Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Tisdagsstatus

Glad över: 

– Ett himla lyckat möte på banken igår. Har verkligen världens bästa bankman! Så himla fin människa som gör allt för att göra allt så smidigt och enkelt som möjligt, förklarar allt så pedagogiskt och bra för mig och är så otroligt trevlig. Älskar känslan av att känna sig i trygga händer när det kommer till saker som lån, sparande och sådant som man kanske själv inte känner att man har stenkoll på.

– Så peppad på mina körlektioner idag. Blir två stycken idag med en lunchpaus mellan. I fredags hade jag en dubbel lektion utan paus och det kändes så bra att köra dom två timmarna. Nu när jag väl har börjat övningsköra kan jag inte förstå varför jag inte har tagit tag i det tidigare!? Har väl på något vis inte varit så intresserad av att köra bil då jag ändå kunnat ta mig runt överallt och då F har haft körkort.

– Jag har sprungit in på H&M flera gånger här i Umeå nu i hopp om att min favorit-BUS ska finnas inne men det har den inte gjort. Igår fanns den äntligen och till jättebra pris dessutom. Köpte två stycken så att jag har ett litet lager nu framöver. Jag använder mig av Ida Wargs brun utan sol och tycker den är G R Y M.

– Igår hade jag en såååå mysig kväll med Tove. Timmarna bara försvann och vi drack vin, åt sushi och ostbricka och babblade ihjäl oss. Skrattade så att jag hade magknip som vanligt och var så lycklig i hela kroppen på vägen hem. Så tacksam för vår vänskap varje dag. Och alltid lika förvånad att vi har så mycket att prata om fast vi ses var och varannan dag och pratar i telefon typ tre gånger om dagen på det, haha..

Mindre glad över: 

– Jason är fortfarande sjuk medan Jolie typ är helt frisk förutom snorig näsa och lite hosta. Jag själv är livrädd att bli sjuk och dricker vatten med ingefära och citron varje dag, försöker sova ordentligt och tvätta händerna ofta. Hade lite känningar i halsen igår kväll så nu håller vi tummarna för att det inte bryter ut. Är så inne i träningen nu och det vore så tråkigt att behöva lägga allt på paus och vara sjuk. Och så hoppas jag att min lilla kille slipper sjukdomen snart. Han vill så gärna tillbaka till förskolan och säger flera gånger om dagen att “det är så tråkigt att vara sjuk, mamma”.

– Idag åker barnen. Då dom har varit så pass krassliga så har F faktiskt sovit här en natt med oss istället för att ta med dom till sig. Så för mig blev det lite som en extradag med mina små. Känner redan en tomhet i kroppen över att dom ska åka men ska göra det bästa av tiden utan dom. Som tur är så kommer dom ju tillbaka till mig redan imorgon och då ska vi njuta ordentligt tillsammans innan en barnfri helg väntar för min del. Har för övrigt skrivit ett lite längre inlägg om detta som kommer upp ikväll då jag fick lite tråkiga kommenterar gällande detta ämne igår. Så håll utkik om ni vill läsa!

– Jag har typ klämt en nerv eller gjort något annat tokigt när jag har tränat.. Har sååå svårt att röra foten på vänster sida åt alla håll och det sträcker på ett konstigt sätt i hela benet när jag går och sitter på huk.. Hoppas det släpper på några dagar så att jag inte behöver söka hjälp för det.. Vore ju så typiskt!

Dagens skratt: 

Haha, blev så full i skratt av denna då det är såååå jag att göra alla dessa tre saker. Söker alltid mina hörlurar medan jag har dom i öronen, önskar folk trevlig helg mitt i veckan och dom TVÅ senaste gångerna jag har bokat flyg så har jag bokat åt fel håll.. Som tur var så var det lätt att lösa men att det ens händer!? Haha..

Dagens tips: 

Är jag sist ut att prova äggröra med fetaost i!? Dock så blev det ingen riktig äggröra då jag glömde äggen på spisen och vad tvungen att hjälpa Jason i badrummet men det passade såååå bra med feta i. Nästa gång ska jag ta mig tiden att vispa den ordentligt och se om det blir ännu godare. Såg förresten att min branschkollega Paula Rosas rekommenderade en “omegavisp” (googla!) till äggröran och det ska jag helt klart köpa! Verkar ju vara toppen och för mig som äter det varje morgon kan det ju vara en värd grej att ha hemma i köket.

Dagens längtan: 

Försöker locka med mig mitt ex utomlands men vet inte om han kommer loss då han har mycket plugg. Vore ju så härligt med lite sol och bad mitt i allt detta grå och mörka. Tror både vi och barnen hade mått bra av det! Vi får väl se hur det blir men jag har verkligen en förhoppning om att vi ska kunna komma iväg en vecka iallafall.

NU: 

Önskar er alla en underbar dag! Kom ihåg att den större delen i ditt liv handlar om din inställning till situationer som du befinner dig i. Jag försöker att hålla mig positiv i den mån som det går och utmanar mig själv till nya tankebanor hela tiden. Det är så lätt att fastna i mönster kring hur man tänker och känner om saker. Jag försöker alltid svänga om lite bland tankarna och hitta minst tre fördelar med situationer och saker som kanske inte känns 100% bra. Man blir rätt förvånad över att det oftast finns rätt mycket positivt att hämta i det mesta. Jag har utvecklats så otroligt mycket nu på slutet när det kommer till hur jag ser på saker och min egna inställning till livet och saker jag går igenom. Man kan styra så otroligt mycket med sin egna tankekraft. Och något annat som är viktigt är att inte älta saker. Ibland gör man misstag, ibland blir saker fel eller inte som man har tänkt sig. Det är helt okej. Det är inget att gräva ner sig i eller må dåligt över. Livet är för kort för det. Positivitet och en tillit till livet och att allt kommer att bli bra så länge man vågar satsa, tro och köra på sina drömmar är något som känns viktigt för mig precis här och nu.

Och så några bilder på mig med mitt ingefärsvatten nu på morgonen, hehe =) Har nästan börjat uppskatta smaken av ingefära efter alla koppar jag har fått i mig nu under senaste tiden. För er som har undrat hur jag gör så kokar jag bara vatten och häller över ingefära som jag rivit med rivjärn. Och så pressar jag i citron och ibland har jag i gurkmeja också. Och ja, jag dricker upp alla bitar av ingefäran med. Fick kväljningar i början men nu går det också bra, haha =)

Myströja från nelly.com och tights från Aim’n sportswear. Muggen är från Mateus. 

Kommentarer

 1. Vickan

  Vill bara säga att du är så stark alltså ! Tar han om ett hus o två barn och har precis separat dig <3 ser verkligen upp till dig då jag går igenom liknade problem men att jag inte är redo att ta steget än… du är grym Gabriella!!

 2. Alicia

  Hej fina Gabriella! Du är en stark ung kvinna/ mamma som vet va hon vill. Jag beundrar hur du är så positiv med hela skilsmässan. Bra att ni lägger eran problem åt sidan och finns där för eran barn. Jag själv är tillsammans med en man som har ett barn sen tidigare och han är snart 13 år gammal. Jag har fått ta mamma ansvaret sen 9 år tillbaka för att barnets mamma tar absolut inget ansvar över sitt barn. Jag försörjer honom ekonomisk, finns där när han behöver mig, går på alla hans träningar, matcher/ aktiviteter egentligen ska det vara mammans ansvar. Dom delar på vårdnaden så han har fått pendlat hela sitt liv och jag tycker så synd om honom. Mamman vill inte ha kontakt med mig för att hon tycker att jag tar för mycket plats men allt jag försöker att göra är att finnas där för hennes son vilket hon inte ser det. Allting ska handla om henne, hennes behov ska alltid komma först. Han är hos oss mesta av tiden och hon vägrar att betala underhållsstöd, hon köper inte kläder till sitt barn, allt hon gör är att skrika på barnets pappa och försöker att bestämma över honom. Ni kommer säkert att träffa andra. Jag glömde nog säga att jag har två småbarn en på 9 mån och en 4 åring snart. 4 åringen har hur mycket energi som helst. Jag är en utbränd mamma till två småbarn och ett bonusbarn vars mamma vill inte ta sitt ansvar. Jag vill bara säga att du är en fin person och jag känner inte dig ens, du har livet framför dig, njut, lev, skönt att vara ifrån sina barn lite de är behövligt.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack för så fina ord <3 HEJA DIG!! Vilken powermamma du är! Stor kram och tack för dom snälla orden och peppen <3

 3. Viktoria

  Tycker du har en sån bra inställning till allt! 😊Jättebra skrivet i det du skriver att det handlar vad man ha för inställning till situationer, jag har precis fått veta att jag blivit varslad från mitt jobb som jag älskar men försöker att tänka att det finns en mening med det som händer 😊

 4. Mia

  Inspireras du av Isabella Löwengrip? Tycker mig mer och mer se saker i din blogg och hur du skriver osv som liknar hennes sätt 😊

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Just nu så läser jag inga bloggar då jag inte har tid men följer henne på instagram och tycker att hon är en stark och inspirerande kvinna!! <3 men försöker inte efterlikna henne på något vis 🙂 kram

   1. Emma

    Ja har två barn en på tre o en på fem så hittade ja inte ens dottern sonen var me pappa.. Var borta hemifrån o stod o prata me en kompis så skulle ja spana lite var min dotter tog vägen så påpekar kompisen ja men hon håller dig i handen.hon hade under mitt samtal me kompisen sprungit fram o tagit min hand utan att ja märkte de hahaha. 😅

 5. Nina

  Hej!
  Ville bara ge ett litet tips (eller info) som min tandläkare gav mig. Jag drack också alltid liknande te/vatten med citron och ingefära förr. Oftast inte till måltid utan däremellan. Mina tänder tog skada av detta då citron är väldigt frätande på tänderna (har aldrig haft problem med tänder förr, dricker inte läsk och dylikt heller). Tipset är att om man vill dricka detta är då att göra det i samband med måltid, då ändå tänderna är utsatta för angrepp då, så slipper du slita på din emalj i onödan.

 6. Linn

  Era barn kan skatta sig lyckliga som får ha er som föräldrar. Nyskilda och har ändå en sån bra relation till varandra och kan sätta barnen först i alla lägen. Tror inte det är många som skulle tänka sig att sova över hos varandra för att hjälpas åt en natt vid sjukdomar…(jag kanske har förutfattad mening, va vet jag) men så underbart för era barn.
  Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men visst, det känns så viktigt att kunna göra det för oss 🙂 kändes så jobbigt att dom skulle behöva åka härifrån när dom var så pass dåliga så bättre att han bara kom hit då<3 Kram kram till dig fina!

 7. Linnea

  Hej! Jätte inspererande läsning😍 Tycker just att du delar med dig så mycket om mat är roligt hihi, äter du fortfarande helt vego? Kram

 8. Lo

  Förstår inte, du hade barnen men lämnade dom till F för att ha myskväll med Tove? För att det var tråkigt att de var sjuka så du behöver ha lite kul? Att vara mamma är att ta hand om sjuka barn. Du får ju lediga dagar när det inte är dina dagar. Varför kunde inte Tove kvällen vänta till barnfria helgen nu? Varför ska ditt ex behöva offra sig? Får se hur länge han är så där översnäll. Lovar att ingen framtida partner till honom kommer acceptera det.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ursäkta va? Det var och ÄR hans dagar med barnen men han sov här en natt med kidsen under sin dag och natt då dom var så krassliga och vi gjorde bedömningen att det är skönt för dom att slippa åka iväg härifrån. Men han hade huvudansvaret precis som jag har på mina dagar. Jaså? Du sitter alltså inne på svaren om hur man är en mamma och vad en mamma är.. Haha. Att vara mamma är nog rätt så mycket mer än att ta hand om sjuka barn. Jag är världens bästa mamma till mina barn och barnens pappa är världens bästa pappa åt dom med. Så han kan gott ta hand om dom när dom är sjuka under sina dagar med dom under tiden som jag får njuta av tid med min kompis. KRAM!

  2. Caroline

   Men usch vilken onödig kommentar. Så lågt att försöka sätta en annan person ”på plats” hurvida hon är som mamma. Vad fan?

    1. Sabina

     Problemet är väl att skriva kommentarer som att det är skönt med sovmorgon så jag är pigg och utvilad, eller jag hinner med mig själv, fixa naglar etc. Det är klart det sticker i ögonen hos alla andra småbarnsföräldrar som inget annat önskar en en sovmorgon eller att gå på toaletten i fred! Det finns ju många ensamstående msmmor/pappor som jobbar heltid för att de måste och sen kommer hem och får fixa med ALLT! Som inte kommer i säng före midnatt och sen upp tidigt igen! Klart att det stör folk!

  3. Mimmi

   Oj? Får en stark känsla av att ditt ex/ papp till dina barn helst Inte umgås med dig och tror tyvärr jag förstår varför haha.. det är väl självklart att man ställer upp för varandra och även för barnens bästa?

  4. E

   Hahah han är väl också pappa kanske? Du har inte följt dem så länge va eller? Så du sett hur mkt de tar hand om barnen båda två?
   Vad då ditt ex? Det är barnens pappa inte bara en kille hon haft relation med? Hur tänker du människa? Man hjälps åt när man har barn! Herregud!
   Ni kämpar på bra Gabriella, ni är ändå rätt unga båda två. Önskar er all lycka till båda två!

 9. Louise

  Ja älskar oxå Ida wargs brun utan sol. Den är så enkel o använda , funderar på att använda hennes brun utan sol som man blir brunare för att se vilken sort ja gillar bäst

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss