Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att bli lycklig

Det var längesedan jag kände mig så lycklig i mitt liv som jag gör just nu. Med det sagt så menar jag inte att jag är glad hela tiden utan tvärtom – jag har många ledsna stunder med. I grunden känner jag dock ett sådant lugn och en sådan lycka över precis där jag står just nu. Jag känner mig stark, det känns som att jag har hittat mig själv och som att jag faktiskt tar mig tiden till att bry mig om mig själv. Jag lyssnar dessutom ständigt inåt vilket har gjort att jag faktiskt gör rätt beslut och val för just mig.

Hur blir man lyckligare då? Tror nog att jag har samlat alla mina bästa tips här nedan: 

– Lyssna inåt! Som jag skrev lite högre upp i inlägget så är det så viktigt att våga lyssna inåt. Följa sitt egna hjärta och sin magkänsla. Det är INGEN som ska leva ditt liv förutom just du. Det är klart att andra påverkas av dina val och ibland måste man till och med såra andra för att våga finna sin egna lycka. Men så är det.. Jag tror att det är så viktigt att våga lita på sin inre röst och inte följa andras ord och tankar om hur man ”borde” göra eller hur saker ”ska” vara. Livet är alldeles för kort för det. Slösa inte en enda sekund på att leva i något som inte känns bra. Oavsett om det är ett jobb, en relation eller något annat. Känns något fel så är det oftast fel. Man behöver inte övertyga sig själv om att det är rätt bara för att man kanske tänkte att det skulle bli eller vara på ett visst sätt från början. Ibland blir saker inte som man har tänkt sig och det är helt okej. Följ ditt hjärta och lyssna på din magkänsla.

– Lägg inte din lycka i andras händer. Jag tror att detta är SÅ viktigt. Ingen ska komma in i ditt liv och göra dig lycklig – det ska du stå för själv! Sedan kan det ju ansluta människor som gör dig glad och får dig att må bra + känna lycka. Men den där grundlyckan tror jag att man måste finna i sig själv. Du är ansvarig för din egna lycka.

– Rör på dig!  Gud vad klyschigt men fy vad det funkar. Har alltid så mycket glädjerus i kroppen efter ett tungt och svettigt träningspass. Känner mig sådär pirrig i kroppen och blir peppad på precis allt i livet.

– Försök att se livet positivtDet är så mycket i livet som handlar om inställning. Jag försöker alltid att ha en positiv inställning och se saker från den ljusa sidan. Går något fel så är inte det hela världen. Tror att det är viktigt att inte se saker som ett misslyckande utan tvärtom som en ny erfarenhet och en ny anledning till att kämpa vidare för det man vill och tror på. Jag märker själv att min inställning påverkar min vardag SÅ mycket och jobbar varje dag med hur jag kan försöka se även tuffa saker på ett positivt vis. Känns kanske som en självklarhet att man ska göra så men tror att det kan vara väl värt att påminnas om då och då.

– Omge dig med människor som gör dig glad! Och gör slut med alla giftiga relationer som får dig att må dåligt. Jag hade en vän som jag hade känt sedan jag var pytteliten som gjorde att jag mådde dåligt hela tiden.. Det hela slutade med att jag en dag till slut sa upp kontakten. Nu i efterhand önskar jag att jag hade gjort det så mycket tidigare men jag tänkte hela tiden att vi ”borde” vara vänner då vi inte hade hängt ihop hela livet. Prioritera relationer som betyder mycket för dig och som ger dig ett fint utbyte och ta bort resten. Jag brukar tänka att jag hellre lägger mycket tid på mina nära vänner än lite tid här och lite tid där.

– Lev i nuet! Finns absolut inget vi kan göra åt gårdagen och vi vet egentligen ingenting om morgondagen. Vi vet inte hur många dagar till vi kommer att finnas och leva. Varje dag är betydelsefull och viktig. Se till att du maxar varje dag på det vis som gör just dig glad.

– Ta hand om dig själv! Unna dig en lång promenad, ett bad med lyxigt badskum, din favoritchoklad framför din bästa serie + en ansiktsmask eller vad det nu kan vara som får dig att må lite extra bra. Jag får ett sådant lugn i hela mig när jag gör något för mig själv. Och vet ni? Jag är så jäkla värd det. Och det är du med!

– Bli din egna bästa vän! Lär känna dig själv! Detta håller jag på med för fullt just nu och en av mina närmsta vänner sa faktiskt här om dagen att jag strålar på ett helt nytt vis nu på senaste. Och jag blev så glad för jag känner väl lite samma sak själv! Tror att det beror så mycket på att jag faktiskt tillåter mig själv att vara just jag och inte bryr mig så mycket om vad andra tycker och tänker. Jag klär mig som jag vill, äter det jag vill, tränar, fyller mitt liv med mina barn och mina närmsta som gör mig så himla glad, lyssnar inåt gällande varje val jag gör, litar på min magkänsla, litar på mig själv gällande mina egna känslor och tar mig själv och vad jag känner på allvar. Försöker ta hand om mig själv och lära känna mig själv djupare än någonsin. Vem är jag? Vad vill jag? Hur mår jag när detta händer? Mår jag dåligt av detta? Mår jag bra av denna människa? När man väl tar sig tiden till att lära känna sig själv så inser man hur mycket man faktiskt inte visste om sig själv. Det är rätt märkligt och samtidigt väldigt häftigt.

– Känn tacksamhet samtidigt som du strävar mot mål och drömmar! Man blir aldrig nöjd va? Även om det stämmer så betyder det ju inte att man inte kan njuta där man står och känna tacksamhet för det man har samtidigt som man strävar framåt och uppåt. Jag är tacksam varje dag och påminner mig själv varje dag om vad jag har att vara just tacksam över. Det finns en hel del! Och ofta kommer jag på nya saker hela tiden också. Det är rätt fint! Och mål och drömmar älskar jag också att ha. Det driver mig framåt och motiverar mig. Jag behöver tydliga mål som jag skapar utifrån drömmar och gärna även en tidsplan för dessa. Älskar att utmana mig själv och sedan se tillbaka och se hur jag sakta men säkert nådde mitt mål utifrån tidsramen jag hade. Det gör mig lycklig och ger mitt liv så mycket mening! Och som sagt – samtidigt som jag vill framåt så är jag bara så otroligt tacksam över där jag står precis idag.

– Skit i vad andra tycker! När jag bestämde mig för detta så blev jag genuint bara så glad och lugn. Det kommer ALLTID finnas folk som ogillar dig, hatar dig, vill dig ont och snackar skit om dig. Men ärligt – vem bryr sig? Brukar tänka att det inte rör mig i ryggen vad någon som jag skiter fullständigt i tycker om mig!? För så är det ju! Och man kommer aldrig att kunna behaga alla människor samtidigt och då är det bättre att bestämma sig för att behaga enbart sig själv. Alla andra har sitt alldeles egna liv att fokusera på och vill dom hellre lägga det på att snacka ner dig eller tycka illa om dig så är väl deras liv ändå rätt tråkigt och tragiskt? Skaka av dig andras tankar och åsikter om dig och kör helhjärtat på ditt egna race. Var dig själv, fokusera på vad som gör just dig lycklig och våga gå din egna väg. Min värsta mardröm är att se tillbaka på mitt liv och ångra saker som jag inte vågade göra och speciellt om detta berodde på vad andra tyckte om mig/skulle tycka om mig.

– Släpp saker som du inte kan förändra. Detta är SÅ viktigt. Jag har fortfarande sjukt svårt med detta i vissa perioder och i vissa situatione/relationer. Vissa saker kan man inte förändra hur gärna man än vill. Jag försöker därför alltid tänka att jag ska ge allt av mig och göra det jag kan i en specifik situation/relation. Sedan kan jag inte göra mer.  Och blir det inte som jag vill eller önskar trots att jag ger allt av mig, är 100% ärlig om känslor och tankar, säger allt jag kan, anstränger mig och försöker så kan jag inte göra mer. Då är det som det är. Ibland ligger inte allt i ens egna händer och då måste man kunna släppa och skaka av sig. Det ÄR svårt ibland men man kan inte göra mer än sitt bästa och vissa saker kan man bara inte påverka på grund av olika anledningar eller för att det helt enkelt hamnar hos någon annan som kanske inte agerar eller gör det man önskar att dom hade gjort i situationen.

– Acceptera att saker kanske inte alltid blir som du har tänkt dig. Man måste inte leva i en relation hela livet bara för att man tänkte det från början exempelvis. För mig har detta varit så svårt att acceptera så många gånger att det inte blev som jag hade planerat. Men vet ni? Livet händer. Saker händer. Människor förändras. Du växer. Du förändras. Och återigen – livet händer. Låt det hända och lita på att det som är menat för dig kommer att komma till dig så länge du följer ditt hjärta och vågar ge ditt allt och säga ja till att leva. 

– Lita på att livet erbjuder dig precis det du behöver precis vid det tillfället när du är redo för det. Jag tror på att allt händer av en mening men jag tror också att man måste våga ta en chans eller en risk. Jag tror att man måste agera själv utifrån det man blir erbjuden av livet och kanske våga säga ja eller nej till något som känns läskigt, nytt eller främmande ibland. Lita på livet.

Ville bara kika in och peppa er lite. DU är värd det bästa i ditt liv. Det finns ingen som kommer att ge dig detta eller veta vad som är bäst för just dig förutom DU. Var ärlig mot dig själv. Du lurar ingen värre än dig själv när du försöker intala dig om att saker som inte är bra för dig faktiskt är det. Alla svar du behöver finns inom dig och du måste bara våga lyssna inåt och ta tillvara på det. Det ÄR läskigt många gånger men det är också så värt det. Du lever för din egna skull och inte för någon annans. Glöm aldrig bort det.

Hoppas att ni har haft en fin helg och får starta veckan på bästa vis imorgon.

KÄRLEK och stor kram till er <3 //G

Kommentarer

 1. Sindy NİLSSON

  Men vilket himla roligt inlägg! Du verkar vara en så fin, trygg, genuin, klok och jordad person, jag känner igen mig mycket i ditt liv, har haft mycket tufft som hänt, hade jag varit hälften så klok som du är när jag var i din ålder hade livet kanske sett väldigt annorlunda ut, tack för att

 2. Mini

  Fint! Jag gick igenom dessa punkter i ett helt år då jag enbart fokuserade på mig själv och att jag skulle må bra. Där och då när jag som minst anade det dök min man upp från ingenstans. Nu hoppas jag att livet vill ge oss ett barn ❤️

 3. Anna

  Tack för fint inlägg, känner igen mig i så mycket som du skriver ❤️ Och jag håller fullkomligt med dig. Det är Verkligen viktigt att stanna upp och faktiskt tänka till är det så här jag vill leva och må. Du är verkligen en super mamma 🙂 all lycka till dig och dina fina barn 🥰.

 4. Elli

  Åh behövde detta så mycket <3

  jag är 20 år och gjorde slut med min kille för 3 månader, men vi blev tillsammans igen förra veckan. Alla hans vänner hatar mig och tycker att jag leker med hans känslor och ville inte att han skulle ta tillbaka mig. Nu har dom blockat mig överallt och vill inte träffa mig på fester osv. Mår såklart dåligt över detta men tänker verkligen ej låta det förstöra mig. Allt jag har gjort är att vara ärlig med mina känslor och göra slut med min kille när jag kände att dom svalnade. Självklart blev han jätteledsen av detta men vadå, skulle jag stannat i ett förhållande för att vara snäll mot någon annan? För att inte göra min kille ledsen? Att vi är tillsammans igen nu handlar bara om att mina känslor har vänt och vi båda vill vara tillsammans, hans vänner har absolut ingenting att göra med detta. Jag är så konflikträdd och hatar att vara hatad men ärligt talat, man kommer bli hatad av folk och så är det<3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Det viktigaste är att NI är lyckliga och vet vad som är rätt och inte rätt för er. Att andra ens har tankar om det är ju bara konstigt egentligen!? SKIT i det. KRM till dig och heja dig som följer ditt hjärta <3 Finns ingen regelbok kring hur saker ska vara eller gå till, kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss