Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dom mest frågade frågorna just nu

Alltså ibland blir jag knäpp av vilka frågor jag får. Tänker att jag ska svara er IGEN på dom mest frågade här nedan och så kan jag bara länka detta inlägg om jag får frågan igen bland kommentarerna eller på insta story.. Är så less på dessa frågor så att jag somnar snart. Förstår att många av er också är det så då får ni bara skrolla förbi detta inlägg.

Tror du att du och F kommer att hitta tillbaka till varandra? 

Nej, inte som det ser ut just nu. Jag har dock lärt mig att man aldrig ska säga aldrig så man vet ju aldrig hur framtiden ser ut.

Har du någon annan kille nu?

NEJ. Nej. nej. Nejjjjj, Nooo. Alltså verkligen nej. Kommer aldrig mer svara på denna fråga nu, haha. Har gjort det alldeles för många gånger på kort tid.

Har du varit med någon efter att ni separerade? 

Ja, EN annan kille. Men det är typ över nu.

Hur har barnen tagit skilsmässan? 

Väldigt bra! Vi har varit ovänner en hel del (såklart, då det trots allt är en skilsmässa) men valt att inte ta sådana diskussioner och tjafs framför barnen. Dom har trott genom allt detta att mamma och pappa är bästa vänner och inte fått se några dåliga sidor i detta. Dom tycker att det är rätt kul med två rum och att få vara hos mamma ibland och pappa ibland. Tycker att vi har skött detta hur snyggt som helst och är glad över att vi båda har gjort det vi kan för att barnen ska må så bra som möjligt. Dom är glada och lyckliga och mår jättebra. Och det kan jag se på dom! Barn kan inte dölja sådana känslor som dom hade haft om dom hade mått dåligt.

Hur vet man att det är dags att separera? 

Denna fråga är en av dom absolut mest frågade! Alltså detta är en SÅ svår fråga och det är så otroligt individuellt och olika för alla. Tror inte att jag sitter inne på alla svar. Eller jag VET att jag inte gör det. Långt ifrån. Jag tror väl i det stora hela att det är dags att lämna om man inte känner sig kär längre, om man tänker på andra eller kanske till och med är/har varit med andra, om man inte ser en framtid med sin partner utan mer “står ut” för att det är “så det ska vara” eller för barnens skull.. När man känner sig olycklig, tycker att livet är tråkigt, inte har gemensamma intressen, drömmer om något annat. hellre gör andra saker än att spendera tid med den man lever ihop med, inte har något gemensamt eller något att prata om, har funderat länge till och från på att lämna, stör sig på sin partner och saker som den gör och är konstant irriterad eller ogillar åsikter som den har, tjafsar och bråkar mycket, är elak mot varandra/blir dåligt behandlad, känner sig deppig och ledsen mer än glad i relationen… Detta är ju SÅ individuellt och i många fall kanske det fungerar att gå och prata med någon..Och vill båda leva ihop trots allt jag nämnde här ovan så är väl det det absolut bästa man kan göra!? Få hjälp av någon utomstående och gå i ex. parterapi. Och i vissa fall så kanske det helt enkelt är bäst att gå isär. Jag vill inte inspirera någon till att lämna sin partner men jag vill inspirera till att våga lyssna inåt och inse att livet är för kort för att inte må bra i exempelvis ett förhållande. Om man genuint känner att man vill lämna så finns det ingen anledning att stanna. Även om man många gånger kanske försöker hitta på 1000 olika anledningar som typ “för barnens skull”, “men vi har ju ändå varit tillsammans i 10 år”.. Man kanske är LIVRÄDD för det “nya” livet och inte vågar.. Men nej.. Lyssna inåt istället och följ hjärtat och magkänslan. Man vet ALLTID bäst själv oavsett vad alla andra tycker eller tänker. Man ska vara ärlig mot sig själv. Alla andra lever sitt egna liv och formar just sitt egna. Du är den enda personen som kan styra din egna lycka och ditt egna liv. Det ligger helt i dina händer. Och återigen! Något som jag verkligen vill tillägga! Jag vill inte rekommendera eller pusha någon till att skilja sig eller göra slut. Alla gör som dom själva vill och min enda rekommendation är att lyssna inåt och följa sitt egna hjärta. Ingen vet bättre än du vad som är bäst för dig.

Och för att göra detta inlägg lite roligare för er som redan hade läst dessa svar ett par gånger så kan jag berätta tre roliga saker om mig:

– Jag har världens bästa reflexer och fångar ALLTID saker som jag tappar i luften. Tove och jag skrattar alltid när vi är i närheten av vinglas, haha.. Jag tappade nämligen ett vinglas som var helt fullt och lyckades fånga det i luften på ett jätteroligt vis. Så detta skrattar vi alltid åt när vinglasen åker fram! Låter kanske inte så kul men det såg så himla sjukt ut och jag vet själv inte riktigt hur jag hann med att fånga det. F brukade alltid säga att jag har ”ninja-reflexer”.

– Jag har en plats för varje sak här hemma. Jag har stenkoll på var varenda liten penna, nyckel, legobit, målarbok, ljusstake osv ska vara. Blir nästan lite rädd för mig själv ibland när jag springer och städar mellan rummen och placerar varenda pryl på exakt samma ställe varje kväll för att få ro i själen.

– Jag hatar öl! Får kväljningar bara jag smakar en liten klunk. Förstår inte hur folk kan älska smaken och tycka att det är bland det godaste som finns. Någon annan som är likadan?

Puss och kram och ha en fin eftermiddag! 

Kommentarer

 1. Johanna

  Jag blir alltid så imponerad över att du tar dig tid att svara på alla kommentarer. Det känns verkligen som att man skriver till en vän 💓

 2. Alex

  Jag är betydligt äldre än dig men älskar att läsa din blogg. När jag var i din ålder hade jag också superkoll på varenda pinal i mitt hem, sen träffade jag en snubbe som hade som vana att ”specialplacera” grejer utifrån nån logik som varken jag eller han eller någon annan förstår sådär i efterhand. Vi har haft kriser, otrohet och annan skit men ändå valt att fortsätta vara tillsammans i snart 17 år. Våra barn tycker att vi är konstiga som alltid tycker att den andra är så rolig och skrattar ihop till saker dom inte kan relatera till.. ❤

 3. Anna-Lena

  När jag stod i valet och kvalet om jag skulle skilja mig eller inte så var det en som sa ”Att tänka att man ska separera eller skilja sig då och då i ett förhållande är normalt, alla gör det. Det är när de tankarna återkommer mer och mer frekvent som man kanske ska börja ta dom på allvar”. Det tog jag med mig och bestämde mig till slut för att ta ut skilsmässa.
  För mig var det att jag irriterade mig på min dåvarande man, på allt. På hans närvaro, på sättet han gjorde saker, hur han pratade, hur han hanterade olika situationer o.s.v, och så kan man inte leva ett liv, då blir man till slut bitter.

  Kan du inte skriva ett inlägg om städning? Vad gör du varje dag, hur gör du när du storstädar, vilka produkter använder du?
  Jag som inte är en städfantast skulle nog behöva få lite inspiration 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår helt <3 vad klok du är!! Har skrivit lite om det förr så googla "gabriella joss städning" men kan absolut skriva mer om det nu framöver 🙂 KRAM <3

 4. Johanna

  Exakt likadan gällande saker, dock känner jag att det lätt kan bli på en OCD-nivå hehe, så försöker ibland att bara låta något vara stökigt tex garderoben… Att bo med någon som är myycket stökigare än en själv blir som lite KBT haha… 🙈 Kan vara bra att gå lite emot instinkten att städa o bara slappna av ibland och kolla på en serie tex 😜 Gällande ölen, har du testat olika sorter? Finns ju hur många sorter som helst, ipa kanske du skulle gilla då den är mer söt i smaken, tror många som ej gillar öl kopplar det till billig prippsblå typ! 😂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha ja ellerhur 😀 <3 det är sjukt! Det går typ inte för mig men kanske ska prova det 😉 jaa, det har jag! Men tack för tips, får prova ännu fler då 😀 Kram <3

 5. Julia

  Helt sjukt att du som offentlig person ska behöva svara på dessa frågor hela tiden. Jag är rätt säker på att om du skulle ställa samma frågor till de som undrar så skulle de säkert bli förolämpade och förbannade, de skulle säkert läxa upp dig och säga att sånt här frågar man inte en person som går igenom en skilsmässa, men frågar inte om andras sexliv osv. Men bara för att du är offentligt och har en välbesökt blogg så tar folk sig friheten att fråga om allt utan att tänka på att du faktiskt också är en människa med känslor. Absolut att man kan vara lite nyfiken men denna nyfikenhet har gått helt över gränserna. Bra att du säger ifrån, du har ingen som helst skyldighet att svara på dessa frågor. Du är grym, glöm inte bort det 🙂

 6. Terese

  Att veta när man ska lämna någon är aldrig lätt det är något man bara vet skulle jag säga i alla fall. En vän till mig sa så här när jag stod inför att lämna : vi har bara ett liv och vi förtjänar att få vara lyckliga och må bra. Dom orden har följt med mig sen den dagen. Det var nog det jag behövde höra

 7. StrongerLife

  Shit vad jobbigt att behöva svara på alla frågorna om och om och om igen.
  Om folk inte sett dina tidigare svar vid det här laget så är de nog inte gamla eller regelbundna följare helt enkelt..

 8. Emma

  Avskyr all form av öl, tycker det smakar som piss luktar 🤢
  Även jag har jobbigt bra koll på varenda pryl, min sambo testar mig ibland och ställer saker fel bara för att se mig gå förbi-backa-rätta till 🤣

 9. Shanelle

  Jag tror att det i många fall kan vara så att man vänjer sig vid smaker. Jag har alltid ogillat kaffe, men jag började smått genom att doppa kakor, macka etc. för att prova på, sen började jag blanda ut med vaniljextrakt och mjölk, sedan fick jag ett tips att ha i honung, och efter det drack jag bara kaffe med honung, nu har jag slutat med honung och älskar mitt kaffe svart 😂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha ;p förstår vad du menar men har ju skrivit detta förr.. Det är snarare det jag menar. Att jag redan har svarat på samma sak 100 gånger.

 10. Malin

  Hihi förstår att du blir less! Tror folk blev nyfikna när det för några veckor sen lät som att ni höll på att hitta tillbaka. Men bra att du säger ifrån!

 11. W

  Omg det där med att varje liten pinal har sin egen plats är SÅ jag! Blir också typ rädd för mig själv ibland för jag kan verkligen inte somna om jag skulle ha fått kuddarna i fel ordning, jag kommer på att jag glömt tandborsten på vasken eller liknande. Helt sjukt haha! Måste tillägga att du passar så sjukt bra i vitt! Syftar på bilden med den vita (mjukis?)dressen. Kram!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss