker förvalta tiden och vrida det till nåt positivt också! Det är nåt som i vart fall jag som ensamstående behöver jobba på att göra de dagarna jag inte har min son hos mig. Att hitta en bättre inställning till situationen när det nu blev som det blev <3

 7. Maria

  Hej Gabriella,
  Du är en så stor inspiration för mig. Jag började följa din blogg för snart 3 år sedan tror jag och var i början skeptiskt då det kändes som att ditt liv enligt bloggen verkligen var perfekt. Sen kände jag att du någonstans under åren öppnade upp för en sida som kanske inte var perfekt jämt vilket gjorde mig glad att också läsa om. Jag tycker du är en stor inspiration kring både inredning, familj, självkänsla och att ta hand om sig själv.

  Jag har precis börjat träna igen 2 ggr/v för första gången sedan 2016 då jag fick min astma som gjorde mig livrädd för att bli andfådd. Jag fick panik över astmaattacker och slutade därmed helt träna. Nu är jag igång men har svårt för att hitta bra träningspass för hela kroppen. Vill få ut max varje gång jag är på gymmet.

  Har du tips på ett sjukt bra träningspass för hela kroppen man kan köra 2 ggr i veckan och kanske även liten inspiration för att ändra vissa övningar.

  Jag har bakgrund med att träna 4-5 ggr i veckan intensivt både kondition och styrka men är inte superrippad nu men heller inte otränad.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack för så fina ord <3 och heja dig!! Vad grym du är!! Absolut, har ett sådant inlägg på gång faktiskt så håll utkik. Annars är mitt bästa tips att kika på instagram. Finns så många grymma träningsvideos där med tips på bra övningar och pass. Men ska tipsa om mina favoriter på den fronten med snart, kram fina du <3

 8. Eva

  Hej fina du! Vill i all välmening bara säga att jag hoppas att ni precis kommit eller ska gå från gymet med tanke på hur mycket kläder och åkpåse Jolie har på sig, Många barn som dör i plötslig spädbarnsdöd gör det just av värmen. Tror inte du själv skulle vara inomhus med allt detta på dig. Ser tyvärr så ofta föräldrar i butiker och caféer där de själva knäppt upp eller tagit av sig ytterplagg och barnen är i sina vagnar med vinteroverall och åkpåse. Prova gärna med att stoppa ner en termometer, det blir väldigt varmt kan jag tala om.

 9. Johanna

  Alltså låter underbart med 2-2-3-grejen. Nu vill ju jag fortsätta leva tillsammans med min man, men kan ändå bli avis på folk som har separerat just av den anledningen att man på sätt och vis både får mer egentid och mer kvalitetstid med barnen. Två dagar av egentid kan ju göra underverk både för välmåendet och tålamodet 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår det 🙂 dom flesta jag känner som separerat tycker att det är toppen. Klart man hellre har sina barn på heltid (trots att dom såklart är jobbiga ibland och att det kan vara intensivt) men när man faktiskt valt att gå isär så uppskattar man ändå detta upplägg tycker jag. Tycker det blir så mycket mindre stress och man får lägga 100% på en sak i taget. Kram kram <3

 10. Linn

  Nu när Jolie inte går på förskolan får du lite extra tid med henne då hon egentligen är hos sin pappa, i och med att han går i skolan och du alltid har haft henne hemma trotts ditt jobb?
  Vilka fina ytterkläder dom har.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss