Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Momshaming och anmälningar till socialtjänsten

Hej fina och god morgon!

Hoppas att allt är bra med er!

Just nu: 

– Dags att lämna av kidsen hos F! Så nu blir jag ensam hemma i några dagar. Ska duscha länge, sova massor, jobba och träna.

– Idag är det dags att övningsköra igen och vi ska också boka in mer exakta datum för teoriprov och uppkörning. Spännande! Tror också att jag kommer att bli ännu mer motiverad om jag har exakta datum att sikta på.

– På tal om körkortet så hade jag ju halkbanan igår och det var jätteroligt men lite läskigt med. Nu är det iallafall gjort och det känns skönt att vara ett steg närmre målet. Längtar efter min bil nu också! Är verkligen så pirrigt att jag snart har en helt egen som jag ska få köra varje dag. Vilken lättnad det kommer att vara och speciellt i januari då det verkligen är mitt i vintern. F retas hela tiden och säger “tror du att du kommer att få hämta ut den eller kommer jag att få göra det åt dig?”, haha.. Jag är som sagt rätt övertygad om att jag kommer att få göra det själv och att jag har körkortet inom en månad från idag.

Var såklart tvungen att föreviga ögonblicket strax innan jag skulle köra. 

Och F var på plats redan vid sex på morgonen för att ta barnen trots att det var hans dag utan dom Så jag sprang runt i hela huset och sminkade mig, åt frukost och stressade för att hinna iväg, haha. Han är iallafall världens bästa och ställer alltid upp. Så tacksam att vi ändå har så fin relation till varandra. Sedan ska jag vara ärlig och skriva att det såklart ÄR slitningar och långt ifrån perfekt… Men vi ställer alltid upp för varandra och barnen får komma i första hand vilket känns fint. 

– För några dagar sedan blev jag intervjuad av Expressen angående momshaming och alla anmälningar som vi har fått på oss till socialtjänsten just på grund av att jag är offentlig person. Läs mer HÄR. Jag tycker att det är så sjukt att detta sker och jag är så långt ifrån ensam som man kan bli inom mitt yrke. Det är många av oss “influensers” som blir anmälda till höger och vänster för lite allt möjligt. Så otroligt tragiskt och speciellt med tanke på att dom som anmäler oftast bara gör det på påhittade grunder för att jävlas lite.

– Många har frågat vilken gainer jag använder mig av och det är denna på bilden nedan. Jag dricker bara en skopa om dagen och det är mest för att jag inte vill gå ner i vikt eller få i mig för lite kolhydrater. Vill ju bli större och inte mindre och det är ju rätt svårt att äta så att man ligger på ett överskott.. Och då bör det tilläggas att jag äter sjukt mycket också. Ska dock sluta med gainer när denna är slut då det innehåller så mycket onyttigheter som ex. maltodextrin och sötningsmedel.. Ska kolla upp något mer hälsosamt alternativ och jag vet att min lillebror pratade om något “kolhydratspulver” som var rätt fritt från tillsatser som man kan mixa i smoothies och liknande. 

– Idag ska jag till min naprapat då jag återigen har lyckats göra något med min axel så att den har fastnat, haha.. Minns ni att den gick ur led för några månader sedan!? SÅ obehagligt. Och det var såhär det hela började så det vill jag verkligen undvika känner jag.. Så nu ska jag försöka lösa problemet innan det knäpper till och jag inte kommer att kunna lyfta armen över huvud taget.

– Jag tror inte att jag har berättat detta för er men jag kommer att köra en julkalender här inne från och med 1a december till jul. Jag vill ge tillbaka till er. Ni är helt fantastiska och vi känns ju som ett stort tjejgäng här inne med tusentals brudar som peppar, stöttar och hjälper varandra. Jag älskar er sååå mycket! Och det känns ju som att jag har en nära relation till flera av er då vi har pratat i kommentarsfältet år efter år. Är så evigt tacksam för att jag har er =) Så det blir kul att kunna ge tillbaka lite, lite även om det inte ens är i närheten vad ni gör för mig varje dag. Håll utkik under hela december. Blir en ny vinst varje dag och det kommer vara allt från barngrejer till inredning, skönhet osv.

– Jolie ville inte alls sova igår då hon hade sin sovstund alldeles för sent igår på dagen.. Så hon var helt galen fram tills 22.00 och då äntligen fick jag lägga henne. Hon totalvägrade verkligen innan och jag kände att hon hellre får härja loss än att jag ska försöka lägga en superpigg liten tjej som bara protesterar när jag har massor med annat att göra. Så hon hoppade i soffan, byggde torn av klossar, slet av sig pyjamasen och blöjan tusen gånger om, klättrade i trappan, rev ut mat ur skafferiet, åt vindruvor osv..=) Men det var roligt. Uppskattar all extra tid som jag kan få med mina älsklingar.

Hon var med på lässtund innan läggning av storebror iallafall. 

Och ni som följer mig på instagram såg säkert detta. Hon står och skriker “hoppa, hoppa, hoppa” och sen “en gång till” när hon väl har hoppat. Älskar ihjäl mig i henne!

Önskar er en superfin onsdag! KRAM!

Kommentarer

 1. Marielle

  Som socialsekreterare (som förvisso inte jobbar med barnutredningar längre men gjorde under ett antal år) blir jag så frustrerad på människor som anmäler oro för barn för att de vill bråka med föräldrarna och inte för att det egentligen finns oro för barnen. Jag tycker absolut att alla som är oroliga för ett barn ska anmäla och hellre en anmälan för mycket än en för lite, men att anmäla bara för att bråka med föräldrarna är så lågt och vidrigt beteende. Dels för den drabbade familjen, men också för socialtjänsten som tvingas lägga sina knappa resurser på tjafs. Den tiden och de pengarna hade kunnat läggas på barn och familjer som faktiskt behöver hjälp.
  Beklagar att du och din familj drabbats av detta.

 2. StrongerLife

  Kan tipsa dig om Olga Rönnbergs proteinpulver som är fritt från shit som hon själv säger typ. Hon tror inte på för mycket tillskott men ibland behöver man lite hjälp så titta på hennes produkter!

 3. Helena

  Kul att det går så bra med körkortet! 🙂
  Jag har tidigare bara övningskört på sommaren här i Umeå men vill verkligen ta tag i körkortet nu men är lite rädd för att köra i halkan! Tycker du det känns säkert? 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men ellerhur 😀 <3 förstår det! Jaa, jag kör ju med min körskolelärare så det känns jättebra. Tycker inte det är så farligt faktiskt, kram <3

 4. Jasminn

  Hej fina Gabbi🌸 Jag skulle gärna vilja se lite mer outfit ifrån dig, du har så himla snygg stil <3 Jag hade velat läsa steg-för-steg-inlägg med några bilder till, t ex hur du sminkar dig till vardags ,eller din hudvårdsrutin på morgonen, eller hur du fixar ditt hår osv. Supernyfiken på detta för du är alltid så fin! <3 Kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss