Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Just nu

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag måste verkligen kolla upp lite bra övningar för min hållning. Jag tränar ju alltid axlar, rygg osv men vill hitta bra övningar som verkligen gör det där lilla extra. Vet typ två stycken som är grymma men vore kul med fler. Har egentligen inte problem med min hållning men jag har ju något tokigt med min ena axel som vill lägga sig lite lägre än den andra. Syns ju inte för andra men för egen del så är det störande. Inte bara för att det är fult utan också för att det faktiskt ger mig problem med den gång på gång då jag felbelastar hela tiden på den. Fick lite tips av min naprapat sist jag var där om hur jag enkelt kan hålla den ”på plats” utan att det kräver så mycket energi i vardagen men måste också stärka upp för att den ska bli som den ”borde” vara. Så det är vinterns projekt på gymmet.

– Nu har jag plockat fram min varmaste vinterjacka. Det är ju så sjukt kallt och jag vägrar att frysa. Tycker egentligen inte om att den är SÅ stor men hellre det än att frysa ihjäl varje gång men tar ett steg utanför dörren. Nu inväntar jag bara mina nya vinterskor som bör landa här hemma vilken dag som helst så att jag kan plocka bort dom andra från skohyllan och får ha helt varma fötter med. Det var för övrigt en tant som skällde ut mig i busskuren om att jag var olämpligt klädd när det var så kallt ute och borde ha mer kläder osv. Hon störde sig extremt mycket på att man såg mina anklar mellan skorna och tightsen som jag hade. Brukar ofta bli så ställd när sådana saker händer och inte veta vad jag ska säga men hörde mig själv säga att hon borde låta bli att kommentera vad andra ha på sig och att det är otrevligt att göra så. Hon kontrade med att jag nog skulle lära mig att klä mig ordentligt när jag blir vuxen och får barn att jaga runt ute och då sa jag att jag redan hade två barn och bodde i hus så jag är nog redan lite vuxen ändå =) Då sa hon att jag såg så himla ung ut och att hon inte alls trodde det…

Jackan hittar ni HÄR. Jag har storlek 34 i min och upplever den som väldigt stor i storleken. .

– Hade en så mysig middag för någon dag sedan och gick och solade solarium en sväng med en vän efteråt. Herregud vad jag njöt! Ni som har följt mig länge vet ju att jag var besatt av solarium förut och solade varje dag (!!!) under en lång period innan jag blev gravid. Började sola redan som 14-åring med mina vänner i högstadiet och där utvecklades det beroendet. Det var typ det bästa jag visste… Solade också jättemycket när jag var gravid med Jason i magen och även efter det. Slutade i princip helt när Jolie föddes med hjärtfel och jag blev livrädd för cancer. Kände mig plötsligt dödlig och insåg att ”det händer inte mig” inte riktigt stämmer när det kommer till sjukdomar och annat hemskt. Jag kan vara ärlig och skriva att jag inte har slutat sola helt i dagens läge. Jag slutade ett tag men började lite smått igen. Har pendlat lite mellan att tänka att jag aldrig mer ska lägga mig i ett solarium till att ”det är okej någon gång per år” och som det ser ut just nu så solar jag kanske någon gång varannan månad. Ibland mer sällan! Man ska egentligen låta bli men jag är långt ifrån perfekt och kan inte låta bli att göra det ibland.

Jag klurar lite på jul och nyår och är så sugen på att åka utomlands då eller i början av nästkommande år. Har ni tips på bra resmål? Vi har ju typ bara varit på Gran Canaria varje vinter sedan Jason var bebis då det har känts för långt att åka till ex. Thailand. Men finns det någon annanstans man kan åka? Tipsa gärna! =)

– På tal om jul och sådant då.. Måste jag säga att det känns väldigt tufft att vara skild och ha barnen på halvtid just kring högtider. Man känner sig rätt så…ensam. Det är väl mest tanken på att jag inte kommer att ha mina barn varje år på ex. jul och födelsedagar som gör att det känns jobbigt. Har en vän som också rätt nyligen har separerat och som la upp en video på sin dotters födelsedag där hon var ledsen och berättade att det är just speciella datum som det känns så oerhört tufft men att man får hitta nya vägar till att fira ihop. Och jag känner verkligen igen mig i alla hennes tankar som hon delade SÅ mycket. Det är jobbigt att veta att man brukade fira som en hel familj och att man nu kanske plötsligt kommer att ha varannat år. Som tur är så har ju jag och F väldigt bra relation och jag hoppas väl på att vi ska fira mycket ihop framöver så länge det fungerar. Tänker att det kanske går bra tills någon av oss får en ny partner eller liknande. Och även då kanske det funkar, vad vet jag? Vi får hitta våra egna vis som funkar för oss helt enkelt.. Finns inte så mycket mer att göra än att ta det som det kommer. Och det mesta brukar ju lösa sig.

– Är det något både jag och mina barn älskar så är det sötpotatis och blomkål i ugnen. Det är sååå gott och funkar till precis allt. Vill barnen ex. ha hamburgare eller korv med bröd så brukar jag göra det på sidan istället för ex. pommes. Blandar bara med salt och olivolja i en skål och sedan kör jag in i ugnen på 220 grader tills det blir mjukt och får lite yta. Trodde inte ens att mina barn gillade blomkål men just när den är gjort i ugnen så äter dom och älskar det. Har gjort detta säkert tre gånger på två veckor nu till allt från korv till vegobiffar och dom bara äter och äter. Älskar när jag får i barnen bra och hälsosam mat. Det är ju inte alltid det lättaste. Man får prova sig fram!

– Mysiga tröjor är ju typ det bästa som finns denna årstid! Vill nästan byta ut alla mina korta hoodies mot stora, oversizade goströjor som denna nedan. Var bara tvungen att klicka hem den när jag hittade den. Hur gosig!? Detta är verkligen en sådan där tröja som kommer att hänga med år efter år, vinter efter vinter. Ni hittar den HÄR.

– Jason älskar att bada med badbomber och jag tycker att LUSH har dom allra bästa! Har handlat badbomber där så länge jag kan minnas och kolla vilken rolig dom hade nu inför jul!? Denna har jag inte köpt utan fick den i ett utskick. Doftade så otroligt gott och barnen tyckte att det var så kul med färgerna som spred sig i vattnet.

– Har ni någon julkänsla än vänner? Eller stressar ni mest på gällande julklappar och allt som ska ordnas? Jag har ingen julkänsla alls men ingen stress heller.  Jag ska bara ta det lugnt och allt får bli som det blir. Har ordnat alla klappar till kidsen iallafall så det är skönt att det är gjort. Tror att F kanske kommer hit någon kväll när det närmar sig och hjälper mig att slå in allt. Såg att Fayme Elmén hade skrivit några extremt kloka ord på sin instagram som jag så gärna vill dela med mig av: 

ÄLSKAR detta! SÅ himla, himla, himla tänkvärt och sant. Jag måste säga att jag själv ofta dras med i det där att man bör vara superlycklig runt jul och ställa ut små tomtar överallt, baka, pynta och planera vem som ska få vilken julklapp redan en bit in i november. Ska jag vara ärlig så avskyr jag julpynt och jag är inget fan av julmat heller. Jag gillar julen mest för att det är mysigt att få spendera tid med varandra. Skulle nog aldrig pynta mitt hem med massor av små tomtar och njuta av det men känner mig nästan pressad till det ibland bara för att ”alla andra” gör det. Var ex. någon som skrev igår på insta story att jag är en dålig mamma som bara har en tråkig, vit julstjärna och en julgran hemma. Att jag verkligen borde pynta mer för barnens skull. Ska jag verkligen behöva göra det fast jag själv får kryp i kroppen av allt julpynt? Har inte alla rätten att göra som dom vill? Julen handlar väl mer om att få tid ihop och njuta av den ledigheten? Det går väl trots allt inte ut på att ha en tomte i varje hörn? Och som sagt, alla får ju göra precis som dom vill men man ska väl inte känna sig dålig för att man inte vill eller orkar göra det? Nej hörrni. Ta vara på varandra och tiden ihop och lova mig att inte stressa ihjäl er över materiella saker som julklappar och pynt. Det är så otroligt oviktigt i det stora hela <3 

Avslutar inlägget med en bild på mina små! Hur fina är dom inte!? Tänk att jag är deras mamma och att dom båda har bott i min mage. Så otroligt overkligt och svårt att föreställa sig idag när dom börjar bli så stora. Tack livet för att jag fick uppleva den största kärleken i världen redan som 20-åring. Eller egentligen redan som 19-åring och gravid. För herregud vad jag älskade Jason redan när han låg i min mage. Det finns på riktigt inget starkare i värden än banden som man som mamma får till sina barn Vet att jag tjatar om det men jag är verkligen så enormt tacksam varje dag för Jason och Jolie <3

Kommentarer

 1. Malin

  Min mamma pyntade med sååå mkt tomtar och grejer när vi var små.Idag spyr jag på tomtar tack vare hennes pynt😂.Jag har endast julstjärnor,julgran och lite hyacinter och sådant.Barnen får ta några tomtar och sätta i sina rum,men ingen tomte kommer ut i de andra rummen.Mina barn har aldrig fart illa över att hela hemmet är fullt av julgrejer,det tror jag inte att dina heller kommer att göra 😉Du är grym Gabriella!!

 2. Anonym

  Allt ska vara så maxat runt jul känns det som! Nu har jag faktiskt börjat gilla tomtar och sånt pynt i takt med att mina barn blivit större men känns som att allt ska vara så juligt. Bakning, pynt, blommor etc. i år köpte jag en färdig paketkalender och bestämde mig för att inte skicka julkort, hinner inte.. lätt att dras med i hetsen!

 3. Ida

  Hej! Beundrar dig så mycket och hyser en stor respekt för dig för att du roddar allt med två småbarn och jobb och allt som hör till. Mina föräldrar skiljde sig när jag var ca 16 år och idag är jag 24 med en son på 5 år, just kring jul har vi alltid sedan han föddes firat ihop med deras nya respektive och det har funkat jätte bra! Vi alla är en stor familj och min son finner en sån trygghet i alla vuxna omkring honom och att ingen behöver sitta ensam på jul 🙂

 4. Maria

  Gabriella, fina du. tro mig inget barn blir lyckligare av juldekorationer. Jag är uppväxt med att ha mängder av julsaker hemma men samtidigt firade vi aldrig jul hemma utan i Thailand/Vietnam mellan att jag var 9-16 år i princip. Pynta som du vill ha det tills dina barn är stora nog att kanske själva säga att de vill ha en röd julstjärna i sitt fönster eller en liten tomte 😛

 5. Ninna

  Eller när man ser folk på stan några dagar innan jul, i stress o panik för att handla de sista julklapparna. Jag blir stressad för deras skull, det finns ingen glädje bakom utan oftast bara stress, dom panik. Nu firar inte vi jul. Nyligen började vi pynta lite smått, för min skull o för barnens men inget stort. Vi köper inte julklappar utan vi köper nyårsklappar till barnen, ingen stress eller press. Men som du säger, det ska handla om att få vara tillsammans. Att umgås, äta, prata och mysa. För de som ”firar”

  Att du solar du och då, so what. Ärligt talat är det så skööönt, speciellt på vintern, man blir på något sätt lite piggare. Har själv inte hunnit sola sen jag fick barn. Men skulle aldrig ha emot det nån gång då o då. Är väldigt medveten om cancer men sålänge man inte solar ofta och lägger solskydd på de ställen man vill skydda extra är det ingen fara

 6. Antonia

  Vi åker till gran canaria i januari, har aldrig varit där så ska bli kul med våra grabbar. För två år sen va vi på fuerteventura i januari, där är också fint. En vulkanö men ändå mycket grönt och palmer 👍 vi bodde i Costa calma, väldigt fint och barnvänligt

 7. Evelina

  Superbra styrkeövningar för min rygg och hållning har varit: marklyft och knäböj – båda med skivstång – och axelpress och bröstpress med hantlar (då är båda armarna tvungna att balansera, så att inte den starkare armen tar över)! Kanonövningar som många experter rekommenderar.
  Ett tips om du går på USM är att det finns PT:ar där som man kan boka in, i vissa abonnemang ingår det 30 min konsultation gratis. Har själv nyttjat det, och gått även efter det, vilket varit super! Nu tränar jag få övningar men de som verkligen gör skillnad!

 8. Bella

  Skulle tipsa om cancun i Mexico som jag är i nu. Barnvänligt om man bor på en resort, fina stränder, god mat, trevligt folk och så fina miljöer!

 9. Dasha

  Du är så stark! Beundrar ditt liv, så självständig!
  Hur är din relation med dina föräldrar? Kan de hjälpa dig med barnen osv? Tack för daglig inspiration! ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men alltså tack <3 vad fin du är! Nää, min pappa är ju död och jag har ingen relation med min mamma tyvärr. KRAM <3

 10. Jenny Nylander

  Hatar folk med pekpinnar! Jag blev utskälld i somras av en tant för att jag inte hade solhatt på mina barn som suttit i bilen en stekhet dag och bara gick 10m från parkeringen in till affären.. Är vi ute i solen har jag så klart hatt/keps men i bilen blir de ju så varma. Jag vågade också säga ifrån den gången och det kändes så skönt!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men skojar du!? Så störande.. Och ja, det känns ju så bra när man faktiskt gör det. Annars går man runt och irriterar sig efteråt och önskar att man hade sagt det ena och det andra ;P kram <3

 11. Karoline

  Usch hatar så mycket sådana tanter som kommenterar och tror att dom vet allt om alla. Jag har tre små barn och är 26 år gammal men vet att jag ser ganska så ung ut och tro mig, har blivit arg av så så många dumma kommentarer. Före var jag blyg att svara tillbaka men nu har jag lärt mig.

 12. sab

  Jag orkade ställa upp julgranen och pynta den. Inget mer än så blev det iår. Jag kontrar alltid med varför haha vi far iväg alltid veckan innan jul och komma hem till andra veckan på nya året. Känns som att julen kometer fram för oss typ 2 veckor så onödigt 😂😂

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss