Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Era fördomar om mig, del två + FRÅGESTUND

Haha, alltså jag var snarare den töntiga som typ tjuvrökte på rasterna, skolkade och hängde med äldre killar som gjorde massor med dumma saker. Men är det vad som räknas som cool så var jag väl det haha ;p

Ibland mår jag skit! Och ja, då står jag stark för barnen – alltid! Dom kommer alltid först och deras behov ska alltid tillgodoses. Tillåter dock alltid mig själv att må dåligt när jag väl mår dåligt och har inga problem att visa mig svag eller vara ledsen framför mina barn. Förklarar bara då att ”mamma är ledsen just nu men mamma kommer att bli glad igen sen”. Tycker bara att det är fint och viktigt att barn får se olika typer av känslor! Sedan skulle jag aldrig bara ligga och gråta i sängen i en hel dag eller bara skita i alla måsten eller så för att jag mår dåligt. Eller jag har inte mått så pass dåligt att det har hänt än snarare… Och på det viset så står jag väl alltid stark för barnen oavsett hur jag mår. Ser alltid till att dom får det dom behöver och sätter deras välmående först. Precis här och nu mår jag dock rätt bra måste jag säga!

Jag kan vara! Beror helt på hur jag mår, vilket sammanhang det är och vad det är för människor omkring. Men oftast inte.

Att jag inte är mogen för att vara mamma känns som rent skitsnack, hehe.. Känner mig väldigt mycket som världens bästa mamma till mina barn! Däremot så har jag ju andra sidor också och är rätt omogen som person, tycker om att skratta mycket osv. Är så mycket mer än bara mamma! Men att jag blev mamma för tidigt stämmer inte enligt mig själv iallafall. Jag tar hand om mina barn väldigt bra.

Och tack till dig som inte hade några fördomar om mig. Det känns nästan för bra för att vara sant att någon känner så om mig! =)

Jag har verkligen väldigt höga krav på mig själv och allt jag gör. Blir därför också väldigt stressad och besviken på mig själv många gånger när jag inte lever upp till dom. Det är rätt tufft men jag försöker att jobba bort det.

Att jag inte kan gå osminkad på stan stämmer nog rätt bra. Inte för att jag är ful utan smink utan mest för att jag är så van att sminka mig varje dag. Känner mig rätt naken utan smink hur tråkigt det än låter. På somrarna är det dock lättare att vara osminkad då jag sminkar mig mindre i allmänhet den tiden på året. Men ja, detta stämmer nog rätt bra.

Haha.. Jag fick vara ”fjortis” i tidiga tonår kan jag lova dig. Att jag skulle vara fjortis idag tycker jag väl själv är falskt. Och tack! 

Stämmer ju verkligen inte. Har typ aldrig fått en krona av någon och alltid jobbat stenhårt för mina egna pengar. Allt jag har idag har jag kämpat för som tusan.

Stämmer väldigt bra! Har dock frångått det tänket när det kommer till barnens kläder och dom får välja mycket själva.

Är inte alls ytlig men förstår att man kan tro det då jag tycker det är kul med skönhet, hår, smink, kläder osv. Men som person är jag inte ytlig för fem öre.

Detta är väldigt sant faktiskt. Mer än så tänker jag inte kommentera, haha!

Stämmer väldigt bra. Jag skämmer bort mina barn alldeles för mycket på det viset. Men ibland så hjälper dom till att duka, tvätta eller laga mat. Oftast inte dock.. Dom städar oftast inte heller bort efter sig själva när dom har lekt. Kanske något jag ska börja fundera på!

Men åh tack!! Alltså jag tycker att jag är fin och vacker. Tycker att alla ska känna så om sig själva! Självkärlek är så viktigt. Men visst har jag dagar där jag tvekar på om jag är det. Men oftast inte faktiskt. Tycker om mig själv och hur jag ser ut i det stora hela.

Jag är absolut mån om mitt utseende men tycker inte att jag är fåfäng!

Och tack snälla!! <3 <3 Blir så glad!

Jag har inte velat ha så många killar genom åren och har ju dessutom haft ett förhållande i cirka 10 år. Men jag har aldrig blivit avvisad av en kille som jag har velat vara med eller hålla på med.

Ja och nej! Tycker att det är kul men inte alltid. Gillar hemmakvällar i soffan precis lika mycket. Tycker inte heller att jag festar så mycket!? Tycker ni verkligen att jag gör det?

Jag bryr mig mycket om mitt utseende. Försöker att inte bry mig så mycket om vad andra tycker däremot. Men absolut.. Det gör nog dom flesta! Försöker alltid tänka att det inte spelar någon roll vad någon som jag ändå inte känner eller själv bryr mig om tycker om mig. Det finns viktigare saker att lägga energi på.

Att jag är dryg och kontrollerande stämmer inte tycker jag! Eller ja.. Jag kan väl absolut vara dryg ibland och jag har väl också varit kontrollerande i perioder. Jag har rätt mycket kontrollbehov och är planeringsfreak! Men i det stora hela tycker jag att jag varken är dryg eller kontrollerande.

Tycker inte att jag är för perfekt hela tiden Tycker att jag delar med mig av precis alla stunder i livet och att ni har fått följa med mig både genom det tuffa och det bra. Och jag är verkligen inte perfekt, långt ifrån! Har mycket svagheter och brister precis som alla andra.

Många av er har skrivit att ni inte har några fördomar alls om mig och jag blir så himla glad att ni känner så och att ni har fått ett så fint intryck av mig. Bästa ni! Fick in ganska mycket fördomar men tror ändå att jag har fått med dom flesta nu då väldigt många var samma.

Tänkte köra en frågestund också i samma veva så svarar jag på era frågor imorgon! Kan tänka mig att ni inte har så mycket frågor då vi ändå pratar hela tiden i kommentarsfältet men undrar ni något så fråga på! Var så himla längesedan vi körde en frågestund nu! =)

Kommentarer

 1. Sigg

  Jag hoppas inte det är ett omoget beteende att tycka om att ”skratta mycket” haha nä men jag förstår va du menar

 2. N

  Ursäkta men du skämtade va när dina barn inte ens hjälper till att städa? Har 3 kids och till och med min minsta på 2 år plockar i sin tallrik i diskmaskinen och bäddar sin säng (så gott han kan. ) tkr verkligen du ska börja se till att barnen får hjälpa till hemma. Ni bor ju där allihopa , Du jobbar väl inte där ? Introducera små saker och bygg på, tex. Att sortera tvätten, bädda sängen, städa sina rum, ställa disk i diskmaskinen osv. 😊

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Dom hjälper ibland men har inga rutiner på det 😀 dom får hjälpa till om dom vill typ! Men ska bli bättre på det 😀 Kram kram

 3. Line1

  Hur hanterar du männens blickar/stirrande på dina bröst daglugen? Älskar att bära urringat men känner mig äcklad/äcklig när folk glor. Tack för en mysig blogg <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag bryr mig inte ;p folk får väl kolla om dom vill tänker jag.. Men ja, det är klart att det är drygt men man vänjer sig. KRAM och tack för fina ord!

 4. Jennie

  Kan nog va så att man tycker att du festar ofta för att va mamma, men du festar inte ofta för att va en tjej i din ålder. Men nu har ju du ett liv där du kan lägga fokus på dig själv den veckan du inte har barnen. Många småbarnsföräldrar tror jag inte festar för man får ångest att man inte är hemma med barnen alternativt inte vill vara bakfull/få sömnbrist för man vet att man har ett ansvar dagen efter 😊 sen även när ni var tillsammans så gjorde ni ju mycket på eget håll och tror många familjer inte har så utan man gör allt tillsammans typ. Man gör som man själv vill och vad som funkar bäst i sin roll som mamma tycker jag!

 5. Moa

  Hade varit så kul o se dig jämföra bilder nu från efter du födde Jolie tills nu. Tänker du tränat så mycket hade varit jättekul o se före/efter. Alltså enkla, inget pose eller put ☺️ Du är så duktig!!!! Kram!!!

 6. Maria

  Hur fungerar det med förskoletiderna? I de flesta delar av landet är det tid till och från jobbet plus arbetstid som gäller. Men så verkar det inte vara för er? Nu har ju du inte alltid fasta tider för när du jobbar, men generellt? Tack för en jättebra blogg!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag har dom bara på förskolan när jag jobbar! <3 Hämtar dom direkt jag är klar och så jobbar jag när dom sover med. Stor kram och tack för fina ord <3

 7. Jenny

  Bor i vasa och åker ibland över till Umeå för att shoppa och komma bort lite. Vilka är dina bästa tips på restauranger i Umeå? ☺️

 8. Linnea

  Konstig fråga kanske haha men hur gör du med hårtvättning när du tränar så ofta? 😅 ett ständigt problem för mig nämligen haha. Tack för en superbra blogg!!

 9. E som i.. Elin

  Allstå.. golddigger, hur då?! Jag har alltid fått uppfattningen om att det är du som dragit in cashen 😛

  kan inte du få en känsla ibland att vissa kommentarer som är kritiska är från folk du är typ bekant med? Från högstadiet eller nåt sånt typ?

 10. E

  Hur gjorde du när du åkte iväg från Jason och sedan fortsätta amma? Tänker…hur höll du igång mjölkproduktionen och kom han ihåg hur man ammade? Ammar min ettåring men vill åka iväg en helg

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Var ju borta en hel vecka och pumpade under tiden för att hålla igång. Gick jättebra. Så ta med en pump! Kram <3

 11. Amanda

  Hur får du ditt hår att se så fylligt ut? Är det naturligt tjockt eller använder du några produkter i botten? Superfint är det iallafall 🥰

 12. Emma

  Hur är situationen kring Jolies hjärtfel i dagsläget?
  Tycker förövrigt att dina svar på dessa fördomar är så bra, känns så äkta

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tycker det är sjukt jobbigt.. 🙁 och det känns så ovisst. Men jag försöker leva i nuet och tänker att vi har fantastisk vård i Sverige. Tack fina du <3 kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss