Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Har jag inte rätten att vara kåt?

Att jag ens ska behöva skriva detta inlägg. Har fått så mycket kommentarer och meddelanden sedan igår när jag skrev såhär i mitt egna kommentarsfält som ett svar på en (enligt mig) bitter kommentar.

Vissa har skrivit att jag är en liten hora, att det är synd om mina barn, att jag inte förtjänar att ha dom, att jag är omogen, inte borde ha gift mig så tidigt för att sedan skilja mig osv osv osv. Många har också peppat mig i att jag är grym och att jag aaaaldrig hade fått sådana här kommentarer om jag var man och pappa. Och så är det ju verkligen! Det tror inte jag heller. Det är alltid såhär. Kvinnor hatar på kvinnor och trycker ner. Hade jag sagt om ett år att jag inte var redo att träffa någon ny och absolut inte ville det så hade jag fått kommentarer om att jag var tråkig och borde gå vidare med mitt liv och säkert något helt ofattbart elakt med. För det är så det fungerar.. Folk skriver alltid elaka saker. Och det har jag lärt mig efter mina år inom sociala medier. Jag minns att jag bröt ihop förut när någon skrev att jag är ful. Och nu rycker jag mest på axlarna, raderar kommentaren och går vidare. Jag bryr mig inte ett skit om vad folk som inte känner mig tycker om mig. Om dom inte betyder något för mig så betyder ju inte deras åsikter om mig något heller? Visst känns det rätt logiskt?

Jag är mamma. Det är min viktigaste roll och uppgift i livet. Jag tar den på största allvar. Och jag är världens bästa mamma till mina barn. Jag ger dom precis allt dom behöver och så otroligt mycket mer. Dom är mitt ALLT. Jag har burit dom i min mage, jag har genomgått två förlossningar, jag har burit, ammat, älskat och givit allt av mig själv genom alla dagar och nätter. Mina barn är mitt liv. Och ni som har följt mig länge vet om detta. Men jag är också Gabriella. Jag är en egen person. Jag älskar att festa (ibland); älskar att träna, älskar att hänga med vänner och skratta tills jag inte kan andas.. Jag älskar äventyr, resa, dansa och LEVA. Jag älskar livet. Och jag tar vara på varenda dag så gott jag kan. För det är alldeles för kort för att slösas. Om jag vill skaffa tinder och träffa killar så gör jag det. Punkt slut! Och jag gör det när jag känner för det. Och känner jag inte för det så låter jag bli. Jag rekommenderar alla att leva så. Man SKA göra det man vill och känner för och leva livet till fullo! Man ska skita i vad alla andra tycker och tänker om vad man borde göra. Alla har olika åsikter och ska man lyssna på vad alla andra säger så kommer man aaaaldrig att bli lycklig. Man kan inte göra alla nöjda. Så är det bara. Jag slutade med det för längesedan och när man väl har gjort det och kör sitt egna race så är det en sådan enorm befrielse. Att inte bry sig om vad bästisen, farmor, mamma, släktingen eller den där bloggläsaren skriver, tycker och säger. Det spelar ingen roll. Det som spelar roll är att lyssna inåt och fatta beslut utifrån det.  Ditt hjärta och din magkänsla leder dig alltid rätt så länge du tillåter det.

Jag är inte ute efter en ny man. Absolut inte. Och även om jag skulle vara det så angår det ingen annan än mig. Jag kommer inte att presentera första bästa kille för mina barn men jag dömer ingen annan som har valt att göra det heller – för då har dom gjort det av en anledning och förmodligen en anledning som känns rätt och bra. Alla är vi olika. Alla lever olika. Man måste respektera andras val, tankar och känslor. Och man är tillåten att göra vad man vill med sitt liv och fatta dom besluten man önskar så länge man inte skadar någon annan. Och det anser jag inte att jag gör genom att ex. börja träffa killar lite smått. Nu har jag ju dessutom öppnat mig i ett inlägg igår och skrivit att jag inte kan eller vill fortsätta göra det på grund av att det helt enkelt inte kändes rätt. Men jag provade och så var det med den saken.

Att det är synd om mina barn är inte heller sant och det orkar jag inte ens gå in på. Jag tror att dom flesta av er ser att dom har det rätt så bra. Jag önskar att alla barn hade det så bra som mina har det till och med. För dom lever ett helt fantastiskt liv och har allt man kan önska sig. Dom har två föräldrar som gör precis allt för dom och överöser dom med kärlek. Det finns inget i världen som jag och F inte skulle göra för barnen. Så det kan vi lämna direkt.

Och att jag är en hora? För att jag vill har skrivit att jag kanske blir kåt ibland och vill ha sex? Blir nästan rädd för att detta är Sverige och snart 2020. Ni som ens kallar någon för hora, skärp er! Det säger mer om er än om den ni säger/skriver det till.. Sedan kan jag ju passa på att skriva att jag inte ligger med vem som helst. Jag kan inte ens ligga med någon som jag inte känner något för utan för mig måste det finnas någon form av känsla eller liknande för att jag ska vilja det. Och det har jag inte med någon just nu, tyvärr. Och om jag nu kände tvärtom och ville ligga runt så hade väl det också varit upp till mig och INGEN annan?

Och sist men inte minst.. Att jag inte borde ha gift mig så tidigt? Detta har jag lyft förut i samband med skilsmässan.. Vi har varit ihop i TIO år.. Hade det varit skillnad om jag gifte mig som 28-åring och skiljde mig som 38-åring? Då skulle nog iiiingen säga att jag inte borde ha gift mig osv osv osv. Ett äktenskap fungerar ibland och ibland så gör det INTE det. Det har inget med ålder att göra. Det var inte direkt så att jag gifte mig med första, bästa kille. Jag gifte mig med min första och största kärlek som jag var kärast i världen i och som jag såg en framtid och ett “för alltid” med.. Jag trodde inte att det skulle bli såhär, jag visste inte att det skulle bli såhär och jag ville inte det heller. Men nu står vi här och det är som det är. Man kan inte se in i framtiden och skulle man hela tiden tänka “tänk om det inte håller” så skulle man aldrig kunna gifta sig, skaffa barn eller vad det nu kan vara. Man vet ALDRIG vad som händer. Ibland fungerar det och ibland inte. Man har ingen garanti på kärlek. Detta hade lika gärna kunnat hända om ytterligare 10 år som par. Skulle ni fortfarande skriva att det beror på att vi gifte oss för tidigt då? Nej, knappast.. Det är så lätt att dra in ålder i allt. Vissa som är runt 40 skiljer sig efter fem år ihop, är det också omoget och korkat då? Är man omogen och korkad som gifte sig från första början bara för att man skiljde sig till slut? För att det inte fungerade men man hade den förhoppningen när man sa “ja” till varandra? Tänk på det ett tag.

Summan av detta.. Jag är så less på att folk ska döma, trycka ner och skriva fula ord. Jag är så less på att många väljer att tycka och tänka om andras liv istället för att styra upp sitt egna för att må bra och vara lyckliga i det. Man har bara ett liv. Och jag försöker verkligen att gå min egna väg. Det tycker jag att alla ska göra. För vips så står man där och är 80 år, ser tillbaka på sina unga dagar och tänker “varför gjorde jag inte det där istället” eller “varför följde jag inte min magkänsla?”. Oavsett om det gäller jobb, relationer, föräldraskap eller vad det nu kan vara för vägar i livet så sitter man nog på dom flesta svaren själv. Man behöver bara lyssna inåt och våga lita på sin inre röst. Och att döma andra känns bara så… ute? Kan vi inte bara vara lite snällare mot varandra? Det känns som att det hade behövts lite mer ödmjukhet och det saknade jag själv på många fronter innan jag ex. blev mamma. Så ja, dom som saknar den sidan idag kanske får den lite längre fram när dom är med om något i livet som får dom att tänka om.

Jag tror inte att jag vet eller kan allt. Långt ifrån! Men jag tror att jag längs mitt egna liv och längs min resa genom det kommer fram till dom valen som är bäst för mig. Jag tror på att jag tar rätt beslut för MIG baserat på mitt hjärta och min magkänsla. Och jag tror att alla ni som klankar ner på mig behöver hitta något annat att göra i livet och kanske ta tag i ert egna. För ni har ju ett helt eget liv att forma till vad ni vill? Det är ju mycket roligare än att kalla mig för en korkad hora? Det finns så mycket i ens egna liv som man kan uppleva, skapa, våga och jobba för istället för att sitta och spy galla över andra. Ett litet tips bara =)

Och till er som delar med er av tips, råd, erfarenheter och sprider kärlek. Ni är bäst! Jag brukar säga att mitt jobb med sociala medier får mig att tappa hoppet om mänskligheten gång på gång. Men att det samtidigt ger mig så sjukt mycket hopp om människor också. Hur varma, fantastiska, snälla, godhjärtade och kloka personer som finns där ute. Det får jag uppleva varje dag. Ni ska veta hur många gånger ni har berört mig med era kommentarer, hur mycket jag har tänkt på er som har delat med er av ert liv och något hemskt/fantastiskt som har hänt osv. Ni finns med mig i tankarna så mycket mer än vad ni tror hela tiden. Ni är så kloka, snälla och varma och jag kan inte föreställa mig mitt liv utan er. Så tacksam för att jag har äran att få läsa era ord i mitt kommentarsfält, få ta del av era mail och bara dela livet med er dag för dag och år efter år. Tack, tack och ännu mer tack. Ni är helt fantastiska. <3

Och som sagt, att sänka mig i min mammaroll kommer ni aldrig att kunna göra. Är det något jag är trygg i så är det att jag sliter rumpan av mig varje dag för att mina barn ska ha ett så fint liv som möjligt Jag älskar dom mest i världen.

Kommentarer

 1. Madde

  Alltså jag förstår inte hur en del VUXNA människor beter sig! Men i grunden mår en människa som har behovet av att trycka ner andra aldrig bra med sig själv. Det är i alla fall min teori.
  Du är så himla klok och en stor förebild för mig och måååånga andra där ute. Din blogg är egentligen enda som jag fortfarande följer aktivt för jag gillar dina inlägg, men framför allt den positiva energin du sprider. Jag blir alltid glad av att läsa här inne. Som sagt du är en stor förebild och sluta aldrig att vara DU! Stor kram <3

 2. E

  Fy skäms på folk som kallar varandra för hora! Usch!
  Och ja haha ja alltså kåt kan man ju va fast man är nyskild eller inte. Och de har ingen annan att göra med hur man tillfredsställer sig själv.
  Om man har en onse eller va de än må vara. Tror knappast man introducerar barnen i första bästa ändå liksom.
  Önskar er båda lycka till, ni har så fina kids så ni ska va stolta över de arbete ni gör med dem!

 3. Matilda

  Vilka människor det finns… Kör på det som känns bäst för dig och er! Det har ingen annan med att göra. Klart man blir kåt och behöver få ligga. Det är väl en av de mest naturliga sakerna som finns, inget fel i det.

 4. Fyrabarnsmamman

  Du skriver så klokt och rätt, låt ingen trampa på dig, och så sunt att reagera kraftfullt när unkna gamla kvinnoideal vädras i kommentarerna!
  Herregud, det är snart 2020 och vi kvinnor äger våra kroppar, våra livsval och rätten att göra vad vi vill, punkt!
  Kramar från 53-årig fyrabarnsmamma❤️

 5. Sara

  Du är fantastisk, smart och grym samt extremt snygg. Så är det med det. Håller med om allt du skriver. De personer som säger något annat är tyvärr bara avundsjuka över hur fin du är och uttrycker sig elakt, det är synd om sådana personer. Jag brukar tänka “ååh vilken tur att jag inte är en sådan hemsk människa” om någon säger något elakt. Vända på en elak kommentar till en tacksamhet att jag inte beter mig så själv. Älskar btw din sunda inställning till mat, att du äter av allt och inte bara äter “nyttigt” eller “onyttigt”. Du är verkligen en oerhört bra förebild för alla när du visar den sunda bilden, så fortsätt gärna att visa båda de sidorna. Ja, du är en fantastiskt mamma. Bra att du inte tar åt dig av kommentarer kring det. Hoppas att du kan slå bort övriga kommentarer också. En så fin person som du ska inte behöva fälla en enda tår över att inte vara “bra” nog, du är mer än bra, du är bäst! Kram

 6. Emma

  jag blir så frustrerad på folk som gör skillnad på killar och tjejer, för om jag inte mins helt fel så skaffade F tinder ett tag efter ni gått ut med skiljsmässan här, kallades han också hora då eller? sånt här har stört mig så fruktansvärt länge, i säkert 10år, å qtt vi inte kommit längre på 10år är skandal.. det är helt okej för en kille å ha sex med 10 tjejer på en kväll men om en tjej gör samma så är tjejen äcklig å en hora..

  usch för folk! näe stå på dig, du är stark!

 7. Rebecca

  Jag tycker aldrig att man ska skriva fula ord till en annan person eller vara elak-men att man kanske inte håller med eller tycker att det gick snabbt det måste väl vara ok? Man tycker ju till och tänker när man läser andras blogg? Men självklart inga hårda ord eller så! Kram o trevlig helg,Becca

 8. Amalia

  Kan knappt förstå att du orkar svara så rimligt på så dumma saker. Du är nog bra mycket klokare ön de flesta 24-åringar. Tycker du är modig som går din väg och gör det du mår bra av, tror alldeles för många går och mår dåligt idag.

  Önskar dig all lycka!

 9. Karolina

  Att ta steget att börja gå vidare och börja dejta kan ge en så mycket erfarenhet tycker jag! Så kör på och lev livet! 💃

 10. Amanda

  Åh du är så klok, så klok så klok! Jag ÄLSKAR ditt sätt att se på livet, kärleken & föräldraskap! Du äger! Sluta aldrig med det du gör! När du står upp för vad som känns rätt banar du väg för oss andra! Tack för att du är en så frisk fläkt i alla möjliga frågor <3

 11. Emilia

  Sååå bra inlägg! Du satte pricken på i:et, sluta aldrig vara du. Du är så klok, har sett i kommentarerna att många skriver det till dig, TA ÅT DIG! Du är verkligen en klok kvinna!! Kramar <3

 12. Ida

  Du är bara en människa, herregud! Vad är det för fel på folk?!! Klart man behöver närhet och att man vill ha lite kul, det är ett mänskligt behov och du ska göra exakt det som du mår bra av! Vad har ens dina barn med detta att göra? Som du säger introducerar man ju inte vem som helst för dem! Nä fy fan för folk som vill trycka på de ömmaste punkterna och dra in barnen bara för att få dig att må dåligt! De är bara avundsjuka på dig och ditt liv! Ruttet! Man är faktiskt mer än bara en mamma, jag är också mamma och vet hur viktigt det är med egentid och balans för att må bra. De som säger något annat tycker jag faktiskt synd om. Du ÄR en helt amazing mamma, så kärleksfull och fin. Skit i alla avundsjuka och bittra haters 😉. Hoppas de kan styra upp sina egna liv. Kram på dig! ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men ellerhur <3 det är alltid så. Dom försöker komma åt på alla vis bara för att skada och trycka till 🙁 Kram till dig och tack för så fina och varma ord!! <3

 13. Rebecka Westin

  Läser och rörs till tårar❤️ du är så jäkla klok och fin! Sluta aldrig med det du gör! Dina barn hade inte kunnat ha en finare mamma! Tack från en mamma för givande läsning varje dag❤️

 14. Gabriella

  Vilka sorgliga människor det finns där ute alltså! Och folk blir så himla coola när dom sitter bakom en skärm, lovar att INGEN någonsin skulle säga så till dig om dom såg dig på stan tex. Folk har så otroligt mycket åsikter om hur andra lever istället för att leva sitt egna lilla liv och dessa människor får mig att vilja spy. Älskar att du kör ditt race och jag känner igen mig jättemycket i just det att vara världens bästa mamma men också få vara vuxen och vara sig själv utan barnen när man ändå inte har dom. Du är en jättefin förebild och en så stark kvinna som kan skriva öppet att du är kåt, precis som många män gör och det är liksom ok?! Kämpa på nu du fantastiska kvinna, massa styrke kramar till dig

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen visst är det så!! <3 man får ju hoppas det, galet om det skulle ske. Men egentligen lika galet att dom skriver så bakom skärmen.. Stor kram till dig och alltså TACK för så fina ord. Blir så otroligt glad <3

 15. Christina

  Word! Du är stark, snygg och klok! Fortsätt att inspirera som du gör. ❤️
  Taskiga människor eller människor som har järnbrist med hj (hjärnbrist) finns det lite överallt! Stor kram Christina

 16. Elinor

  Min spontana kommentar: Du är så jävla stark, klok, sympatisk och förstående. Stå på dig! Vi är många som står bakom, bredvid och hejar på dig och dina val. ❤️

 17. Donna

  Ne men asså Wow wow du är bäst!
  Du är grym Gabriella som säger ifrån man ska absolut få göra exakt vad man vill med sitt liv..Och tjejer,kvinnor och mammor är också kåta hhaa sjukt att man ska regera på det..o passar det inte vissa kan de ju skrolla vidare..och jag håller med till 100 förstår inte varför visa lägger så mkt energi i vad andra gör som om det vore en hobby?
  Det värsta är att man bara tycker synd om dem som trycker ner andra för man måste ju någonstans förstå att dem inte kan må så bra när dem skriver såna onödiga saker..sen vet man att dessa människor alldrig skulle säga sånt i verkligheten men det är så lätt att döma och utrycka sig bakom en skärm..så fegt och sorligt..
  Du ska ha massor med kramar för jag tycker du är helgrym så bra inställning<3
  MOTIVATION/INSPERATION<3

 18. Malin

  Men alltså skulle kunna skriva en hel bok om hur FANTASTISK du är och hur mycket du inspirerar varje dag <3 ta aldrig någon skit och fortsätt köra ditt race! Stor kram på dig!

 19. Beatrice

  Bra skrivet! Kommer aldrig förstå varför man lägger ner tid på att bry sig så mycket om någon annans liv. Älskar att du är så ärlig!

 20. Johanna

  Fina Mamma Gabriella❤️ Du är värd allt gott och mer därtill. Vilken skit folk än skriver så är det de som mår dåligt men vill lägga sin bitterhet på någon Anna och få dem att må lika dåligt, de är så självupptagna och måste trycka ner andra. De skjuter sig själva i foten. Att kalla någon hora är riktigt lågt. Men vad du än gör fortsätt med det för du gör det jäkligt bra❣️

 21. Alexandra

  Fantastiskt bra inlägg Gabriella! Ålder har absolut ingenting med någonting att göra. Alla är vi olika, på grund av en massa olika anledningar; genetik, erfarenheter, personlighetsdrag, ålder etc. Och vi ska också få vara olika, tycka olika, känna olika. Du har otroligt fina värderingar och tankar, fortsätt med det. Och ge fan i alla stenålders kommentarer och pekpinnar om föräldraskap, sex, relationer m.m för som du själv skriver så vet nog var och en bäst själv vad som är rätt för en själv. Stor kram ❤️

 22. Hannah

  Bra skrivet! Du är så duktig på att formulera och uttrycka dig och jag håller med dig till 100%😊 lev ditt liv som du vill leva det, inte som någon annan tycker ❣️

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss