Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Chiapudding och bästa tipsen

Har förr alltid tyckt att chiapudding är väldigt svårt att göra och få till bra men har med tiden lärt mig hur jag ska göra den för att den ska bli bäst. Sedan misslyckas den faktiskt ändå ibland av någon anledning och binder sig inte som den ska eller så tar det jäääättelång tid. Men här är mitt bästa recept iallafall:

– 1 msk chiafrön

– 1 dl vätska (jag brukar köra havremjölk eller blanda hälften havremjölk och hälften av ”det feta” som finns i en burk kokosmjölk)

– Vaniljpulver

– Kanel

– Eventuellt hackade hassel eller cashewnötter (extremt finhackade)

Gör såhär: Blanda vaniljpulvret och kanelen (eller vad du nu vill smaksätta med) i mjölken. Tycker att resultatet blir bättre om man blandar ut kryddorna i mjölken innan man har i fröna. Blanda sedan i fröna och ställ in i kylen. Efter cirka tio-tjugo minuter brukar jag ta ut chiapuddingen och röra om igen. Sedan får den oftast stå över natten. På morgonen är det bara att toppa med vad man vill. Jag brukar ha färska bär, kanel och mandelsmör typ. Bästa!

Barnen brukar få bären som blir över. Finns inget jag älskar mer än färska bär, sååå gott! Längtar så till sommaren nu =)

Kommentarer

  1. Ida

    Jag har ett recept som man aldrig misslyckas med, och puddingen stelnar i princip direkt. Max 30 min i kylen så är den perfekt.
    Ca 1 dl chiafrön
    Ca 2 dl havremjölk med 3% fett (jag använder ICAs märke. Står barista på förpackningen)
    Lite kanel, kardemumma och vaniljpulver är gott att ha i också.

    Man häller chiafrön i en bunke. Sen i med lite mjölk i taget. Vispa för hand eller med elvisp tills konsistensen är nästan krämig, Sen in i kylen!

    Mer kalorier antagligen, med tanke på att de är mer fett i mjölken och ganska mycket chiafrön för bara ca 2 portioner. Men värt det eftersom det går så fort och blir underbart gott. Tips!!

  2. Ma

    Hej fina du! Jag undrar om jag skulle kunna få kontakt med dig, antingen via Instagram eller mail. Det är så att jag har fått en orosanmälan och jag vet att ni fick det också för ett tag sedan, jag mår så otroligt dåligt och vet inte vem jag ska prata med. Skulle bli så glad om jag kunde få kontakt dig och fråga lite frågor 💔💔

  3. Anne

    Jag kör 2 msk chia och 1,5 dl havremjölk. Rör om några ggr och klar på 45 min! Sen äpple i bitar, kanel och en jätteklick jordnötssmör. Äter det typ varje kväll! Obs! Ska vara svarta chiafrön….mkt godare än vita tycker jag 😋

  4. Maria

    Har inte privat det. Nyss snöade det i stockholm. Så kan det vara. Tack ännu en gång för din härliga blogg och ha det mysigt i veckan. Stor kram.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish