Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Några sanningar

– Jag avskyr egentligen att bli stylad av andra inför fotograferingar och liknande. Klart att det känns himla lyxigt men jag känner mig nästan aldrig som mig själv när någon annan har gjort mitt hår och sminkat mig. Blir liksom.. fel? Och oftast blir det så mycket och jag som är van vid rätt så lite smink tycker bara att det känns som att se någon annan i spegeln. Den enda som har sminkat mig bättre än vad jag kan själv och som dessutom gör det exakt som jag vill ha det är faktiskt min vän Tove. Det är alltid hon som fixar mig om vi exempelvis ska ut.

Under plåtningen med Glossybox så blev jag dock stylad och sminkad av Tove Dalsryd och det blev himla bra då hon sminkar väldigt naturligt och fint. Det är nog enda gången jag har blivit stylad till en plåtning och känt mig 110% bekväm i sminket. Så det finns med andra ord två Tove som kan göra mig fin =) 

– Jag ser jättedåligt och har en del olika synfel! Borde egentligen ha glasögon hela tiden men låter bli för att jag vill kunna vara utan om jag vill utan att se fruktansvärt. Det gör jag väl redan i och för sig men är så van att se såhär dåligt och det går ändå bra. Upplever att jag nästan blir beroende av glasögonen om jag har dom under längre tid då det plötsligt blir omöjligt att se utan efteråt om ni förstår hur jag menar..?

– Jag lyssnar alltid sönder låtar som jag gillar trots att jag försöker låta bli! Sedan tål jag inte just den låten under en väääldigt lång period tills jag glömmer bort den. Och efter något år hittar jag den i någon spellista igen och blir överlycklig, haha.. Detta hände senast igår och jag hittade en gammal favvo som fick gå på repeat hela kvällen medan jag städade. Hade hunnit bli less på den igen lagom till att det var sovdags.

– Något annat roligt är att jag har perioder där jag lyssnar på musiken från “50 shades of grey”-filmerna när jag vill varva ner. Blir sååå lugn av den musiken a någon anledning! Och då är den perfekt att ha på i bakgrunden om jag ex. ska städa eller liknande. F brukade alltid skratta så mycket åt detta och ansåg att jag lyssnade på lugn porrmusik ;p Kan väl delvis hålla med honom… =)

– Jag tycker att det är läskigt när barnen kommer upp på natten om jag inte är beredd. Har skrikit rakt ut några gånger när Jason stått i dörröppningen och varit halvt sovandes utan att jag har märkt honom. Blir lite skräckfilmskänsla nästan och speciellt när man själv är jättetrött, fokuserad på något annat eller halvsover. Haha, låter SÅ töntigt men ni får komma ihåg att jag är sjukt mörkrädd också.. Så jag är lite överdrivet lättskrämd kvälls och nattetid.

– Oj, vad jag längtar till sommaren! Har bestämt att jag inte ska ha några planer eller måsten alls mer än att totalt njuta av mina barn och att få vara med dom. Sola, bada och bara hänga ute på gården med alla grannar och grannbarn. Är så dålig på att sänka kraven och göra just ingenting så det ska vara min utmaning åt mig själv sommaren 2020. Ska eventuellt ta in någon som lägger plattor och ska ordna bygglov för garage men mer än så blir det inte. Kommer ta tillräckligt mycket tid att klippa gräset var och varannan dag, haha!

Nej, nu längtar jag ännu mer när jag gick igenom bilder från dom senaste somrarna lite snabbt. 

– Skulle jag få välja en maträtt att äta för resten av mitt liv så skulle det vara… TACOS! Det är verkligen det godaste jag vet och jag äter det faktiskt nästan varje kväll som middag nummer två när barnen sover. Helt sjukt att jag inte har tröttnat på det än… Och något som också är kul när det kommer till just tacos är att jag inte klarade av smaken eller ens lukten av det när jag var gravid. Ville spy direkt jag bara kände hur kryddan luktade.

– I perioder kan jag sakna att amma SÅ mycket. Tror mest att det är för att jag har gjort det konstant under typ fyra års tid? Så det har nästan blivit en vana. Har hänt flera gånger att jag tar fram tuttarna när jag ska natta Jolie för att jag är så van och sedan slår det mig att hon ju inte har ammat på flera månader nu? Det sjuka är att jag fortfarande har lite mjölk kvar om man klämmer tillräckligt hårt! Hur sjukt!? När försvinner det? Är så glad att amningen funkade så bra med båda kidsen och får jag fler barn i framtiden kommer jag hoppas att det ska gå lika bra igen! Ammade Jason i 23 månader och Jolie i typ 21 månader.

– Vi har inte varit separerade och bott isär särskilt länge men bara på den korta tiden som har varit så har jag vuxit så otroligt mycket som människa. Har klarat av så mycket mer än vad jag någonsin trodde, tagit mig helt utanför det jag brukar vara bekväm i att göra och fått lära mig så mycket grejer som jag faktiskt har fixat bättre än jag någonsin hade kunnat ana. Gör en high five med mig själv nästan varje dag för att jag hamnar i situationer som jag inte visste att jag skulle kunna fixa själv men ändå så har jag löst det mesta gång efter gång. Får man vara superstolt över sig själv? För i så fall så är jag faktiskt det.

Så mycket girl power här hemma just nu och jag älskar det! Sedan är det såklart en sorg och en saknad att inte få dela livet med någon men  jag är inte allt för ledsen då jag vet att det kommer i framtiden. Eller vet och vet.. Men hoppas kanske! Jag är ju trots allt bara 24 år och här och nu så var det bäst såhär för oss båda. 

Kommentarer

 1. Amanda

  Skrattade så mycket åt att du flera gånger skrikigt till när din son stått i dörröppningen på kvällen/natten! Jag är exakt likadan, tycker det är så obehagligt verkligen… en sen kväll hittade jag min son ståendes mitt i sitt rum men ryggen mot mig och jag vågade knappt gå in och leda honom tillbaka till sängen! Så galet att man blir så rädd 😅

  1. Jenny

   Fast varför lägga en sådan kommentar när Gabriella uttryckligen skrivit flera gånger att dem båda är överens om beslutet, och att de troligtvis inte kommer hitta tillbaka. Snacka om att förminska deras beslut, som att dem inte vet vad som är bäst för dem själva. Asså förlåt men jag blir galen när jag ser folk kommentera sånt här! Som att F är den enda mannen i världen 🤷🏼‍♀️ Stor kram Gabriella och jag tvivlar inte en sekund på att ni har gjort det som är bäst för er!! ❤️

 2. Elin

  Hahaha ååh vad jag känner igen mig om att bli rädd när barnen kommer på natten. Alltså det är en fobi. 🙈 Jag har börjat natta barnen i vår egen säng för att kunna slappna av på nätterna. Haha åh vad jag skrattar. Trodde jag var ensam 😂😂

 3. Marielle

  Jag har läst någon gång har varit gravid och sedan ammat i cirka åtta månader eller mer så har man alltid kvar en viss mjölkproduktion och kan även få igång en “fullvärdig” mjölkproduktion igen vid stimulans även om man inte föder en ny bebis. Coolt tycker jag!

  Förstår hur du menar för övrigt, amning blir nästan en del av ens identitet när man ammar länge. Har ammat i över tre år nu (två barn, det äldsta slutade för några månader sedan) och det kommer nog kännas väldigt tomt den dag det tar slut. Men kanske också lite skönt.

 4. StrongerLife

  hahaha jag känner så igen mig när det kommer till barnen och att de står vid dörröppningen mitt i natten. Mina tjejer har dessutom svart hår, långt, ner till rumpan.. fatta vad jobbigt hahahha. Som taget ur Ringen eller nått. Jag är också dessutom mörkrädd haha.

 5. Sofia Henriksson

  Varje gång du skriver något om gräsklippning så känner jag bara att jag måste kommentera, skaffa en robot!! Fy tusan vilken bra investering och det blir sååå fint klippt! Gräsmattan blir mycket finare och du slipper tänka på det. Du kan programmera så att den bara kör på kvällen när barnen somnat eller tidig morgon och våra katter aktar sig jättebra så tror inte att det är någon fara för några djur heller. Tips tips! Gräsklippning är verkligen så tråkigt och tidskrävande.
  Nästa investering här hemma är en robotdammsugare, tänk vad man skulle spara tid plus att det överlag blir mindre dammigt i fönster och på möbler har jag läst. Även bra för allergiker. Det får bli något att börja spara till när mammaledigheten är slut och jag börjar jobba 😊

 6. Josefine

  Underbart att det finns fler som blir rädd för sina barn! 😂 Jag har också skrikit högt mer än en gång. Fascinerande också att min 6-åring som normalt sätt låter som en fullvuxen man i sina steg plötsligt blir som en ninja på kvällen/natten. Då hade jag ju mer uppskattat förvarningen. 😅

 7. Anonym

  Du gör säkert det redan men när du tar körkort och kör bil rekommenderar jag att du använder glasögon. Speciellt nu när det är mörkt helatiden är det svårt att se bra även med bra syn. Du kanske ska fundera på laseroperation? Det har jag gjort och är jättenöjd. Obs menar inte något illa med min kommentar bara min spontana tanke när jag läste inlägget😊

 8. Emma

  Men skaffa linser!!!!!!!! Jag vägrade att ha glasögon trots att jag behövde. Tillslut såg jag inget på lektionerna i skolan haha inte ens när jag satt längst fram, fick skriva av kompisarna. Det var fan det bästa jag gjort att skaffa linser. Jag fattar inte ens hur jag kunde gå runt och knappt se något annat än sudd. Världen blir helt ny med linserna i, känns som jag missat massor tiden utan haha…….

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss