Gabriella Joss Gabriella Joss
MatOkategoriserade

30 saker jag alltid har hemma

Inspirerades lite av andra influensers så här kommer en lista med saker som jag aaaalltid måste ha hemma i kyl, frys och skafferier.

– Tacosgrejer. Detta är typ det viktigaste för mig! Får panik om jag har slut på tacokrydda, sås, nachos eller gräddfil typ. Har ALLTID allt jag behöver till min kvällstacos hemma. Ja, jag äter fortfarande tacos varje kväll, haha.

– Ingefära. Brukar svälja den hel, ha den i mat eller i varmt vatten med citron. Inbillar mig att jag håller mig frisk av det.

– Honungsmelon! Min favoritfrukt just nu.

– Broccoli. Brukar äta det som det är på sidan av all mat typ. Och riva ner det i barnens mat med. Nu har dom dock börjat äta det som det är och tycker faktiskt om det. Skönt!

– Grädde till maten. Har alltid både ”vanlig” matlagningsgrädde och den växtbaserade hemma.

– Riven ost.

– Råris. Mitt bästa favoritris i världen.

– Sesamnuggets! Dessa är typ topp två på min lista över min middag nummer två efter tacos. Bästa med sås på crème fraich och sweet chili. Sjukt gott och går fort.

– Creme fraich

– Pasta. Köper glutenfri till mig och vanlig till barnen.

– Choklad (typ bland det viktigaste)

– Fryst spenat (lägger i det i bland annat köttfärsås till barnen och tycker att man kan gömma smaken av det rätt bra med crème fraich och pesto)

– Pesto (alltid den med soltorkade tomater, bästa!)

– Bönor! Båda mina barn kan typ äta det som snacks och så har jag det ju i mat osv också.

– Havregryn

– Kokosolja

– Fun light

– Proteinglass från Lohilo. Får typ cravings på den ibland, så god!

– Kvarg (mitt bästa mellis)

– Bananer

– Ägg

– Bröd (har alltid fullt i frysen fast jag själv inte äter det, haha)

– Fröknäcke

– Castellos creamy white ost + fikonmarmelad (bäääästa kombon som jag får sug efter ibland på kvällarna)

– Tomat

– Fetaost

– Olivolja

– Örtsalt

– Granola

– Frysta bär

Skulle kunna fortsätta listan föralltid typ men det är väl detta jag ALLTID har hemma =) Sedan varierar resten lite.

Andra saker kring detta: 

– Jag är jättedålig på att tugga maten och sväljer typ jättestora bitar. Inte alls bra, i know. Försöker träna bort.

– Jag får panik om jag inte har proppfullt i frys och skafferier. Kylen med. Blir nästan lite olycklig och låg. Får kli i kroppen att jag bara måste handla.

– Handlar nästan varje dag. Är småhandlingens mästare. Har varit bra på att planera i perioder men när jag inte har tid/orkar göra det så blir det nästan alltid en sväng förbi affären.

– Jag är som ni vet inte så förtjust i vardagssockret och läser jättenoga på precis allt jag köper (som jag inte är van att köpa) vad det har för sockerhalt. Jag älskar ju godis och godsaker men vill inte få i mig socker i vardagsmaten som jag inte vet om. Vill hellre välja när jag ska äta det och inte. Exempelvis så köper jag alltid bröd med en sockerhalt på max 4g/100g.

– Jag eftersaltar alltid all mat med örtsalt. Måste verkligen dra ner på hur mycket salt jag äter men tycker det är så gott.

– Avokado ÄR gott. Men jag tycker inte att det är så himla, fantastiskt gott som många andra tycker.

– Får många gånger frågor om jag någonsin har haft ätstörningar och funderat mycket över mat över huvud taget. Svar NEJ. Har alltid levt efter ”ät och var glad” och jag är alltid hungrig, alltid sugen på något och älskar mat. Ibland lite för mycket nästan. Vill typ alltid äta något, haha.

Kommer aldrig glömma hur mycket kritik jag fick för denna bild. Den blev till och med omskriven inne hos Bloggbevakning. Skrattade så högt när jag såg inlägget. Ja, bilden är sjukt uppgjord och plåten hade hunnit svalna. Vet inte ens varför jag har på mig vanten. Den åkte på i all hast, haha.

Kommentarer

  1. johanna

    Gällande ingefäran när du skrev ”sväljer den hel”, så såg jag framför mig hur du lägger ner en hel sån där stor ingefära i teet utan att dela den alls haha…men antar att du inte menade så :p

  2. Maria

    Jag likt dig lever efter mottot ”ät och var glad”. Jag hr alltid tränat alltifrån 0 ggr i veckan till 6 ggr i veckan i snitt 1-2 + yoga. Jag har en sund kropp och energi. Jag äter chips flera ggr i veckan och godis fre-sön. Äter inget mjukt bröd på vardagar och försöker få i mig mer grönsaker i veckan.

    En av mina bästa vänner har alltid haft problem med pendlande och ofta uttryckt just hur orättvist det är men något jag märkt över våra 12 år som vänner är att min kompis hetsäter alltid och häller i sig dricka. Jag själv äter sjukt långsamt och dricker vatten efter maten etc.

    Så vill bara snälla be alla ta det lite försiktigt med att gå på folk som är ”naturligt smala”

    Alla har vi också olika anlag och oftast ser man inte ut som man gör genom att göra noll.

    Jag älskar din träning och kost. Jag själv äter dock kött men har väldigt likt synsätt på mat/nyttigheter/träning.

  3. Josefin

    Jag som har vissa ätstörda beteenden blir så inspirerad av Gabriellas kost och hennes syn på den. Jag tycker absolut inte att du uppfattas som ätstörd och det är SÅÅ befriande att läsa. Kram på dig!

  4. Anna

    Är antagligen enklare att inte få ätstörda tankar då man kan äta allt som du gör och fortfarande inte öka nånting i vikt. Enklare för en person som har idealkroppen att leva efter ”ät och va glad”, inte lika enkelt för en person med annan ämnesomsättning och kroppsbyggnad. Dock tycker jag din blogg visar på lite ätstörda beteendet, då du ofta kategoriserar mat, dålig/bra, skriver att du måste skärpa dig om du ätit mycket socker eller flera gånger på Max. Du pratar också ofta om att du tycke de var så jobbigt att bli ”stor” under din graviditet. En nackdel med att bli gravid var att bli tjock.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Åh vad tråkigt att du upplever mig så 🙂 Jag älskar all mat och äter precis vad jag vill när jag vill men vill helst inte stoppa i mig onödigt socker då jag har gjort det tidigare och inte alls mått bra av det i magen och i huvudet. Blir så mycket piggare när jag skippar vardagssockret 🙂 Kram!

    2. Sandra

      Hej!
      Alla har rätt till sina tankar och åsikter.
      Du känner och tänker det du gör och det är helt okej. Jag har full förståelse för det.
      Jag vill dock gärna flika in här med mina tankar. Sen behöver du inte varken förstå eller hålla med mig. Men du väljer att se det från en vinkel och jag från en annan.

      Gabriella är en person som tränar extremt mycket. Då är det mycket lättare att bränna bort det mesta man äter, nyttigt som onyttigt. Vilket gör det lättare att leva efter ”ät och var glad”. Och frågan var riktat till henne och om HON haft ätstörningar. Hon utgår från sig själv och ingen annan.

      Jag själv tränar 4-5 gånger i veckan och har gjort det till och från i flera år. Därför kan även jag leva efter ”ät och var glad”. De perioder jag inte tränat lika hårt eller inte tränat alls så har jag direkt märkt av det lägger sig på min kropp. Inte bara jag utan även folk i min omgivning. Har jag sedan börjat träna igen så försvinner det, även om det gått väldigt långsamt. Jag har flera gånger fått höra ”gud vad skönt för dig att du har så bra ämnesomsättning och kan äta vad du vill och hålla dig i form”. NEJ jag KÄMPAR bort det på gymmet. Och vilka får jag alltid höra det från? Från folk som sällan rör på sig och sitter hemma och klagar på att andra är i form. Jag känner inte dig och vet inte vad du har för livsstil. Du kanske tränar jättehårt men inte har den ämnesomsättning eller kroppsbyggnad som du anser vara ideal trots det. Älska din egna kroppsbyggnad istället. Det finns ingen idealkropp. Din idealkropp kan vara en helt annan idealkropp än min.

      Om du vill tycka att Gabriella har ätstörda beteenden på bloggen får du självklart tycka det. Jag däremot håller inte med. Att klaga på att man äter för mycket socker och MAX är helt rätt. Inte för hur det lägger sig på kroppen. Utan för att det är FARLIGT att få i sig större mängder av det. Det är ohälsosamt på många sätt. Om något så tycker jag att Gabriella har en väldigt bra balans. Mat ÄR redan kategoriserat. För man ska varken få i sig för mycket onyttigt och inte heller enbart äta det nyttigaste som finns.

      Ursäkta boken men kände verkligen för att vända på pannkakan och förklara detta ut ett annat perspektiv.

      1. Anna

        Sandra: Det finns ett ideal i världen, idealet är att vara smal. Titta runt om dig, på Instagram, reklam, tv, filmer kroppsnormen är smal. Inget att snacka om. Jag ville bara få Gabriella att inse att de är väldigt enkelt att säga ”ät vad du vill” när man själv tillhör normen.

    3. Johanna Grahn

      Fast socker och tex. Max är ju dålig mat för den innehåller typ inga näringsämnen och massa tomma kalorier, man mår ju inte bra av den maten om man tex bara skulle äta den. Jag fattar det som Gabbi förmodligen menar det; Att hon vill äta mer näringsrik mat som kroppen mår bra av. Jag som varit ätstörd nästan hela mitt liv tolkar inte Gabbis inlägg om mat så, snarare tvärtom. Får alltid en positiv matupplevelse här. Och att bli stor under en graviditet har jag ingen erfarenhet av men jag tror att de flesta tycker att det är jobbigt att vara större än normalt och inte känna sig som sig själva?

      http://johannagrahn.se

    4. Trött tjej

      Men vadå? Klart det finns bra och dålig mat. Tycker det är värre om hon hade höjt skräpmat och fått fler att äta det. Det är bra att förespråka en hälsosam diet, men att man ”får” fuska. Aldrig förstått mig på denna typen av kommentaren, endast hittar fel. Måste vara svårt att ha en blogg och vara ärlig när alla bara klankar ner hela tiden. Klart att det är jobbigt att bli större när man är gravid, inte så skönt när kläderna inte passar osv😂 fortsätt som du gör gabbi!

  5. Amanda

    Åh vad jag älskar såna här ”list” inlägg! Blir pirrig i hela kroppen typ! Mera listor åt folket tack 😀 Sen älskar jag även ditt tänk kring mat och tar gärna emot fler inlägg om mat med öppna armar, behöver inte vara recept utan mer just sånt här och kanske hur du gör med mat som lämnar över osv. Även ditt peppinlägg med massa quotes här tidigare var grymt! Du är min största förebild. TACK! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish