Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Värmer i hjärtat

Läste denna kommentar och blev så varm i hjärtat. TACK! Får ofta frågan om hur man vet att man ska göra slut och gå vidare.. Denna fråga ställde jag också minst 100 gånger om till alla i min närhet som hade gått igenom en separation. “Man bara vet” sa alla. Jag blev irriterad och kände att “nä, det vet man ju inte alls” men om man är sann mot sig själv så LOVAR jag att man “bara vet”. Om man bara tillåter sig själv att lyssna inåt och vågar följa sitt hjärta. Jag tror att det är så viktigt att inse när det är dags att gå vidare och välja att gå skilda vägar oavsett om man har barn eller inte. Vi förtjänar alla ett lyckligt liv och ingen kommer att ge det till dig förutom just DU själv. Jag tror precis som kommentaren ovan säger att det nästan kan skada barn mer när föräldrar har en dålig relation till varandra med mycket bråk och skitsnack och fortsätter leva ihop än vad det kan skada att faktiskt gå isär

Många har frågat mig hur barnen har tagit skilsmässan och dom har tagit den väldigt bra. Det märks att dom är lyckliga när jag och deras pappa är lyckliga. Och det är vi båda två just nu. Det är klart att det har varit mycket känslor, vi båda har varit väldigt ledsna osv.. Men det går över med tidens gång och man mår bättre. Så är relationen fel så kan det kännas sjukt tufft att ta klivet ur den för att man vet hur jobbigt det kommer att bli att gå igenom en separation – men det är värt det! I slutändan så blir man lyckligare och gladare om man faktiskt inte mår bra i sitt förhållande och efter regn kommer solsken. Ett par jobbiga månader är väl ingenting om man jämför med ett helt liv med någon som man kanske inte är helt lycklig med?

Iallafall.. Barnen har tagit det väldigt bra och vi umgås fortfarande en del alla fyra. Det märks att dom uppskattar det och att dom blir glada av att se oss vara glada oavsett om vi är tillsammans eller inte. Tacksam över att just F är pappa till mina små och tacksam över att vi har en relativt fungerande relation till varandra idag. Framför barnen funkar vi iallafall alltid bra tillsammans och vi är enade om att det är viktigt att allt som kanske finns mellan oss som är mindre bra aldrig ska behöva gå ut över dom.

Kram till er alla och en extra stor heja-kram till alla er som går igenom en separation och har det jobbigt! Jag vet att ni är många där ute. Och jag lovar att saker och ting blir enklare och klarare med tidens gång. Man behöver inte vara stark hela tiden och du/ni är tillräckligt starka som har tagit beslutet som är bäst för er. Resten löser sig med tidens gång. <3

Kommentarer

 1. Maria

  Mina föräldrar blev aldrig vänner efter skilsmässan. Jag och mina syskon hamnade imellan. Jag är så ledsen för det. Blev att dom pratade skit och skvallrade om varandra. Hemskt för oss barn och mycket jobbigt psykiskt. kram.

 2. malin

  Fina du…tack.Sitter här med en stor klump i bröstet, sambon och jag planerar separera, efter sju år och med två små barn. Är så rädd för allt jobbigt som väntar, packa, flytta, nya rutiner, fira helger ensam… Men om jag lyssnar inåt vet jag att det är rätt. Vi kommer bli lyckliga tillslut. Bara inte tillsammans

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Kommer gå jättebra! Lovar dig det!! <3 <3 Största kramen till dig. Du är modig, stark och helt fantastisk. Hejar på dig och vet precis vad du går igenom. Det blir lättare med tidens gång <3

 3. Angelica

  Håller med den som kommenterat, det är väldigt fint att se hur bra ni skött allt för barnens skull! Jag tycker att ni påminner om mina föräldrar som också skött separationen väldigt bra och jag har aldrig känt av den som barn under min uppväxt, om man får säga så hehe. <3 Ville egentligen bara säga att såklart har mina föräldrar också haft vissa stunder genom åren då det inte alls var lika lätt alla gånger: det kan ju komma perioder eller tillfällen då det blir extra känsligt igen och man kanske inte kommer överens som vuxna. Men det är inte heller dåligt för barnen att uppleva detta om ni kan visa att ni diskuterar saken, respekterar varandras åsikter och kommer överens om något gemensamt i slutet – det kan till och med vara lärorikt som barn att se 🙂

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss