Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntTräning

Rumpa och ben

Jättemånga har ju bett mig att visa mer träning och jag har ju känt att jag inte vill det då det blir en sådan ”hets” och att man lätt känner sig pressad till att träna undermedvetet när man läser mycket om det och ser övningar osv.. Så har jag alltid känt själv kring träning på sociala medier iallafall. Försöker dock att mötas lite halvvägs då som sagt många har önskat övningar och framförallt övningar för ben och rumpa. Så här kommer några favoriter.

1. Denna nedanför är verkligen en superfavorit för rumpan! Brukar ha typ 25-30kg och så har jag fötterna på ”bänken” och ligger med resten av kroppen mot marken. Har också ett gummiband runt låren som ni ser på bilderna. Lyfter sedan rumpan uppåt och håller stilla en stund samtidigt som jag pressar låren ifrån varandra. Detta bränner sååå mycket! Brukar köra 12 x 4 och så börjar jag med 25 kg och avslutar med 40 kg på sista omgången.

2. Denna tar mycket i överdelen av rumpan tycker jag. Brukar köra 4 x 12 och 10 kg dom två första gångerna. Höjer sedan till 12,5 kg och kör sista omgången med 15 kg.

3. Vanliga benböj! Kör med allt ifrån 25 kg till 80 kg. Men gör jag med 80 kg kan jag ju bara göra extremt få. Här kör jag 25 kg x 12 x 4 gånger och så har jag ett hårt gummiband också runt låren. Brukar variera mellan att göra squats med fötterna brett isär och med fötterna närmre varandra.

4. Håller i 20 kg som jag stödjer mot bröstet och har ett gummiband runt benen! Och så kliver jag brett isär och sedan upp igen. Och så gör jag samma sak på varje ben x 10. Och kör detta fyra varv. Bränner sjukt bra i både ben och rumpa! Går ju också att göra denna i cablecrossen som jag gjorde HÄR.

5. Kliver bak med benet och håller 15 kg ovanför huvudet. Tar i övre delen av rumpan som tusan! Och så kliver jag bak med varannat ben x 12. Och så kör jag fyra varv!

6. Håller i 15 kg och kliver upp på ”bänken”. Och när jag kommer upp så sparkar jag bak med benet som inte har foten på bänken. Och så kliver jag ner för att sedan kliva upp igen med samma ben igen x 12. Och sedan byter jag ben och kör detta tre varv. Här tränar man ju balansen med, haha.

7. ÄLSKAR att köra squats i cable crossen! Typ en av mina favoritövningar. Brukar värma upp såhär när jag ska köra ben och rumpa med låga vikter. Och sedan lägger jag på mer och mer vikt. Kör 12×4 här också oftast.

8. Och så denna då! All vikt på främre foten och så böjer man bara på benet. Tycker om typ alla benövningar man kan göra i cable cross. Och så går det snabbt att byta mellan övningar om man har bråttom och bara kan köra ett snabbt pass.

Hoppas att ni gillade dessa tips! Är som sagt iiiiinget proffs och testar mig fram jättemycket. Så detta är ett extremt ödmjukt inlägg om hur JAG gör och vad jag brukar köra. Har ju alltid älskat att träna och gymmade jättemycket innan jag blev gravid första gången.. Men det dog under mina graviditeter och efter barnen. Känns SÅ skönt att vara igång igen och det är nog den bästa investeringen jag har gjort i mig själv någonsin. Mår så himla, himla bra av en stund på gymmet några gånger i veckan! =)

Var heeeelt död efter detta och jag körde det med F. Körde dock inte alla dessa x 4 (utan gjorde vissa mest bara för att fota till er) men ändå nästan! Han sa att han hade sjukaste träningsvärken dagen efter, haha. Blev ju rätt många övningar så förstår honom =) Avslutade med lite lättare marklyft. Kan ordna ett till liknande inlägg med andra kroppsdelar och även mer med ben och rumpa. Har hur mycket övningar som helst på lager om ni vill se mer! =)

Kommentarer

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag tycker att det blir tyngre eftersom att gummibandet som jag använder är rätt kort vilket gör att man får ta i mer för att få isär benen eller göra ett knäböj. Så då bränner det lite extra och jag upplever också att man aktiverar mer på sidorna av benen/rumpan med! <3 kram!

 1. Johanna

  Jag förstår att alla tar det olika men så är det med allting. En del blir triggade att gå och köpa choklad om de ser en bild på det, andra vill börja äta nyttigare om de ser en god sallad. Jag ser det som inspiration och motivation att komma igång att träna efter mina två graviditeter när jag ser dig och dina resultat. Så mer sånt här om jag får önska, tycker att du visar upp en bra balans mellan nyttigt och ”unna sig” 😀 heja dig!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jo, det är ju så! Vissa blir ju arga på mig för att jag äter för mycket onyttigt i perioder och nyttigt i perioder osv.. Man stör alltid någon SÅKLART 🙂 <3 svårt att hitta en balans. Tack för så fina ord, blir jätteglad!! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men vad glad jag blir 😀 <3https://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/sportkläder/tights-byxor/aimn-200477/ribbed-seamless-tights-630847-3843/?transaction_id&c=se&prog_id=17833&tduid=481db86df7b4cc330f1b44d0820709e4&affId=3051100&aff=RedBrain+SE&utm_source=tradedoubler&utm_medium=affiliate&utm_content=RedBrain+SE&gclid=CO-G1JrwweYCFVFIwgodm7oKIQ&gclsrc=ds, kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss