Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Frågor och svar

Har du börjat träffa killar än? Har F någon ny? 

Denna fråga får jag typ varje dag och jag har ju skrivit att jag inte vill prata om det här på bloggen så länge det inte rör sig om något seriöst längre fram. Men jag ska väl vara ärlig och skriva att jag faktiskt skaffade tinder till slut, haha. Mina tjejkompisar låg på mig om att göra det och dom flesta av mina vänner är  i ett förhållande vilket gör att dom tycker att det är extra kul att leva singellivet genom mig och sitta och svepa åt höger och vänster med mig under våra tjejkvällar. Men jag klandrar dom inte – jag hade känt precis samma sak om det var ombytta roller, haha =) Nej.. Men jag har faktiskt träffat några killar. Alltså bara TRÄFFAT och inget mer. Men bestämde mig rätt snabbt för att jag varken kan eller vill för att mina känslor och tankar bara ligger någon helt annanstans. Det kändes liksom bara fel. Jag är ju också en sådan som vet vad jag vill till 100% och just nu så går det bara inte och det känns inte rätt någonstans.. Och om F har någon ny eller inte tänker jag inte svara på då detta är min blogg och hans privatliv är hans egna.

Vad söker du hos en kille? Tror du på att man hittar varandra om man är menade för varandra? 

Jag söker väl inget speciellt utan fastnar jag för någon så gör jag det. Går nog inte att beskriva. Ibland så vet man ju bara att man vill ha någon och så är det så. Jag tror på mänsklig magnetism =) Att man dras till varandra och hittar varandra till slut om man är menade för varandra, ja. Sedan tror jag på att det krävs  ansträngning också från båda håll men själva dragningskraften eller vad man ska kalla det finns naturligt. Man dras till varandra, hittar varandra, kan inte sluta tänka på varandra osv.

Hur ont gör det att föda barn? 

Haha oj.. Det är den värsta smärtan man kan tänka sig.. Jag sa flera gånger både under och efter min första förlossning att hade det legat en kniv bredvid mig så hade jag tagit livet av mig. SÅ hemskt att säga så men det var verkligen den känslan. Ville FLY ur min kropp. Det var HEMSKT enligt mig. Jag hade ju lustgas som smärtlindring och smärtan var fruktansvärd trots att det hjälpte lite. Sedan vet jag att vissa inte alls upplever det som jag men att öppna sig för mig från 0-10 cm var det vääääärsta när det kommer till smärta om man frågar mig. Man fick verkligen uppleva smärta på en ny nivå. Ville bara fly ut från min kropp som sagt och ångrade mig hundra gånger om att jag valde att bli gravid. Men man kan liksom inte ångra sig när man väl ligger där och föder så det är bara att köra, haha. Sedan är det inte bara hemskt och ont utan också en sjukt häftig upplevelse. Och man känner sig så grym efteråt. Skulle lätt kunna gå igenom tre förlossningar till bara för att det är så coolt! Förlåt om jag skrämde upp någon men det GÖR ont. Sedan vet man ju att smärtan går över, att den är för något “bra” och så finns det ju smärtlindring och något som passar alla. Och så upplever ju alla smärtan olika med.

Nu när du har landat lite i skilsmässan, hur känns allt? Hur mår du?

Det är både och. Har så mycket i huvudet hela tiden och ja.. Det är både och! Men skilsmässan i sig känns väl bra och det är skönt att det värsta av den är över. Tyckte att det var stressigt med bodelning, lagfart, att F skulle flytta ut osv. Nu är det liksom jag och barnen och så har jag ju mina egna dagar som jag försöker både utnyttja och njuta av till fullo. Och hur jag mår.. Jag mår väl okej. Jag tror att ni tror att jag mår bättre än vad jag gör för jag försöker ändå att vara glad och positiv utåt. Inte för att jag fejkar utan mer bara för att jag försöker ha en positiv inställning och göra det bästa av allt. Då mår jag bättre själv också. Samtidigt så möter jag alla mina känslor med även om dom är tuffa stundvis. Men jag mår okej i det stora hela. Jag har mått väldigt bra i perioder och sämre i perioder. Sedan denna helg har jag mått sjukt dåligt.. Men jag hoppas att det vänder snart igen. Jag försöker att ta varje dag för vad den är och gör en high five med mig själv varje kväll för att jag oftast ändå fått mycket gjort, tagit hand om barnen och bara överlevt över huvud taget, haha. Vissa dagar är bättre än andra och tvärtom. Inget jobbigt varar för evigt och känslor, tankar, mående osv går ju upp och ner. Det kan gå snabbt upp men ner lika snabbt också. Så dom dagarna som jag mår dåligt försöker jag intala mig själv det. Att jag kommer upp snart igen.

Nämn fyra saker du gör varje morgon: 

– Ber min kära familjemedlem google home att starta musik åt mig =) Då vaknar jag till.

– Gör i ordning frukost åt kidsen om jag har dom. Dom äter helst yoghurt och flingor, gröt med kanel och äppelmos och/eller macka. Och så gör jag äggröra åt mig själv, äter lite kvarg och tar alla mina vitaminer och sådant.

– Sminkar mig. Om jag inte gör det tidigt på morgonen så blir det inte av alls.

– Skrollar igenom instagram och min mail.

Skulle du kunna gifta dig igen? 

Nja, jag vet inte. Om jag träffar rätt person så ja absolut. Eller jag vill säga ja iallafall. Jag är ju trots allt bara 24 år och mitt vuxna liv har ju inte pågått i så många år. Men att gifta mig är inget som jag någonsin skulle pusha för eller stressa. Är lite avskräckt nu med tanke på att jag vet vad en skilsmässa kan innebära.

Hur många gånger i veckan tränar du? Kan du dela med dig mer av träningen? 

Jag tränar nästan varje dag. Som jag har skrivit förut så vill jag inte hetsa till träning och därför har jag inte delat med mig mer. Vet själv hur undermedvetet påverkad man blir att man borde träna och gå till gymmet när folk lägger upp varje pass dom gör på sina kanaler och svettas, skriver hur tunga vikter dom kör med osv. Men jag ska dela med mig lite mer och försöka hitta en balans. Träningen har ju blivit en så stor och naturlig del av mitt liv igen och jag vill visa er mer av den såklart.

Var kommer alla dina fina tights ifrån? Var köper du dina korta hoodies? 

Typ alla mina tights kommer från Aim’n Sportswear. Använder nästan bara dom ribbade därifrån. Sedan varierar jag mig ibland också med andra märken och modeller men till vardags tycker jag att dom är sjukt sköna. Tröjorna köper jag nästan uteslutande hos nelly! Tycker att dom har så många fina.

Kommentarer

 1. Maria

  Du är så himla vacker och stark! Läste hör uppe att du gymmar nästan varje dag. Blir så imponerad för jag har inga barn och hinner knappt träna ändå. Vad gör barnen medan du tränar?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men alltså tack fina <3 jag tar med mig barnen till gymmet bara! Och Jolie sover och Jason leker i gymmets lekrum eller sitter med iPaden, kram <3

 2. E

  Jag tillhör en av dem som gillar och motiveras av att läsa om andra som tränar. Så jag ser gärna mer om det. Har hittat till din blogg väldigt nyligen och är hooked. Du känns så varm och framförallt personlig och ärlig. Heja dig 🙂

 3. Elin

  Du är och kommer nog föralltid vara den skönaste människan inom sociala medier! Så otroligt vettig och godhjärtad, ärlig och rolig! Du inspirerar till så mycket fint ska du veta ❤️

 4. Sanna

  Hej! Behöver råd.. Hur skulle du göra med vänner som alltid prioriterar andra saker framför sina vänner, tex städning och typ handling (JÄMT) och där ord och text aldrig betyder något, saker som dom säger blir aldrig av.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Skulle ta upp det och säga ärligt hur ledsen jag blir och hur det känns osv. Många kanske gör det omedvetet utan att ens tänka på det <3 kram

 5. B

  Hej fina! Du som äger många tights från aimn, vet du om de har som passar bra för promenader/löpning utomhus nu när det börjar bli kallare? Kram <3

 6. Sofia

  Klockren kommentar över hur jag också upplevde känslan under förlossningen😄 Även om lustgasen hjälpte till viss del så är det verkligen den värsta smärtan man kan tänka sig. Samtidigt som det är det absolut bästa man har gjort❤️ Tack för en inspirerande blogg!

 7. Ulrika

  Förlåt men nu kommer en säkert dumdum fråga men jag ställer den ändå : )
  Jag har för mig att du alltid använder stringtrosor men funkar det att träna i sådana? Skär dom inte in…?
  Själv kör jag med tighta boxertrosor under träningsbyxorna och det känns ok.
  Tack för din fina blogg! Den är ärlig, härlig och har så många foton samt att du svarar på kommentarer, det gör en blogg levande!
  Må så gott : )

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jo jag kör string då med 🙂 tycker det är bekvämt och enkelt men det är väl en vanesak, haha 🙂 ditt alternativ är säkert mer bekvämt! Tack snälla för så fina ord. Blir så otroligt glad!!! STOR kram <3 <3 och tack igen!

 8. Cassandra

  Wow ! Redan börjat träffa någon ? Det va snabbt ! Har man levt så många år ihop + har barn ihop träffar man inte vem som när som ! Man måste tänka på barnen innan man tänker på ”Så tråkigt det är att va själv”, eller vad du nu tänkte .. Men , vi är olika

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha jag tänker inte så ;p tänker väl mer att jag är kåt av mig och kanske vill ligga med någon!?:) Inget att skämmas över tycker jag! Allt i mitt liv har inte med min mammaroll och barnen att göra. Jag är en egen person också med andra behov och saker som jag vill göra i livet. Sedan är jag världens bästa mamma till mina kids och jag skulle aldrig introducera första bästa kille åt dom. Är inte på jakt efter en ny man direkt och även om jag är det så är det ju upp till mig 😀 kram på dig!

   1. Nina

    Men gud vilken konstig kommentar!😱 Hade det varit ombytta roller och istället killen som träffat en ny efter en seperation skulle ingen säga något. Men så fort det handlar om en kvinna så ska man dömas och då är det direkt en annan kvinna som dömer och droppar onödiga kommenterar!🙄😏
    Även grym respekt till dig som håller F’s privatliv utanför din blogg trots att det finns så många nyfikna själar här!😜
    Ta inte åt dig av korkade kommentar Gabriella, du är grym och en fantastisk förebild!💕 Stor kram och massa kärlek till dig!🥰

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Ja, då hade ingen lyft på ögonbrynet ens.. det är standard!! Alltså tack snälla du, vad fin du är!! KRAM och kärlek tillbaka 🙂 <3

   2. Hanna

    Gud vilket bra svar!🙌
    Fick samma reaktioner efter min separation.
    Bara för att jag träffat någon så betyder det ju inte att jag ska gifta mig med första bästa direkt.
    Men som tjej får man inte ha sex för sakens skull, även att killar gjort så i alla tider..
    Då är man helt plötsligt en jävligt dålig mamma..
    Blir så trött!!
    Gör vad du känner är rätt för dig❤️

   3. S

    Så sjukt bra svarat Gabriella! Tycker nog det är personen som skrev som verkar ha lite konstiga vanor om hen tycker att det är självklart att ens barn träffar ens dejt första gången man ses.

 9. Maria

  Förstår att det inte går att ta hänsyn till varje enskild läsare, men snälla låt inte det bli för mycket träning. Det finns enormt mycket andra träningsbloggare att följa om det är det man är intresserad av, Kram

 10. Sofie

  Hej! Kan du inte lägga upp lite mer videos på din youtube? Typ när du städar, tränar, lagat mat, handlar osv. Tycker det är SÅ inspirerande. Hade varit så kul att se mer vloggar! 🙂

  Kram

 11. Christina

  Håller med dig, gör man sig inte i ordning och sminkar sig direkt så blir det inte av. Tänk vad lite mascara och rouge gör för humöret… 😉👍Tänkte på ditt körkort. Du har faktiskt inspirerat mig att ta tag i detta. Tack! 💓Vad fick dig att välja automat och inte manuell vad gäller körkortet? Kram och lycka till! 😊💓Christina

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men visst 😉 men åååh vad roligt!! Heja dig!! 🙂 Att automat gick mycket snabbare och jag ville ha körkortet snabbt + att jag aldrig kommer att äga en manuell bil mest troligt som det ser ut idag. Och om det blir aktuellt är det lätt att läsa upp den delen bara, kram <3 och lycka till du med<3

 12. Emma

  Förstår inte varför alla hetsar om ifall du träffat någon ny, det var ju bara några veckor sedan ni flyttade isär. Du måste ju få landa i allt först och om du träffat någon så berättar du det när du vill.

 13. Sara

  Hej!
  Du behöver ju inte skriva exakt hur varje pass ser ut osv, men gärna dina favoritövningar för olika muskelgrupper. Så kan man hämta inspo där och mixa lite som man vill 😊

 14. Rebecka

  Alltså all heder till dig som månar så om F och hans privatliv! Helt rätt och fler borde göra som du 🙌🏽

  Och du är så klok och godhjärtad ♥️
  Massa kramar

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss