Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker som ni kanske redan visste om mig

Har skrivit sådana här listor typ en miljon gånger så ni vet ju säkert det mesta redan om ni hängt med ett tag =) Men här kommer lite saker som ni kanske inte visste om mig:

– Jag har pyttesmå öron. Ser nästan lite roligt ut. Jason har typ större öron än vad jag har..

– Jag har alltid haft MVG i svenska och samhällsämnena och IG i idrott och matte. Klarade all matte med nöd och näppe på gymnasiet. Skolkade alltid från idrotten med några av mina vänner och skyllde alltid på att vi hade mens, haha.. Ångrar ju det idag såklart men man är inte alltid klok när man är så ung.

– Mitt sjukaste “influenser”minne är när jag ber om en vit drink bara för att kunna ta en bild på den, haha.. Och när dom säger att dom inte kan göra en vit utan att den smakar äckligt så säger jag att jag vill ha den ändå. Tror det var ägg och socker i den typ.. Skulle ALDRIG hända idag vill jag lova. Men det är lite kul att se tillbaka på. Gjorde allt för den perfekta bilden, haha.

– Mitt tålamod är det sämsta som finns. Kan inte ens öppna en förpackning ordentligt utan öppnar alltid så att det är omöjligt att stänga sen. Vill alltid ha allt jag vill ha nu nu nu och samma sak om jag vill göra något. Måste jag göra det senare så får jag nästan kryp i kroppen. Kan inte vänta. Men jag vet att tålamod är en dygd och att jag borde lära mig =) Jag jobbar på det.

– Jag har så mycket “samma”-traditioner med mina vänner. Alltid samma ställe när vi äter ute på någons födelsedag, alltid samma ostar när vi gör ostbricka osv. Och det är olika saker för olika vänner men alltid SAMMA med just den vännen. Förstår ni hur jag menar? Tycker det är så himla mysigt.

– Jag kan fortfarande alla mina “ex” telefonnummer utantill. Har försökt att stryka dom ur minnet men dom är fortfarande glasklara.

– Jag har alltid hål i mina strumpor. Köper nya ibland men går hål i dom lika fort, haha.

Alla mina strumpor ser typ ut som på bilden ovan… Och när jag ska göra något “viktigt” och vet att jag måste ta av skorna så letar jag länge efter hela strumpor i garderoben för att se lite mer uppstyrd ut, haha.

– Jag fick min första kyss på en klassresa i fyran till Norge med en kille från min klass. Minns att det var på sanning eller konka och hela klassen och alla parallellklasserna satt runt oss och kollade.

– När någon av mina växter mår dåligt mår jag också dåligt. Alltså verkligen DÅLIGT. Pratade med en kollega som också älskar växter för någon dag sedan och vi konstaterade att dom verkligen blir som små bebisar, haha..

– Jag har aldrig i mitt liv (vad jag kan minnas) skruvat ihop något. Det är alltid F som har gjort sådant hemma hos oss medan jag pysslat med annat. Har kanske hjälpt till på något hörn ibland men det är väldigt sällan det med. Ska utmana mig själv och skruva ihop nästa IKEA-möbel jag köper helt själv. Så får jag träna mitt tålamod lite med, hehe.

– Jag kollar hemnet vaaaarje dag. Inte för att jag vill eller ska flytta utan för att jag älskar att finna inspiration där. En vacker dag vill jag bygga ett nytt hus och jag har så otroligt mycket planer för hur det ska se ut. Kliar nästan i fingrarna så försöker att lugna mig själv i att jag ska bo här ett bra tag till.

Här stod huset äntligen klart och vi var lyckligast i världen för det! Vilken resa det var. Bland det roligaste och jobbigaste jag någonsin har gjort. 

– Det där med fler barn är en svår fråga för mig. Får den rätt ofta.. Alltså vissa dagar känner jag ALDRIG mer. Vill inte gå igenom en till graviditet, bebistiden osv. Mina barn är liksom “stora” nu, har ingen blöja.. Ja, ni som vet ni vet. Det är SKÖNT. Om jag träffar någon som inte har barn som verkligen vill ha barn så kan jag dock säkert offra mig men då vill jag typ att det ska hända snart vilket jag också vet att det nog inte kommer. Vill liksom inte ha 10 år mellan barnen.. Så jag pendlar typ mellan att vilja sterilisera mig för att inte få ett infall och skaffa barn igen om tio år och till att tänka att jag kaaaanske ändå kommer att få fler och att man aldrig vet vad som händer. Det är lite från dag till dag och beroende på hur jobbiga barnen är just den dagen jag får frågan =)

Några bilder från när Jolie var några månader. Tänk vad tiden går. Detta är liksom början av 2018?

– Det godaste jag vet är tacos och Marabouchoklad.

– Jag tycker det värsta som finns är fnasiga fötter. Skrubbar dom aaaaalltid när jag duschar. När jag var i Barcelona med en kompis så hade båda med sig en fotfil och då fattade vi att vi är likasinnade på den fronten. Så vi kollade bara på våra fotfilar när vi packade upp och skrattade, haha.

– En av sakerna jag är mest tacksam över i livet och vardagen är att jag och Tove fick var sin son 2015 och var sin dotter 2018. Det är för mig bara helt.. magiskt. Så tacksam över vår vänskap och över barnens vänskap.

– Jag har ett födelsemärke under varje bröst på exakt samma ställe på varje sida.

– När jag tatuerar mig så lägger jag en fot på den andra och gnuggar dom mot varandra. Min kompis som var med sist jag gjorde det höll på att skratta ihjäl sig. Har gjort så varje gång av någon anledning för att jag typ hanterar smärtan så, haha.. =)

– Innan jag somnar måste jag dricka ett stort glas vatten.

– Jag älskar känslan i luften när det regnar.

– Ibland är jag lite rädd för mig själv och vad jag får för mig.. Typ när vi bara flyttade till Göteborg utan pengar, boende eller jobb. När vi köpte lägenhet i Umeå för världens överpris.. Alltså jag gör så mycket “knäppa” saker hela tiden som ändå innebär rätt stora risker. Jag känner inte så i stunden men när jag ser tillbaka på mitt liv så känner jag ofta typ “hur tusan tänkte jag där?”. Allt har ju löst sig och vi lyckades ex. sälja lägenheten som vi köpte till ett ännu bättre pris. Men tänk OM vi inte hade det? Då hade vi inte ens bott i vårt hus nu… Ja, ni förstår.

– Den värsta typen av människor jag vet är snåla människor. Kanske för att jag är så generös med det mesta själv.

– Om jag går förbi en spegel måste jag alltid kolla på mig själv ;p

– Jag samsover fortfarande med mina barn. Hos sin pappa sover dom på sitt egna rum. För mig handlar det mest om att jag blir livrädd när dom kommer in hos mig på natten för att jag är så mörkrädd. Skriker rakt ut om det står ett barn i dörröppningen och jag själv halvsover. Så jag låser alltid in oss i sovrummet när det är sovdags och så ligger vi där alla tre i sängen, haha. Och varför jag låser? Ja, jag är ju som sagt mörkräddast i världen =)

– Jag har haft ett ärr på ena knät i princip hela mitt liv sedan jag ramlade på en vass sten när jag gick i förskoleklass. Nu på senaste åren har det dock försvunnit helt och jag förstår ingenting? Syns inte ens nästan trots att det har varit ett tjockt ärr enda sedan jag var sex år.

– Jag har aldrig haft hål i tänderna fast jag är jättedålig på att borsta tänderna. Orkar aldrig borsta i två minuter då jag tycker det är så tråkigt…

– Jag tycker att det är superlätt att prata framför MYCKET folk. Men direkt jag ska prata framför lite folk så tycker jag att det är superjobbigt. Har ingen aning om varför..

– Jag har jättebra självförtroende men helt värdelös självkänsla.

– Det jag kan sakna mest med att ha ett förhållande är att ha någon hemma med mig på kvällarna. Samtidigt så är det jag uppskattar mest med att inte ha ett förhållande att inte ha någon här hemma på kvällarna. Så skumt. Får inte ihop den logiken själv. 

– Ibland är jag rädd att jag aldrig ska bli kär igen. Har så himla svårt att få riktiga känslor för någon så när jag väl får det blir det jättespeciellt för mig. Kanske också låter töntigt med tanke på att jag bara är 25 men jag är verkligen jätterädd att jag aldrig ska få känna så igen.

– När jag tränar så får jag oftast feeling för en låt och lyssnar på den HELA passet om och om igen. Jättekonstigt, jag vet. Men det är som att jag kan fokusera bättre av att höra samma, samma, samma om och om igen.

Kommentarer

 1. IDa

  Jag ville inte ha fler barn, gick isär från barnens pappa för över 11år sen, hade ett långt förhållande efter men med 0 tankar på barn, efter att vi gick isär träffade jag min nuvarande, vi klickade så sjukt på ALLA plan inkl våra familjer, aldrig varit med om det innan. Vi är nu gifta och väntar vårat första barn ihop, helt sjukt! Har aldrig ens velat gifta mig o barn var jag som sagt klar med 😅 Min äldsta är 13 o yngsta 12.. Aldrig mått så bra eller varit så kär 🙈

 2. Caroline

  Hej
  Jag såg att du har de barstolar jag också vill ha. Hur tycker du att de funkar med barn? Är de obekväma iom att de inte är något riktigt ryggstöd?
  Tack för en bra blogg ❤️

 3. Julia

  Hahaha. Fick bita mig i läppen för att inte skratta rakt ut åt det där med “jag skriker rakt ut om det står ett barn i dörröppningen när jag halvsover”. Sitter i personalrummet och de andra hade en seriös konversation så kunde ej skratta rakt ut. Guud vad jag förstår din känsla, ser det framför mig hahaha. Tack för att du delar med dig! 😂😃

 4. Rebecka

  Jag har också sämst tålamod och tar sönder kartonger haha. Försöker jobba på det men är svårt😂

 5. Cissi

  Haha åh vad jag kan känna igen mig i en del saker!
  Jag är gift och bor med mina barns pappa, men så fort han är borta en natt så kan jag inte sova själv utan måste ha barnen nära! Har de somnat i sitt rum kryper jag gärna ner där istället för att sova själv haha!
  Och det där med “spontana” infall i livet har jag också gjort många av och alltid tänkt efter att det kanske inte var så bra eller genomtänkt, men ändå gör jag samma igen..! Trots att jag egentligen är en person som älskar att ha koll haha!

 6. malin

  känner igen mig massor ❤️
  läste förut att du gick på waldorf? har min äldsta son i waldorf skola men får massor av kritik av bekanta och även familj. tex att det kommer vara tufft för honom i framtiden med vissa ämnen osv. att hoppa från waldorf till tex gymnasiet, att det blir en jätte stor omställning. hur upplevde du det? kram ❤️

 7. Ronja Bertilsson

  1. Ditt hår är helt sinnessjukt fint
  2. Du är så så vacker
  3. Powerwoman
  4. Vill ha ditt liv
  5. Ang att du gjort saker som innebär risk och att du inte ser det just då… Alltså jag RELATERAR! Sålde precis nästan alla möbler i lägenheten nyss och beställt nytt bara för att jag fick den tanken över en natt. Nu i efterhand så tänker jag ”Vafan har jag gjort” typ😂Läser till sjuksköterska och har verkligen fastnat för (trodde aldrig att det skulle hända, men vart motbevisad) psykiatrin. Börjar därför undra om jag kanske är bipolär typ 2, alltså blir hypomanisk men ej manisk. Nu var det ju ingen big deal att sälja av alla möbler hehe men alltså själva grejen att när jag väl får för mig något så kan jag nästan inte sova och är helt uppvarvad! Händer typ 1-2 gånger per år och då gäller det nästan alltid att spendera pengar på typ kläder eller dylikt😂Blir helt tokig….. Eller så är både du och jag bara två kvinnor som gillar att ta risker och testa nytt, eller vad man ska säga😝

 8. Tuwa

  Så roligt och få höra lite mer om dig! Tänkte berätta lite om min annorlunda familj. Men min mamma har suttit i liknande situation när hon var ung. Idag är jag 18 år och min mamma är 60 år. Min pappa är 50 år vilket är ganska roligt för att mamma har alltid sagt att hon alltid ska dejta äldre än henne. Men min mamma blev gravid när hon blev 20 år men en kille som var tre år äldre de hade vart tillsammans sen de var 15 år. Två år senare kommer en till son och till slut två år senare kommer en till son. De tyckte att de levde ett perfekt liv tills de gjorde slut när den yngsta sonen var tio år. Efter denna skilsmässa så blev mamma väldigt ledsen såklart och mådde väldigt dåligt. Några år senare träffar hon min pappa. De blev väldigt kära snabbt, mamma var väldigt tydlig med att hon inte ville ha mer barn och att hon är för gammal. Men pappa övertalade henne för han hade ju inga barn. De blev gravida när hon är 41 år! De båda var väldigt säkra på att de skulle bli en till liten kille tills jag kom ut och det var en tjej! Båda var väldigt lyckliga och förvånade att det kom en tjej trots att de hade målat mitt rum blått och att jag skulle heta Melwin.. Idag lever de fortfarande med varandra. Det är ju roligt hur snabbt livet kan förändras för oss människor!

 9. Rebecca

  Hej fina du! Jag vet att denna kommentar inte riktigt hör till inlägget, men jag har hittat ett instagram konto som tar dina bilder och låtsas vara du. Ville verkligen låta dig veta och kan länka till kontot om du vill. Ha det bäst fina du. ❤️

   1. Rebecca

    Kontot heter iaf shiva_25l hoppas du kan få ner det. För jag tycker det är lite läskigt även fast du är så offentlig. ❤️

 10. Alexandra

  Gud vad jag relaterar, många av sakerna har vi fan exakt gemensamt 😮
  Att ha dig som väninna verkar verkligen vara en ynnest. Fina fina du allt kommer ordna sig så bra för dig, jag bara känner det. Du är en så genuin, äkta person på dina plattformar.
  Du skriver äkta, du svarar äkta, du postar äkta innehåll. Man kan liksom relatera till din jordnärhet och inte avundas (som man lätt kan göra åt andra influencers perfekta liv)
  Till dig känner jag liksom bara att wow powerwoman hoppas det går så jäkla bra för henne. Jag unnar henne det!!! Du känns mer som en medmänniska för mig än många andra offentliga personer.

  1. Gabriella Joss
   Gabriella Joss

   Men åh vad kul att höra 🙂 <3 åååh kom hit och umgås med mig! Du anar inte hur glad jag blir för så fina ord. TACK <3 kommer att leva på dom länge nu. Största kramen till dig och återigen jättetack.Det värmer så mycket så du anar inte!!

 11. Julia

  Det här med att du vill ha allt nununu – är det därför du börjat plugga så intensivt? Och att du börjat jobba samtidigt som plugget om jag uppfattat det rätt? Eller finns det någon annan anledning varför du valt att göra det så intensivt? 🙂 kram!

 12. Sandra

  Jag är 30, har tre barn och separerade med barnens pappa förra året, går just nu i tankarna att sterilisera mig också. Likaså oron att inte bli kär igen, barnens pappa och jag hade ett väldigt destruktivt förhållande så ibland undrar jag ens om jag upplevt kärlek.

   1. Julia

    Jag tänkte också på det. Hade alltid låst sovrumsdörren förut. men inte längre just ifall det börjar brinna och brandmännen ska öppna en låst dörr först före de får ut en och barnen ifall man är kvar där pga olika orsaker (medvetslös pga röken tex.). Hoppas du förstod hur jag menade 🙂

 13. Jessica

  Tänkte bara berätta att jag tänkte precis som dig för en massa år sedan. Som 25 åring var jag nyskild med två barn i samma ålder som dina. Väldigt splittrad i barnfrågan och ju längre tiden gick ju mer flyttade jag fram ”barnfrågan” när jag var 29 mötte jag min nya kärlek, gravid med nr 3 när jag var 30 år. Tyckte 30 var toksent att skaffa barn när jag var 25. Nu är min lilla tjej tre år och hennes storasyskon är 13 och 16 och det är faktiskt jätteroligt med barn i så varierande ålder. De stora blir så omhändertagande och fina mot lillasyster, och älskar att leka med henne.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss