Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Tacogratäng

När min vän var här i helgen så gjorde vi en såååå god och sjukt enkel tacogratäng! Jag älskar ju tacos i alla former så det var ju drömmen för mig. Kommer helt klart att göra den fler gånger =) Vi höftade bara så har tyvärr inga exakta mått. Men man får ju ta så mycket att det ryms i formen som man gör den i.

Du behöver: 

– Sojafärs (eller vanlig köttfärs om du hellre vill såklart)

– Tacokrydda

– Riven ost

– Creme fraich

– Tacosås

– Tomater

– Salt och peppar

Gör såhär: Stek sojafärsen i olja och tillsätt lite vatten och tacokryddan. Blanda under tiden tacosås med crème fraich. Häll ner färsen i en ugnsform och fyll hela botten och häll sedan över såsen. Skiva tomater och lägg ovanpå och toppa med riven ost, salt och peppar. I i ugnen på cirka 200 grader tills det ser färdigt ut.

Och så gjorde vi vääärldens godaste salsa på sidan av och i den hade vi: 

– Fryst mango

– Avokado (vi hade två stycken)

– Koriander

– Gurka

– Salt, olivolja

– Lime

Gör såhär: Skala avokadon och hacka den i små bitar. Skär även gurkan i små bitar och lägg sedan i en skål. Blanda med fryst mango, hacka i koriander och pressa över massor med lime. Salta och ringla över olja och tillsätt mer limesaft om det behövs. Man kan också ha i chiliflakes om man vill men skippade vi för barnens skull.

Till detta hade vi nachos, tacosås och sallad. Var sååååå gott! Så tips, tips om man vill prova något annat alternativ på fredagstacosen. Barnen älskade det också! =)

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss