Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

God morgon fredag!

Hej fina <3

Hoppas allt är bra med er!

Idag är det fredag och jag ska snart lämna barnen hos F och sedan åka vidare till körskolan. Har en lektion nu och ska sedan äta lunch med min fina Jeanette. Blir sushi, mmmm! Så sugen på det och har haft cravings typ hela veckan. Efter det ska jag hem och jobba en sväng då jag har lite utkast som ska in under dagen och när det blir färdigt ska jag tillbaka in till stan och träna. Tänkte unna mig själv ett riktigt långt pass idag och köra igenom hela kroppen utan att stressa minsta lilla. Blir ju oftast under tidspress annars då det alltid finns annat att göra + att jag ofta har med mig barnen som gör att jag får hålla ett ordentligt tempo. Ikväll ska jag äta middag med min lillebror och så ska han hjälpa mig att hämta ut massor med paket som jag inte har kunnat hämta utan bil. Herregud, vad skönt det ska bli att ha bil och körkort i början av nästa år. Längtar ihjäl mig så mycket så att ni knappt kan förstå. Vardagen kommer att bli så mycket enklare och jag kommer att kunna göra allt jag behöver så mycket snabbare vilket innebär att jag får spara in lite tid. Och det behöver man ju alltid ha mer av.

Igår hade Jason feber på morgonen men efter att han hade sovit halva dagen så vaknade han rätt så pigg. Ville inte riskera att han skulle bli sämre så vi ställde in dagens planer iallafall och tog det superlugnt. Han var hemma från föris med såklart. Jag körde ett hemmapass medan barnen vilade och så bakade vi mjukpepparkaka, byggde med lego och bara myste. Blev en liten sväng ute med vagnen också då jag verkligen var tvungen att posta månadens bokföring! På kvällen blev Jason så himla sugen på juice och kinderägg men jag tyckte att det kändes så jobbigt att släpa ut honom i mörkret och kylan då han blev så himla hostig mot kvällen. Som tur är så har jag världens bästa Tove som jag pratade i telefon med just då och hon erbjöd sig att komma med det. Så vi fick två spontana timmar tillsammans bara sådär. Och hon hade med sig sina små med. Barnen fick vara vakna lite extra sent och lekte med play doh medan vi drack kaffe och pratade ihjäl oss. Så mysigt! Dom åkte vid 20-tiden och då badade jag barnen, läste saga, nattade, sprang ut med soptunnan till vägen, städade bort efter dagens kaos och satte mig vid datorn. Och när jag var klar så var klockan runt midnatt men jag kunde ändå inte låta bli att ta ett bad efter det. Sååå härligt att bara ha i inpackning, smörja mig med BUS och lyssna på musik samtidigt. Lyxtid! Får ta igen sömnen i helgen kanske, hehe.

Klev upp med min lilla tjej igår redan vid 05 och gjorde gröt. Jag gör min med iMat från Oatly som jag vispar i hela tiden och rör om snabbt ihop med havregrynen i kastrullen. Kör typ hälften av den och hälften vatten. Och så har jag i kardemumma och äggvita (tips från min bästa Emilia). När den är klar så är den sjuuukt krämig och extra mättande tack vare ägget! Toppar med massor av kanel och sockerfri äppelmos (den på bilden är bäst!) och så äter barnen med mjölk och jag bara som det är.

När vi hade ätit frulle så gick vi upp på övervåningen och jag fixade det sista med bokföringen.. Ni ser ju högen med papper på bordet.. Galet. Blir en sådan varje månad och jag är lika rädd varje gång att jag ska göra något fel. Så mycket siffror och summor. Men hittills har jag klarat det ganska bra. Det bästa jag har gjort är att gå från att vara anställd till att ha mitt egna AB. Så mycket mer jobb men så otroligt FANTASTISKT att bara vara sin egna chef och göra precis allt för bara sig själv. Det motiverar mig så enormt mycket.

Storebror vaknade och dom såg på film medan jag tränade bredvid. Dessa bilder sammanfattar förresten livet med Jolie väldigt bra. Hon är överallt hela tiden, haha. Gäller att hänga med.

Bakade världens enklaste mjukpepparkaka som blev supergod.

Du behöver: 

– 2 ägg

– 2 dl socker/valfritt att söta med. Vi hade sötningsmedlet som ni ser ovanför på bilden.

– 1 1/2 dl gräddfil

– 100 g smör

– 2 1/2 dl vetemjöl

– 1 tsk bakpulver

– 1 tsk vaniljsocker

– Pepparkakskrydda efter smak (vi hade typ 2 1/2 msk ungefär)

Gör såhär. 

Ta fram två bunkar. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke och i den andra bunken knäcker du ägg och vispar ihop med sockret. I med gräddfil och smöret som du smälter och sedan blandar du ner mjölblandningen i äggblandningen. In i ugnen på cirka 175 grader i 35-40 minuter.

Hur vacker är inte min dotter!? Dock i smutsig overall och mössa då hon fick för sig att klämma ut en hel klämmis över sig innan vi gick..

Mina fina, fina barn! Jason fick någon energiattack på eftermiddagen och började kasta omkring sin apa som en galning. Och när jag la upp det på insta story så var det sååå många som skrev att dom trodde att det var Jolie han kastade runt vid första anblick. HAHA! Och det var många som trodde det för att han och apan matchade tröja/päls just för att jag ofta matchar kidsens kläder, haha.. Dagens skratt!

Myyskväll med våra hjärtan!

Blev en nattlig mask också när jag hade badat klart. Denna var såå härlig på huden!

Nej nu ska jag skynda mig att ta tag i min dag på riktigt så att jag faktiskt får till en middag med brorsan ikväll. Han skrattar alltid åt mig för att jag alltid är sen och när han väl ska hämta mig så börjar jag alltid sminka mig, städa eller göra något annat spännande som gör att han får vänta ännu längre. Tiden räcker ju inte alltid till… Fick den här bilden nedan + fem till skickade till mig av honom igår från sist vi sågs och här skulle jag just platta håret innan vi begav oss ut.

Ja ja.. Haha! Önskar er en underbar fredag. STOR kram!! Och tack för att ni kikar in här varje dag. Ni är bäst!

Kommentarer

 1. Becca

  Jaa vacker-(som du) dom där långa fransarna hade man velat ha! Och jag gör nästan min gröt som du-såå gott med kardemumma i.. har ikaffe fr Oatly i. Kram o mysig helg!

 2. Mia

  Det är en sak att vissa har svårt att komma i tid. Men jag undrar hur du tänker kring oss som får vänta? Jag har haft en vän som precis varje gång kom en halvtimme sent ifall vi skulle ses på ett cafe eller liknande. Det blir svårt när man planerar sitt liv runt tider. Hennes ursäkt blev “Ja, du vet hur jag är”, sen började jag också alltid komma sent när hon gjorde det. Vid ett tillfälle så kom jag en halvtimme efter henne och det blev sammanlagt en timme efter vi sagt det. Då var hon irriterad?? (hon satt alltså en halvtimme), En annan vän har alltid också kommit sent, ibland upp till en timme. Sen när man går och skriver att jag drar nu (efter en timme och vi skulle ses två timmar). Då säger hon att “men jag är ju äntligen klar nu, du vet att jag har svårt med tider” (blir alltså irriterad), vi skulle ju fortfarande hinna ses en timme.” Jag säger “Jaha, men jag har åkt nu”. Är inte det respektlöst dessa beteenden? Jag har erbjudit ibland att komma hem till den ena och då när man kommer är hon inte klar så hon drar och fixar sig typ en timme till och man får umgås med syrran (de bor ihop)? Det finns inga barn inblandade i detta.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Det är STÖRANDE. Men jag är inte så mot någon annan än min bror 😉 han är helt okej med det då han bor själv och oftast aldrig har någon tid att passa 😀 skulle aldrig låta en vän med barn stå och vänta på mig på stan eller hemma. Då hör jag av mig i god tid, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss