Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår jättebra och ska snart lämna kidsen på föris och sedan möta upp Tove. Hon ska hjälpa mig med lite jobb så det blir skönt att få det gjort.

Gårdagens lista på saker jag hann med: (haha) 

– Råkade se början av en skräckfilm på grund av att jag skulle gå in på viaplay och hitta något som kunde vara på i bakgrunden när jag skulle jobba. Slutade med att allt hängde sig och filmen bara pågick i typ åtta minuter. Orkade inte göra något åt det och fastnade typ halvt i handlingen. Sedan hade jag såklart svårt att somna och blev supermörkrädd. Har ju lyckats komma bort lite från det trots att jag numera bor ensam på 150 kvm (förutom när jag har kidsen) men nu kom det tillbaka som en smäll. Jag är verkligen en TÖNT när det kommer till skräckfilmer och klarar verkligen inte av att se sådant alls. Och om jag nu utsätter mig för det så har jag en kudde i ansiktet 99% av filmen, haha..

– Det slog mig att jag borde åka förbi på min pappas grav. Har inte gjort det på jättelänge! Gillar typ egentligen inte tanken på att det finns gravar som man måste besöka för mitt dåliga samvete förföljer mig alltid på den fronten. Känns som att jag ”borde” hälsa på där oftare men har bara inte tid eller ork. Och så river det alltid upp så mycket jobbiga känslor och minnen i mig och det slutar alltid med att jag blir ledsen. Just nu vill jag helst inte vara ledsen. Finns så mycket att vara glad över! Bestämde iallafall igår att jag nog ska åka dit ändå nu i veckan. Brukar ändå försöka vara där två gånger per år iallafall. Har bestämt att om jag dör (eller okej – NÄR jag dör) så vill jag bara bli aska och typ utslängd på någon strand i Maldiverna. Vill typ inte ha någon minnesplats då jag som sagt själv bara förknippar min pappas grav med dåligt samvete för att jag glömmer att åka dit..

– Jag ska tatuera mig. Har planer x 2! Fick lite hjälp att skissa upp igår och blev så nöjd. Blir små och diskreta som resten av dom som jag har på min kropp. Gillar att kunna gömma dom om jag vill med kläder och skulle inte vilja ha något som tog för stor plats på huden.

– Vet att Bloggbevakning brukar dela ut pris till alla skopillande influensers och igår var jag nog vinnaren med bilden nedan =)

– Badade barnen och det slutade med att precis allt var blött hela vägen ut i allrummet. Deras nya grej är att hålla för kranen så att det flyger vatten precis överallt. Vet inte riktigt vad jag tycker om det men dom skrattar ihjäl sig och jag blir glad av att se dom så glada. Lät dom hållas för denna gång med andra ord.

– Åt äpplen och mandelsmör! Fick världens akutsug efter det och det är ju bland det godaste man kan äta enligt mig om man ska välja något  nyttigt. Trodde inte att jag hade något mandelsmör hemma men hittade en gammal, oöppnad burk långt in i skafferiet. Ni som har följt mig länge vet att jag har problem med det där med att fylla skafferier, kylskåp och frys. MÅSTE ha fullt precis överallt och ha massor med gott. Det slutar oftast med att jag till och med har flera burkar av saker som jag älskar (har ex. fyra stora burkar tacosås i kylen nu, haha) för att jag alltid köper det när jag handlar för att vara säker på att det verkligen finns hemma. Iallafall.. Denna burk hade säkert stått i typ tre månader så fick stå och röra runt i den i säkert en halvtimme innan den gick att äta. Men vad gör man inte för lite mandelsmör? Det var så värt det, haha.

– Hade ansiktsmask och såg ut som ett monster i 30 minuter. Tycker egentligen att maskerna som man bara lägger på huden är väldigt krångliga att vika ut + att dom alltid droppar överallt och bara är allmänt omständliga. Har nog bestämt mig för att gå tillbaka till mina vanliga masker som man kladdar på i ansiktet istället.

– Pratade med en av mina bästa vänner i telefon fram till 01. Ibland går tiden alldeles för snabbt. Hatälskar att prata med mina vänner som babblar lika mycket som jag för det slutar alltid med att vi bara avbryter varandra och pratar högre och högre + en skrattattack och så börjar det om igen och igen och igen. Haha..

– Hade nog mitt kortaste träningspass på länge. 25 minuter var jag på gymmet. Idag blir det ett längre pass och jag är sjukt peppad!

– Beställde min favoritparfym x 2 och detta är tredje gången jag gör det. Den finns typ ingenstans och när man väl hittar den i lager så får man ett mail om att den tyvärr inte kommer att levereras. Så nu håller vi tummarna att jag får hem dessa flaskor! Känner mig typ inte som jag när jag inte har den.

– Började tagga till igår inför helgens födelsedagsfirande. Blir utgång på lördag med fina tjejer och jag är faktiskt sjukt peppad!

– Gjorde världens tacotallrik till middag åt mig själv med picklad rödlök, koriander, mangosalsa och massor med grönsaker. Så himla fräscht och världens godaste. Barnen fick äta en enkel lasagne på sojafärs och med massor av ost och grönsaker. Jag kände mig typ som en superkvinna som lagade till två rätter på 20 minuter samtidigt som jag höll Jolie på ena armen. Jag hann dessutom stöka undan allt så att det var helt rent samtidigt som lasagnen blev klar i ugnen. Ni vet en sådan där stund i vardagen där allt bara flyter på och man kan göra en high five med sig själv efteråt?

– Just nu använder jag ansiktsvatten från Pixi och jag har verkligen fastnat totalt för den som ger glow. Den svider SÅ mycket på huden men wow vilken lyster man får. Är beroende! Gissar på att det är fler än jag som älskar den?

Ikväll kommer en vän hit och gör pizza på sötpotatis med mig och kidsen (recept kommer) och det ska bli spännande att testa. Tror hon sover över här med så vi ska käka ostbricka när barnen har somnat och kolla på Bacheloravsnitt. Ska också pyssla om mina växter lite + träna. Vad sägs som att vi kör ett inlägg imorgon där ni får följa min dag idag timme efter timme? Har ju gjort det någon gång förut och tycker att det är lite roligt. Ska se till att larmet går en gång i timmen idag på telefonen så att ni får ett kul inlägg imorgon. Puss och kram. Ha en underbar tisdag! <3

Kommentarer

 1. Sandra

  Lie off topic men, har du fyllt i läpparna? Tycker dom ser lite annorlunda ut på bilden med skorna, jättefina oavsett:) ser mysigt pluffsiga ut, men vinkeln är ju svår att se =D

 2. Sindy NİLSSON

  Så himla fint hår!! Ditt hår är alltid sååå snyggt:) Jag skulle också vilja se en “hur man lockar håret”-video! Du får gärna också berätta hur du får lockarna att hålla.

 3. Rebecca

  Känner igen det där med gravar, att man ”borde” åka oftare. Då jag har indraget körkort en tid pga sjukdomar så har jag inte riktigt möjlighet att ”bara svänga förbi” och lämna blommor som jag gjorde innan. Och det svider. Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa som ätstörningar och självskadebeteenden.

 4. Mia

  Mina föräldrar är döda och jag tycker man ska åka till graven när man känner att man orkar med det. Ska också göra små tatueringar men vet inte när. Tipsa gärna om inredning och smink. Kram Fonus.

 5. Elin

  Du behöver inte ha dåligt samvete för att du inte besöker din pappas grav så ofta, det finns inget rätt eller fel. När min mamma dog kändes det jätteviktigt att jag skulle få ha en plats att gå till, en plats dit jag kan gå när jag VILL minnas och sörja. Kram <3

 6. Sophie

  Håller helt med dig på gravfronten! Är så glad att mina föräldrar valde minneslund istället för grav. Hade bara haft konstant dåligt samvete för att man inte har tid att fixa där eller besöka dem. Jag och min syster är uppe varje allhelgonahelg, födelsedag och dödsdag. Ibland något extra när man saknar lite extra mycket. Ändå så gnager samvetet lite, känns som att man är där lite för sällan. Fin idé med att sprida askan istället, det vill jag nog också! 🙂

 7. Angelica

  Min pappa sa till mig att när han dör så ville han att vi skulle sprida hans aska i havet mellan finland och sverige (han var finsk, men bodde i sverige) när han dog så var det jätte skönt att veta vad vi skulle göra.

  Vi spred askan och jag tycker det är jätte skönt att vi inte är ”bundna” till någon grav, jag bor i norge och kan bara gå till havet eller en kyrkogård här för att tända ljus eller så. Så tycker sånt e himla fint!

 8. Malin

  Du verkar må så bra efter skilsmässan och allt även om det varit tufft, du är så jävla mycket power woman!!❤✌ stark är du och ni verkar fixa allt så bra!! Har en fråga. Känner du att du lägger mer tid på utseende nu som skild? Alltså tänker om du lägger pengar mer på ditt utseende och tänker mer på det, nu när du är singel?😊 jag tänker hela tiden, även när du har barnen. (Absolut inget negativt med frågan, bara nyfiken hur just du tänker med den delen😄) tack för sin fina blogg som förgyller vardagen ❤❤

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack <3 ja, det gör jag absolut! Har både mer tid och ork att ta hand om mig själv nu 🙂 både för att barnen är äldre och för att jag inte har dom på heltid vilket ger mig mer tid till mig själv. STOR kram och tack för så otroligt fina ord 🙂 <3 kram!

 9. Louise

  Gig så fin du är! Och härligt att höra att du mår bra och känner dig glad!
  Jag har en fråga, det hade vart så kul om du skulle göra något blogginlägg om hur du startade som influenser, vart och hur börjar man från typ bara följare som man känner till att bli så stor som du är idag. Tips och råd! För mig hade drömmen vart att bli influenser men det känns lite som en hopplöshet, hur skulle det liksom gå till, vart och hur startar man, tycker bara att det typ skulle kännas lite pinsamt att helt plötsligt bara börja lägga upp lite mer ”proffsiga” bilder och så. Så tips och råd hade vart såå kul! Kanske låter lite löjlig men du fattar nog hur jag menar hehe!
  Kram på dig ha en fin dag

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss