Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Nyttigare snacks

Hej vänner.

Hoppas att allt är bra. Tack för den fina responsen på inlägget igår. Ni rörde mig till tårar. Tog fram datorn mitt i natten efter att jag och F hade nattat Jolie (han lämnade barnen redan igår kväll och stannade till rätt sent) och så satt jag bara där och grät, haha. Så känslosam och lycklig över att ni bara är bäst. TACK.

Till något helt annat. Jag vet inte riktigt om jag är rätt person att prata om nyttigare snacks då jag denna vecka har ätit en påse smash varje dag + massor med annat gott. Men det är väl balans det hela handlar om? Vissa har ju blivit så irriterade på mig för att jag äter allt från godis, chips och maxmål till nyttiga sallader och glutenfritt. Som att jag inte kan bestämma mig om jag ska vara team hälsosam eller team onyttig typ, haha.. Men jag kan nog inte leva utan något av allt detta. Jag ÄLSKAR verkligen fräscha sallader, nyttigare mat och hälsosammare alternativ på godis och bakverk men mitt hjärta slår också så hårt för pommes, chips och dipp, pizza, tacos med för mycket ost, choklad, haha.. Ja, ni fattar. Och så tycker jag ju om att träna på det.  Så jag äter det jag vill äta när jag blir sugen. Har inga regler om att inte äta onyttigt mer än på helgerna eller så. Vissa veckor blir typ “perfekta” (om man nu ens kan kalla det så) med kosten och jag äter typ inget mjöl eller socker alls och vissa veckor blir det massor med choklad varje kväll. Tror att det är hälsosamt att bara lyssna in vad man är sugen på och äta det man vill i lagom mängd. Balansen är nog just vad hälsa och att må bra handlar om.

Men mina favoriter på nyttigare “godis” just nu är: 

– Grönsaker och dipp! Gör dippen med kvarg och vanlig dipmix! Så gott.

– Frysta vindruvor. Har ni inte provat så gör det! Smakar typ isglass. Sköljer dom bara och tar loss dom en och en. Fryser sedan in i en matlåda.

– Oliver. Bästa jag vet typ!

– Mandelsmör och äpple! Brukar alltid ha äpplena i kylen så blir dom kalla och krispiga och så dippar jag dom bara i mandelsmöret. Typ det gooodaste som finns med tanke på hur hälsosamt det är. Och mina barn älskar det också!

Och så är jag fortfarande irriterad på alla från igår som skriver elaka saker så tänkte visa upp min lilla rumpa i mina nygamla tights som jag bara har använt en gång tidigare men som jag hittade i garderoben igår och blev nykär i:

Och såhär ledsen var jag igår.

Jag har så mycket i mitt huvud just nu och jag gråter säkert tre gånger om dagen. Stabilt, haha.. Tur att jag har världens bästa vänner som bara är ett samtal bort. Igår åt jag lunch med en nära vän, övningskörde, rensade ur grejer, städade, tränade (trots att jag har lite ont i halsen så det var dumt) och åt middag med Tove. Sedan åkte jag hem och myste ner mig hos barnen som kom till mig redan igår kväll. Det kändes så bra att ha dom hemma i sängen igen. Låg och tittade på Jolie som har blivit så stor och klok. Förstår inte att hon nyss var en knubbig bebis som låg och snuttade på min tutte dygnet runt, haha. Jag hade ju någonstans bestämt att jag nog aldrig vill ha fler barn såhär i samband med att vi gått isär och allt men där i stunden så var det som att jag kände att jag visst vill ha det. Jag är verkligen inte klar med bebisar för resten av mitt liv.

På tal om ätbara saker igen då.. Det är dessa två jag oftast äter. Den övre när jag vill lyxa och den undre mer till vardags och frukost typ.

I torsdags åt jag middag med min lillebror. Han är världens bästa!

Och så fick jag följa med F och hämta barnen på förskolan och sedan hängde vi hos mig ett tag, åt mellis och bara var. Vaknade jättesjuk i torsdags med ont i halsen och snorig näsa men det blev bättre redan under dagen.

Min underbara lilla kille som alltid får en frukt på väg hem från föris! Han är verkligen så fin och även han har blivit så stor. Känns som att han var två år och nybliven storebror nyss. Igår när jag rensade böcker så hittade han boken “Jason blir storebror” och ville att jag skulle läsa det. Och det gjorde jag. Kom på mig själv med att sitta med tårar i ögonen (ja, jag gråter hela tiden nu som sagt, haha) och nästan lite nostalgisk. Läste ju den boken för honom varje dag när vi väntade Jolie. Han hatade ju att läsa så minns att jag kortade ner varje sida till bara någon enstaka mening och läste med världens inlevelse för att få med honom, haha. Slutade oftast med att han bara sprang iväg eller bet på boken ändå men det var fint att få läsa den för honom igen såhär nästan två och ett halvt år senare. Nu var han helt med och ställde så mycket frågor om bebisar och graviditeter.

Under torsdagskvällen så åt jag glass och jobbade lite. Denna är så god och min favorit. Den innehåller ju dock sötningsmedel så vet inte hur nyttig den är direkt.. Men för att vara utan socker så är den sååå god. Efteråt åkte jag hem till F en stund och sedan vek jag tvätt och somnade.

Har också plockat fram Jolies gamla baklava (visst heter det så!?) och hon är så gullig i den! Älskar sådana där mössor som barnen typ aldrig växer ur. Så himla bra att kunna återanvända år efter år. Den är från Noa Noa!

Önskar er bästa fredagen och helgen <3 Kram. 

Kommentarer

 1. Johanna

  Haha baklava är bakverk, balaklava 🙂 alltså vilka resultat träningen gett dig, wow. Och älskar att du åter av allt, känns sunt. Kram

 2. Christina

  Åhhh man blir ju smått hungrig av att läsa om allt gott. Prova rawfoodbollar med hallon/lakrits eller som ”kokosbollar” fast med dadlar och cashewnötter. Mina barn mumsade glatt i sig och tyckte de var goda. Och det bästa du orkar inte äta för många. Provade förresten smash igår efter att du skrev att de var så goda och mums säger jag bara! 😋 Har förresten nu skrivit in mig på körskola och börjar i nästa ve. Kram och ha en riktigt fin helg. 🥰Christina

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha men vad kul 😀 jaa, det är så gott!! Måste prova den varianten, tack för tips! Jaa, det är sååå gott. Och heja dig, grym du är!! <3 Detsamma 🙂

 3. Ellinor

  Deras Brownie glass tycker jag också super bra om. Har fått graviddiabetes och älskar glass så den har varìt min räddning! Men BF första december så snart finns det lite mer att välja på för mig!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss