Såg detta recept hos fina Victoria och var ju tvungen att prova. Det var såå gott och superenkelt. Barnen älskade det också. Jag skippade dock att ha i chili som man ska enligt receptet för barnens skull men hade i lite ”chiliexplosion” istället som ger lite samma smak men inte är lika stark.
Du behöver:
Spagetti (jag hade faktiskt glutenfri och det blev supergott)
1 paket fetaost
1 röd chili (jag skippade den som sagt)
3 vitlöksklyftor
1 paket körsbärstomater
Olivolja
Chiliflakes
Salt & Peppar
Färsk Basilika
Jolie var sååå duktig och hjälpte mig med precis allt i köket igår! Bästa tjejen! Och hon tycker det är så roligt.
Gör såhär : Sätt ugnen på 200 grader. Ringla olivolja i botten på en ugnsform och lägg på osten. Lägg ut tomaterna runt osten och hacka en chili + pressa vitlök över. Salta, peppra och tillsätt chili flakes (jag skippade chiliflakes). Stoppa in i ugnen i 15 minuter. Under tiden som du gör detta kokar du pastan. När du har hällt av pastan och osten är klar i ugnen så rör du bara ihop allting och har i basilika. Serverade med massor av riven parmesan. Såå gott!
Kommentarer
Lät sjukt gott! Hade laddat för att laga det idag. Kommer hem och inser att tomaterna är mögliga. Höll i nya tomater på affären men tänkte att det var onödigt då vi redan hade hemma 🙁 testar dock samma recept men på krossade tomater och håller tummarna för att det blir ätbart 🙂
Men ååh nej vad tråkigt! Smart att göra så istället 🙂 blev det bra? Kram <3
Det blev helt ok men väldigt syrligt! Tror det blir bättre med färska tomater, alternativt om man tillsätter ex honung eller kanske lite balsamico 🙂 men mätt blev jag iaf 🙂
Men vad bra 😀 kram <3
Detta måste jag testa känner jag. Mosade du fetaosten innan du blandade allt??
Ja precis 🙂 kram<3