Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

+/- , senaste tiden

– Igår råkade jag göra hål på mina favorittights! Det jobbiga är att jag gjorde samma sak för några veckor sedan och blev tvungen att köpa nya.. Och så händer det igen nu! VARFÖR? Så himla störande! Om ni undrar hur det går till så är det när jag ska dra upp dom och råkar peta hål med naglarna som är rätt vassa…

+ I helgen träffade jag en vän som jag inte har träffat på länge och det var så mysigt. Hon och hennes yngsta son kom hit och fikade och jag fick så fina blommor.

– Ibland blir jag bara sååå trött på mig själv. Och full i skratt med för känner mig så himla omöjlig. När jag flög från Stockholm förra veckan så var det en kille som satt bredvid mig på flyget och jag var HELT säker på att han jobbade på flygplanet, haha.. Jag frågade honom typ tusen frågor om saker och han var så trevlig och bara svarade på allt.. Fattade precis innan jag skulle av att han också bara var passagerare och skämdes ihjäl. Bad honom om ursäkt men han skrattade bara och tyckte att det var roligt.

+ Min mobil får ju lågt batteri jättefort och det är minst en gång om dagen den måste laddas. Har skaffat ett skal med en inbyggd powerbank som laddas samtidigt som telefonen laddas. Alltså jag ÄLSKAR det och förstår inte hur jag inte har kunnat köpa detta tidigare!? Underlättar i min vardag enormt och jag behöver aldrig vara rädd att mobilen får slut på batteri.

+ Jag känner mig starkare och piggare än någonsin. Även om jag inte har sovit mycket nu på slutet så har jag fått till bra pass på gymmet, ätit bra mat och bara tagit hand om mig själv. Älskar känslan av att verkligen må bra!

+ Mina barn (och jag) har fastnat totalt för kesoplättar. Dom ser ju inte jättefina ut men är såå goda och mättande.

Du behöver: 

2 ägg

1 stor burk keso

1 msk fiberhusk

Mixa allt och stek i smör eller kokosolja! Brukar äta med kvarg och bär eller sockerfri sylt och grädde. Barnen bara äter och äter och det går ju så snabbt att slänga ihop. Har ni inte provat så gör det!

Våra blir som sagt aldrig speciellt fina men Jason är oftast med och ska hälla upp, vända på dom osv.. Låter alltid barnen vara med i köket och hjälpa till. Min lilla kille är liksom fyra år och expert på att knäcka ägg exempelvis. Kommer aldrig med något skal och han är så noggrann. Känns så fint att han har fått vara med från tidig ålder och direkt han har visat intresse för det själv. För mig som är kontrollfreak är det ju rätt svårt att släppa kontrollen och acceptera att det inte kommer att bli perfekta bitar i salladen eller jämna pannkakor men man får skaka av sig det, haha. Någon som känner igen sig? 😉

+ På tal om Jason så har han blivit en riktig storkille! Han har blivit så duktig på att prata och förklara saker, har riktiga tankar och känslor om saker. Han frågar ut mig om precis aaaaaaallt; “varför är det såhär” “varför blev det sådär” “vem är det där” “när gör man såhär”.. Han sa för någon dag sedan att jag var så himla vacker bara sådär (hur gulligt!?) och han vill alltid prata länge innan det är sovdags. Märks att han verkligen tänker mycket just nu på det mesta och ibland blir jag chockad över vissa ord och uttryck som han kan. Vi var ju på fyraårskontroll för ett tag sedan och allt såg jättebra ut. Vi bad dock om ny remiss till logoped då han fortfarande är sen i talet och det känns bra att få lite tips och råd så att han kommer ikapp mer innan han ska börja skolan. Älskar min stora kille sååå mycket. Världens bästa är han! Och alltid (eller ja, för det mesta) så fin mot sin syster. 

– Då var det dags att börja skotta snö då! Och jag känner väl mest bara att jag aldrig hinner för att det alltid finns något annat att göra, haha! Så jag lär ju bli insnöad i vinter.. Nej, såklart inte! Men ska försöka ta tag i det nu i dagarna. Känner mig alltid så dålig jämfört med alla grannar som springer ut och skottar direkt snön hamnar på backen. Får hålla tummarna för att det inte kommer så mycket snö i vinter helt enkelt, haha..

– En av dom jobbigaste sakerna genom skilsmässan har varit när folk skriver och säger att dom hoppas att jag och F ska hitta tillbaka till varandra. Vi har ju tagit beslutet av en anledning och det blir bara extremt jobbigt när man får höra sådana saker.. Just för att man faktiskt inte alls håller med själv. Får så ofta höra “men hoppas att ni hittar tillbaka till varandra för ni är ju som gjorda för varandra” och då blir jag både ledsen och irriterad. Lunchade med en vän igår som också håller på att separera och hon kände precis samma sak. Det är faktiskt himla jobbigt och kanske extremt mycket jobbigare än vad folk tror att få höra sådana saker när man tagit beslutet att gå isär.

+ En av mina närmsta vänner har precis gift sig (är sååå glad för deras skull) och hon kom hit i söndags när barnen hade somnat. Fick höra allt om senaste tiden och vi satt och pratade ikapp om allt. Jag känner mig så otroligt glad över vilka fina människor jag har i mitt liv. Är det något jag är SÅ tacksam för så är det mina vänner som alltid finns där, ställer upp och bara är så fina. Hade inte klarat en dag utan mina tjejer. Hon hade med sig massor av gott också. Hur fint!?

+ Jag har halkbanan nästa vecka och jag är såå peppad på att ta körkortet nu. Har världens bästa lärare och det går jättebra att köra. Däremot går teorin inte lika snabbt framåt då jag aldrig riktigt tar tag i den. Men snart så! Annars blir det ju inget körkort, haha..

– Jag fick fakturan för bodelningen för någon dag sedan och det blev ju inte billigt om man säger så. Kan ju säga att den hamnade runt 15.000:- ungefär.. Helt galet! Trodde aldrig att det skulle vara så dyrt att skilja sig som det har varit. Känns som att det läcker ut pengar precis överallt just nu.

– Jag tycker att det är helt omöjligt att borsta tänderna på Jolie! Hur gör man!? Hon VÄGRAR att öppna munnen och vill bara borsta själv. Och det går ju inte i längden.. Jason är jätteduktig och vi börjar alltid med att jag borstar hans tänder och när jag är klar så får han göra det själv en stund.. Men lillasyster är omöjlig! Så tacksam för alla tips!

Älskar Jasons pyjamas från Newbie! 

+ Ikväll ska jag till Tove och kolla på Bachelor, äta gott och bara babbla. Längtar sååå!

Kommentarer

 1. Emma

  Angående tandborstningen så har vi haft en kamp med sonen, inga tips och trix har fungerat då vi tror att vi fått världens envisaste unge (som jag hört fler föräldrar tro om sina barn 🙂). I perioder har vi inte ens nuddat tänderna men varit nöjda om tandborsten rört läppen. Vi har iaf fortsatt och inte försökt tvinga och efter 3 års ålder lossnade det lite och vi fick kanske borsta 10 sek. Nu kanske vi borstar 30 sek (han fyller snart 4) och är nöjda med det. Så mitt tips är bara håll ut 😁

 2. Sara

  Hej! De finns en tandborste som du kan köpa på Lindex, den låter och lyser i 1 minut. Den köpte jag till min son och han älskar den. De finns två olika figurer frost och så nånting annat. De kanske underlättar. Lycka till

 3. Kikki

  Min dotter hade också en sån fas. Men hon älskar klistermärken så jag gjorde en tand kalender och köpte lite fina klistermärken så fick hon välja ett och klistra i varje gång hon borstat, då blev det helt plötsligt jätteroligt att borsta.

 4. Therese

  Vi körde en låt på youtube från babyloonz ”borsta tänderna” med min dotter då det var svårt att få borsta under en period

 5. sara

  Oj så mycket ni fick betala för bodelningen! Vi behövde bara betala 900kr, men vi var ju överens hur vi skulle dela upp allt med hus, företag, bil mm. Så vi behövde ingen bouppdelare för så många timmar ni verkar ha behövt, trots ni också är överens och är så bra vänner.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst 🙂 tyckte också att det var konstigt att det blev så sjukt dyrt.. Vi var ju bara där i typ två timmar totalt och sedan skulle hon sammanställa allt i pappersform och vi skulle skriva på.. Kram <3

 6. Cissi

  Bodelning.. är det något man MÅSTE göra som gift vid sepation, eller bara då man inte kan komma överens? Aldrig hört om sånt då mina vänner skilts. Det har inte kostat dom något. Ingen har löst ut partnern ur det gemensamma huset etc. De har bara “delat upp allt” på egen väg 🤔 En av dom köpte ett av de två hus dom hade för en liten summa enligt överenskommelse bara. Den andra bara lämnade huset och “tog sina grejer”. En tredje lämnade oxå huset. Minns att dom tjafsade om en matgrupp men dom löste ändå den biten själva utan några kostnader 🤔

  Ang att borsta tänder.. Vi har en bok där det står om hål i tänderna. Vad tandtrollen gör, och vad tandläkaren sedan behöver göra. Då vi har läst den så har barnen själva velat “borsta bort trollen” så att dom inte kan borra hål i tänderna på natten 😅😂 Vi brukar skoja och säga att vi ser tandtroll hoppa ur deras mun innan tandborstning/nattning (bara vuxna kan se dom 😉). Vi brukade låta barnen få borsta först oxå, för då var det enklare för oss att “hjälpa lite” på slutet då barnen väl hade borsten i mun och var mer medgörliga. Belöningsstege kanske motiverar att gapa? 😃

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vet inte men vi blev rekommenderade att göra det hos jurist just för att jag har företag och vi har hus som en av oss skulle ta över och lagfart osv ska ordnas 🙂 men man kan göra det själv via avtal man kan skriva ut på nätet tror jag 🙂 tack för tips! Stor kram fina du 😀 <3

 7. Rebecka

  Min dotter vägrade också borsta tänderna, nu gör hon det väldigt gärna efter att vi sagt att vi måste borsta bort gubbarna i munnen 😂 bäst går det om hon får ligga ner på golvet, då smiter hon inte iväg och fintas liks lätt 🤷🏼‍♀️

 8. Petra

  Sätt er mitt emot varandra i samma höjd och låt henne ta din tandborste och “borsta” på dig samtidigt. Annars så ha som regel “först mamma, och sen Jolie”, då har man att hon får prova själv efteråt som en liten hake. Det är vad som funkat bäst på vår bestämda dam 😄

 9. Sofia

  Jag har också en 4-åring och av vad du skriver här så tror jag att hon pratar mindre än Jason. Men hon räknas inte alls som sen med talet. Tycker det är lite konstigt 🤔

 10. Feli

  HAHAHAH så härligt med killen på flygplanet 😂 och samtidigt så skämmigt liksom 😂 när började ni borsta tänderna på barnen? Kram 💕
  P.S. Du är grym kvinna som går sin egna väg, väldigt imponerande och inspirerande! Träning, jobb, vara mamma åt två små, vänner, hushåll… du verkar fixa detta galant!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   HAHA ;p jaa, så pinsamt!!Direkt dom fick tänder typ 🙂 men mer på allvar när dom blev runt två tror jag! TACK, vad du är fin. Blir så berörd av dina fina ord. KRAM <3<3

 11. Harriet

  För oss fungerar det att borsta tänderna på vår lika gamla envisa tjej liggandes på golvet. Jag sitter på golvet med raka ben och har henne på rygg med huvud mot mig. Ligger hon inte still så har jag hennes armar under mina lår;) Lycka till!

 12. Emma

  Vi hade lite problem vid tandborstningen men vi började prata om vilka som bodde i munnen o vad de gjorde, ibland är det katten jansson och ibland moster o kusinerna 😂 Nu pratar han själv om vem som är där och om de är hemma eller på semester…

 13. Towe

  Har haft samma daliga kamp 🙄. Brukar gå bättre om jag först borstar tänderna på mjukisdjuret Babba och sen säger att han var så duktig och att Babba sen säger att det är hennes tur och att hon kanske vill visa Babba att hon kan?

 14. Maria

  Köp den körkortsappen med frågor i appstore. är som en spel. Jättebra och klarade teorin direkt. Spela, så fort du har tid 🙂 Du får också göra om alla frågor du inte klarar tills du klarar dem. teorin är så viktigt när man väl börjar köra så man vet vad saker betyder

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss